Ali za dionice i ovo ima.Jesmo zatucan narod.blueDBR je napisao/la: ↑24 avg 2022, 20:31Kolko sam shvatio intervju, Misimovic je i bio upoznat sa tim dogovorima sa Eldinom i podrzao ih ocigledno cim su svi cekali, ali nema se vremena.Brkooo je napisao/la: ↑24 avg 2022, 20:28Meni nije jasno zasto Misimovic "gura" ovaj model dionica. Razumijem da udruzenje gradjana moze osnivati firmu sto smo mi i uradili ali nije odrzivo to da par hiljada navijaca izdvaja odredjen iznos za klub ili da klub ima 40 hiljada aktivnih clanova koji ce izdvajati po 200 KM. To je isto da ja kazem, hajmo nas milion dati po 200 KM i bicemo u rangu Bayerna, mislim ono, nemoj da se glupiramo, nismo djeca, hajmo se vratiti malo u realnost. Ne zivimo u Njemackoj i nema nas 100 miliona.
Ne treba navijace uvlaciti u upravljacke strukture kluba. Tu trebaju biti ljudi koji imaju novac i da se zna ko kosi a ko vodu nosi.
Za klub je bolja opcija ovo sto nudi Eldin,(ako je istina ono sto su mediji pisali) da zeli da odmah vrati sve dugove, da izgradi juznu i zapadnu tribinu i trening kamp itd ili ova druga opcija sto se navodno pojavila a koja zeli da vrati dugove i ulozi u igracki kadar.
Ono sto mi se svidjelo iz ovog intervjua a sto je rekao Misimovic je to da klub uvijek mora imati jaku administraciju..
Mada evo i da ovo prodje sa dionicama, koji dionicar ne bi pristao da Eldinu da pomocni za to gore obecano![]()
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Nema se vremena cekati samo na strateskog partnera ako je porezna rok do nove godine, na to sam ja mislioMehmedaga je napisao/la: ↑24 avg 2022, 20:40Ali za dionice i ovo ima.Jesmo zatucan narod.blueDBR je napisao/la: ↑24 avg 2022, 20:31Kolko sam shvatio intervju, Misimovic je i bio upoznat sa tim dogovorima sa Eldinom i podrzao ih ocigledno cim su svi cekali, ali nema se vremena.Brkooo je napisao/la: ↑24 avg 2022, 20:28Meni nije jasno zasto Misimovic "gura" ovaj model dionica. Razumijem da udruzenje gradjana moze osnivati firmu sto smo mi i uradili ali nije odrzivo to da par hiljada navijaca izdvaja odredjen iznos za klub ili da klub ima 40 hiljada aktivnih clanova koji ce izdvajati po 200 KM. To je isto da ja kazem, hajmo nas milion dati po 200 KM i bicemo u rangu Bayerna, mislim ono, nemoj da se glupiramo, nismo djeca, hajmo se vratiti malo u realnost. Ne zivimo u Njemackoj i nema nas 100 miliona.
Ne treba navijace uvlaciti u upravljacke strukture kluba. Tu trebaju biti ljudi koji imaju novac i da se zna ko kosi a ko vodu nosi.
Za klub je bolja opcija ovo sto nudi Eldin,(ako je istina ono sto su mediji pisali) da zeli da odmah vrati sve dugove, da izgradi juznu i zapadnu tribinu i trening kamp itd ili ova druga opcija sto se navodno pojavila a koja zeli da vrati dugove i ulozi u igracki kadar.
Ono sto mi se svidjelo iz ovog intervjua a sto je rekao Misimovic je to da klub uvijek mora imati jaku administraciju..
Mada evo i da ovo prodje sa dionicama, koji dionicar ne bi pristao da Eldinu da pomocni za to gore obecano![]()
- kolezeljovac
- Kontakt:
Budućnost kluba u pitanju, od sviju ako ništa savjet dobro došao a kamoli neko učešće i vi nađete vremena da ulazite u tabore. Željo iznad svega! Ne mirišem ni jednog, ni drugog, dapače.
Ali sad nije vrijeme da se o tome piše!!!!!!!!!!!!
Ali sad nije vrijeme da se o tome piše!!!!!!!!!!!!
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!
-
- Kontakt:
Agresivan nastup Misimovica.
