FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
43
21%
2. Borbu za Evropu
98
47%
3. Sredinu tabele
38
18%
4. Borbu za opstanak
29
14%

Ukupno glasova: 208

FoxMulder
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la FoxMulder » 14 avg 2022, 10:30

Posjeta me pozitivno iznenadila. Bravo za sve Željovce!

Drina odličan, bez većih grešaka i mora biti u prvih 11. Uz Cocalića samo može napredovati.

Gasal sve bolji i bolji. Uz ova dva gola može biti samo bolji i dobiti na samopouzdanju. Baš je napredovao u ovih par mjeseci.

Santos impresivan i djeluje nezaustavljiv. Samo nek ovako nastavi.

Štilić genije. Svaki potez mu je proračunat, šteta što saigrači često ne mogu da ga isprate.

Cocalić najboljii štoper lige i pravi kapiten.

Armin Hodžić mašina. On bi mogao biti naša zlatna koka i igrač na kojem bi mogli zaraditi finu cifru.

U Bosanski Novi po bod/ove!
Ko ne voli Želju, jadna mu majka.

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 14 avg 2022, 10:41

trenutno zeljo i zrinjski igraju najljepsi fudbal u ligi
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 14 avg 2022, 10:54

Da je preskocit ovu utakmicu sa Borcem pred kone, kakva li nas muljaza ceka tu pogotovo posle ovoga jucer mi dobili oni kiksali :shock:
Jel Mulalic ima 2 kartona mogao bi opet protiv kona sa tunela vodit ekipu :urnebes:
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

lijevapolutka
Kontakt:

Post Postao/la lijevapolutka » 14 avg 2022, 10:55

dubioza144 je napisao/la:
14 avg 2022, 10:54
Da je preskocit ovu utakmicu sa Borcem pred kone, kakva li nas muljaza ceka tu pogotovo posle ovoga jucer mi dobili oni kiksali :shock:
Jel Mulalic ima 2 kartona mogao bi opet protiv kona sa tunela vodit ekipu :urnebes:
I Mulalic i Hodzic 2 žuta
moSa ljoŽe

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 14 avg 2022, 11:02

Radili smo sve kao sarajevo
samo kontra :rol:
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

dejavu
Kontakt:

Post Postao/la dejavu » 14 avg 2022, 11:05

Stilic Semir :bih:
nasa noc traje danima

https://youtu.be/ufLtq-0Ue1g

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 14 avg 2022, 11:11

Virtu4l je napisao/la:
14 avg 2022, 00:45
Raonffa je napisao/la:
14 avg 2022, 00:41
Govorio sam o periodu pod Mulalićem ali nebitno, ponavljam da je meni ta teza "nadigravanje" veoma upitna za našu ligu jer tu samo šampion u nekom kontinuitetu može nadigravati druge klubove, u drugim mečevima je to "nadigravanje" često plod čistog trenutka inspiracije, kvaliteta ili snalaženja kako bi došao do dobrog rezultata.
Dodao bih da na Grbavici to "nadigravanje" mora biti imperativ. Kvalitet terena još uvijek igra ulogu u našem fudbalu, bez obzira što je 2022 godina.

Naš ključni problem su i dalje "manje" utakmice, imaćemo mi 10 zicera protiv Širokog i Tuzle, ali protiv Leotara jedan ili nijedan. Kad slabije ekipe počnemo rutinski dobijati na Grbavici, onda se možemo nadati nečemu.
Naš najveći problem godinama, na Grbavici je igra na postavljenu odbranu. Kružimo do besvjesti, a nemamo niti taktiku, niti ideju kako to probiti. Osim Štile nemamo igrača za takvu igru. Sinoć smo mi dali posjed Tuzli, a ubili ih na polukontre i kontre. E sada zamisli na šta bi ličilo da si Leotaru dao posjed...tu moramo fanatični presing opaliti, dati 2 gola u prvih pola sata, i onda lagano na polukontre i kontre. Problem je što mi u te utakmice uđemo bez žestokog pritiska, i brzo se unervozimo, a onda neka greška, ili frljoka zaluta, i belaj.

