FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
41%
Prolazak u Play off
54
24%
Grupnu fazu
80
35%

Ukupno glasova: 227

fks74
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la fks74 » 17 avg 2022, 15:48

hibrid je napisao/la:
17 avg 2022, 15:05
Ja se nadam da ce u predstojecim utakmicama Sahinovic biti na golu. Jeste da smo izgubili 2:0, ali iskreno za klasu mi je bolji golaman od Dizdarevica, a siguran sam da ce to i vrijeme pokazati. Zivi bili pa vidjeli. Cak imam neki osjecaj da ce biti bolji i od Kovacevica.
Obadva golmana linijaši, drugi gol Igmana je golmanov.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 17 avg 2022, 15:50

MortemHz je napisao/la:
17 avg 2022, 15:14
hibrid je napisao/la:
Ja se nadam da ce u predstojecim utakmicama Sahinovic biti na golu. Jeste da smo izgubili 2:0, ali iskreno za klasu mi je bolji golaman od Dizdarevica, a siguran sam da ce to i vrijeme pokazati. Zivi bili pa vidjeli. Cak imam neki osjecaj da ce biti bolji i od Kovacevica.
Pa šta ćemo sa Belminom? On nam je sljedeći igrač u izlogu za prodaju sa Dalom ako bude imao iole normalnu statistiku na kraju sezone. Šahinović na golu je svojevrsna kazna jer je Belmin primio peticu a apsolutno ništa nije odbranio. Mi nismo u poziciji da ga nakon jedne loše utakmice sklonimo i tako rizikujemo gubitak od 500-600 hiljada maraka, možda i više - glupo i neodgovorno.
Da, ali ako umjesto Dizdarevica isforsirali Sahinovica mozda uzeli jos bolje paru jer je sigurno osjetno bolji od Belmina, nista tu ne bi izgubili finansijski. Bezveze je nastaviti forsirati golmana koji te moze kostati rezultata.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 17 avg 2022, 15:51

NisamInSajder je napisao/la:
17 avg 2022, 15:11
izdzezveubrazil je napisao/la:
Glavni problem Sarajeva otkad ga ja pratim a to je period poslije rata je sto mora postojati jedan individualni krivac za kolektivne neuspjehe. Trenutno je to Asmir Suljic, a siguran sam da ce se naci neko novi ko smeta uvijek objektivnoj publici i ako se on makne.

Pritom ne amnestiram njegove lose partije.
Ko je sljedeći ?

Mogli bi se vratiti na Kapića ?

Za svaki poraz mora neko biti krivac. Realno, Dudićeve krivice ima najviše u ove 2 utakmice, kao što je bilo i u prve 3. A treba shvatiti i da druge ekipe isto imaju igrače, trenera, skautiraju, rade i nešto se i njih pita na terenu.
Nema se sta pricat jedini krivac je Dudic. Kad je dolazio pricao je njegove ekipe ginu,gledacete novo Sarajevo,umiru,presing i ostala hvalisanja kao u najmanju ruku da ima karijeru Klopa. Sta bi bilo da mu nisu ispunili 90 ppsto zelja koje je doveo u Sarajevo vjerovatno bi se za opstanak borio. Ostaviti ga nek se vadi i neka radi,on je krojio ekipu pa nek pokaze sta zna. Kaze na pressu proalu je bilo do mene a ovu nije,pa to je zadatak trenera da vidi u cemu je problem necemo mu mi rijesavat iste

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 17 avg 2022, 15:52

Vico je dao pravo da klubovi koji igraju evropu mogu odgodit 3 utakmice bez pitanja..

Velez je imao pravo tad da nam ne dopusti odgod ljudi to iskoristili (mi smo znali da imaju pravo) sad nece i to je to..

Pravila su pravila, velez ta pravila nepise vec Vico i zdravo..

Zaboravit ove zadnje 2 tekme, okrenut se slobodi, popravit koliko se moze popravit gdje smo grijesili, pokusat iskoristit slabosti slobodare, sacuvat se kartona, pokusat drobilicu sacuvat koliko mozemo (sto manje da igra)

Zelim pobjedu protiv slobode nesto teze nego protiv sloge al uz osjetno vecu energiju i mentalnu disciplinu..

Da u sto boljoj opreznoj atmosferi odemo na vraca i da nk humanitarna pomoc pobjedimo i da HONAJ posle govori nemoze u rezervar od 30 l stat 50 l

Jos im treba onaj raskopcani i da pocnu prodavat ulaznice za cirkus..