Iz intervjua sam zakljucio da je on vec neko vrijeme opet glavni tu i da vodi rijec, sto je i sam rekao uz svoje ljude. Mene samo zanima, kada on odluci da mozemo postati dionicari, i kad se privredni subjekti, i ostali ukljuce u tu akciju, da li ce tim parama raspolagati opet on? Cudno mi je da se generisanje bilo kakvog kapitala i prosli put a i sad kod Misketa svodi na ulaganje nas malih ljudi, da bi bili realno manjina u tom slucaju i ne bi ni mogli preglasati neku odluku mocnika koji dolaze iz njegove ekipe. Meni to vise lici na Dinamo princip sa Mamicem i takav nacin bi stvorio toliku pometnju a pored toga i podjelu medju samim navijacima i desile bi se prazne tribine kao i na Maksimiru sto je bilo.
Meni samo nije jasno, da li je prica o Eldinu bila samo paravan da se na skupstinama usvoje svi oni zahtjevi u promjeni poslovanja da bi miske mogao opet uletiti, ili je ipak miske taj koji stopira eldina da udje.
Iz izlaganja je vidljivo da se bas pripremio za intervju ponavljajuci da klub nije jedna osoba nekoliko puta iako je on ocigledno iznad kluba (kao i Osim sto je mislio, a obozavaoci obojice nek mi se sagnu), prica o navijacima i slicno.
Sta bi mi mogli sa tim dionicama, vratiti dugove, uspostaviti poslovanje i sta onda kad se opet otjera on i druzina kad presusi para, hoce li opet svi raditi protiv kluba.
Lako je misimovicu tebi uloziti jer te pare idu tebi (ne direktno nego ces da raspolazes sa tim kapitalom sa svojim ljudina), a to nije Zeljeznicar!
Previse je ovdje stvari koje se rade iza zatvorenih vrata i zbog toga sto se mene tice, nista od ovog nema podrsku jer je ocigledno da se nesto desava iza ledja svima nama od pocetka, a ovo je samo rasplet svih nelogicnih dogadjaja.
Jel nam to Miske usao pod krinkom trojanskog konja aka Eldina Diglisica? Daj boze da na dobro izadje, da je postena rabota ne bi to toliko tajno bilo sto se izdesavalo zadnjih mjeseci.
Iz intervjua sam zakljucio da je on vec neko vrijeme opet glavni tu i da vodi rijec, sto je i sam rekao uz svoje ljude. Mene samo zanima, kada on odluci da mozemo postati dionicari, i kad se privredni subjekti, i ostali ukljuce u tu akciju, da li ce tim parama raspolagati opet on? Cudno mi je da se generisanje bilo kakvog kapitala i prosli put a i sad kod Misketa svodi na ulaganje nas malih ljudi, da bi bili realno manjina u tom slucaju i ne bi ni mogli preglasati neku odluku mocnika koji dolaze iz njegove ekipe. Meni to vise lici na Dinamo princip sa Mamicem i takav nacin bi stvorio toliku pometnju a pored toga i podjelu medju samim navijacima i desile bi se prazne tribine kao i na Maksimiru sto je bilo.
Meni samo nije jasno, da li je prica o Eldinu bila samo paravan da se na skupstinama usvoje svi oni zahtjevi u promjeni poslovanja da bi miske mogao opet uletiti, ili je ipak miske taj koji stopira eldina da udje.
Iz izlaganja je vidljivo da se bas pripremio za intervju ponavljajuci da klub nije jedna osoba nekoliko puta iako je on ocigledno iznad kluba (kao i Osim sto je mislio, a obozavaoci obojice nek mi se sagnu), prica o navijacima i slicno.
Sta bi mi mogli sa tim dionicama, vratiti dugove, uspostaviti poslovanje i sta onda kad se opet otjera on i druzina kad presusi para, hoce li opet svi raditi protiv kluba.
Lako je misimovicu tebi uloziti jer te pare idu tebi (ne direktno nego ces da raspolazes sa tim kapitalom sa svojim ljudina), a to nije Zeljeznicar!
Previse je ovdje stvari koje se rade iza zatvorenih vrata i zbog toga sto se mene tice, nista od ovog nema podrsku jer je ocigledno da se nesto desava iza ledja svima nama od pocetka, a ovo je samo rasplet svih nelogicnih dogadjaja.
Jel nam to Miske usao pod krinkom trojanskog konja aka Eldina Diglisica? Daj boze da na dobro izadje, da je postena rabota ne bi to toliko tajno bilo sto se izdesavalo zadnjih mjeseci.
- AjkulaCekicarka
- Kontakt:
Ne trebaju nam vizionari, spasioci ovakvo ili onakvi.
Čovjek s lovom i vozdra.
Dosta ubleharenja!
Čovjek s lovom i vozdra.
Dosta ubleharenja!