Kova991
Kontakt:

Post Postao/la Kova991 » 14 avg 2022, 11:11

Da li bi možda Santos bio opasniji desno, jer on slabo ulazi u sredinu, a sa viškom kojeg napravi uvijek bi bio u prilici da šuta ili ubaci. Ovako brat stigne i namjestit se na desnu..

Drina pokazao što treba biti u prvih 11.

Liga je čudno počela, puno je i nepredvidljivih okolnosti oko ovih neutralnih terena, a biće ih i kad se završe svi, jer će tim klubovima biti potreban period adaptacije. Santos je recimo nemjerljivo opasniji na grbavici, nego recimo u gabeli, jer mu brža podloga odgovara.

Cilj bar 4 boda iz naredne dvije tekme, s tim da se pitari ako Bog da dobiju.

C'mon Željo!

CiroDiMarcio
Kontakt:

Post Postao/la CiroDiMarcio » 14 avg 2022, 11:11

Jutro poslije, malo je lakse sagledati situaciju.
I dalje mi ostaje da mi imamo spica, a to je Haracic. Haracic svojim kretnjama ostavlja odlican prostor za krila, ali i sam se odlicno postavlja kada dodje u priliku. Minus je sto to jos nije krunisao pogotkom ali jasno je da momak ima kretnju spica sto nam i treba, samo se nadati sa ce ga procepiti.
Haracic nije fizicki spreman da izdrzi u onom tempu vise od 70min trenutno i jucer je ocigledno morao uci Dzenis i odmah smo vidjeli koliko nam je teze organizovati napad.

Eh sad sta sa Amoahom, umjesto gasala trenutno ne moze a to mu je prirodna pozicija. Mozda ga pokusati uigravati na treningu za spica da vide kako bi funkcionisalo.
I dalje bih poceo sa Haracicem pa nek ga Amoah zamijeni u 60. Ili na poluvremenu ako Haracic bas lose odigra.

Ali to su sad slatke muke kad imas takvog igraca a ne znas gdje ga staviti jer su i ostali dobri, a ne znas kako ce se on snaci na spicu hahah e nek sam i ovo docekao.

Ja prvi koji sam govorio da Mulalic treba da ode, ako ovako nastavi raditi a ne uvijek isti igraci iako ne ide, onda zasluzuje da ostane. Odlicno smo igrali stvarno, a tuzla uopste nije kiksala nego smo ih nadigrali, mozda su bili malo umorni ali opet, sami su odgadjali tekme.

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 14 avg 2022, 11:44

Amoah je kao i Santos dosta brz igrac i ta njegova brzina se mora koristiti.. Ako je u pribliznoj formi kao Santos onda nema nikakve logike da takav igrac ulazi u sesdesetoj.. Amoah moze igrati spica.. Brza tranzicija iz defanzive u ofanzivu je godinama nasa boljka.. Mi godinama nismo bili u mogucnosti odigrati kontru jer nismo imali ni jednog brzog igraca.. Sa Santosom ta tranzicija vec puno bolje izgleda, a sa dvojicom laganih i brzih igraca ce izgledati jos bolje.. Gasalova trenutna forma bi trebala biti dovoljna da mu garantuje mjesto u prvih 11.. Na spicu nam je trenutno najveci problem i tu gurnuti crnca.. Do duse jos ne znamo sta i koliko Amoah moze..
Pročepit će negdje.

jointunija
Kontakt:

Post Postao/la jointunija » 14 avg 2022, 11:51

lijevapolutka je napisao/la:
14 avg 2022, 10:55
Malić,Hodžić,Gasal i Sablja po dva žuta ako se ne varam.
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 14 avg 2022, 12:01

Ni slucajno ne smije dirati Gasala. Taman je ušao u formu. Skinuo par kilograma. Trčao je sinoć najviše ubjedljivo.

Vezni red mora ostati na Hajdarevicu i Hodzicu. Amoah sad jedino može na napadača.

