AC Milan
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: AC Milan
Zadovoljavajuće za početak, bitna je pobjeda 
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Čarls odličan igrač, odmah se vidi.
Ekipa ispoštovala, ali sad je na upravi da dovedu 2-3 igrača do kraja, neozbiljno je imati samo Krunića i Pobegu kao rezerve kad ti jedan starter otpadne.
Desno krilo nastavlja biti ista boljka kao prethodnu deceniju, odbijam povjerovati da se još jednu sezonu u nizu neće niko dovesti.
Frajer odigrao par dobrih prijateljskih utakmica (poput Vicenze, Wolfbergera i sličnih pokemona) i odjednom smo fine as we are... al' u qurcu krasnom.
Ekipa ispoštovala, ali sad je na upravi da dovedu 2-3 igrača do kraja, neozbiljno je imati samo Krunića i Pobegu kao rezerve kad ti jedan starter otpadne.
Desno krilo nastavlja biti ista boljka kao prethodnu deceniju, odbijam povjerovati da se još jednu sezonu u nizu neće niko dovesti.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
- OldFashioned
- Kontakt:
Baš luda utakmica, imam osjećaj da sam gledao pes meč između dva igrača koji konstantno forsiraju trokut pas 
Brahim nakon 11 mjeseci zabio i još asistirao, eto šta ti je konkurencija za poziciju, gori pod nogama. Bravo mali!
Bennacer im sam pojeo cijeli vezni red a Ante po meni možda i mvp tekme. Uz dva gola, standardna trka i zalaganje na 120%, pomaganje odbrani, sudjelovanje u gotovo svim ozbiljnim napadima.
Ostali svi više manje zadovoljavajuće odigrali, ostaje ta boljka u skok igri gdje smo jako tanki već nekoliko godina ali smo zato sa ovim novim momcima u ekipi dobili puno na fizikalijama.
Calabria uz asistencijuodigrao odlično defanzivno i rekao bih puno bolje njegovo izdanje nego zadnjih mjeseci ali prema naprijed u drugom poluvremenu jako loš sa pregršt bačenih lopti u bunar.
Charles će definitivno biti pojačanje, to se odmah vidi. Pri primanju lopte odmah zna šta napraviti sa istom a za svoju visinu nije nimalo spor igrač, naprotiv.
Jedino razoćarenje mi je Leao koji se ponašao kao da mu je ekipa gubila meč većim djelom utakmice a ne pobjeđivala, vjerovatno eto zato što on još nije zabio, ali .... možda se može povezati i sa ovim dugomjesečnim otežavanjem potpisa ugovora. Vidjeli smo primjer kod Tomorija kako se to brzo riješi kada igrač 100% zna da hoće da ostane!
Forza Milan!
P.S
I da... Kakav start Kaloulua u 27 min kada su dvojica krenula na njega samog. Nevjerovatan nogometni iq u onoj situaciji.
Brahim nakon 11 mjeseci zabio i još asistirao, eto šta ti je konkurencija za poziciju, gori pod nogama. Bravo mali!
Bennacer im sam pojeo cijeli vezni red a Ante po meni možda i mvp tekme. Uz dva gola, standardna trka i zalaganje na 120%, pomaganje odbrani, sudjelovanje u gotovo svim ozbiljnim napadima.
Ostali svi više manje zadovoljavajuće odigrali, ostaje ta boljka u skok igri gdje smo jako tanki već nekoliko godina ali smo zato sa ovim novim momcima u ekipi dobili puno na fizikalijama.
Calabria uz asistencijuodigrao odlično defanzivno i rekao bih puno bolje njegovo izdanje nego zadnjih mjeseci ali prema naprijed u drugom poluvremenu jako loš sa pregršt bačenih lopti u bunar.
Charles će definitivno biti pojačanje, to se odmah vidi. Pri primanju lopte odmah zna šta napraviti sa istom a za svoju visinu nije nimalo spor igrač, naprotiv.
Jedino razoćarenje mi je Leao koji se ponašao kao da mu je ekipa gubila meč većim djelom utakmice a ne pobjeđivala, vjerovatno eto zato što on još nije zabio, ali .... možda se može povezati i sa ovim dugomjesečnim otežavanjem potpisa ugovora. Vidjeli smo primjer kod Tomorija kako se to brzo riješi kada igrač 100% zna da hoće da ostane!
Forza Milan!
P.S
I da... Kakav start Kaloulua u 27 min kada su dvojica krenula na njega samog. Nevjerovatan nogometni iq u onoj situaciji.
Zadnja izmjena: OldFashioned, dana/u 13 avg 2022, 20:51, ukupno mijenjano 1 put.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
- Romagnoli13
- Kontakt:
Sale je bolji igrač od Messiasa i to je fakt. Ako ne dovedu novog krilnog igrača onda treba forsirati Diaza tu uz CdK pa neka se rotiraju tokom meča.