-
- Kontakt:
Samo da dodam da se zna da nisam na strani Mulalica nikad bio, ali ovo sto je insinuirano u intervjuu da nema ko da govori da je teska situacija u klubu, da svi imaju primanja i da ne treba da se jadamo, e to mi je bas jadno ispalo.
I meni je Mulalic jedno vrijeme dosadio sa tom floskulom, ali realno covjek kad je tek dosao bila je teska situacija i nikog od ovih nije bilo tu. I da on nije rekao (ruku na srce i Ivkovic je pred kraj progovorio) NIKO NE BI SHVATIO VAZNOST U KOLIKO TESKOJ SITUACIJI SE NALAZIMO. Mozda se sada stabilizovala situacija ali i dalje imas dosta vise ekipa ù ligi koje su puno jace finansijski od nas, i to ako igraci imaju za te male plate ne znaci da smo se izvukli niti da treba na igrace nekakag pritisak stvarati sa nekim ocekivanjima jer pobogu ako imaju platu moraju biti poput messija il sta vec.
I prvi put kad je bio sve je fulio u sportskom segmentu i dosta se mijesao a vidim da i sad pocinje iako ocigledno nema pojma.
Nek nabija sebi pritisak a ne nama i igracima koji smo po prvi put nakon toliko godija ujedinjeni!
Nek ulozi svoje milione i pomogne klubu i dobit ce taj postotak, zasto trazi opet od ljudi novac, lako je s tudjim qrcem mlatiti moj miske..
I meni je Mulalic jedno vrijeme dosadio sa tom floskulom, ali realno covjek kad je tek dosao bila je teska situacija i nikog od ovih nije bilo tu. I da on nije rekao (ruku na srce i Ivkovic je pred kraj progovorio) NIKO NE BI SHVATIO VAZNOST U KOLIKO TESKOJ SITUACIJI SE NALAZIMO. Mozda se sada stabilizovala situacija ali i dalje imas dosta vise ekipa ù ligi koje su puno jace finansijski od nas, i to ako igraci imaju za te male plate ne znaci da smo se izvukli niti da treba na igrace nekakag pritisak stvarati sa nekim ocekivanjima jer pobogu ako imaju platu moraju biti poput messija il sta vec.
I prvi put kad je bio sve je fulio u sportskom segmentu i dosta se mijesao a vidim da i sad pocinje iako ocigledno nema pojma.
Nek nabija sebi pritisak a ne nama i igracima koji smo po prvi put nakon toliko godija ujedinjeni!
Nek ulozi svoje milione i pomogne klubu i dobit ce taj postotak, zasto trazi opet od ljudi novac, lako je s tudjim qrcem mlatiti moj miske..
- MocMahale444
Eldin se izgleda zaletio (skontao da je mozda trebao manje ponuditi) i misljenja sam da iz tog razloga nema nista od njega.
Odugovlaci previse i vremenski nije povoljno za nas jer od njega ni traga ni glasa.
Odugovlaci previse i vremenski nije povoljno za nas jer od njega ni traga ni glasa.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
- AjkulaCekicarka
- Kontakt:
Pogledao sam intervju, 5 minuta i dosta.CiroDiMarcio je napisao/la: ↑24 avg 2022, 21:15Samo da dodam da se zna da nisam na strani Mulalica nikad bio, ali ovo sto je insinuirano u intervjuu da nema ko da govori da je teska situacija u klubu, da svi imaju primanja i da ne treba da se jadamo, e to mi je bas jadno ispalo.
Ko da bakira slušam.
Sere ko foka!
Hiljadu načina da Željo izađe iz krize, evo sutra do podne.
Kako da ne.
Ipak mislim da bivšim strukturama nije u interesu da čovjek kao Diglišič uđe u klub jer bi mnoge malverzacije izašle na vidjelo.
-
- Kontakt:
Užasan tajming i zaobilaženje ljudi iz kluba koji pogidoše radeći. I opet "kolega Adis." Nikada izgleda nećemo naučiti.MocMahale444 je napisao/la: ↑24 avg 2022, 20:13Eh sad hajde de![]()
Ja gotivim Misketa i Amara![]()
Samo njihove potrcke nabijem na napojnu žilu.
Dobar intervju i živio Miskeeee.![]()
Ovi sto misle da znaju bolje nek izvole, stipu njonjavu capri vec zavrni rukave.
Znaci 200, 2000 I milion.
Evo vidim vec Robust, Skijas, Brko, Svrakino i Sudo udarili cenera
Virto sam cenera odvali odje.
A da bi je kupio moj Muhoni, bi, makar za hljeba da mi ne ostane.
