Kvalifikacije za svjetsko prvenstvo 2023

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

lumani
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za svjetsko prvenstvo 2023

Post Postao/la lumani » 23 avg 2022, 11:34

Sarmica je napisao/la:
23 avg 2022, 09:15
Ova repka nema ni duha, ni pozitivne energije, ni zajedništva i daj Bože da nisam u pravu. Raspast će se ko balon od sapunice na prvi protivnički presing i brejk. Mislim da je Adis zajedno sa savezom dokusurio i ono malo što se bilo izgradilo sa Vedranom koji je unio sebe u ovu reprezentaciju. Juka i Musa koliko su košarkapki upgrade ove repke toliko su sa druge strane tegovi koji ju guše i koji će je ugušiti.
Cuj guse :o oni trebaju da budu primjer pojedincima koji ne igraju nikako a od njih se ocekuje cudo ,kao protiv onih C selekcija.

Victor
Kontakt:

Post Postao/la Victor » 23 avg 2022, 14:39

Sarmica je napisao/la:
Ova repka nema ni duha, ni pozitivne energije, ni zajedništva i daj Bože da nisam u pravu. Raspast će se ko balon od sapunice na prvi protivnički presing i brejk. Mislim da je Adis zajedno sa savezom dokusurio i ono malo što se bilo izgradilo sa Vedranom koji je unio sebe u ovu reprezentaciju. Juka i Musa koliko su košarkapki upgrade ove repke toliko su sa druge strane tegovi koji ju guše i koji će je ugušiti.
Ma dobro jbo duh, ako Nurkic i Musa budu na nivou nece nikom bit lako sa nama, ako ne budu mozes imat duh i zajednistvo spartanaca dzaba ti...a bez njih dvojice u rosteru mi smo repka sredine B divizije
Ex "invincible"

Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..

/Internazionale Milano/

=NYK=

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 23 avg 2022, 14:47

Victor je napisao/la:
23 avg 2022, 14:39
Sarmica je napisao/la:
Ma dobro jbo duh, ako Nurkic i Musa budu na nivou nece nikom bit lako sa nama, ako ne budu mozes imat duh i zajednistvo spartanaca dzaba ti...a bez njih dvojice u rosteru mi smo repka sredine B divizije
Nemaš ti pojma.

marlostanf1eld
Kontakt:

Post Postao/la marlostanf1eld » 23 avg 2022, 15:02

Victor je napisao/la:
Sarmica je napisao/la:
Neka brate treba prostora AirGegi i pjanduri Aticu da svojim ciglama masakriraju obruc

Victor
Kontakt:

Post Postao/la Victor » 23 avg 2022, 15:38

Sarmica je napisao/la:
23 avg 2022, 14:47
Victor je napisao/la:
Sarmica je napisao/la:
Nemaš ti pojma.
Elaboriraj zasto
Ex "invincible"

/Internazionale Milano/

=NYK=

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 23 avg 2022, 15:56

Duh i zajedništvo su veoma važni, ja se iskreno nadam da Nurkić i Musa mogu napraviti hemiju, na terenu prije svega, jer bez toga mi u narednim utakmicama teško da ćemo ikoga dobiti ako ne bude tako.

Meni isto njih dvojica djeluju kao da se jednostavno ne slažu na terenu (ali i van njega), ali možda se prevarim. Nadam se da su Bećiragić i Firić makar radili na tome, ako iko zna oni bi trebali znati šta je zajedništvo i duh s obzirom šta su sve prošli sa reprezentacijom.

Sa Musom i Nurkićem na nivou otvara se mogućnost i za ostale, više prostora, manje "zgrčenosti", pa možda Suljo, Lazić, Gegić ili Atić u takvim okolnostima mogu dati više.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 23 avg 2022, 18:32

Raonffa je napisao/la:
23 avg 2022, 15:56
Duh i zajedništvo su veoma važni, ja se iskreno nadam da Nurkić i Musa mogu napraviti hemiju, na terenu prije svega, jer bez toga mi u narednim utakmicama teško da ćemo ikoga dobiti ako ne bude tako.

Meni isto njih dvojica djeluju kao da se jednostavno ne slažu na terenu (ali i van njega), ali možda se prevarim. Nadam se da su Bećiragić i Firić makar radili na tome, ako iko zna oni bi trebali znati šta je zajedništvo i duh s obzirom šta su sve prošli sa reprezentacijom.

