FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
43
21%
2. Borbu za Evropu
99
47%
3. Sredinu tabele
38
18%
4. Borbu za opstanak
29
14%

Ukupno glasova: 209

CrazySouth1987
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la CrazySouth1987 » 14 avg 2022, 20:30

Pišem ovo jer znam da puno posjećujete ovaj forum, znam da čak i profile pravite ovdje predstavljajući se kao navijači Želje, pravite negativnu atmosferu itd. Isto tako znam i za ogroman kompleks prema klubu koji je u nikad goroj situaciji, a koji vam valjda već po navici šapi u usta svaki put možda kad i ne želi to.Mislim znam da nije vaš nivo imate pare, uslove, Mirvića, doveli ste Feđu, doveli ste koga ste htjeli kako kažete, ali evo ovako da vidite kako Željezničar u nikad goroj situaciji pobjeđuje ove ekipe što vam dadnu 5, ali polako, prvo bar jedan Igmanu dati, pa ga onda i dobiti, pa onda ovo...postepeno...lagano...bit će. #bhdinamo #atomskoSa
Na tvoje uspjehe strpljivo čekamo!

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 14 avg 2022, 20:45

tmgz je napisao/la:
14 avg 2022, 20:19
Prvi put pisem na forumu a citam ga godinama.
Kad vidim kako ovi pljuju i ebu majke poslije lose utakmice i tako vec godinama pomislim kakvu mi grupu na jugu imamo i navijace uopste.
Koliko godina momci gledaju razocarenja na Grbavici, koliko godina odlaze pognutih glava sa Grbavice ali sve sto smo mogli cuti od njih i nakon najvecih razocarenja je dodjite 'vamo, ruke u zrak i najjace " VOLIM TE ZELJO".
Zato molim boga ako ima pravde na ovom svijetu i tivim za taj dan kad ce se jednom ovim momcima to sve vratiti i da ce docekati vrijeme kad ce sa peharom pred jugom da zagrme "VOLIM TE ZELJO"
Zauvijek plava familija !!
BRAVO :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

CrazySouth1987
Kontakt:

Post Postao/la CrazySouth1987 » 14 avg 2022, 20:56

tmgz je napisao/la:
Kad vidim kako ovi pljuju i ebu majke poslije lose utakmice i tako vec godinama pomislim kakvu mi grupu na jugu imamo i navijace uopste.
Koliko godina momci gledaju razocarenja na Grbavici, koliko godina odlaze pognutih glava sa Grbavice ali sve sto smo mogli cuti od njih i nakon najvecih razocarenja je dodjite 'vamo, ruke u zrak i najjace " VOLIM TE ZELJO".
Zato molim boga ako ima pravde na ovom svijetu i tivim za taj dan kad ce se jednom ovim momcima to sve vratiti i da ce docekati vrijeme kad ce sa peharom pred jugom da zagrme "VOLIM TE ZELJO"
Ja sam morao ovo malo prepraviti sa malim greskicama i pretvoriti to u sliku s tekstom jer odavno nisam nešto ovako srčano pročitao da sam se najezio, prvi put pišeš i zakucao si. Volim te Željo!!!

slika
Na tvoje uspjehe strpljivo čekamo!

CiroDiMarcio
Kontakt:

Post Postao/la CiroDiMarcio » 14 avg 2022, 21:05

Stvar filozofije i nacin zivota. Nikad necemo biti isti.

Ova ekipa ima odlicnu koheziju i vidi se koliko su igraci slozni. Napokon imamo tim gdje nema umisljenih zvijezda, a oni koji su to umislili brzo su i pali na klupu. Imas Stilica i Cocalica koji su istinske zvijezde a kojima nije glava u oblacima nego prenose znanje ovim mladim momcima. Imas jednog Santosa koji je stranac a vidis u njemu koliko se raduje, koliko uziva igrati pred nasom publikom. Da ne pricamo o nasim omladincima koji moraju znati gdje igraju. Kad svi rade kao jedan onda to izgleda kao sinoc i treba svi da se bore za uspjeh kluba jer je to i njihov licni uspjeh. Najbolji pokazatelj mi je da niko nije sebican napokon u nasoj ekipi.

Samo jako i spremno na Borac!
SVI ZAJEDNO ZA ZELJEZNICAR!

