FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
43
20%
2. Borbu za Evropu
100
48%
3. Sredinu tabele
38
18%
4. Borbu za opstanak
29
14%

Ukupno glasova: 210

kontrasviju
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la kontrasviju » 13 avg 2022, 23:38

Bravo momci. Šteta zbog dva primljena gola nakon pada koncentracije ali 3 boda su najvažnija.

Delegat kaže 4300. Je li moguće ovo? :rol:
Zadnja izmjena: kontrasviju, dana/u 13 avg 2022, 23:39, ukupno mijenjano 1 put.
1921

CiroDiMarcio
Kontakt:

Post Postao/la CiroDiMarcio » 13 avg 2022, 23:39

BRAVO!!!
Pohvala za Edisa i za sastav, napokon nesto drugacije i napokon malo igre. Samo da ovako nastavi i na konju smo. Napokon. Napokon smo dobili na Grbavici i napokon osigirali golove da ne udjemo u zavrsnicu sa panikom iako smo i sad kiksali pred kraj.
Bravo svim Zeljovcima, mislio sam da ce nas manje biti ali opet je bila odlicma.atmosfera mada je mogla i bolja, sve u svemu zeznuo se ko nije dosao.
Jedno sto mogu izdvojiti je Haracic od prve minute i nastavak igre u drugom. Covjek je fulio gol sa 2 metra ALI njegova kretnja kao spic odlicno ostavlja prostor ostalim igracima da udju u 16, a ako ostave Haracica opet nikad ne znas hoce li zabiti. To smo cidjeli da ulaskom Dzenisa totalno gubimo.napad koliko god Haracic bio los u zavrsnici.
HAMZA GASAL najvece poboljsanje, svaka casr momku i ne treba stati ovdje. Sad imamo slatke muke oko Amoaha, da li ce moci igrati spica haha.
Cocalic dokazao da kada ima motiv jak, moze strpati u dzep bilo koga u ligi.
Hodzic borben, uzeo nekoliko dobrih lopti.
Vidi se sigurnost u odbrani sa Benderom na golu. Drinu bih ostavio uz Cocalica, odlican spoj.
Pohvala za Mulalica sto se tice izmjene gasal/sehic ja mislim da je bila.
Sve nam je islo u korist u ovoj tekmi i ono sto jr najbitnije tuzla je bila dobra al smo ih nadigrali i imali smo na pocetku jos nekoliko 100% sansi koje nisu iskoristene. Napokon smo bar malo skinuli tog malera da ne mozemo zabiti.

Volio bih da ne idemo previse u euforiju, ovaj rezultat treba potvrditi protiv borca gdje ce imafi sudije ali su i oni nezgodni. Dolaze nam i uhljupi poslije tako da treba raditi u tisini bez orevise dizanja u nebo da ne bi bili spusteni kao uhljupi proslo kolo.

Trazio sam dobru igru i dobio sam dobru igru, ali nas je i rezultat posluzio. Odlicna noc!
I bas mi je nevjerovatno kako stadion dise kao jedno. Prvih 10ak minuta, znas da smo u losim rezultatima vec dugo, da nemamo igre, i prvi napad Haracic izlazi na golmana i citav stadion divlja, ne zabija Haracic al bukvalno na tribinama vidis da se sve zaboravi i da smo svi zajedno tu za ZELJEZNICAR. Nosili smo ih do pobjede.

SVI ZAJEDNO ZA ZELJEZNICAR!

urednik
Kontakt:

Post Postao/la urednik » 13 avg 2022, 23:39

Edis je pored promjena koje je najavio, ipak ostavio Galića i Hodžića. Mislim da je poslušao riječ Bekrića i ostavio ih u rosteru, a oni su mu to vratili. Definitivno besprijekorno partija njih dvojice....

