FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
samo znaju saopstenja ganjati . U tome smo prvaci.
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Ljudi ne mogu skontati da neki igrači nisu sposobni igrati više pozicija. Džafić čak i može, evo kroz historiju je igrao lijevo + desno krilo i polušpic, to je sasvim zadovoljavajuće ali očito nije to to kada je skroz isturen u napadu. Ne znam je li ima jednu jedinu utakmicu na toj poziciji u svojoj fudbalskoj karijeri, valjda ima neki razlog što je to tako. Ili ga stavi na jedno od krilnih pozicija, na polušpica ili nemoj nikako, vidiš da ne ide. Mislim jako daleko od toga da je on najveći problem ali mi smo morali reagovati i dovesti ubicu za napadača, platiti ga masno i onda možeš očekivati nešto. Ovako dovedeš lošeg napadača koji je bljesnuo jednu sezonu i u ostalim utakmicama se krpiš na toj poziciji sa igračem koji to u životu nije igrao, mislim ono

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Cim neko napise o taktici ili slicno odmah idu komentari, gdje si strucnjak, gdje su ti licence i slicno. Meni ne idu u glavu nikako ove izmjene odmah na poluvremenu. Ekipa nikako da se uigra. Kako uhvatiti ritam i formu igracu ako ga konstanto minjenjas. Ako nije dobar nek ne pocinje, neka udje zadnjih dvadeset minuta dok se ne dohaviza. S druge strane igrace koje stavis u prvu postavu i izbacis ga na poluvremenu ni njemu nisi pomogao, nije nista dobio sa tim sto je poceo.
Da,kao sto sam napisao imamo najjacu ekipu lige. Gazda je odrijesio kesu i doveli su se normala igraci. Ostalo je samo mi ili zrinjski,ostalo je talasika. Tako sam pisao i tako jeste. Mi ,imamo najjacu ekipu lige ali je ona i dalje fizicki skromna i ne moze izdrzati idiotske Dudiceve eksperimente s treninzima i njegovim zamislima presinga i trke. Svi igraci ove lige su fizicki skromni. Bez genetskih predispozicija,kako je to jednom lijepo eloborirao Osim Junior. Nama je prosle godine najbolji igrac i strijelac lige bio teski secerni bolesnik. S nasim igracima treba lijepo i strpljivo,sa puno znanja i mjere,pa da se postignu dobri rezultati a ne idiotski glumiti Liverpool.nokee je napisao/la: ↑15 avg 2022, 10:34Antikloc je napisao/la: ↑15 avg 2022, 10:12Musemic nije vrijedan pomena,to je jedna trenerska neznalica. Vinka je steta,to je jedan znalac i Gospodin par exellance. Dok je imao ekipu i plate,derao je guzove svima redom. Da je imao uslove i tim k'o debeli,samo nebo bi mu bilo granica. Sablic je hajducki luzer,njega ne treba ni u grad pustat a kamoli u klub,mada ruku na srce,nije imao ni tima ni uslova. Vasoskog je trebalo ostaviti,ni on nije imao tim ni uslove. Trebalo mu je dati sansu da pokaze nesto sa igracima koje on selektira i dovede,pa tek onda suditi.SviUNapad1jeAFH je napisao/la: ↑15 avg 2022, 09:27
Ma prvo smo usrali sa otpuštanjem Musemića onda dovedeš dobrog trenera Marinovića i njega okriviš za loše rezultate a ni plata nije bilo. I jedan i drugi su morali ostati duže jer su se sa njima uzimali trofeji. Onda dolazi blitvar i najgori fudbal koji se ikad gledao na Koševu pa Vasoski koji je po mom trebao da dobije bar do januara 2023 ali eto sad treba istrpit Feđu bar do kraja sezone. Nama će ove sezone biti veliki uspjeh ući u evropu kroz ligu i eventualno opet finale kupa to je maksimum ove ekipe. Šaneri ne smiju igrat za njih ne bi trebalo bit nikako mjesto al sta je tu je nek sjede na klupi.
Debeli je dobio najbolje uslove koje je ikad dobio i jedan trener u BH. Ima tim,koji je sam probrao. Ima najskuplji tim lige,najveci budzet lige. To nemaju ni Arteta,ni Bjelica. Ovi porazi su u rangu kao da Zvezda gubi od Cukarickog i Vozdovca.
Igraci nam ne mogu trcati jer ih je debeli kreten polomio svojim kretenlucima. On se ufurao da je Klop i vodi Liverpool . Da je u nekoj igrici na PS. A nema mozga da vidi da su ovo igraci skromnih fizickih mogucnosti i potencijala. S njima treba polako i sa znanjem. No ,znanje mu je krhko !!
