FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Kako je ružno gledati navijače drugih klubova od kojih se mi haman po ničemu ne ističemo rezultatski, kako lijepo govore o našim igračima, a mi ih pljujemo na svakom koraku.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸
Zasto nebi Fedju mjenjao
1) Donio je nesto sto nisam gledao u FK SARAJEVU (pratim klub od 1995 godine)
2) Takodje taj novitet still igre se trazi da bi mogao u evropi uspjet mislim dogurat do grupe le i lk
3) istjerat trenera radi 3 pobjede 3 poraza i remija je glupost posebno sto niko nekara ligu (sve pobjede itd)
4) Za poraze Fedja nije 100% kruv, jer prodaja Nihada povreda Ancica pa i Trake je dosta utjecala, promjena terena itd
5) meni apsulutno utakmica protiv zelje nije bitnija od one od tc zrinjskog veleza sb, zasto zato sto nk cmar nije konkurencija za bilo koje mjesto koje vodi u evropu, nije kup takmicenje gdje se igra na izbacanje. Dalije fino pobjedit zelju jeste radi podjebavanja i mahale al prije bi izgubio od njih nego od zrinjskig sb veleza
6) Mi moramo vjerovat ljudima koji vode nas klub sa Mirvicem na celu, nase je da mu damo podrsku i to je to, a ovo sto mi radimo to je podrska klubu da nestane i Mirvicu da sto prije digne ruke..
Pogledajte
Vinka
Husrefa
Jovic ( kad dobije odkaz nikoga vise nece uzet iz vrha pl bh, i ako bude kog vodio bice sloboda leotar posusje)
Amaw uzo ga velez radi njegovi lafina ista stvar kad ga velez odpusti kraj karijere
Pogledajte sad
Dudica
Jakirovica
Jahica
Pogledajte igru amawa i jovica
Tuko nas 5:1 za 3 dana drugoligas sa suge ga razjeba 4;0 za 70 min
Stil igre jedno kolo igraj ofanzivno sa dosta presinga drugo kolo defanzivno ako izgubis np ako uzmes bod ispunjen cilj a ako iz kontre neke frljoke uzmes sva 3 super odlicno. To dokazuje 2 stvari; da fizicki ti ekipa nije spremna, da tvoje znanje neznas da preneses na igrace, drugo da nemas svoj stil jer u najgoroj ligi na svijetu svako 3 kolo igras nesto svoje..
Meni je to ok za ekipe koje se bore za opstanak..
Nije mi problem da i iz vrha tabele ekipa igra defanzivan fudbal i na kontre (nesto ko lester kad su bili prvaci) nemam nista protiv toga al da to pucas non stop do onog trenutka kad si u rezultatskom minusu pa moras nesto ofanzivnije krenut..
1) Donio je nesto sto nisam gledao u FK SARAJEVU (pratim klub od 1995 godine)
2) Takodje taj novitet still igre se trazi da bi mogao u evropi uspjet mislim dogurat do grupe le i lk
3) istjerat trenera radi 3 pobjede 3 poraza i remija je glupost posebno sto niko nekara ligu (sve pobjede itd)
4) Za poraze Fedja nije 100% kruv, jer prodaja Nihada povreda Ancica pa i Trake je dosta utjecala, promjena terena itd
5) meni apsulutno utakmica protiv zelje nije bitnija od one od tc zrinjskog veleza sb, zasto zato sto nk cmar nije konkurencija za bilo koje mjesto koje vodi u evropu, nije kup takmicenje gdje se igra na izbacanje. Dalije fino pobjedit zelju jeste radi podjebavanja i mahale al prije bi izgubio od njih nego od zrinjskig sb veleza
6) Mi moramo vjerovat ljudima koji vode nas klub sa Mirvicem na celu, nase je da mu damo podrsku i to je to, a ovo sto mi radimo to je podrska klubu da nestane i Mirvicu da sto prije digne ruke..
Pogledajte
Vinka
Husrefa
Jovic ( kad dobije odkaz nikoga vise nece uzet iz vrha pl bh, i ako bude kog vodio bice sloboda leotar posusje)
Amaw uzo ga velez radi njegovi lafina ista stvar kad ga velez odpusti kraj karijere
Pogledajte sad
Dudica
Jakirovica
Jahica
Pogledajte igru amawa i jovica
Tuko nas 5:1 za 3 dana drugoligas sa suge ga razjeba 4;0 za 70 min
Stil igre jedno kolo igraj ofanzivno sa dosta presinga drugo kolo defanzivno ako izgubis np ako uzmes bod ispunjen cilj a ako iz kontre neke frljoke uzmes sva 3 super odlicno. To dokazuje 2 stvari; da fizicki ti ekipa nije spremna, da tvoje znanje neznas da preneses na igrace, drugo da nemas svoj stil jer u najgoroj ligi na svijetu svako 3 kolo igras nesto svoje..
Meni je to ok za ekipe koje se bore za opstanak..