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 13 avg 2022, 23:48

Odavno nismo odigrali bolju tekmu na Grbavici kao veceras , uzivanje gledati nasu igru :clap: Još da nam je nafatati kakvog špica koji zna dati gol ,bila bi ludnica :pray:
Uglavnom dobijamo najjace ekipe , deru nas levati :salut:
Idemo dalje, VOLIM TE ŽELJO :bih:

azo234
Kontakt:

Post Postao/la azo234 » 14 avg 2022, 00:00

Gasal nije izveo penal jer onda ne bi imali lopti da treniramo :mrgreen:

Samo bez velikog hajpa bar do derbija, uvijek nam se to obije o glavu.

VOLIM TE ŽELJO :bih:

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 14 avg 2022, 00:02

Ma kakav hajp, ovo je i dalje ekipa koja se u daleko najboljem (najsretnijem) slučaju može potući za četvrto mjesto koje možda i neće voditi u Evropu, al' eto recimo potući za Evropu.

Ali da bi se to desilo ne smije se kiksati na Grbavici i moraju se dobijati ove, uslovno rečeno, slabije ekipe iz donjeg dijela tabele. A Željo je već godinama (i u jačim sastavima) sklon takvim kiksevima, tako da ova pobjeda u tom kontekstu vjerovatno neće značiti ništa.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

grbavicka1921
Kontakt:

Post Postao/la grbavicka1921 » 14 avg 2022, 00:06

LegendaIvica je napisao/la:
13 avg 2022, 23:01
zlatandr je napisao/la:
13 avg 2022, 22:15
Kažem vam ka Sablja nije sekunde loš kakvim ga neki forumaši pretstavljaju
Ubacio dzenisa i ljudi nam poceli golove davati. Hitno traziti trenera jer ce nas Edis kostati sa svojim izmjenama.
Edis je s taktikom ko ja s Mandarinskim jezikom. Ne samo kakve izmjene pravi nego jos je gori kad bira trenutak kada ce ih napraviti. Dzenis na mrvama spavao od kako se rastao sa Slobodom i vratio nama. Covjek ne ppdsjeca na fudbalera ili ova ga pozicija spica ukopava do neprepoznatljivosti. Volim te Željo i bravooooo!!!
*"Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata, al' ja sam prvo rek'o ŽELJO pa sam poslije rek'o tata."

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 14 avg 2022, 00:08

grbavicka1921 je napisao/la:
14 avg 2022, 00:06
zlatandr je napisao/la:
13 avg 2022, 22:15
Kažem vam ka Sablja nije sekunde loš kakvim ga neki forumaši pretstavljaju
Ubacio dzenisa i ljudi nam poceli golove davati. Hitno traziti trenera jer ce nas Edis kostati sa svojim izmjenama.
Edis je s taktikom ko ja s Mandarinskim jezikom. Ne samo kakve izmjene pravi nego jos je gori kad bira trenutak kada ce ih napraviti. Dzenis na mrvama spavao od kako se rastao sa Slobodom i vratio nama. Covjek ne ppdsjeca na fudbalera ili ova ga pozicija spica ukopava do neprepoznatljivosti. Volim te Željo i bravooooo!!!
Haj ok,možemo pričati o izboru ovog ili onog igrača,ali svaka postavka u ovih prvih par kola je bila logična.

Sarun
Kontakt:

Post Postao/la Sarun » 14 avg 2022, 00:09

Respekt kondicionom treneru, za kratko vrijeme je digao ekipu za 30% minimalno. Dati čovjeku dugoročan ugovor.

Intenzitet visok, duel igra, startna brzina kod pojedinaca, brzinska izdržljivost, skocnost, u svim parametrima smo se popravili.

ZaZelju
Kontakt:

Post Postao/la ZaZelju » 14 avg 2022, 00:10

zlatandr je napisao/la:
13 avg 2022, 22:54
ZaZelju je napisao/la:
13 avg 2022, 22:31
Ne mijenjati prvih 11 ni sljedeće kolo. Eventualno ubaciti onog crnca da igra špica umjesto Haračića.
Jel nam registrovan crnac?
Mislim da će konkurisati za utakmicu protiv Borca.