Tjerat i to tjerat **** motkom
Znaci sad je vec doslo do faze da se za Dudica kaze "debeli kreten"
Znas sta ja mislim da je najbolje? Da se ugasimo.. Ne zasluzujemo da imamo ni investitora ni klub. Tebi je na meni sljedeci Mirvic ko da gledam. I sve poslije 2 poraza, heeej?!
Fuj ba kako pojedinci razmisljaju. Nemoj da ti vracam postove da se ofiras ovdje sta si pisao i sta sad pises. "igraci skromnih fizickih mogucnosti i potencijala" sad.. a neki dan ti je bio najbolji roster lige itd. Tobejarabi bolesti svakakvih
Antikloc je napisao/la: ↑24 jul 2022, 19:41Koji ste vi kmecavci ! Danima kmecite. A zna se ,da imamo najjacu ekipu lige. Kako je Gazda odrijesio kesu i doveli se normala igraci ,ostalo je samo pitanje zrinjski ili Sarajevo. Ostalo je talasika za nabijati,ukljucujuci Borac.
Bilo mi je malo zao Lalatovica,ne ide ga,no danas je dao totalno nesportsku izjavu ,kao na srecu smo dobili a iz aviona se vidi da smo mnogo kvalitetniji i da bi dobili 9 od 10 tekmi.
Protiv Sloge se skupiti,da damo podrsku,da se vidi da nas ima !!
Za debelog ni onda ,ni sada ,ni nikada nisam lijepu rijec napisao. On je glavni i jedini krivac ,za ove neuspjehe. Igrace samo odvojite od njega i posaljite ih na odmor do okupljanja protiv Slobode na sat vremena i pojesti ce Slobodu,bice 5 razlike.
A sto bi se gasili,bilo je teskih vremena,pa se nismo gasili.
Sada je sve super,imamo dobrog Gazdu,imamo strasan tim,igrace ultra klase. Samo nam trener nedostaje i nasoj sreci,nema kraja !!
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Šta bi jučer ljudi? Nisam stigao gledati, syebao sam se kad sam vidio.
Fedja se totalno pogubio. Ja mislim da je ovo njemu prevelik zalogaj.
- NisamInSajder
- Kontakt:
Jedino na Balkanu ljudi traže da grad i država financira klub preko 50% budžeta. Pa gdje su ti sponzori, šta rade ti silni head of marketing i ostali headovi i direktori. U BiH imaš toliko uspješnih firmi, a nama niko sponzor, eto ne treba ni iz BiH, pošto su naši škrti, a onda imaš strance. Nije valjda da niko neće biti sponzor najdominantnijem klubu u državi. Pa evo od dolaska ove Uprave jedini sponzor koji je došao je Mozzart, a otišli su mnogi.
Sa ovim igračima jedino 433 možeš igrati, pogotovo što imaš takve špiceve. Bekovi i krila su se ubila za neku foramciju sa 3 u odbrani, 343, ali nemaš štopera. Na golu je Šahinović jučer odličan bio, igra nogom solidna, definitvno veći potencijal od Dizdarevića, koji ima svojih kvaliteta, ali evo u 2 godine, nije izašao sa linije i zbog toga si primio par komada, a ni igra nogom se nije popravila. Sad šta će biti sa Drobarovom, dobio je udarac, sad da li je nastalo neko oštećenje tkiva, kolika je povreda, valjda puste tu informaciju u javnosti. Ali štopere moraju igrati štoperi. Tako da do Slobode u klub moraju dovesti štopera. Vezni, na zadnjeg veznog Đokanović ili Rashid, a ispred njih Čirjak i Kapić, čak bi i Kobiljar mogao umjesto nekog od njih dvojice kao box to box veznjak odigrati, Krila desno zakovat Ikića, lijevo možeš ići sa Suljićem ili Džafićem, a i Varešanović bi mogao konkurisat na tu poziciju, iako Varešanović treba malo u teretanu, da očvrsne, nema snage. Na špica Čataković koji treba biti prvi izbor tu.
Sa ovim igračima jedino 433 možeš igrati, pogotovo što imaš takve špiceve. Bekovi i krila su se ubila za neku foramciju sa 3 u odbrani, 343, ali nemaš štopera. Na golu je Šahinović jučer odličan bio, igra nogom solidna, definitvno veći potencijal od Dizdarevića, koji ima svojih kvaliteta, ali evo u 2 godine, nije izašao sa linije i zbog toga si primio par komada, a ni igra nogom se nije popravila. Sad šta će biti sa Drobarovom, dobio je udarac, sad da li je nastalo neko oštećenje tkiva, kolika je povreda, valjda puste tu informaciju u javnosti. Ali štopere moraju igrati štoperi. Tako da do Slobode u klub moraju dovesti štopera. Vezni, na zadnjeg veznog Đokanović ili Rashid, a ispred njih Čirjak i Kapić, čak bi i Kobiljar mogao umjesto nekog od njih dvojice kao box to box veznjak odigrati, Krila desno zakovat Ikića, lijevo možeš ići sa Suljićem ili Džafićem, a i Varešanović bi mogao konkurisat na tu poziciju, iako Varešanović treba malo u teretanu, da očvrsne, nema snage. Na špica Čataković koji treba biti prvi izbor tu.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
jos nije ni svjestan gdje je dosao. Jbg kad se cuje psovka nije jednostavno

Igman je prcija Dzahida Muratbegovica(direktora PD Igman) i Jasmina Badzaka(Sur Tec, Garden City) koji krse pare nas obicnih gradjana u FK Igman i prave od njega vjestacki klub.
