I dan danas pišete i zovete Sarajevo i nsvijače raznim pogrdnim imenima. Izgleda nisi bio dugo na vašoj temi.kolezeljovac je napisao/la: ↑23 avg 2022, 01:02Glupo ti je to druže. Mislim možda ti je to furka, ali ljepše je kad poštovanje pokazuješ, a to govori i o tebi. I ja sam do prije nekoliko godina pisao Njanjajevo i sl. Međutim kako ulazim u zrelije godine shvatam da tako samo sam ispadao debil i papak. Pogledaj malo u zadnje vrijeme kako sam se vratio na forum; kad pišem Sarajevo ili FKS. Također važi i za ostale klubove. I ovo je ozbiljna tema, hajmo je vratiti na onaj nivo gdje je bila prije 3/4 godine.
E što se tiče derbija, čovjek ne može biti pametan. Svugdje pa tako i kod nas. Evo imali smo noćas priliku vidjeti derbi Engleske gdje je sigurno cijeli svijet vidio uvjerljivu pobjedu LFC-a, a na kraju im je i dobar rezultat (poraz od 2:1) s obzirom na tok utakmice i igru. Derbi je derbi. Čast, ponos, inat. Svjesni smo da Sarajevo ne smije izgubiti, jer ako se potrefi da izgube to bi značilo da su u 4 kola od mogućih 12 bodova osvojili samo bod. S druge strane smo mi koji derbije sa Edisom predobro odrađujemo godinama. Jednostavno čovjek zna i kao igrač, kapiten, a zatim i kao trener kako se derbi utakmice odrađuju. Kao trener Željezničara ima 4 derbija, dva na Grbavici i dva na Koševu. Omjer mu je 3-1-0(remi na Koševu). Sa te strane je već u prednosti na kolegu Dudića. Isto tako mnogo je manji pritisak na Edisu, nego na Feđi jer htjeli to priznati ili ne eventualni poraz Feđi može značiti otkaz ili uvod ka kraju mandata. Mi nemamo ambicije kao komšije, ako uspijemo izboriti evropu super, nešto više još bolje, ali Sarajevu s ovim igračkim kadrom, uslovima je minimalna zadovoljavajuća pozicija ona koja vodi u evropu. Sigurno ako ovako nastave ne sa igrom, već sa rezultatima da će ostati bez nje. Zašto? Konkurencija je strašna. Zrinjski, Tuzla, Borac, Sarajevo, Velež koji se vraća, Široki pa eto čak i mi smo u konkurenciji za evropu. A ne računajući kup samo 3 pozicije vode u evropu.
Isto tako bar po priči po gradu navijači FKS su se previše opet uzdigli kao da igraju protiv MDK(da ne uvrijedim navijače i članove tog kluba) bez imalo respekta prema uz sebe i Velež najvećem klubu u BiH. To samo naše igrače može motivirati, jer ako predstavljate sliku da je to vama kao obična utakmica, dio biznis plana odigrati na "Šugavici", "Sadaka Areni" skačete sebi u stomak i još veći pritisak svojim igračima zadajete. Kod nas dosta igrača će igrati po najmanje 3. derbi u karijeri i to je po meni naša najveća prednost uz domaći teren. Santos, Amoah i Haračić nisu igrali derbi susrete. Ostali momci imaju bar po 1/2 derbija.
Sve u svemu dragi moji sugrađani, a posebno navijači FKŽ. Svi na Grbavicu! Napunimo stadion i neka bude spektakl kako na terenu, tako i na tribinama. Dva najveća kluba u državi to zaslužuju.
Tradicija, čast, društvena podjela, nekad i po dijelovima gradova, danas je to sve izmješano. Jednim avantura, drugim odrađivanje samo još jednog radnog dana. Za Vedrana, za Mirzu, za sve momke koji nisu tu među nama. Za legende žive i one koji su u sjećanjima u Plavom i Bordo taboru... Igrajte fer i pošteno!
To je moj grad, ja tako ga znam....
Premijer liga BiH - aktuelno
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
- TMmanija2012
- Kontakt:
Ovaj pitar 74 ako je rođen 1974 onda je mantalno zaostao , zezu tipa želeščar po mojoj mahali furaju djeca od 10 godina 

