Premijer liga BiH - aktuelno

redbull93
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la redbull93 » 14 avg 2022, 13:50

Sjebat ce ove terene, a nisu ih ni postavili. Sta ce zavrsiti u decembru/januaru kada je najveci snijeg, kada trava treba sunca. Nevjerovatno kakva lakrdija, a lakrdija je zbog toga sto se birale podobne firme, koliko ce samo tu zakinuti na svemu.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

husrefbeg
Kontakt:

Post Postao/la husrefbeg » 14 avg 2022, 13:52

Tereni su prevara NS BiH. Tender je povjeren firmi koja nije kapacitirana. Novac je podijeljena i oni koji treba su se ugradili. Rokovi su probijeni. Šta dalje. Vršiti pritisak, tražiti zaštitu putem sudova. Sve to vodi u nedogled. Možda je najbolje rješenje obraćanje FIFI i UEFI jer najveći dio novca su ono dali.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 14 avg 2022, 13:59

Ma kakva FIFA i UEFA, oni su to sve aminovali odnosno libo ih tuki za terene u BiH. Zna Vico šta radi ;)
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 14 avg 2022, 14:20

Evo jedno pitanje za diskusiju.
Ukoliko navijači Sarajeva budu prisutni na današnjoj utakmici, da li se time krše naređenja o zabrani prisustvovanja gostujućih navijača od strane NSBiH?
Da li će uopšte navijači moći ući sa klubskim obilježjima?
Ima li formalni domaćin pravo da zabrani ulazak takvim navijačima?

Znam da će se većina uspaliti, ali Igman kao domaćin ima pravo vratiti navijače sa obilježjima jer im to pravo daje naredba od strane NSBiH.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 14 avg 2022, 14:24

Što bi ih vraćali, bolje je i Igmanu zaraditi na kartama pošto njihovih navijača i onako neće biti više od 100-200 sigurno.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Ado1922

Post Postao/la Ado1922 » 14 avg 2022, 14:27

Raonffa je napisao/la:
14 avg 2022, 14:24
Što bi ih vraćali, bolje je i Igmanu zaraditi na kartama pošto njihovih navijača i onako neće biti više od 100-200 sigurno.
A to što zarade će proslijediti savezu kroz kazne za taj prekršaj pravilnika
Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."

Tele33
Kontakt:

Post Postao/la Tele33 » 14 avg 2022, 14:27

Zrinjski ispade najpametniji sa terenom. Sacekaj dok se vidi kako to ide.
Samo naprijed Saraj'vo!

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 14 avg 2022, 14:33

Ado1922 je napisao/la:
14 avg 2022, 14:27
Raonffa je napisao/la:
Na osnovu čega? Dođu ljudi, plate kartu i pogledaju utakmicu bez navijačkih obilježja. Koji savez to može zabraniti? :D

Ado1922

Post Postao/la Ado1922 » 14 avg 2022, 14:39

Raonffa je napisao/la:
14 avg 2022, 14:33
Ado1922 je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:
Na osnovu čega? Dođu ljudi, plate kartu i pogledaju utakmicu bez navijačkih obilježja. Koji savez to može zabraniti? :D
@mozak je postavio pitanje da li će pustiti navijače Sarajeva sa navijačkim obilježjima,a puštanje takvih gostujućih navijača podliježe kazni prema glupom pravilniku saveza.
Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 14 avg 2022, 14:41

Tele33 je napisao/la:
Pa oni zbog Evrope nisu htjeli
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 14 avg 2022, 14:41

Ado1922 je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:
Kakav prekrsaj o cemu vi ljudi pricate???

HZ su izdali saopstenje da ne idu organizovano na utakmicu i gostujuca tribina(ona iza gola)ce biti zatvoren.
Naravno ici ce bruku raje privatno,uzeti kartu i pogledati utakmicu gdje su i navijaci Igmana
Kako ce neko znati za koga ja navijam?Majke mi ko da nikad niste privatno isli na gostovanje.Ljudi fkt kontaju da se samo busevima u organizaciji grupe ide na gostovanja...Koliko puta sam samo kod nas na istoku provalio navijace drugi klubova.