Sa Musom i Nurkićem na nivou otvara se mogućnost i za ostale, više prostora, manje "zgrčenosti", pa možda Suljo, Lazić, Gegić ili Atić u takvim okolnostima mogu dati više.
Firke i Bećiragić su imali Nenu Markovića koji je bio bog i batina i na terenu i u svlačionici , lider u svakom pogledu .
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

Victor
Kontakt:

Post Postao/la Victor » 23 avg 2022, 19:51

Raonffa je napisao/la:
23 avg 2022, 15:56

Ama naravno da je bitan, da bi ova dvojica bila dobra duh i saradnja su neophodni...al mislim pricat nesto o nurkicu i musi kao da oni nesto kvare..eo i da kvare, mi bez njih necemo jbacit 50 poena nikom...

Bez njih nam ni sveti a kamol obicni duh ne moze pomoc
Ex "invincible"

/Internazionale Milano/

=NYK=

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 23 avg 2022, 20:15

Victor je napisao/la:
23 avg 2022, 15:38

Elaboriraj zasto
Posljednih 10 godina je rezultatski najlošija reprezentacija bila na kvalama za EB 2017. Tada smo bili igrački najkompletniji
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Victor
Kontakt:

Post Postao/la Victor » 23 avg 2022, 20:19

BosniaBoston je napisao/la:
23 avg 2022, 20:15
Victor je napisao/la:
23 avg 2022, 15:38

Elaboriraj zasto
Posljednih 10 godina je rezultatski najlošija reprezentacija bila na kvalama za EB 2017. Tada smo bili igrački najkompletniji
Jes al ako imas dobre igrace mozes podbaciti, ako imas lose igrace rijetko ces da ne kazem nikad prebaciti
Ex "invincible"

/Internazionale Milano/

=NYK=

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 23 avg 2022, 20:34

bombaysaphire je napisao/la:
23 avg 2022, 18:32

Firke i Bećiragić su imali Nenu Markovića koji je bio bog i batina i na terenu i u svlačionici , lider u svakom pogledu .
Svakako, ali govorio sam u smislu da znaju šta znači duh i zajedništvo te da to mogu prenijeti na sadašnje igrače.
Victor je napisao/la:
23 avg 2022, 19:51

Ama naravno da je bitan, da bi ova dvojica bila dobra duh i saradnja su neophodni...al mislim pricat nesto o nurkicu i musi kao da oni nesto kvare..eo i da kvare, mi bez njih necemo jbacit 50 poena nikom...

Bez njih nam ni sveti a kamol obicni duh ne moze pomoc
Slažem se, ja sam se referirao na ovaj dio "jbo duh" jer smatram da bez te hemije Musa i Nurk ne mogu pružiti svoj maksimum kojeg svi priželjkujemo.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 23 avg 2022, 20:41

Meni je nevjerovjatna priča o preuzimanju i prilagodjavanju pojedinih igrača novim ulogama u reprezentaciji.
Pa barem je ova nasa ekipa sastavljena od "beta licnosti", igrača zadataka koji i u svojim klubovima u napadu najcesce bivaju potcinjenim svojim saigracima dok u odbrani poderu koljena i za sebe i za druge.
Igraci kao sto su Gegic, Kamenjas, Lazic, Atic, Sulejmanovic, Halilović svakako i nisu navikli na drugačije uloge u odnosu na one koje ocekuje selektor nase reprezentacije.
Takodjer, ovaj Robeson, iako je Amer nije neki egoista, svejedno mu je igrao 30 ili 15 min,.. o ulogama igraca kao sto su Campara, Vrabac, Penava ne treba trošiti rijeci.
Dakle, svi nabrojani nemaju nikakvih problema da se na bilo koji način potcine Nurkicu i Musi.
A opet i njih dvojica se sigurno nece tek tako ispucavati t i setkati po parketu.
Ako Aziz planira koristiti pricu o novim ulogama kao svoj alibi onda ce sam sebe ismijati.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 23 avg 2022, 22:16

Roster Crne Gore:

PG Perry, Pavlicevic, Drobnjak
SG/SF Mihailovic, Popovic, Radoncic, Vuceljic
PF/C Dubljevic, Radovic, Ilic, Simonovic, Nikolic

