FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
43
20%
2. Borbu za Evropu
100
47%
3. Sredinu tabele
39
18%
4. Borbu za opstanak
29
14%

Ukupno glasova: 211

Victor
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Victor » 23 avg 2022, 13:19

Hulahopka je napisao/la:
23 avg 2022, 12:24
Victor je napisao/la:
23 avg 2022, 11:44
Hulahopka je napisao/la:
23 avg 2022, 09:10

:urnebes:

Mi se digli bez pokrica🤣🤣🤣🤣🤣kakvi pitati ovdje pišu to je Bogu za plakati. Kako ti nije mrsko se predstavljati naopako nikako mi nije jasno?
Ajde va prodji me se :D Procitaj moj potpis mozda ti bude jasnije, na ovom forumu sam duze nego sto pola vas uopste ide na utakmice
Čuj mi se digli bez pokrica. Na koje tu utakmice ideš dijete drago.

Moderacija ovaj bolesnik gore svaki post jedno te isto. Valjda je vrijeme. Dečko nije sav svoj.
Ajd da ne bude da se.rem u prazno...zasto kazem bez pokrica? Zato sto smo skoro svaku tekmu odigrali 50/50, udri u kost, nabiji na santosa, ako stila sta uradi dobro i jes..od novih/starih lica svaka cast Gasalu fkt me razuvjerio svojim igrama jer sam mislio da je gotov prosle sezone

Znaci izuzev tuzle, ovo ostalo smo sve mogli zavrsit drugacije nego sto jesmo..Zrinski i Leotar smo mogli hladno izgubit, Velez smo zasluli makar bod a izgubili smo....Siroki jes da smo ga primili na kraju, al vala daleko od toga da smo ih nadigrali...itd itd

Kad je tebi svaka ad-hoc kad ne mozes bit siguran ne da ces pobjedit nego da ces dominirat na terenu makar, protiv lupam igmana onda se itekako uzdizemo bez pokrica. Nikad ne znas sta ce te docekat na terenu..

Al nejse..dabogda mi dobili 3:0, a ti me onda slobodno pisaj po forumu rado cu platit tu cijenu u slucaju pobjede :D
Ex "invincible"

Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..

/Internazionale Milano/

=NYK=

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 23 avg 2022, 13:44

Moaram ovog upitati BEZ POKRICA :) Ko ima pokrice u nasoj ligi , osim Zrinjskog koji je u usponu velikom ( proslu sezonu prekuco ligu , ove sezone dobar u Evropi) i rade dobar posao to treba pofaliti i priznati. Ostali timovi krpe tim sa niskobudžetnim igracima i moli Boga da potrefe solidnog igraca. Vidim ložiš se na pitare , kao oni spašavaju sezonu, po koje rezonu oni imaju jak tim ili individualce koji odskacu u nasoj ligi . Mi i pitari imamo ekipu u pet deka , jedina je razlika sto smo mi kokuzi ,a oni đaba bacaju novce na nafurane igrace koji nisu uspijeli u Mađarskoj ,Sloveniji i Bugarskoj. Imaju bahatog trenera kojeg su novinari digli u nebesa ,a pravi takve glupe poteze da je naš Sablja takticki Murinjo za njega :)
Na kraju mi smo dobili Zrinjskog i TC ,pa mozemo se malo qrchiti , ono sto nama fali bolje tekme u gostima i bolje tekme protiv "manjih" klubova.
U petak svi u Dolinu da trpamo pitare :salut:

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 23 avg 2022, 13:55

NerminFatic je napisao/la:
23 avg 2022, 13:01
Mogli smo vala jufkama dici karte bar na 15 KM kakvi su oni prema nama na Hadisonu. Ovo je utakmica sezone gdje smo mozda mogli zaraditi i 100 000 KM, ali da je njih dobiti samo...
Navodno im je 12 km karta

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 23 avg 2022, 13:58

Sta nam hojrati uradise od kluba

https://sportsport.ba/fudbal/dinamo-buk ... vic/432462

Važno je da smo mi Fejzu dobričinu plaćali godinama i dovodili Erice...
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Victor
Kontakt:

Post Postao/la Victor » 23 avg 2022, 14:14

TMmanija2012 je napisao/la:
23 avg 2022, 13:44
Moaram ovog upitati BEZ POKRICA :) Ko ima pokrice u nasoj ligi , osim Zrinjskog koji je u usponu velikom ( proslu sezonu prekuco ligu , ove sezone dobar u Evropi) i rade dobar posao to treba pofaliti i priznati. Ostali timovi krpe tim sa niskobudžetnim igracima i moli Boga da potrefe solidnog igraca. Vidim ložiš se na pitare , kao oni spašavaju sezonu, po koje rezonu oni imaju jak tim ili individualce koji odskacu u nasoj ligi . Mi i pitari imamo ekipu u pet deka , jedina je razlika sto smo mi kokuzi ,a oni đaba bacaju novce na nafurane igrace koji nisu uspijeli u Mađarskoj ,Sloveniji i Bugarskoj. Imaju bahatog trenera kojeg su novinari digli u nebesa ,a pravi takve glupe poteze da je naš Sablja takticki Murinjo za njega :)
Na kraju mi smo dobili Zrinjskog i TC ,pa mozemo se malo qrchiti , ono sto nama fali bolje tekme u gostima i bolje tekme protiv "manjih" klubova.
Ne lozim se na pitare nego kazem kako jes...to dal je nas roster i njihov u 5 deka nek svak procijeni, ja mislim da ako cemo geldat cisto igracki nije ni blizu..al dobro to sam ja i moje misljenje :) Tim gore po njih jer su trenutno tu dje jesu...

Sto se tice derbija kazem da sam skeptican i tjt, mozda ih dobijemo, razvalimo ..amin niko sretniji od mene...sta sad treba pisat "Jaci smo u svemu oni se gase ha bu sa su" ..i onda ako nedaj Boze izgubimo ispsiat ovdje 50 stranica negativnosti o Edisu, upravi sa posebnim akcentom na neke igrace koji vec budu uzeti na zub...
Ex "invincible"

/Internazionale Milano/

=NYK=

CiroDiMarcio
Kontakt:

Post Postao/la CiroDiMarcio » 23 avg 2022, 14:17

Ma victore dzaba se raspravljas, neki namjerno kontriraju, drugi ne zele biti realni.

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 23 avg 2022, 14:55

bhsport je napisao/la:
23 avg 2022, 13:58

Nema nikakve razlike izmedju Muftica, Kjosevskog, Fejzica i ovog Dujmovica. Linijski golmani koji su nesigurni i inferiorni i u svojih 5 metara, svaki ali bas svaki centarsut je opasnost i prilika za protivnika.

Ne znam zasto se na na takve golmane onanise. Evo primjer za ovog Dujmovica, po portalima idu naslovi odbranio penal Zvezdi bla bla a to sto je primio 5 golova od cega 4 iz peterca nikom nista al' eto penal je odbranio. :facepalm:
Isto i za Kjosevskog godinama sto je bilo, dijete kluba, ima dobar refleks a to sto nas je kostao bodova i bodova, to je kao nebitno..

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 23 avg 2022, 14:59

Victor je napisao/la:
23 avg 2022, 14:14
Ne lozim se na pitare nego kazem kako jes...to dal je nas roster i njihov u 5 deka nek svak procijeni, ja mislim da ako cemo geldat cisto igracki nije ni blizu..al dobro to sam ja i moje misljenje :) Tim gore po njih jer su trenutno tu dje jesu...