Lynx
Kontakt:

Post Postao/la Lynx » 14 avg 2022, 00:11

Raonffa je napisao/la:
14 avg 2022, 00:02
Ma kakav hajp, ovo je i dalje ekipa koja se u daleko najboljem (najsretnijem) slučaju može potući za četvrto mjesto koje možda i neće voditi u Evropu, al' eto recimo potući za Evropu.

Ali da bi se to desilo ne smije se kiksati na Grbavici i moraju se dobijati ove, uslovno rečeno, slabije ekipe iz donjeg dijela tabele. A Željo je već godinama (i u jačim sastavima) sklon takvim kiksevima, tako da ova pobjeda u tom kontekstu vjerovatno neće značiti ništa.

Realno ko nas je nadigrao ove sezone? Prošli put Veležu se okrenila sreća, slično nama prošle sezone na Grbavici, a mogla je utakmica otići u drugom smjeru. Široki čista sreća, Zrinjskog smo bolji bilo drugo poluvrijeme ali realno oni su najjača ekipa, protiv Leotara slično kao protiv Veleža, individualna greška nas koštala. Mislim da po igri i prikazanom tempu sa trkom prema naprijed možemo definitivno biti zadovoljni u ovih 5 utakmica...
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono

“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”

Velid Spaho

Željezničar za život cijeli!💙

grbavicka1921
Kontakt:

Post Postao/la grbavicka1921 » 14 avg 2022, 00:12

imekorisnicko je napisao/la:
14 avg 2022, 00:08

Haj ok,možemo pričati o izboru ovog ili onog igrača,ali svaka postavka u ovih prvih par kola je bila logična.
80-ta minuta protiv Širokog, izbor igraca i koga ce zamjeniti fula, plus 3 izmjene koje ne radis u tom trenutku ako ne ganjas rezultat a nije, nego ih ostavljas u 90+ vremenu. U zivotu nisam vidio losije rokade u jos gorem vremenskom trenutku.
*"Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata, al' ja sam prvo rek'o ŽELJO pa sam poslije rek'o tata."

Zeljinodijete1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljinodijete1921 » 14 avg 2022, 00:13

Svaka čast momci!! AFERIM!
Zao mi je zbog 2 primljena gola, al hajde jbg desi se…
Edis kao sa je čitao forum i upravo napravi rotacije sa igračima koji se trebaju zamjeniti(Aco,Mekić, Malic i Muftic) iskreno svi koji su ih zamjenili su odradili odličan posao pogotovo Drina! Santos zvijer! Stila kontrola, pregled i trka svih 90min! Gasal sve pohvale i hvala Bogu da ga je krenulo!
Edis konačno u 90 min 2 izmjene onako i kako treba da bude!!

Idemo u Banja Luku po pobjedu!

Volim te Željo!!
FK ŽELJEZNIČAR
🔵⚪️

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 14 avg 2022, 00:17

14 avg 2022, 00:12
imekorisnicko je napisao/la:
14 avg 2022, 00:08

80-ta minuta protiv Širokog, izbor igraca i koga ce zamjeniti fula, plus 3 izmjene koje ne radis u tom trenutku ako ne ganjas rezultat a nije, nego ih ostavljas u 90+ vremenu. U zivotu nisam vidio losije rokade u jos gorem vremenskom trenutku.
Krenula je ta priča,ali pogledaj ponovo tekmu,nakon tih izmjena mi smo digli tempo,krenuli naprijed i mogli vrlo lako zabiti još jedan go. Široki je čista nesreća. Ja isto mislim da je Haračić u svakom slučaju bolja opcija od Beganovića. On mi je lično najveće razočarenje,a najveći dobitak Gasal. Ne pamtim kad smo imali dva krila od kojih imaš koristi.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 14 avg 2022, 00:21

Lynx je napisao/la:
14 avg 2022, 00:11
Raonffa je napisao/la:

Realno ko nas je nadigrao ove sezone? Prošli put Veležu se okrenila sreća, slično nama prošle sezone na Grbavici, a mogla je utakmica otići u drugom smjeru. Široki čista sreća, Zrinjskog smo bolji bilo drugo poluvrijeme ali realno oni su najjača ekipa, protiv Leotara slično kao protiv Veleža, individualna greška nas koštala. Mislim da po igri i prikazanom tempu sa trkom prema naprijed možemo definitivno biti zadovoljni u ovih 5 utakmica...
Ma vidi, nas je rijetko ko nadigrao generalno od kada je Edis došao ali mi smo previše nestabilni u završnici napada, previše šansi fulamo i nerijetko se spetljamo kada treba dati zadnji pas ili slično.