Protiv Atalante imamo tri uzastopna trijumfa, ali će se ove greške nazad morati ukloniti do tad,jer oni će to da koriste žestoko. Mada je ovo možda najlošija Atalanta u zadnje 3-4 sezone.
Protiv Atalante imamo tri uzastopna trijumfa, ali će se ove greške nazad morati ukloniti do tad,jer oni će to da koriste žestoko. Mada je ovo možda najlošija Atalanta u zadnje 3-4 sezone.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
Odlična partija Diaza, Bennacera, Rebića i Calabrie, pa i fantastična intervencija Kalulua, kao Baresi iz najboljih dana. Bravo ljudine!
Električar je za Serie B, tu se mora pod hitno poduzet nešto, dok lijevi bok doprinosi golovima/asist, desni bok rupetina koja vrlo malo nudi u ofanzivi. Krunić ograničen kao i uvijek, ova dvojica su čisti višak u bilo kojoj top 6 ekipi, iako mi nisu nimalo mrski jer je jedan BiHovac a drugi bio sa rajom na forumu do jučer
Klupa? Napokon Pioli ima koga ubaciti, od novajlija se vidi da CDK ima ogroman potencijal, elegantan, sjajan tehničar. Neko napisa iz frustracije/zayebancije "ko da se Kaka lično dovodi", nakon duge transfer sage, hmmm možda je ubo samo tako sa tim komentarom
Ostali svi korektni, mislim da bi Origi mogao 15 golova isporučiti u Serie A.
Jedva čekam iduću tekmu, te izvlačenje CL grupa ☆
Električar je za Serie B, tu se mora pod hitno poduzet nešto, dok lijevi bok doprinosi golovima/asist, desni bok rupetina koja vrlo malo nudi u ofanzivi. Krunić ograničen kao i uvijek, ova dvojica su čisti višak u bilo kojoj top 6 ekipi, iako mi nisu nimalo mrski jer je jedan BiHovac a drugi bio sa rajom na forumu do jučer
Klupa? Napokon Pioli ima koga ubaciti, od novajlija se vidi da CDK ima ogroman potencijal, elegantan, sjajan tehničar. Neko napisa iz frustracije/zayebancije "ko da se Kaka lično dovodi", nakon duge transfer sage, hmmm možda je ubo samo tako sa tim komentarom
Jedva čekam iduću tekmu, te izvlačenje CL grupa ☆
Tri bobe, odlicna tekma pogotove prve postave, 4 gola imao sam osjecaj da smo mogli zabiti jos dva ili tri bez problema, doduse vidi se da su noge jos poteske od priprema al ce to biti ok sve....pojacanja sto su usla ne bi komentarisao isuvise je rano za bilo kakvu prognozu....
Forza Milan
Forza Milan
- Romagnoli13
- Kontakt:
Još malo ovom Milanu fali da bude skup od 20 igrača na koje se možeš osloniti tokom sezone. Zasad je ta brojka od 17-18, što nije loše, ali svi mi želimo više.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
A jes brat Rom sad navalio sa Diazom na desnom krilu, a ugusio nas kako ce to CDK igrati, sad odjednom satra sa Diazom
Diaz dok ovako igra bice starter, osim lad dodje vrijeme da se igra srijeda vikend tad ce Pioli malo vise rotirati, do tada ce otpirlike ova ista ekipa igrati uz povratak Tonalija
Diaz dok ovako igra bice starter, osim lad dodje vrijeme da se igra srijeda vikend tad ce Pioli malo vise rotirati, do tada ce otpirlike ova ista ekipa igrati uz povratak Tonalija
- Romagnoli13
- Kontakt:
CdK i Diaz zajedno, i onako se tokom meča rotiraju. Jednostavno ne možemo imati Messiasa kao startera. Sale je bolji od njega ali ni on nije za startno mjesto.ronaldo99 je napisao/la: ↑13 avg 2022, 21:47A jes brat Rom sad navalio sa Diazom na desnom krilu, a ugusio nas kako ce to CDK igrati, sad odjednom satra sa Diazom
Dakle nemamo pravog desnog krila? Pa zašto onda tu ne probati sa dva igrača koja mogu to odigrati. Garantujem da bi odigrali bolje od Messiasa za dvije klase, i ako im to nije primarna pozicija.
Drago mi je što imamo zaista puno opcija sad u ekipi osim na desnom krilu. Još ako poprave ta dva tri nedostatka, ovaj Milan će da gazi sve pred sobom.
- OldFashioned
- Kontakt:
Elektrodistribucija ili salama, sve ti je to u par deka, zavisi koja baba ti vaga iza pulta.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
- Romagnoli13
- Kontakt:
Ovaj je puno mlađi, agilniji, borbeniji i samim tim od veće pomoći u ekipi, kad već biramo između ta dva igrača. Messias je "mrtav" u svemu osim u završnici. Ali džaba ti završnica kad se ne znaš naći u njoj često.