Nije mi problem da i iz vrha tabele ekipa igra defanzivan fudbal i na kontre (nesto ko lester kad su bili prvaci) nemam nista protiv toga al da to pucas non stop do onog trenutka kad si u rezultatskom minusu pa moras nesto ofanzivnije krenut..
Kako će biti smirene glave kad su im navijači nabili pritisak. Zamisli kako sada razmišljaju, šta ako promašim šansu itd.amypitar je napisao/la: ↑23 avg 2022, 14:04Sta ocekivati od derbija.
Jako mi je drago da komšija po obicaju ,a za to su majstori halcaju navijace ,a samim tim i pritisak na igrace.Po meni derbi se igra suprotno ,pametno ,smireno ,disciplina,i cekati šanu.Ako Musa riješi Santosa pola posla smo obavili.
Uzdam se u Dudica nesto je valjda do sada naucio.
Treba pripremiti ekipu, bez srljanja i pametno,smirene glave, cekati šansu.
Iskreno mnogo smo kvalitetniji uz pametan i disciplinovan pristup ,ne sumjam u pobjedu.
Akb ocekujem u petak pobjedu, i da ih pred punom Grbavicom ponizimo, i da ispred našeg dijela sjevera zajedno proslavimo pobjedu.
Pa on i jeste trener za ekipu poput Veleža, to mu je plafon. Kad ih je preuzeo, postavljen mu je cilj opstanak, naredne sezone mu je postavljen cilj Evropa, ali titulu mu kao cilj nikad nisu, niti bi postavili, da je ne znam ti koliko ostao kod njih.forgempp je napisao/la: ↑23 avg 2022, 15:10Prosjecan bh trener???holyman je napisao/la: ↑23 avg 2022, 14:55Vec sam rekao da moju podrsku nema jer je prosjecan bh trener i s njim napretka nece biti.ElCartel11 je napisao/la: ↑23 avg 2022, 14:42Ma Fedju ne treba dirati taman bili 10 na polusezoni. Pun mi qrac stalnog mjenjanja trenera, a nista nam to ne doprinosi na dugi rok.
Medjutim, istrpit cu ga jer je i meni pun khurac mijenjanja trenera svaka 2 mjeseca, sve je bolje od stalnih promjena.
mrzim svakog manijaka ja
**** mu klub za koji navija
Sa onakvom karinom od tima zvanog Velez je napravio cuda, sta je radio u europi, sta je radio u ligi, kakve je rezultate napravio...
Sa timom koji je preko 50% bio sacinjen od doskorasnjih federalaca...
Ljudi izvinite, al nemojte srat.
Treba vremena, trebaju bar 2 prelazna roka da prodju i da onda sudimo i treneru i igracima.
Kako ne mozete da shvatite da je potrebno vrijeme, gledaj Arsenala kako igra, sta bi bilo.da su tjerali Artetu nakon losih rezultata u prvim njegovim mjesecima na klupi?
Ili nama blizi primjer - Jakirovic?
Fedja je mlad i konstantno napreduje i vidi se da ima za cilj da postane europski trener.
Ili mozda hocete ponovo nekog novog strucnjaka tipa Husref?
Ne znam fkt. Pustite ljude da rade.
Iako imamo krizu rezultata ovo konacno lici na nesto, za razliku od Sablica, Vasoskog, pa i Marinovica iako on ima opravdane razloge sto je igra bila ****, ali ovdje sve vide neke ideje, neki pomaci.
Sarajevo kao največi klub u državi je potpuno drugi nivo, svake godine je cilj titula, ali upitno je da li je sa njim to moguce ostvariti.
Imaš bruku primjera iz regiona i Evrope gdje je neki velikan doveo trenera, koji je sa manjim klubom pravio fine stvari, pa se u tom velikanu pogubio i brzo ga napustio, jer nije trener za velike stvari.
Recimo Lopetegi, kada je nakon Sevilje preuzeo Real, ili Moyes kada je nakon Evertona preuzeo Manchester United.
Malo mi je nejasan trenutno sistem u akademiji i nacin davanja ugovora. Jakupovic koji je ukraden konama ne igra u prvoj postavi, a vjerojatno nece ni igrat a ima ugovor od 800 KM. Skoro svi igraci u prvoj postavi imaju ugovor cak i neki van prve postave. Svaki od njih ima najmanje 800 KM. To je prva generacija koja je imala ova 2005 godista a kako izgleda tako ce i naredna. Po meni je to bacanje para jer vezes igraca na najmanje 3 godine. Puno se tu para nakupi. Ako Mirvic moze da placa onda uredu.Tele33 je napisao/la: ↑23 avg 2022, 15:06Lopovluk u akademiji, kradu se Želji igračiLovacnaJelene je napisao/la: ↑23 avg 2022, 11:59@keli
Napisao sam da nisam za Dudika od pocetka.