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
Ja kad sam branio Sablica ovdje ljudi mi psovali... A rekao sam 100 puta da ne branim Sablica ko Sablica nego branim trenera od ovog pitarluka... Izgleda da nam je pravilo postalo imas fore jedan poraz inace si odmah neznalica i ubleha
Podrska Feđi do kraja sezone, ovi sto bi mijenjali trenera svako 3 mjeseca ne kontaju da to ide samo protiv nas... Sa tim stavom nista ne dobijamo...deja vu
Podrska Feđi do kraja sezone, ovi sto bi mijenjali trenera svako 3 mjeseca ne kontaju da to ide samo protiv nas... Sa tim stavom nista ne dobijamo...deja vu
U pravi si za ovo 100%Dadox je napisao/la: ↑15 avg 2022, 03:30Meni je zanimljivo sto se ja sjecam komentara za Dudica, kad bi ga neko spomenuo ovdje( dok je jos vodio Velez), da je dosta forumusa ga smatralo ublehom, da je seljak, Velez seljacka ekipa s njim, izbacio Aek na srecu, hajc, veze nema itd. Hadzija kad je otisao, slavilo se ovdje, govorilo se da ga treba prebiti ako ga ko vidi u blizini Sarajeva, i odjednom prije sezone kad su dosli, sve u superlativima za obojicu. Vjerovatno nas je Mirivic pozitivno zaludio parama koje je iskesirao za pojacanja, pa nas dobrila uhvatila. To kao imas komsiju kojeg ne podnosis, pa dobijes Jackpot, napravis dernek, sretnes tog komsiju, izgrlis ga, izljubis i zovnes na dernek
Bilo bi zanimljivo sad pogledati te komentare fkt
- napoleon72
- Kontakt:
Apsolutna podrska treneru. Godinama bijes usmjeravamo na razne trenere, a preplaceni manekeni ostaju i biraju utakmice.
Fedja, stisni kohonese i reci na pressu javno ako te iko minira. Ako si rekao da Igman nije do tebe, znaci do igraca je. Prozovi ih javno da vidimo ko su neprofesionalci koji smiju u kontru treneru i koji se smiju ovako igrat s imenom FK Sarajevo.
Fedja, stisni kohonese i reci na pressu javno ako te iko minira. Ako si rekao da Igman nije do tebe, znaci do igraca je. Prozovi ih javno da vidimo ko su neprofesionalci koji smiju u kontru treneru i koji se smiju ovako igrat s imenom FK Sarajevo.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
Fedja samo Dala prebaci na klupu i suljica. Pocni sa Dzaficem sa poluspicem i Ikicem na lijevom krilu. Dosta je vise davanja prilika Dalu. Prodati ga iduce godine pa nek negdje drugo tarlaha Sofiju
- ElCartel11
- Kontakt:
Ja mislim, da bi Dzafic kod nas najbolji bio kao AM odmah iza napadaca. U napadu moraju igrati napadaci. To su kod nas Ahmo, Catakovic i Nardin. Fedja je inzistirao na Nardinu pa neka ga i istrpi par tekmi morace ga krenuti. Ne mozes imati napadaca ako ce ti igrati svako drugu tekmu ili ako mu stalno mjenjas pozicije.MortemHz je napisao/la: ↑15 avg 2022, 11:17Ljudi ne mogu skontati da neki igrači nisu sposobni igrati više pozicija. Džafić čak i može, evo kroz historiju je igrao lijevo + desno krilo i polušpic, to je sasvim zadovoljavajuće ali očito nije to to kada je skroz isturen u napadu. Ne znam je li ima jednu jedinu utakmicu na toj poziciji u svojoj fudbalskoj karijeri, valjda ima neki razlog što je to tako. Ili ga stavi na jedno od krilnih pozicija, na polušpica ili nemoj nikako, vidiš da ne ide. Mislim jako daleko od toga da je on najveći problem ali mi smo morali reagovati i dovesti ubicu za napadača, platiti ga masno i onda možeš očekivati nešto. Ovako dovedeš lošeg napadača koji je bljesnuo jednu sezonu i u ostalim utakmicama se krpiš na toj poziciji sa igračem koji to u životu nije igrao, mislim ono![]()
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