Sto se tice derbija kazem da sam skeptican i tjt, mozda ih dobijemo, razvalimo ..amin niko sretniji od mene...sta sad treba pisat "Jaci smo u svemu oni se gase ha bu sa su" ..i onda ako nedaj Boze izgubimo ispsiat ovdje 50 stranica negativnosti o Edisu, upravi sa posebnim akcentom na neke igrace koji vec budu uzeti na zub...
Mi i pitari imamo istu problem, kada nam igrac dolazi mi od njega napravimo Ronalda, kada vidimo nakon par utakmica da taj isti igrac nije 50% onoga kako smo ga dozivljavali pri dolasku onda pocinje standardni ritual "psovanje i tjeranje". Evo primjer Kapić i navijaci Sarajeva , takvih primjera ima mali milion u nasim klubovima . Mi necemo da sami sebi priznamo vecini igraca zadnja je opcija nasa liga , kada vide da nemaju gdje onda dolaze kod nas i naravno "privukla ih ljubav prema klubu" .
Sto se tice Sarajeva ja tu ne vidim nikakav extra kvalitet , oni su po meni ekipa za 3 -4 mjesto , ni blizu nisu Zrinjskom. Kazi mi jednog njihovog igraca da odskace od ostalih u ligi :) Sto se tice nas , ja nikad nisam napisao ove sezone mi napadamo titulu ili Evropu , nasa realnost je oko petog mjesta . Nije velika razlika između treceplasiranog i petoplasiranog u nasoj ligi , otprilike koje ima love za sudije taj je zavrsio na trecem mjestu.
Na kraju kada ekipa zijani 5-1 ,pa kiksa protiv Igmana sa igracem vise , pa nemoze da dobije Slobodu koja se branila u šesnestercu 90 minuta i igraci padaju na svaki kontakt cekaju da sudija svira penal ili se bacaju u prazno da bi iznudili penal , o kakvom mi kvalitetu pricamo.
Ja sad mogu pricati da je Željo bolji Bayerna i imam pravo to da mislim :)

Tifo
Kontakt:

Post Postao/la Tifo » 23 avg 2022, 15:23

Admir74 je napisao/la:
23 avg 2022, 02:08
JUG je samo jedan!

slika

Svi na JUG!
:opaopa:

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 23 avg 2022, 15:40

Brkooo je napisao/la:
23 avg 2022, 14:55
bhsport je napisao/la:

Nema nikakve razlike izmedju Muftica, Kjosevskog, Fejzica i ovog Dujmovica. Linijski golmani koji su nesigurni i inferiorni i u svojih 5 metara, svaki ali bas svaki centarsut je opasnost i prilika za protivnika.

Ne znam zasto se na na takve golmane onanise. Evo primjer za ovog Dujmovica, po portalima idu naslovi odbranio penal Zvezdi bla bla a to sto je primio 5 golova od cega 4 iz peterca nikom nista al' eto penal je odbranio. :facepalm:
Isto i za Kjosevskog godinama sto je bilo, dijete kluba, ima dobar refleks a to sto nas je kostao bodova i bodova, to je kao nebitno..
Ne slažem se a tako ne misle ni u Bukureštu.
Za Fejzica si mogao dobiti dvije kile smokava.
Kjosevski i Muftic makar imaju refleks.

Dujmović bi sada bio prvi golman kluba i jedan od najboljih u ligi.

Victor
Kontakt:

Post Postao/la Victor » 23 avg 2022, 15:42

23 avg 2022, 14:59
Victor je napisao/la:
23 avg 2022, 14:14

Mi i pitari imamo istu problem, kada nam igrac dolazi mi od njega napravimo Ronalda, kada vidimo nakon par utakmica da taj isti igrac nije 50% onoga kako smo ga dozivljavali pri dolasku onda pocinje standardni ritual "psovanje i tjeranje". Evo primjer Kapić i navijaci Sarajeva , takvih primjera ima mali milion u nasim klubovima . Mi necemo da sami sebi priznamo vecini igraca zadnja je opcija nasa liga , kada vide da nemaju gdje onda dolaze kod nas i naravno "privukla ih ljubav prema klubu" .
Sto se tice Sarajeva ja tu ne vidim nikakav extra kvalitet , oni su po meni ekipa za 3 -4 mjesto , ni blizu nisu Zrinjskom. Kazi mi jednog njihovog igraca da odskace od ostalih u ligi :) Sto se tice nas , ja nikad nisam napisao ove sezone mi napadamo titulu ili Evropu , nasa realnost je oko petog mjesta . Nije velika razlika između treceplasiranog i petoplasiranog u nasoj ligi , otprilike koje ima love za sudije taj je zavrsio na trecem mjestu.
Na kraju kada ekipa zijani 5-1 ,pa kiksa protiv Igmana sa igracem vise , pa nemoze da dobije Slobodu koja se branila u šesnestercu 90 minuta i igraci padaju na svaki kontakt cekaju da sudija svira penal ili se bacaju u prazno da bi iznudili penal , o kakvom mi kvalitetu pricamo.
Ja sad mogu pricati da je Željo bolji Bayerna i imam pravo to da mislim :)
Dal? Ikic? Avramovski..doduse ne igra..sad sto najtalentiranijeg igraca lige sa najvisim plafonom (Dala) uzimaju na zub i zdravo za gotovo to je do njihovog mentaliteta
Ex "invincible"