Mirvica necu otjerati sigurno ja, vec lopovluk i kriminal koji vladaju u akademiji. Otjerat ce ga rezultati, otjerat ce ga finansije, jer koliko ulaze i sta dobija, dobro je jos tu.![]()
- napoleon72
- Kontakt:
@Lucas a ne spominjes Murinja koji je nakon Porta dosao u Chelsea pa osvojio sve, Klopa koji je nakon Mainza dosao u Dortmund i uzeo Bundesligu, pa dosao u Liverpul i osvojio sve, Tuhela koji je imao slican put, Flik nakon Hofenhajma i Salzburga u Bajern pa sad do reprezentacije Njemacke, Stefano Pioli nakon dvije fine sezone s Fiorentinom.do Skudeta u Milanu, Venger nakon Monaka u Arsenal i fakticki sve osvojeno, Ferguson nakon Aberdina u Junajted i osvojeno sve zivo...
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
@lucas a kako ti znas da je on trener za mali klub, kad nikad nije ni vodio velik klub, FKS mu je prvi.
Treba mu se dati vremena pa cemo onda vidjeti da li je pogodak ili promasaj, nije da nas ceka Zidane da preuzme klupu.
Treba mu se dati vremena pa cemo onda vidjeti da li je pogodak ili promasaj, nije da nas ceka Zidane da preuzme klupu.
Rafa Nadal!
EDIN DŽEKO!!!
EDIN DŽEKO!!!
@napoleon72 Svakako da ima i dosta pozitivnih primjera, ali ja pamtim i mnogo negativnih.Logično da ce Dudić kod nas biti pod lupom i sumnjom, nakon tri uzastopne katastrofe i sramote, nešto slično ne pamtim za preko 30 godina koliko pratim i navijam za Sarajevo.Strah me i pomisliti šta ce biti, ako zijanimo derbi.
- napoleon72
- Kontakt:
Nece bit nista. Cestitat cemo protivniku i nastavit dalje. Nit se sezona zavrsava nakon 7 kola, nit ce bit neki smak svijeta.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
E konto sam da ne moze slabija zainteresovanost za derbi od prosle godine, ali cini mi se da je i to nadyebano. I to od onakve euforije do prije 15 dana. Svaka cast 

Ako utakmica bude kao protiv Slobode, sa jakim posjedom, energijom, izrađenim akcijama i puno prilika...makar i izgubili, nemam šta prigovoriti.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸
Da ga hoce zabit Mersoo , al u 90 iz ociglednog ofsajda
-
- Kontakt:
Rezultati su ti koji ocjenjuju rad trenera. Tako da rano je pricati i donositi zakljucke da li je Fedja dobar ili loš za Sarajevo. Pustiti covjeka da radi pa vidjecemo u maju gdje smo i šta smo uradili. Ono sto mi se nije svidjelo poleti je nakon 3 pobjede, nadam se da je naučio da ne treba prerano slaviti. Fedja mora imati podršku do kraja sezone a onda suditi sta i kako je.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Jbt sve jedna te ista tema, zna ce sta je cilj, nisu najavljivali grupne faze nego je cilj Evropa to sto vam rastu apetiti to je drugi par cipela. Ja sam jedino ljut na visok poraz protiv Tuzle i losa igra protiv Igmana ostalo je okej.
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
- Ferrante071
- Kontakt:
U principu svi su ljuti radi tih slobodno ću reći blamaža.
Do zadnjeg dana života mog samo Sarajevo
- FKSDoGroba
- Kontakt:
Navijači Sarajeva, ne rezultata. Sto puta sam im poslije poraza u sebi psovao i govorio neću više nikad na tekmu pa evo ne znam koja po redu više da sam na stadionu. Ko nije obolio, nije te ni volio!
SVI NA DERBI - SVI NA ŠUGAVICU!
SVI NA DERBI - SVI NA ŠUGAVICU!
I to uvezanih. Pa to nije uspjelo ni raznim ublehama koje su nas vodile/učile se na nama poput Pirića, Varešanovića, Ješića, Hurtića, Jovića, Repuha, Sablića....Ferrante071 je napisao/la: ↑23 avg 2022, 18:10U principu svi su ljuti radi tih slobodno ću reći blamaža.
Jarane moj, ne samo za tvojih 30 godina, ovo je najveća blamaža ikad. Ni silna Crvena Zvezda ni veliki Partizan nisu nas ovako rasturili u " domaćoj" utakmici kao ovaj klub iz nekog sela iz okoline Tužbe.Lucas je napisao/la: ↑23 avg 2022, 16:42@napoleon72 Svakako da ima i dosta pozitivnih primjera, ali ja pamtim i mnogo negativnih.Logično da ce Dudić kod nas biti pod lupom i sumnjom, nakon tri uzastopne katastrofe i sramote, nešto slično ne pamtim za preko 30 godina koliko pratim i navijam za Sarajevo.Strah me i pomisliti šta ce biti, ako zijanimo derbi.
Trenutno korisnika/ca: Kabinet1987, laznokrilo, rimljanin90 i 52 gosta.