Slavko sampras kaze raskopcani nije znao da ispuni uplatnicu umjesto 15000 km stavio 150 km covjek mislio zajebavajuga i tuzio

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 17 avg 2022, 15:53

umrobihzbogtebe1946 je napisao/la:
17 avg 2022, 15:29
MortemHz je napisao/la:
hibrid je napisao/la:
Pa šta ćemo sa Belminom? On nam je sljedeći igrač u izlogu za prodaju sa Dalom ako bude imao iole normalnu statistiku na kraju sezone. Šahinović na golu je svojevrsna kazna jer je Belmin primio peticu a apsolutno ništa nije odbranio. Mi nismo u poziciji da ga nakon jedne loše utakmice sklonimo i tako rizikujemo gubitak od 500-600 hiljada maraka, možda i više - glupo i neodgovorno.
Izvini drug, inače se većinom slažem s tobom, ali ova ti konstatacija nikako nema smisla.
Objasni slobodno što, tu smo da diskutujemo.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 17 avg 2022, 15:56

JavierBosnia je napisao/la:
17 avg 2022, 11:55
keli je napisao/la:
17 avg 2022, 11:06
ma mi sami stvorimo pricu kad god imamo lose rezultate da je neki bojkot u pitanju
Pojedinci da. Ocito ne mogu prihvatiti da te nekad i protivnik nadmudri, da si procitan, istrosen i sl, odma se spominju plate uprave, ayle, bojkoti, plate igraca, husref i sl
Jedini problem su loše odigrane 2 utaknice, jakvi bojkoti i qrci. Komplet ekipa zamijenjena.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 17 avg 2022, 16:02

NisamInSajder je napisao/la:
17 avg 2022, 15:11
izdzezveubrazil je napisao/la:
Glavni problem Sarajeva otkad ga ja pratim a to je period poslije rata je sto mora postojati jedan individualni krivac za kolektivne neuspjehe. Trenutno je to Asmir Suljic, a siguran sam da ce se naci neko novi ko smeta uvijek objektivnoj publici i ako se on makne.

Pritom ne amnestiram njegove lose partije.
Ko je sljedeći ?

Mogli bi se vratiti na Kapića ?

Za svaki poraz mora neko biti krivac. Realno, Dudićeve krivice ima najviše u ove 2 utakmice, kao što je bilo i u prve 3. A treba shvatiti i da druge ekipe isto imaju igrače, trenera, skautiraju, rade i nešto se i njih pita na terenu.
Kad riješimo Asmira, Kapić je na redu, a onda Nardin. Viđeno već sto puta kod nas.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 17 avg 2022, 16:08

zagorski je napisao/la:
17 avg 2022, 15:50
MortemHz je napisao/la:
hibrid je napisao/la:
Da, ali ako umjesto Dizdarevica isforsirali Sahinovica mozda uzeli jos bolje paru jer je sigurno osjetno bolji od Belmina, nista tu ne bi izgubili finansijski. Bezveze je nastaviti forsirati golmana koji te moze kostati rezultata.
Ključno je ''možda'', momak ima 18 godina i neminovno je da će pogriješiti. Na stranu što bi mu navijači odmah sasuli sve i tražili Belmina nazad ali to bi se odrazilo na njegovu psihu. Meni lično nije u redu da najboljeg golmana lige prošle sezone ostaviš po strani nakon jedne ili dvije loše utakmice. I sam znaš da sam uvijek govorio da je Belmin daleko od Vladana ali moramo biti realni i reći da imamo mnogo više od problema od golmanskih pozicija te da nije levat poput Kanurića. Eto vidio si kad je Šahinović skinuo penal, sve ok sve super i onda naši genijalci stoje kao ukopani dok protivnički igrač lagano prilazi i zabija gol sa par metara. Ja nisam za da on nastavi braniti ako će nas koštati rezultata i što se mene tiče neka Feđa nastavi gurati Šahinovića ali kad pogriješi vidjet ćeš o čemu ti pričam. Ako se ipak Šahinović dokaže onda treba Belmina prodati čim prva ponuda dođe i to je to.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 17 avg 2022, 16:18

Ne znam Bgm, ono sto sam gledao Sahinovica jos dok je bio u mladim kategorijama meni je duplo bolji golman od Belmina jos kad bi uvezao 2-3 utakmice bar,meni Belmin opasno vuce na Bandovica.
Ali opet moje misljenje je misljenje obicnog navijaca, neka struka procijeni i odluci.