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 14 avg 2022, 12:13

Edis je jedino podbacio poritv Veleža, ali i to kad uzmeš u obzir trebao si voditi 2:0 do 20 minute. Ekipa ima puno oscilacija kad se izmjene naprave, pogotovo kad Dženis uđe. Ma idemo sljedeće dvije 6 od 6. Pa šta Bog da.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 14 avg 2022, 12:15

jointunija je napisao/la:
14 avg 2022, 11:51
lijevapolutka je napisao/la:
14 avg 2022, 10:55
Malić,Hodžić,Gasal i Sablja po dva žuta ako se ne varam.
brate Hodzica bi ostavio na klupu iduce kolo ,mora igrati derby

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 14 avg 2022, 12:18

Hulahopka je napisao/la:
14 avg 2022, 12:01
Ni slucajno ne smije dirati Gasala. Taman je ušao u formu. Skinuo par kilograma. Trčao je sinoć najviše ubjedljivo.

Vezni red mora ostati na Hajdarevicu i Hodzicu. Amoah sad jedino može na napadača.
brate sinoc ulazim na tribinu vidim mreze ,Muallic se u Murinja pretvorio ..... tvoj mozak je izgleda ispred vremena .Steta da jedan takav dijamant ne bude shvacen na forumu .Od sad samo tvoje misljenje pratim :salut:

CiroDiMarcio
Kontakt:

Post Postao/la CiroDiMarcio » 14 avg 2022, 12:29

Ne treba stvarati euforiju. Dobro je Muallic i rekao na pressu poslije tekme, od treninga do treninga, od tekme do tekme. Ovo nam je sad dobro doslo jer nas je procepilo, ne mora znaciti da ce i sljedecu tekmu biti plus ovaj put nas sudija nije zakinuo sto ne vjerujem da ce biti isto tako sljedece dvije tekme.
Samo lagano i nek momci rade, zelimo ovakvu igru i sigurniju odbranu koja to sigurno jeste uz Bendera. Treba biti realan pa reci da nam je jucer citav tim odigrao odlicno sto nece uvijek biti slucaj. Euforija nas je vazda skupo kostala.
Borac je nezgodan, a uhljupi napumpani parama tako da se ne smijemo nikako opustiti i moramo maksimalno uci u obe tekme. Bilo bi dobro da ne bude kakve povrede ili suspenzije zbog kartona pred derbi, ali isto tako sljedecu tekmu ocekujem borbu. Svjestan sam da mozda rezultat to ne isprati i svi moraml biti svjesni toga. Ova pobjeda je samo znak da imamo dobru ekipu koju treba fino posloziti i takva ekipa moze cuda napraviti. Samo bez pritiska i dizanja u nebo.

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 14 avg 2022, 12:31

Raonffa je napisao/la:
14 avg 2022, 01:59
Ne znam što ne izbace podatak o posjeti na osnovu brojača, to se radilo u onaj vakat dok je Misimović bio u klubu tj. neposredno nakon postavljanja brojača ali unazad dvije-tri sezone nema tih podataka.
Slazem se.. Imamo brojace i zna se tacno koliko ljudi udje.. Sinoc je minimalno bilo 5500, a realno oko 6000 ljudi.. Istok nekih 3500, sjever nekih 1700 i jug oko 1000.. Zakinuti smo i protiv Sirokog i protiv Leotara.. Jeste da to i nije toliko bitno sve dok je nama stadion ispunjen, ali fino je imati i te tacne statistike jer se one cesto mogu koristiti u marketingske svrhe..
Pročepit će negdje.

azo234
Kontakt:

Post Postao/la azo234 » 14 avg 2022, 12:36

Velika pohvala i za navijače, poslije 2 primljena gola dali smo im krila, igra se prenijela njihovu polovicu. Bravo

Zeljo21
Kontakt:

Post Postao/la Zeljo21 » 14 avg 2022, 12:40

Hodzica protiv Borca mozda jedno poluvrijeme, da nam je tu za derbi ima 2 zuta ako dobije protiv Borca karton nece nam igrati derbi..

Jugjesamojedan
Kontakt:

Post Postao/la Jugjesamojedan » 14 avg 2022, 12:40

Ali se zula izgalamio na jug sinoc hahahahah

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: obagol i 37 gostiju.