Ako ne dovedu Ziyecha, onda se mora naći načina da se integrišu Adli i Čarls u prvi tim, gdje bi se obojica rotirali između RW/CAM. Mislim da bi trebalo dobro funkcionisati.
Bilo mi je žao kad sam vidio da Adliju neće dati ni minut.
Ali na stranu sve, stvarno se konačno mora pozabaviti problemom desnog krila, nema smisla više. Iz godine u godinu govorim kako "nema šanse da opet ne dovedu krilo", a onda se upravo to opetovano ponavlja.
Bilo mi je žao kad sam vidio da Adliju neće dati ni minut.
Ali na stranu sve, stvarno se konačno mora pozabaviti problemom desnog krila, nema smisla više. Iz godine u godinu govorim kako "nema šanse da opet ne dovedu krilo", a onda se upravo to opetovano ponavlja.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Stanite sekundu, jeste li vi ozbiljni ili se salite da bi belgijanac ili adli u prvu postavu mogli uskoro? Cek molim vas jel jos uvijek igrate FM? Ili nova verzija nije jos izasla....mislim da izlazi u oktobru ili novembru....
Dajte se malo uozbiljite ovo je igra na malo vecem nivou, pa nije Pioli veslo dojio....
Dajte se malo uozbiljite ovo je igra na malo vecem nivou, pa nije Pioli veslo dojio....
Realno nakon ove utakmice Diaza vrijeme je da pljunete Realu 40 miliona za njega,bude li nastavio ovako vratice ga Real i ostacete bez jednog od najboljih igraca.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
- Romagnoli13
- Kontakt:
Tako je i lani krenuo pa samo nestao nakon prvih 7-8 mečeva. Doduše ove sezone ima tu i straha od konkurencije na toj poziciji pa će morati zapeti više nego ikad ranije.
I valjda je za njega odavno dogovorena cijena od 20ak miliona ako se Milan odluči da ga kupi ljetos.
Memaga, niko ne kaže da treba ovu djecu odmah u prvih 11, već da ih treba postepeno uvoditi i tražiti pritome riješenje za desnu stranu, osim ako ne dovedu Ziyecha.
Uostalom vidjeli ste i sami danas koliko ima rotacija u ofanzivnom dijelu ekipe.
Vezano za RWF poziciju trenutno je Sale manje zlo samo iz razloga sto je bolji u defanzivi. Idealno bi bilo da se dovede igrač za prvih 11, a rješimo se Mesija. Sale je bolji izbor za klupe jer mozes ga uvesti na RWF kad trebas braniti rezultat, a može za nuždu na beka ako mi ganjamo rezultat.
Il Club più titolato al mondo!
- LegendKiller
- Kontakt:
U drugom poluvremenu nekako rutinski odrađena utakmice, Udine ništa nije napravio. Diaz kada bi odigrao cijelu sezonu ovako, bio bi baš pojačanje. Njegov problem tokom dosadašnje karijere i jeste bio kontinuitet, par dobrih tekmi pa opet padne. Nadam se da će se trznuti ove sezone. DC pokazao da će biti pojačanje. Desno krilo nam baš treba, ja Mesija i Saleta ne mogu da gledam na desnoj strani.
Pobega kada je ušao bio mi je onako tanak, par puta je prolizavao. Al hajde prva tekma, nadam se da će biti bolji.
Pobega kada je ušao bio mi je onako tanak, par puta je prolizavao. Al hajde prva tekma, nadam se da će biti bolji.
Diaz podsjeća na početak prošle sezone, tačnije onih prvih par mečeva do reprezentativne pauze i preboljene korone, poslije toga je grohnuo.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Joj boga ti, lik poslije skoro godinu dana odigrao jednu dobru utakmicu. 
Nadam se da će ga konkurencija probuditi i da će imati dobru sezonu jer je to nešto što bi nam svima koristilo... al' neka ga što manje na terenu i svi sretni. Neće sigurno belgijanac koji je plaćen 36 miliona još dugo biti na klupi, a po meni već za 2-3 kola može glat u prvu postavu bez ikakvih problema.
Nadam se da će se ubrzo i Adliju pronaći mjesto.
Nadam se da će ga konkurencija probuditi i da će imati dobru sezonu jer je to nešto što bi nam svima koristilo... al' neka ga što manje na terenu i svi sretni. Neće sigurno belgijanac koji je plaćen 36 miliona još dugo biti na klupi, a po meni već za 2-3 kola može glat u prvu postavu bez ikakvih problema.
Nadam se da će se ubrzo i Adliju pronaći mjesto.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
- OldFashioned
- Kontakt:
Provuče se Šinter, puu!
Trenutno korisnika/ca: celikmilan i 1 gost.