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 17 avg 2022, 16:35

Struka mora dobro proanalizirati je li gubimo bodove zbog lošeg sistema, neuigranosti ili nekvalitetnih izvođača radova (igrača). Feđa najbolje zna šta traži od njih i kako oni vraćaju pojedinačno i timski.

Ako je do neuigranosti onda neka ustraje 3-4 kola sa istih 11 i izmjenama, ako je do kvalitete onda klupiraj one koji su zakazali.

Sve se svelo na štopere i Belmina ali je meni naglašeniji nedostatak kreativnosti veznih igrača. Krilni niti su prodorni i pokretljivi, a veznjaci ne prave višak ne guraju loptu između linija isl
Nardin bi možda nešto i pogodio da ima bolje lopte. Jednostavno nemamo ideja u napadu. Najbolji dokaz je 50 min igrač više protiv Igmana koji se ni na koji načina n nije osjetio niti u jednom segmentu igre. Pritiskali smo na sirovu snagu, ništa od ideja šta i kako probiti blok.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 17 avg 2022, 16:52

5.8.2022. Pred Avramovskim je pauza 7-10 dana
12 dana poslije - trenira li sa ekipom, hoce li biti u kombinaciji za Slobodu?
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 17 avg 2022, 16:52

Mi imamo srecu u nesreci da imamo dva mlada i pretalentovana golmana. Ono, ne skidas Belmina s gola radi nekog stranog djuturuma nego guras drugi izdanak akademije. Sta bi pojedinci ovdje, da Sahinovic nikad ne dobije sansu da ne bismo Belmina uvrijedili, a kad se sta i desi da stavimo Kanurica pa da Belmin zna da je siguran da ce se vratit na gol?
Neka, nek se fajtaju, konkurencija je najbolja stvar na svijetu.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

umrobihzbogtebe1946
Kontakt:

Post Postao/la umrobihzbogtebe1946 » 17 avg 2022, 16:53

MortemHz je napisao/la:
17 avg 2022, 15:53
umrobihzbogtebe1946 je napisao/la:
17 avg 2022, 15:29
MortemHz je napisao/la:

Izvini drug, inače se većinom slažem s tobom, ali ova ti konstatacija nikako nema smisla.
Objasni slobodno što, tu smo da diskutujemo.
Valjda težimo ka uspjehu, a uspjeh se može postići samo ako ti na svakoj poziciji igra onaj ko je najbolji u tom trenutku. Pogotovo na vrlo osjetljivoj poziciji kao što je golmanska. Ko garantuje da Šahinović neće 3 puta više vrijediti od Belmina? Ako Belmin nastaviti braniti i primati golove iz mrtvog ugla, neće ga nikome prodati ekipa koja je daleko od borbe za Evropu.
Volim te Saraj'vo!

24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 17 avg 2022, 17:00

Znal se sta oko yebenih dresova? Narucio print Cirjaka, dok dres dodje momak ce odigrat polusezonu i prodat se negdje. Yebem ti talijana neodgovornog.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 17 avg 2022, 17:04

Na carini su dresovi svaki dan gledam u njih
ISTINA ZA VEDRANA!

visokohz
Kontakt:

Post Postao/la visokohz » 17 avg 2022, 17:06

17 avg 2022, 16:52
Vidiš drug da se klub ušutio nikakvih informacija...