To je tako evo već pola godine i nije slučajno, fali nam taj ozbiljan napadač jbg. Sa Santosom smo dobili na brzini po strani što nam je isto bio hroničan problem već par sezona, a sa Amoahom bi to dodatno trebalo biti još bolje ali da li je dovoljno da budemo stabilniji u realizaciji i stvaranju šansi ne znam, nisam baš siguran.

Jer neće uvijek biti utakmica gdje ćeš stvarati mrtve šanse kao večeras, ponovit će se npr. Leotar ili Velež gdje si stvarao šanse (pogotovo protiv Leotara) ali nisu to stopostotne šanse, to su neke poluprilike koje mogu realizovati kvalitetni napadači u koje, nažalost, ne spadaju ni Dženis ni Dženan.

A kada počneš pobjeđivati u takvim utakmicama onda ćeš zabijati po par golova i u ovim tekmama kao protiv TC-a ili Širokog, ali treba za to kvaliteta jbg.

PS: Sa tim da ne znam koliko je tu floskulu "niko nas nije nadigrao" realno koristiti u kontekstu naše lige jer u velikom broju utakmica ne moraš nekog nadigrati da bi osvojio sva tri boda.
Zadnja izmjena: Raonffa, dana/u 14 avg 2022, 00:23, ukupno mijenjano 1 put.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 14 avg 2022, 00:23

Hamza Gasal je i protiv Sirokog bio odlican. On je jos jedan u nizu dokaza da mladog igraca noraa istrpit i pravilno dozirati.
U decku se vidio potencijal,a da se slusalo sta ljudi pricaju i pisu,po njima bi on sad bio konobar kod Brajlovica.
Decko zasluzuje da ostane na krilu a Amoha gurnuti u napad.
Nakon dugo vremena,imali bi turbo napadacki trio.
Mene zanima jako kako ce to izgledati. Uz Stilu zvuci opasno sexy.
Drago mi je da su Haris i armin odigrali odlicno,i nadam se da to isto tako nece dirati.
Puno su bolja opcija od Mekica.
Koga sve ne pohvaliti veceras. Drina isto fenomenalna tekma.
Nadam se samo da ce Edis ostaviti ovaj vezni red,i u napad gurnuti Amoaha,sa Santosom i Gasalom na krilima.
Mozda ne protiv Borca ali protiv pitara mora.
Stvarno su ne veceras iznenadili koliko su izgledali mocno.
Santos je tobe jarabi....

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 14 avg 2022, 00:25

Raonffa je napisao/la:
14 avg 2022, 00:21
Lynx je napisao/la:
14 avg 2022, 00:11
Raonffa je napisao/la:

Ma vidi, nas je rijetko ko nadigrao generalno od kada je Edis došao ali mi smo previše nestabilni u završnici napada, previše šansi fulamo i nerijetko se spetljamo kada treba dati zadnji pas ili slično.

To je tako evo već pola godine i nije slučajno, fali nam taj ozbiljan napadač jbg. Sa Santosom smo dobili na brzini po strani što nam je isto bio hroničan problem već par sezona, a sa Amoahom bi to dodatno trebalo biti još bolje ali da li je dovoljno da budemo stabilniji u realizaciji i stvaranju šansi ne znam, nisam baš siguran.

Jer neće uvijek biti utakmica gdje ćeš stvarati mrtve šanse kao večeras, ponovit će se npr. Leotar ili Velež gdje si stvarao šanse (pogotovo protiv Leotara) ali nisu to stopostotne šanse, to su neke poluprilike koje mogu realizovati kvalitetni napadači u koje, nažalost, ne spadaju ni Dženis ni Dženan.

