Jedna od jacih slika. Mocno bas

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Niđe veze,slabo si pratio fudbal decenijama unazadavalPacidoroP je napisao/la: ↑18 avg 2022, 22:0322.aprila napisano.avalPacidoroP je napisao/la: ↑22 apr 2022, 20:29Ti i ja dva smo svijeta različita...
Zrinjski ako ne bude prva ekipa u grupnoj fazi jednog od tri takmičenja ove jeseni, ova liga apsolutno nikakvog smisla neće imati u budućnosti, jer ovo je fudbal neviđen na našim terenima i teško će ikada ijedna ekipa ovako izgledati. Iskreno, želim im svu sreću u pretkolima.
I budali je jasno bilo k'o prati fudbal u našoj zemlji decenijama unazad.
A nama svima sad ostane krv da propišamo da budemo koliko toliko konkurentni Mostarcima.
Da se razumijemo Zrinjski igra (pre)dobar fudbal za nase standarde i ozbiljna su ekipa, ali, uvijek cuveno ali, znas kada bi prosli jedno kolo kvalifikacija za LS u proslosti, ono sto smo mi igrali kada smo bili bas zajebana ekipa, nikada. Plzen, ubice palestinaca i ta prica. Sada je mnogo lakse proci dalje kada si sampion i kada imas jednu ili dvije popravne utakmice/pretkola. Mi igrali play off protiv Newcastlea, ispadnemo i kao popravnu tekmu izvucemo Malagu gdje odigramo egal dvije utakmice, ispadnemo iz sumnjivog penala, pogodimo stativu u prvoj tekmi i fulimo nemogucu sansu u revansu za prolaz. Atomski fudbal, zar ne ?avalPacidoroP je napisao/la: ↑18 avg 2022, 22:0322.aprila napisano.avalPacidoroP je napisao/la: ↑22 apr 2022, 20:29Ti i ja dva smo svijeta različita...
Zrinjski ako ne bude prva ekipa u grupnoj fazi jednog od tri takmičenja ove jeseni, ova liga apsolutno nikakvog smisla neće imati u budućnosti, jer ovo je fudbal neviđen na našim terenima i teško će ikada ijedna ekipa ovako izgledati. Iskreno, želim im svu sreću u pretkolima.
I budali je jasno bilo k'o prati fudbal u našoj zemlji decenijama unazad.
A nama svima sad ostane krv da propišamo da budemo koliko toliko konkurentni Mostarcima.
Uprkos pokušajima raznoraznih „sportskih komentatora“ da omalovaže majstoriju…dubioza144 je napisao/la: ↑19 avg 2022, 10:30Lukaav sut Stilicaa kaaaakaaaav pogooodaaaak majstorijaaa Semiraa Stilicaa na gradskom stadionu u banja luci gosti iz Sarajeva vode 0 2 magija Semira Stilica zaistaa
Kad kaze pitat cemo Stilica da li je htio centriratiAjkulaCekicarka je napisao/la: ↑19 avg 2022, 11:45Uprkos pokušajima raznoraznih „sportskih komentatora“ da omalovaže majstoriju…dubioza144 je napisao/la: ↑19 avg 2022, 10:30Lukaav sut Stilicaa kaaaakaaaav pogooodaaaak majstorijaaa Semiraa Stilicaa na gradskom stadionu u banja luci gosti iz Sarajeva vode 0 2 magija Semira Stilica zaistaa
Post sam ispravio, halali.
Ma Vedo pitar komentarisao. Kad se sjetim da smo areni pisali da nam on više ne komentariše utakmice.AjkulaCekicarka je napisao/la: ↑19 avg 2022, 11:45Uprkos pokušajima raznoraznih „sportskih komentatora“ da omalovaže majstoriju…dubioza144 je napisao/la: ↑19 avg 2022, 10:30Lukaav sut Stilicaa kaaaakaaaav pogooodaaaak majstorijaaa Semiraa Stilicaa na gradskom stadionu u banja luci gosti iz Sarajeva vode 0 2 magija Semira Stilica zaistaa
Bas toga sam se sjetio.dubioza144 je napisao/la: ↑19 avg 2022, 11:47Kad kaze pitat cemo Stilica da li je htio centriratiAjkulaCekicarka je napisao/la: ↑19 avg 2022, 11:45Uprkos pokušajima raznoraznih „sportskih komentatora“ da omalovaže majstoriju…dubioza144 je napisao/la: ↑19 avg 2022, 10:30Lukaav sut Stilicaa kaaaakaaaav pogooodaaaak majstorijaaa Semiraa Stilicaa na gradskom stadionu u banja luci gosti iz Sarajeva vode 0 2 magija Semira Stilica zaistaa
Post iz juna, nemamo razloga da se bilo koga bojimo, a sad pravac Bosanki Novi!braco je napisao/la: ↑23 jun 2022, 15:28Zna se u fudbalu desiti da bar 1-2 ekipe kojoj se predviđa neki uspjeh tipa top 4 ili nešto slično razočaraju tako da se to možda i može desiti i ove sezone. E tu trebamo iskoristiti onu floskulu "gledamo samo sebe" jer i ukoliko se desi takav scenario, mi moramo biti spremni ko zapete puške da uskočimo u to top 4 mjesto. Dakle za to moraš manje-više u kontinuitetu igrati dobro i da ti se ne dešava ko prošle sezone da pitari nam se na tacni nude da ih prestignemo, a mi uvijek kiksamo, mada hajde na kraju ni to 4. mjesto nije vodilo u europu ali kontate poentu.
Na papiru jesu svih tih 5 timova ispred nas ali realno nikad ne znaš šta se može desiti. 4 od 5 tih ekipa ulazi u sezonu s novim trenerom, od čega 3 će dosta promjeniti roster (pitari, TC, Borac). Može se desiti recimo i da Velež pod Osimom ne pruža ono što se očekuje jer Osim gaji drugu filozofiju fudbala u odnosu na Dudića, ili što se tiče Borca znamo da velika imena ništa ne moraju značiti mada ti sigurno rastu šanse za uspjeh s takvim igračima da se razumijemo, TC ostala bez nekoliko vrhunskih igrača koji su bili među najboljim na svojim pozicijama u ligi mada će se sigurno pojačati ali valja to opet sve uigrat.
Nije ovo neki neutemeljeni optimizam ni hajcanje, nego govorim da se neuspjeh ekipa u svijetu fudbala prilično često dešava zbog navedenih faktora. Ne mora značiti da će svih tih top 5 ekipa biti na top na nivou, realno teško je očekivati da svi igraju odlično. Na kraju krajeva možda i mi budemo za qrac, nikad ne znaš.