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 17 avg 2022, 17:17

michplatini je napisao/la:
17 avg 2022, 11:42
Pored ovih teorija zavjere,treba malo razmotriti još neke teorije.
Da li je moguće da su nas malo skautirali protivnici( Borac je bio prva utakmica,totalna nepoznanica smo bili na više pozicija),Sloga i Posušje realno igrački mnogo slabije ekipe.
Ostaneš bez Mujakića(prva opcija na stoperu) uz ovu dvojicu koji su bez minute u klubu već proglašeni za najbolje a očigledno došli roviti i skloni povredama.
Zatim,vezni red bez igrača sa defanzivnim sklonostima sem Đokanovića(koga počinješ trošiti na stoperu) i dobiješ totalnu promaju ,gdje su ti linije po 30m razdvojene.Ima tu još mnogo detalja koji su uz ovo doveli do pada a po meni najvažniji je da li igrači koje dovodiš sem igračkog imaju karakter da iznesu veliki klub(za veliku većinu nisam siguran).
Oprez !!! Oprez nam je neophodan. Priznat ces da je cudno da 6-7 god. (kad je usao Nam ??) imamo prvi ozbiljnog investitora i postignemo dominaciju sa DK i umjesto da povecamo dominiranje mi stagniramo i dobijemo dvije ocajne sezone, uz to promjenimo 7-8 trenera, koji u startu valjaju i onda su otjerani ko posljednje neznalice. Za bh prilike u FKS se vrte velike pare. I dobijamo MALU BARU PUNU KROKODILA.
Samo se preko fudbalera moze rusiti trener. Ne upirem prstom ni u koga. Sam fudbaler koji bi rusio trenera (u nasem slucaju trenere) mora igrati, a ako igra nelogicno je da rusi trenera koji ga forsira. Dakle takav fudbaler je "nagovoren" od nekog izvan ili od nekog ko je vec u Klubu.
Ima i nesto iz posta @napoleon72, gdje pobroja trenere koji su mogli biti podrivani.
Mozda ima i namjere kod pojedinih trenera da isforsiraju otkaz i dobiju basnoslovno obestecenje. Njihovi 6-7 raskida kostaju vise nego 10-tak dobrih pojacanja.
Dudica smatram ambicioznim, mladim i dovoljno strucnim da iznese svoj ugovor do kraja. Fedja ako uspije u FKS imat ce otvorena vrata vani, ako nista u Aziji, Saud. podkontinentu, a mozda i u Evropi. Nemoguce da ni jedan od ovih trenera nije dovoljno dobar za FKS.
Mnogi su se od dolaska Nama dobro obogatili, kad podvuces crtu na njihov rad imas samo STETU i nazadovanje. Haram im bilo i na ljekove potrosili na najmilije. Amin.
Prelazni rok cini mi se nikad bolji, 5 igraca mladjih od 25. god. i Drobarov vjerovatno zeli vani. Dakle ambiciozna pojacanja.
Nadam se da je saopstenje Gosp. Mirvica iskreno(neki sumnjaju) da Dudic ima njegovu podrsku. Fedju bi ni krivog ni duznog ostavio do zadnjeg dana ugovora, tamam bili 10-ti. Jednom u zivotu da dozivim da trener FKS bude do kraja ugovora(2 ili 2+1 sezonu) i da se ne mjenja na polusezoni.
NIJE TI LAHKO GOSP: ISMIRE,ALI JAK SI OCITO I NEKA TI JE SRETNO U KLUBU I GRADU SARAJEVU. :tokralju:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 17 avg 2022, 17:24

Zukanovic je napisao/la:
17 avg 2022, 15:40
Ja se nadam da ce igrati pravi napadac a ne neki bez veze formacije bez napadaca. ja bi stavio Nadina i Hamzu da igraju 4-4-2
Obojica su isti tip napadaca i po meni u istom trenutku ne mogu biti na terenu.Gušili bi se medjusobno a izgubili bi jednog igraca u trci.Bilo bi dobro da se doveo jedan malo nizi,pokretniji i agilniji napadac.Krivokapic bi trebao biti to ali yebi ti meni sve ako taj covjek potpise.Ko da vizu za Ameriku ceka.

Catakovic u ovi 5 kola nije nijednu utakmicu igrao napadaca,Dzaficu to ne lezi,on mora igrati ili svoje prirodno lijevo krilo ili AM,Ahmetovic nije spreman za vise od 20-25 min tako da ako vec nemamo nikakvog drugog napadaca bolje Nardina gurati 3-4 utakmice pa valjda ga kad tad krene sa golovima.I ako bude los ne treba ga odma na poluvremenu izbacivati
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

LovacnaJelene
Kontakt:

Post Postao/la LovacnaJelene » 17 avg 2022, 17:33

visokohz je napisao/la:
17 avg 2022, 17:06
Vidiš drug da se klub ušutio nikakvih informacija...
Kradu, varaju, zavise klub u crno jaro...

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 17 avg 2022, 17:43

Volio bih i ja da saznam šta je sa Avramovskim, koliko ce Anicic pauzirati, šta je sa Krivokapićem, kad ce Abubakar biti registrovan, hoce li doci novi, prijeko potrebni stoper ?

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: NeSamSafetee i 12 gostiju.