Forsiranje klupskog projekta i njegovo igranje na silu nas je baš koštalo zadnjih mjeseci.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Moguće, Džafić će svakako stati na gol ako to bude potrebno ali pitanje je koliko on ili neko drugi može doprinijeti tu? To je ključno.ElCartel11 je napisao/la: ↑15 avg 2022, 11:55Ja mislim, da bi Dzafic kod nas najbolji bio kao AM odmah iza napadaca. U napadu moraju igrati napadaci. To su kod nas Ahmo, Catakovic i Nardin. Fedja je inzistirao na Nardinu pa neka ga i istrpi par tekmi morace ga krenuti. Ne mozes imati napadaca ako ce ti igrati svako drugu tekmu ili ako mu stalno mjenjas pozicije.MortemHz je napisao/la: ↑15 avg 2022, 11:17Ljudi ne mogu skontati da neki igrači nisu sposobni igrati više pozicija. Džafić čak i može, evo kroz historiju je igrao lijevo + desno krilo i polušpic, to je sasvim zadovoljavajuće ali očito nije to to kada je skroz isturen u napadu. Ne znam je li ima jednu jedinu utakmicu na toj poziciji u svojoj fudbalskoj karijeri, valjda ima neki razlog što je to tako. Ili ga stavi na jedno od krilnih pozicija, na polušpica ili nemoj nikako, vidiš da ne ide. Mislim jako daleko od toga da je on najveći problem ali mi smo morali reagovati i dovesti ubicu za napadača, platiti ga masno i onda možeš očekivati nešto. Ovako dovedeš lošeg napadača koji je bljesnuo jednu sezonu i u ostalim utakmicama se krpiš na toj poziciji sa igračem koji to u životu nije igrao, mislim ono![]()
Ja bi možda čak probao sa Mersom odmah u prvih 11 i onda ga na poluvemenu zamijeniti sa Hamzom ili Nardinom.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
- ElCartel11
- Kontakt:
Zapeli ljudi za Suljica i Dala ko sivonje. Eto ne igranje njih 2 ce nas odmah dignuti za par stepenica i rutinirati cemo ovu nejac sa 5 golova razlike.
Uozbiljite se, ovdje je problem nesto drugo. A sta je problem, to mora Fedja da vidi i rijesi sa svojima pomocnicima.
Psiha, taktika, formacija, sprema, nesto jeste.
Uozbiljite se, ovdje je problem nesto drugo. A sta je problem, to mora Fedja da vidi i rijesi sa svojima pomocnicima.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
-
- Kontakt:
Za početak neka odabere špica i forsira ga, pa onda se moraju konsolidovati redovi, da to bude kompaktnije i da se zajedno kreću, ovako je to do sada nepovezano a u napadu je ličilo više na individualne poteze i prodore, ala hrkljuš taktika, spašavaj nas Merso, a to je amaterski, akciie itd. se moraju uigrati, mora se znati u svakoj situaciji šta da rade, koji je plan u određenom slučaju, rezultatu itd.ElCartel11 je napisao/la: ↑15 avg 2022, 12:07Zapeli ljudi za Suljica i Dala ko sivonje. Eto ne igranje njih 2 ce nas odmah dignuti za par stepenica i rutinirati cemo ovu nejac sa 5 golova razlike.
Odbrana se još mora adekvatno popuniti pravim štoperom - pojačanjem, bekovi proraditi na defanzivnoj igri i vraćanju, previše vise u napadu zanemarujući odbranu.
I eto, ostalo je sve što kažeš psiha, motivacija, razgovor sa igračima, otkrivanje koji im je racku pa onako bezvoljno mogu nastupiti, pa po cijenu slanja istih kakvom dobrim psihologu.
ugl. neka nam je Bog na pomoći svima. Bit će ovdje još padova i uspona hejbet, ali ostavio bih ovoga do kraja godine pa da znamo na čemu smo i da najvažnije ne bude nikakvih dilema šta je mogao da je ostao, imao polusezonu, blabla, svakog bih trenera istrpio jednu sezonu minimum, sve ostalo je neozbiljno.
Zadnja izmjena: BordoArmy88, dana/u 15 avg 2022, 12:30, ukupno mijenjano 1 put.
@FCUM kao i uvijek daje strucne analize nakon poraza
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
Evo nas i na TT

Koliko volim te zna samo ludo srce moje
Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.
Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.
Trenutno korisnika/ca: Burberry46, bvsic, Google Adsense [Bot], Hajdeee, johntravolta123, Kaunas, kontra, ledesma, Proximic, SamoDaKazeem, Serha, TETRAPAK i 97 gostiju.