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 14 avg 2022, 21:12

Raonffa je napisao/la:
14 avg 2022, 15:22
braco je napisao/la:
14 avg 2022, 15:20
Činjenica je da ove sezone stvaramo najviše šansi još od one koju je Vico prekinuo šatro zbog korone.
Hoćeš reći da Sabljina ekipa ima glavu i rep? :think:
Razmišljam kako da ti odgovorim da mi ne yebu na forumu sve po spisku poslije prvog Edisovog kiksa, a u isto vrijeme da mogu sam sebe da citiram ukoliko nastavimo sa dobrim rezultatima :kafa:

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 14 avg 2022, 21:21

Ne kontam sta i scim razmislja ovaj Neriman Kocevic...? Vidim i dalje nema kluba, na TMu se iz nekog bizarnog razloga jos vodi kao igrac Zelje. Svasta jbt. Dobro si momcino poceo "ozbiljnu" seniorsku karijeru.
@igrajlopte 🐦

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 14 avg 2022, 21:37

tmgz je napisao/la:
Bravoo brate :opaopa: :bih: nadam se da Barba cita . :rol: jeste te vrijeme pregazilo

MrAlemKa
Kontakt:

Post Postao/la MrAlemKa » 14 avg 2022, 21:39

Dugo me nije bilo, al samo mogu reći da imam neki fetiš uć na forum od kona 🤣🤣🤣

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 14 avg 2022, 21:40

tmgz je napisao/la:
To je to !!!!! Svaka čast !!!
Pa hiljadu puta poslije razočarenja, hiljadu putam progutam knedlu i pređem preko nekog svog ponosa i zagrmim sa ostalim navijačima :bih:
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 14 avg 2022, 21:45

SudoHusika je napisao/la:
14 avg 2022, 19:46
Ma nešto kontam, dobar je naš Sablja. :mrgreen:
Pogotovo u situaciji u kojoj je gotovo nemoguće da nađeš rješenje u rangu Jakirovića.
Dobar je kad je klub u teškoj dubiozi, besparici, kad miševi napuste brod koji tone, kad većina trenera izbjegava doći u takav klub, kada su troškovi i rashodi minimalni :mrgreen: kad mu ne treba neka velika plata da radi i tako tim nekim nenormalnim okolnostima.
Željo se bori za život, ne mislim na tebelu (opet cemo završiti 4-5 to nije problem), već na preživljavanje, samo ga navijači i posjeta održavaju iznad vode. U takvim okolnostima, u tako šugavim vremenima Sablja je sasvim dobar i realan trener, bez obzira na sve njegove limite i gluposti koje izgovara.
Ako klub dođe do para, ako se stabiluzuje, dovede strateškog partnera aBd, ako počne funkcionisati kako treba, postat će privlačan za bolje trenere - tad će i Sablja automatski postati višak i otići.
Do tada, naoružati se živcima, trpiti ga, saburati itd :mrgreen:

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 14 avg 2022, 22:01

Koje 4-5 mjesto?!
SAMO TITULA!
Eventualno top 3
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 14 avg 2022, 22:04

Kakva liga.
Trenutno drugoplasirana ekipa ima negativnu gol razliku kao i najveći broj primljenih golova, a posljednje plasirani ima gol razliku 0.
Već do petog nepotpunog kola sve ekipe izuzev Širokog imanju barem jedan poraz.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 14 avg 2022, 22:05

Fini igrači su nosili/nose Željin dres proteklih 5-6 godina. Zanimljivo, najviše je igrača iz ovosezonske ekipe :kafa:

slika

zeljodogroba
Kontakt:

Post Postao/la zeljodogroba » 14 avg 2022, 22:05

Ma sablja je sifra, ne moze niko nista drugo reci. Valjda mu je doslo iz guzica u glavu da neke stvari i igrace ne moze gurat.. nekad fkt ide glavom kroz zid… Subasic, nikad, al za nikad ne moze igrat krilo.. protiv veleza je usao, primili odma go..jos vise usporio igru, nista uradio nije.. ne kazem da je subasic krivac sto smo izgibili ali nije nista pomogao prema naprijed. Ugl subasic, mekic, kosorica out i to je to. Subasic po meni moze dobit 15 min u 75. Min kad se stila umori i to je to, ni jedna druga pozicija ne dolazi u obzir. Bravo momci, idemo jos jace, bez uzdizanja i tekma po tekma. Treba se sjetit da igramo ligu gdje svako svakome moze otkinut bod(ove) i to se vidi u ovih prvih 5 kola.