Bio prije 40 godina,sad je Hamrun nivoOnlyLeft22 je napisao/la: ↑23 avg 2022, 15:43Bayern Munchen
Juventus
Inter Milan
Borussia Dortmund
USSR
Derby County
Fiorentina
Poljska
Saint Ettiene
Spartak Moskva
Sampdoria
…
Ovo je nas nivo

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- kolezeljovac
- Kontakt:
@fks74 ne govorim ja o pisanju na temama FKŽ i FKS, već na ovoj temi koja treba da bude popunjena diskusijom. U preostalom ima tema PL prepucavanja.
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!
Kakva su ocekivanja u petak komsije?
Po meni nekako moze biti i 0:3 i 3:0, fakat nema sanse da je neko favorit. Mi u svojim belajima, opet igracki za nijansu sigurno jaci. Opet ce volja i eventualno malo mozga sa klupe presuditi. Ko ga zabije prvi mislim da je pusiona drugom..
Po meni nekako moze biti i 0:3 i 3:0, fakat nema sanse da je neko favorit. Mi u svojim belajima, opet igracki za nijansu sigurno jaci. Opet ce volja i eventualno malo mozga sa klupe presuditi. Ko ga zabije prvi mislim da je pusiona drugom..
- kolezeljovac
- Kontakt:
Slažem se. Čiji bekovi bolje odrade utakmicu vjerovatno će ta ekipa bolje izgledati defanzivno. Jer su nam to najslabije karike u oba tabora.nokee je napisao/la: ↑23 avg 2022, 16:35Kakva su ocekivanja u petak komsije?
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!
- Beduin
- Kontakt:
Mogu li i svrsiti na vas? Pitam za druga.halobing94 je napisao/la: ↑23 avg 2022, 15:40Drkajmo zajedno komšija, vi na nas, a mi na West Ham...taman je to ta razlika![]()
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
-
- Kontakt:
Vi svršavate godinamaBeduin je napisao/la: ↑23 avg 2022, 16:39Mogu li i svrsiti na vas? Pitam za druga.halobing94 je napisao/la: ↑23 avg 2022, 15:40Drkajmo zajedno komšija, vi na nas, a mi na West Ham...taman je to ta razlika![]()