A kada počneš pobjeđivati u takvim utakmicama onda ćeš zabijati po par golova i u ovim tekmama kao protiv TC-a ili Širokog, ali treba za to kvaliteta jbg.

PS: Sa tim da ne znam koliko je tu floskulu "niko nas nije nadigrao" realno koristiti u kontekstu naše lige jer u velikom broju utakmica ne moraš nekog nadigrati da bi osvojio sva tri boda.
Ja se s tobom sve slažem,ali smo vala zadnjih sezona imali utakmica u kojima su nas redovno nadigravali i to na sred Grbavice,lijepo je otići na tekmu znajući da će Željo biti taj koji napada bez obzira kako završilo.

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 14 avg 2022, 00:26

BarbareZeljin je napisao/la:
14 avg 2022, 00:23
Hamza Gasal je i protiv Sirokog bio odlican. On je jos jedan u nizu dokaza da mladog igraca noraa istrpit i pravilno dozirati.
U decku se vidio potencijal,a da se slusalo sta ljudi pricaju i pisu,po njima bi on sad bio konobar kod Brajlovica.
Decko zasluzuje da ostane na krilu a Amoha gurnuti u napad.
Nakon dugo vremena,imali bi turbo napadacki trio.
Mene zanima jako kako ce to izgledati. Uz Stilu zvuci opasno sexy.
Drago mi je da su Haris i armin odigrali odlicno,i nadam se da to isto tako nece dirati.
Puno su bolja opcija od Mekica.
Koga sve ne pohvaliti veceras. Drina isto fenomenalna tekma.
Nadam se samo da ce Edis ostaviti ovaj vezni red,i u napad gurnuti Amoaha,sa Santosom i Gasalom na krilima.
Mozda ne protiv Borca ali protiv pitara mora.
Stvarno su ne veceras iznenadili koliko su izgledali mocno.
Santos je tobe jarabi....
al mene kod santosa uvijek sjebe kako lik sve sto pokusa to mu i prodje makar i najveca ludost bila nijedan igrac u ligi ne bi onako probio i ostavio je haracicu al nijedan

al onaj promasaj ono je bilo teze fulati nego pogoditi :wtf:

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 14 avg 2022, 00:30

Ne pamtim kad smo zadnji put nekom spakovali 4 komada :mrgreen: jesmo onaj derbi pitarima peticu :mrgreen:
Sve super, igra odicna, borbena, igraci rastrcani - ali do 75 min. i tad nastaje ogroman pad i belaj.
Sto se tice izmjena, Mulalic veze nema po tom pitanju :damn: dokazno vise puta.
Ne treba puno srati nakon ovakve pobjede, ali moram malo - napadaci su nam da Bog sacuva,mi smo veceras trebali zabiti 7 komada glat, dva gola koja smo primili je cisti amaterizam :oops: To se ne smije vise desavati.

Manijaci, publika, atmosfera, navijanje - standard i kvalitet :thumbup:
Zadnja izmjena: let3, dana/u 14 avg 2022, 00:31, ukupno mijenjano 1 put.

Azzuri
Kontakt:

Post Postao/la Azzuri » 14 avg 2022, 00:31

Santos je strasan, i veliki je potencijal da napravi dobru karijeru, odavno bolje krilo nismo imali..
Edis je danas morao mijenjati vezni red u 75-80 minuti jer se vidjelo da ne mozemo iznijeti niti oduzeti loptu, prelako smo primili 2 gola, moralo se to zategnuti i dati jos jedan dva jer evidentno je falilo svjezine..fkt ne razumijem zasto na 4 0 cuvati 2 igraca da ih uvedes u 90+ ali eto, ne treba se zaliti ipak ne pamtim kad smo ovako nadigrali nekoga.
Srcano protiv Borca i sve je moguce, labilni su oni dosta i pod pritiskom, moze se tu svasta uraditi :salut:

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 33 gosta.