/Internazionale Milano/

=NYK=

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 23 avg 2022, 15:54

Victor je napisao/la:
23 avg 2022, 15:42

Dal? Ikic? Avramovski..doduse ne igra..sad sto najtalentiranijeg igraca lige sa najvisim plafonom (Dala) uzimaju na zub i zdravo za gotovo to je do njihovog mentaliteta
Dal ima potencijal,al nije trenutno neki aman igrač i izjava da najtalentovaniji igrač lige je malo pretenciozna. Ikić do sada ništa više od Gasala pokazao nije, Avramovski fantomski igrač ko TSS. Od svih navedenih trenutno Štilić više znači u ekipi.
Zadnja izmjena: imekorisnicko, dana/u 23 avg 2022, 15:56, ukupno mijenjano 1 put.

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 23 avg 2022, 15:56

bhsport je napisao/la:
23 avg 2022, 15:40
Brkooo je napisao/la:
23 avg 2022, 14:55
bhsport je napisao/la:

Ne slažem se a tako ne misle ni u Bukureštu.
Za Fejzica si mogao dobiti dvije kile smokava.
Kjosevski i Muftic makar imaju refleks.

Dujmović bi sada bio prvi golman kluba i jedan od najboljih u ligi.
Dinamo Bukurest je sad u drugoj ligi Rumunije, ni sjena onog nekadasnjeg kluba..
Ne bi bio prvi golman jer je kvalitetom u rangu Muftica.

To makar imaju refleks je isto da si napisao za npr. Hajdarevica nema veze sto je sa loptom na vi, pa eto makar ima noge. Pa to su ljudi dragi neke stvari koje se podrazumijevaju. Isto kao sto se podrazumjeva od igraca da se bori na terenu a mi od toga pravimo neki spektakl. Svi idu naprijed a mi nikako iz mahale da izadjemo..

Victor
Kontakt:

Post Postao/la Victor » 23 avg 2022, 15:58

imekorisnicko je napisao/la:
23 avg 2022, 15:54
Victor je napisao/la:

Dal ima potencijal,al nije trenutno neki aman igrač i izjava da najtalentovaniji igrač lige je malo pretenciozna. Ikić do sada ništa više od Gasala pokazao nije, Avramovski fantomski igrač ko TSS. Od svih navedenih trenutno Štilić više znači u ekipi.
Prekidam raspravu necu da nasu temu blatim njihovim igracima :D Moremo nastavit nekom drugom prilkkom
Ex "invincible"

/Internazionale Milano/

=NYK=

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 23 avg 2022, 15:59

slika

Željo - Sarajevo: U četvrtak počinje prodaja ulaznica!🔵⚪

Prodaja ulaznica vršit će se u četvrtak od 11:00 do 19:00 sati ispred Stadiona Grbavica. Prodaja na dan utakmice počinje od 10:00 sati.

Cijene ulaznica su sljedeće:

Jug - 5 KM
Sjever - 8 KM
Sjever djeca - Besplatno
Istok - 10 KM
Istok djeca - 2 KM
Zapad A1 - 20 KM
Zapad A1 djeca - 20 KM

Na stadionu će biti otvorena tri ulaza za istok (C2, C3, C4), dva ulaza na sjeveru (B2, B3), te tri ulaza na zapadnu tribinu.

Generalni pokrovitelj derbija: NFT TiX
Srebreni pokrovitelj derbija: JP BH POŠTA

🆚 FK Željezničar - FK Sarajevo
📅 Petak, 26.08.2022.
⏲️ 20:00 sati
🟦 Svi na derbi!