- Beduin
- Kontakt:
Tako je drug moj. U rukama ste mi kad god moja prostata to zahtijeva, a bubrezi napune tuzlakom.halobing94 je napisao/la: ↑23 avg 2022, 16:42Vi svršavate godinamaBeduin je napisao/la: ↑23 avg 2022, 16:39Mogu li i svrsiti na vas? Pitam za druga.halobing94 je napisao/la: ↑23 avg 2022, 15:40Drkajmo zajedno komšija, vi na nas, a mi na West Ham...taman je to ta razlika![]()
![]()
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
- Ferrante071
- Kontakt:
Ovo vezano za odgađanje utakmica Zrinjskog je u najmanju ruku smiješno.
Trenutno je stvorena takva atmosfera da nije "patriotski", a ni cool odbiti da odgodiš utakmicu protiv Zrinjskog jer gdje ćeš za Boga to uraditi ovo je historijska prilika BiH fudbala.
Kao navijač FK Sarajeva ne mogu se sjetiti takve "euforije" BiH fudbalskog saveza i javnosti kada je Sarajevo igralo Play Off runde evropskih kvalifikacija, a da o ovolikom broju odgoda i ne govorim.
Postavlja se pitanje da li je prvenstveno zbog ovolikog broja odgoda regularno, moje mišljenje je da apsolutno nije, ali isto tako mislim da niko neće pisnuti da zvanično progovori o navedenom jer kao svi podržavaju Zrinjski u tom "povijesnom" trenutku za BiH fudbal.
Kakve se tu igre igraju ne vjerujem da ćemo ikad saznati ali činjenica je da se Zrinjskom puši kuurac.
Ako neko ima statistiku koliko se utakmica odgodilo za FKS i FKž (kada su igrali evropske utakmice) molim da to postavi, jer bi interesantno bilo uporediti.
Trenutno je stvorena takva atmosfera da nije "patriotski", a ni cool odbiti da odgodiš utakmicu protiv Zrinjskog jer gdje ćeš za Boga to uraditi ovo je historijska prilika BiH fudbala.
Kao navijač FK Sarajeva ne mogu se sjetiti takve "euforije" BiH fudbalskog saveza i javnosti kada je Sarajevo igralo Play Off runde evropskih kvalifikacija, a da o ovolikom broju odgoda i ne govorim.
Postavlja se pitanje da li je prvenstveno zbog ovolikog broja odgoda regularno, moje mišljenje je da apsolutno nije, ali isto tako mislim da niko neće pisnuti da zvanično progovori o navedenom jer kao svi podržavaju Zrinjski u tom "povijesnom" trenutku za BiH fudbal.
Kakve se tu igre igraju ne vjerujem da ćemo ikad saznati ali činjenica je da se Zrinjskom puši kuurac.
Ako neko ima statistiku koliko se utakmica odgodilo za FKS i FKž (kada su igrali evropske utakmice) molim da to postavi, jer bi interesantno bilo uporediti.
Do zadnjeg dana života mog samo Sarajevo
- LovacnaJelene
- Kontakt:
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Jednom Želješćar uvijek ŽelješćarTMmanija2012 je napisao/la: ↑23 avg 2022, 16:18Ovaj pitar 74 ako je rođen 1974 onda je mantalno zaostao , zezu tipa želeščar po mojoj mahali furaju djeca od 10 godina![]()
Koševo širok greben
dođeš pošten, odeš je.ben
1 9 4 6
- TMmanija2012
- Kontakt:
Ovo bi trebalo biti kao smiješno Yugo ,Juga i Jug

- LovacnaJelene
- Kontakt:
Vala bas hvala Bogu sto nisi pitar pa ne mozes skontati o cemu se radiTMmanija2012 je napisao/la: ↑23 avg 2022, 18:25Ovo bi trebalo biti kao smiješno Yugo ,Juga i JugHvala ti Allahu što nisam pitar
![]()

- TMmanija2012
- Kontakt:
LovacnaJelene je napisao/la: ↑23 avg 2022, 18:43Vala bas hvala Bogu sto nisi pitar pa ne mozes skontati o cemu se radiTMmanija2012 je napisao/la: ↑23 avg 2022, 18:25Ovo bi trebalo biti kao smiješno Yugo ,Juga i JugHvala ti Allahu što nisam pitar
![]()
![]()
![]()
Jel tebi smiješno Sjever , Sjeverna Makedonija i Lada

- LovacnaJelene
- Kontakt:
Meni ce biti smjesno ako vas dobijemo, sta god da kazesTMmanija2012 je napisao/la: ↑23 avg 2022, 18:55LovacnaJelene je napisao/la: ↑23 avg 2022, 18:43Vala bas hvala Bogu sto nisi pitar pa ne mozes skontati o cemu se radiTMmanija2012 je napisao/la: ↑23 avg 2022, 18:25
Ovo bi trebalo biti kao smiješno Yugo ,Juga i JugHvala ti Allahu što nisam pitar
![]()
![]()
![]()
Jel tebi smiješno Sjever , Sjeverna Makedonija i Lada![]()

- TMmanija2012
- Kontakt:
E cuj smiješno liku Jug,Yugo i Juga
Jel ti smiješno Istok , Istocni Timor i Fico 

Vec sad granici sa regularnosti jer mislim da pored svega ima i pravilo o broju utakmica koje se mogu odgodit...al nemoj me drzat za rijecFerrante071 je napisao/la: ↑23 avg 2022, 17:48Ovo vezano za odgađanje utakmica Zrinjskog je u najmanju ruku smiješno.
Ako prodju u grupe onda ce definitivno bit neregularna jer ce bit daljnjh odgadjana
Ex "invincible"
Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..
/Internazionale Milano/
=NYK=
Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..
/Internazionale Milano/
=NYK=