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 14 avg 2022, 22:06

Smanjite apetite, i unormalite se. Veliki, težak i nepredvidiv put je pred nama. Budimo podrška kao i do sada i nadajmo se najboljem.
Volim te Željo!

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 14 avg 2022, 22:12

let3 je napisao/la:
14 avg 2022, 21:45
14 avg 2022, 19:46
Ma nešto kontam, dobar je naš Sablja. :mrgreen:
Pogotovo u situaciji u kojoj je gotovo nemoguće da nađeš rješenje u rangu Jakirovića.
Dobar je kad je klub u teškoj dubiozi, besparici, kad miševi napuste brod koji tone, kad većina trenera izbjegava doći u takav klub, kada su troškovi i rashodi minimalni :mrgreen: kad mu ne treba neka velika plata da radi i tako tim nekim nenormalnim okolnostima.
Željo se bori za život, ne mislim na tebelu (opet cemo završiti 4-5 to nije problem), već na preživljavanje, samo ga navijači i posjeta održavaju iznad vode. U takvim okolnostima, u tako šugavim vremenima Sablja je sasvim dobar i realan trener, bez obzira na sve njegove limite i gluposti koje izgovara.
Ako klub dođe do para, ako se stabiluzuje, dovede strateškog partnera aBd, ako počne funkcionisati kako treba, postat će privlačan za bolje trenere - tad će i Sablja automatski postati višak i otići.
Do tada, naoružati se živcima, trpiti ga, saburati itd :mrgreen:
To je bas pametno. Dok nema para trošiti ljude a ako bude nabit ih nogom. Dobro mi imamo više ikoga oko kluba zbog ovakvih razmišljanja. Tuga i jad i cemer.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 14 avg 2022, 22:12

Valter je napisao/la:
14 avg 2022, 22:04
Kakva liga.
Trenutno drugoplasirana ekipa ima negativnu gol razliku kao i najveći broj primljenih golova, a posljednje plasirani ima gol razliku 0.
Već do petog nepotpunog kola sve ekipe izuzev Širokog imanju barem jedan poraz.
Namjestena liga ima ovakve karakteristiske.

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 14 avg 2022, 22:16

zeljodogroba je napisao/la:
14 avg 2022, 22:05
Ma sablja je sifra, ne moze niko nista drugo reci. Valjda mu je doslo iz guzica u glavu da neke stvari i igrace ne moze gurat.. nekad fkt ide glavom kroz zid… Subasic, nikad, al za nikad ne moze igrat krilo.. protiv veleza je usao, primili odma go..jos vise usporio igru, nista uradio nije.. ne kazem da je subasic krivac sto smo izgibili ali nije nista pomogao prema naprijed. Ugl subasic, mekic, kosorica out i to je to. Subasic po meni moze dobit 15 min u 75. Min kad se stila umori i to je to, ni jedna druga pozicija ne dolazi u obzir. Bravo momci, idemo jos jace, bez uzdizanja i tekma po tekma. Treba se sjetit da igramo ligu gdje svako svakome moze otkinut bod(ove) i to se vidi u ovih prvih 5 kola.
Ja pokušavam ne ispasti Edisov branilac,ali gledajući nas od početka ove sezone i gledajući ostale ekipe,ja nemam previše zamjerki. Kosorić je od početka sezone,ja mislim,bio planiran za klupu zbog U21 pa je povreda Bendera poremetila taj plan. Mekić je logičan izbor,i pogotovo će biti logičan u utakmicama protiv slabijih ekipa osim ako se nađe neko sistemsko rješenje. Vidio je i Edis da ne može Subašić ali se pojavio prepoređeni Gasal. Imamo oscilacije ali sve smo stabilniji i bolji.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 14 avg 2022, 22:21

14 avg 2022, 19:49
dubioza144 je napisao/la:
14 avg 2022, 19:48
Sad ce ljoze odgovorit imas Tonija Karacica slobodnog
Ljože i Karačić, better lovestory than Twilight. :opaopa:
Seen.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.