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 23 avg 2022, 16:01

E čuj Dal talenat. Guraju ga nazor, što iz kluba, što babo, ne bi li ga uvalili kome. Neki više čitaju torpedo forume gdje ga uzdižu i fale, do prvog promašaja, o onda će vjerovatno dobiti brzinski sporazumni raskid.
Oko golmana...ako je refleks jedini kriterij, onda smo bili najjači u Europi po golmanima. Na žalost na prvom mjestu su visina, igra sa obje noge, osjećaj za izlaske, jednom riječju golman mora biti12-ti igrač. Ovi gore nabrojani nemaju niti jednu od tih karakteristika. Osim refleksa...

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 23 avg 2022, 16:10

imekorisnicko je napisao/la:
23 avg 2022, 15:54
Victor je napisao/la:

Dal jeste mlad igrac ,ali brate da je najveci talenat u ligi malo je pretjerano , daj Boze da dogura do Turske.
Ikic solidan igrac ,gdje nije mogao u Osijeku da se nametne, za naše lige nije los ,ali da je igrac koji odskace nije.
Makedonac je trenutno najveca prevara u Sarajevu , ruku na srce igrao je u klubovima gdje raja ocekuje da ce praviti dar mar na nasim terenu , ali on se nigdje nije zadrzao vise od jedne sezone.
Ja ne kazem da je Sarajevo u rangu Leotara , ali da su ekipa od koje se treba bojati to je smiješno. Opet ponavljam to je skupina pretplacenih igraca koji su propali vani ili napuhani putem medija.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 23 avg 2022, 16:12

Toliko o tome da je linijski golman u rangu Fejzica.
Sta bi tek bilo da ga je trenirao Hasagic a ne Karic ili Guso.

Izvini Vrlo ali vise vjerujem svojim očima nego tvojim riječima.

A za drugi dio posta pa od Siniše se mit pravio jer se bori. Auta se zauzetavljala da se pozdravi.

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 23 avg 2022, 16:51

Victor je napisao/la:
23 avg 2022, 13:19
Hulahopka je napisao/la:
23 avg 2022, 12:24
Victor je napisao/la:
23 avg 2022, 11:44

Ajde va prodji me se :D Procitaj moj potpis mozda ti bude jasnije, na ovom forumu sam duze nego sto pola vas uopste ide na utakmice
Čuj mi se digli bez pokrica. Na koje tu utakmice ideš dijete drago.

Moderacija ovaj bolesnik gore svaki post jedno te isto. Valjda je vrijeme. Dečko nije sav svoj.
Ajd da ne bude da se.rem u prazno...zasto kazem bez pokrica? Zato sto smo skoro svaku tekmu odigrali 50/50, udri u kost, nabiji na santosa, ako stila sta uradi dobro i jes..od novih/starih lica svaka cast Gasalu fkt me razuvjerio svojim igrama jer sam mislio da je gotov prosle sezone

Znaci izuzev tuzle, ovo ostalo smo sve mogli zavrsit drugacije nego sto jesmo..Zrinski i Leotar smo mogli hladno izgubit, Velez smo zasluli makar bod a izgubili smo....Siroki jes da smo ga primili na kraju, al vala daleko od toga da smo ih nadigrali...itd itd

Kad je tebi svaka ad-hoc kad ne mozes bit siguran ne da ces pobjedit nego da ces dominirat na terenu makar, protiv lupam igmana onda se itekako uzdizemo bez pokrica. Nikad ne znas sta ce te docekat na terenu..

Al nejse..dabogda mi dobili 3:0, a ti me onda slobodno pisaj po forumu rado cu platit tu cijenu u slucaju pobjede :D
Evo da je istina šta ti pišeš za nas. A Sarajevo ti dižeš bez pokrica. Primili 5 komada od tuzle. Igman ih razvalio. O čemu ti bulazis. Ne znam kako imaš volju ko pitsrcina klasična da pišeš ovdje. To.tek ne kontam..

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 23 avg 2022, 17:43

Svi na Grbavicu!
Porodice, komšije, prijatelji i neprijatelji, SVI!

slika

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: b00t, Blackwargreymon, Google Adsense [Bot], Grbavica786, Hrammm1921, keli, maho_sa, strucnjak9, THEC, xinxee i 127 gostiju.