Generalno i ovo pravilo je preglupo.Ako se klubovi dogovore da nema rizika i da se moze organizovati dolazak gostujuci navijaca npr.danas u Kaknju zasto da ne onda
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 14 avg 2022, 14:42

Ado1922 je napisao/la:
14 avg 2022, 14:39
Raonffa je napisao/la:
Ado1922 je napisao/la:

@mozak je postavio pitanje da li će pustiti navijače Sarajeva sa navijačkim obilježjima,a puštanje takvih gostujućih navijača podliježe kazni prema glupom pravilniku saveza.
Nisam siguran jer nisu spominjali obilježja. Ovo je više za organizovan dolazak navijačkih skupina koji svakako dolaze na drugu tribinu a ista će biti zatvorena, pretpostavljam.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

miki651
Kontakt:

Post Postao/la miki651 » 14 avg 2022, 14:43

Aduka87 je napisao/la:
14 avg 2022, 14:41
Tele33 je napisao/la:
Pa oni zbog Evrope nisu htjeli
Došli su bili bageri Zrinjski je već bio odlučio gdje će igrati europske utakmice i isto poslijepodne bageri vraćeni i teren prolongiran.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 14 avg 2022, 14:46

Ado1922 je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:
Ado1922 je napisao/la:

Cijenim forumaša @mozak ali pitanje je samo po sebi nepotrebno (da ne kažem glupo), logično da ćeš ići bez obilježja na gostovanje koje ti je formalno zabranjeno.

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 14 avg 2022, 14:46

Vlašina će pokrasti milion km po terenu, 100%. Ovo će biti veća pljačka od respiratora.

Naš teren je koštao milion km + PDV. Tu nije uračunata plastika oko terena koja je koštala oko 200.000km ja mislim.
Željezničar za život cijeli!

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 14 avg 2022, 14:49

Nece se tereni zavrsit do kraja sezone.Citirajte me u maju slobodno.Ovdje ce se pokrast para ko nikad.Nije dzaba Vico neku firmu iz Grcke stavio,i ona kao jedina ispunjavala uvjete,a ljudi nisu ni specijalizirani za terene
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 14 avg 2022, 14:51

DamirT je napisao/la:
14 avg 2022, 14:49
Nece se tereni zavrsit do kraja sezone.Citirajte me u maju slobodno.Ovdje ce se pokrast para ko nikad.Nije dzaba Vico neku firmu iz Grcke stavio,i ona kao jedina ispunjavala uvjete,a ljudi nisu ni specijalizirani za terene
Hellasod firma jeste specijalizovana za fudbalske terene, ali ja vidim da je u pitanju više od jedne firme, neki konzorcij.
Poslije ovoga, neće mu više trebati posao sa nabavkom pelena Ž klase.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 14 avg 2022, 14:54

SudoHusika je napisao/la:
14 avg 2022, 14:51
DamirT je napisao/la:
Hellasod firma jeste specijalizovana za fudbalske terene, ali ja vidim da je u pitanju više od jedne firme, neki konzorcij.
:urnebes: :urnebes: :urnebes:

Negdje sam procitao da neka ta firma sto radi nisu specijalizirani.Onda sam ja pogrijesio :lol:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 14 avg 2022, 15:00

MortemHz je napisao/la:
14 avg 2022, 14:42
Ado1922 je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:

Nisam siguran jer nisu spominjali obilježja. Ovo je više za organizovan dolazak navijačkih skupina koji svakako dolaze na drugu tribinu a ista će biti zatvorena, pretpostavljam.
Ovo se odnosi na sve gostujuće navijače, pročitaj odluku!
Ova utakmica sama po sebi nije rizik.
Odluka ima smisla ukoliko pogledamo širi kontekst.
Valjda bi pravila trebala biti ista za sve. Policija bi u ovom slučaju trebala vratiti sve navijače Sarajeva koji dođu u dresovima i prepoznatljivim obilježjima.
Šta ćemo sutra sa neorganizovanim grupama navijača na ostalim utakmicama?
Zabrana je kao mjera bezbjednosti.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 14 avg 2022, 15:19

DamirT je napisao/la:
14 avg 2022, 14:54
SudoHusika je napisao/la:
14 avg 2022, 14:51
DamirT je napisao/la:
:urnebes: :urnebes: :urnebes:

Negdje sam procitao da neka ta firma sto radi nisu specijalizirani.Onda sam ja pogrijesio :lol:
Ovi su radili Grbavicu:
https://www.hellasod.gr/en/projects-sport-centers/

A ovih 12 terena rade oni zajedno sa još 2 firme:
"Nakon provedene tenderske procedure predstavnici NS/FS BiH danas su potpisali Ugovor sa najpovoljnijim izvođačem radova na Projektu „Potpuna rekonstrukcija glavnih terena na stadionima Premijer lige BiH“, a to je Konzorcij ponuđača koji čine: Wickr Group a.s., Hellasod SA i Tarkett sports B.V."

Teren na Grbavici je urađen ok. I dan danas je ravan kao tepih. Mislim, nisam 100% siguran, da su malo zasrali drenažu, ali sve u svemu ok je. Ono što je problematično je to što nismo mogli dovoljno sredstava osigurati za njegovo održavanje. (žute fleke)

2,5 miliona km po terenu je, realno, pljačka. Da ih makar hoće uraditi u neko dogledno vrijeme, ali evo već nešto šteka.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: gh0stHZ, HZbec i 22 gosta.