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 23 avg 2022, 22:24

Hemija i zajednički duh su postojali u kvalifikacijama za EP, najviše zahvaljući Vedranu i što u ekipi nije bilo zvjezda, to jest Muse i Nurkića, največih furača. Vedran je bez njih dvojice uspio da odvede repku na EP poslije dugo vremena. Dolaskom Muse, počela se kvariti atmosfera, koja će se dodatno pokvariti sada sa Nurkiće. Naš odlazak na prvenstvo sam po sebi je veliki uspjeh sa rosterom koji smo imali. Sada su se malo apetitit kod navijača otvorili pojavom Muse i Juke, ali njihova angažovanost neće ništa više doprinijeti ovoj repki, iako mnogi misle da će biti tako. To je naviše zbog njih samih i zbog trenutnog trenera, koji ne zna šta će sa samim sobom, a kamoli kako da to sve ukomponuje.
Veliki treneri klupiraju 'velike' igrače ako kvare koncepciju, dok Adis to nikada ne bi smio. Radije bi pustio da mu Juka i Musa divljaju, nego da nekog ohladi na malo veću minutažu.

Bez Muse i Juke, ne bismo ništa postigli na EP, pošto smo samim kvalifikovanjem ostvarili limit, sa njima dvojicom ostaje isto. Možemo vidjeti samo lođije izdanje i očaj na terenu, nasuprot neke požrtvovane igre igrača koji su ostvarili EP:

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 23 avg 2022, 22:30

Sarmica je napisao/la:
23 avg 2022, 22:24
Hemija i zajednički duh su postojali u kvalifikacijama za EP, najviše zahvaljući Vedranu i što u ekipi nije bilo zvjezda, to jest Muse i Nurkića, največih furača. Vedran je bez njih dvojice uspio da odvede repku na EP poslije dugo vremena. Dolaskom Muse, počela se kvariti atmosfera, koja će se dodatno pokvariti sada sa Nurkiće. Naš odlazak na prvenstvo sam po sebi je veliki uspjeh sa rosterom koji smo imali. Sada su se malo apetitit kod navijača otvorili pojavom Muse i Juke, ali njihova angažovanost neće ništa više doprinijeti ovoj repki, iako mnogi misle da će biti tako. To je naviše zbog njih samih i zbog trenutnog trenera, koji ne zna šta će sa samim sobom, a kamoli kako da to sve ukomponuje.
Veliki treneri klupiraju 'velike' igrače ako kvare koncepciju, dok Adis to nikada ne bi smio. Radije bi pustio da mu Juka i Musa divljaju, nego da nekog ohladi na malo veću minutažu.

Bez Muse i Juke, ne bismo ništa postigli na EP, pošto smo samim kvalifikovanjem ostvarili limit, sa njima dvojicom ostaje isto. Možemo vidjeti samo lođije izdanje i očaj na terenu, nasuprot neke požrtvovane igre igrača koji su ostvarili EP:
Za Musu se slažem, jeste egoista a da možemo bez njega možemo, nije tolika klasa mada svakako 2. po kvalitetu u repci. Ali Nurkić je idealan makar igrački ekipu jer mu je najveći adut zapravo otvaranje prostora drugima i odbrana uz sigurnih 20ak poena po utakmici. A i djeluje kao da ga ekipa gotivi, proslavili su njegov rodjendan danas
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 23 avg 2022, 22:32

Kakav je ovo rodjendan,dje je proslava,cajke...? :mrgreen:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 23 avg 2022, 23:25

L-Train je napisao/la:
23 avg 2022, 22:32
Pali qurcu za uši, a kako se nekad slavilo... :mrgreen:
https://www.youtube.com/shorts/jzRuDJmgi7o

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 23 avg 2022, 23:35

Raonffa je napisao/la:
23 avg 2022, 23:25
L-Train je napisao/la:
Pali qurcu za uši, a kako se nekad slavilo... :mrgreen:
https://www.youtube.com/shorts/jzRuDJmgi7o
Kakvi sabani :rol:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

guillermo
Kontakt:

Post Postao/la guillermo » 23 avg 2022, 23:37

L-Train je napisao/la:
Zato su Srbi sinoc nadoknadili :D

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.