Željezničar za život cijeli!
Jesmol to sad u fazonu "ako je od misketa ne treba nam pomoc, nek se ugasimo".
Evo neki su dali i par ideja valjda znate gdje je klub, ponudite pomozite.
Evo neki su dali i par ideja valjda znate gdje je klub, ponudite pomozite.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
- NerminFatic
- Kontakt:
Treba ovo podrzati, covjek je jedini koji nesto pokusava da nas dugorocno osovi na noge. Evo ja cu kupiti dvije dionice od 200 KM a mozda i cetiri ako dobro krene. Hebo derbi, ovo je vaznije za klub. 

- AjkulaCekicarka
- Kontakt:
Samo gospodin s parama.
Ublehe ne trebamo.
Ublehe ne trebamo.
Nastavak ubleha. Nakon što su skrsili 5 miliona,pokrali sve živo i ne živo. Danas opet bulaze. Par tih bilmeza dan danas pišu na svetom forumu drugog portala. Vjerovatno su i ovdje..
Suplje price kao uvijek. A nigdje nikoga s parama,lovom,eurima. Šarene laze 20 godina. Zar nisu ovdje pametnice znale da je s Amerikancem sve gotovo. Kule,buregdzjice,porez,ali neće ulagati u igrački. Kao oni znaju šta je njemu cilj.
Suplje price kao uvijek. A nigdje nikoga s parama,lovom,eurima. Šarene laze 20 godina. Zar nisu ovdje pametnice znale da je s Amerikancem sve gotovo. Kule,buregdzjice,porez,ali neće ulagati u igrački. Kao oni znaju šta je njemu cilj.
- kolezeljovac
- Kontakt:
Ja prvi cu kupiti 2, 3 dionice ali daj da nesto se pocne raditi!!
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!
-
- Kontakt:
Meni ovo ne lici na pomoc nego na ugradjivanje.
A ne zna se sta se desava sa investitorima pa je prije svega citava ova prica toliko precudna.
Ono sto je najbitnije, obraca se covjek i ponovi nekoliko puta kako niko nije iznad kluba, a on daje intervju bez da je ista klub zvanicno rekao. Smijesni smo opet ispali, nasamarili su nas sa pustim ulagacima. Sramota!
Nek sad izadju i nek kazu zasto je propalo sa Diglisicem, koje su to druge solucije i ulagaci koji su se spominjali?
Apsolutno nije moguce da je neko toliko nesposoban da nadje ulagaca, sto dovodi do toga da nam je uprava ili toliko losa ili neko radi protiv tih investitora iz neke svoje koristi (a ko zna mozda i mutnih radnji od prije)
Dosta je vise tajni bilo, KLUB TREBA DA SE OBRATI NAVIJACIMA U VEZI OVOG. Ali nakon derbija da se ne sere u atmosferu sad.
I taman kad pomislih da dolazi neki novac i novi ljudu, eto ti opet nekog iz stare garde. I nakon ovog ce opet Osim, pa Miske, pa Osim, ma mrs vise svi koji mislitr da ste vi klub.
Jedino sto je Miske dobro rekao to je da su navijaci toliko jaki da mogu lrevrnuti klub naopacke, sto se i desilo kad je poceo slati vojsku policije na Manijake.
Cuj jel volite Zelju, e ako volite ulozite pare, kako lik igra emocijama nevjerovatno. Sramota!
-
- Kontakt:
Evo jedan prijedlog, a koji se nece ispuniti znamo kao sto smo ovdje pisali da skupstinari kupe VIP ZAPAD godisnju kako bi se pomoglo klubu pa nidje nikog.
Evo Misimovic ako voli klub nek kupi dionice za 4mil KM koje je sasvim dovoljno da se po njegovom planu stane na nkge i krene ispocstka, a uz to xe imati i udio u klubu i dionicama koje rastu. Opet se pisu neki reprogrami fol.
Fakat mi je dosta vise ovih ubleha sto su se sjatile u klub
Evo Misimovic ako voli klub nek kupi dionice za 4mil KM koje je sasvim dovoljno da se po njegovom planu stane na nkge i krene ispocstka, a uz to xe imati i udio u klubu i dionicama koje rastu. Opet se pisu neki reprogrami fol.
ma ova prica oko dionica je realna kao cericev bitcoin il balon d oranjeCiroDiMarcio je napisao/la: ↑24 avg 2022, 21:49Evo jedan prijedlog, a koji se nece ispuniti znamo kao sto smo ovdje pisali da skupstinari kupe VIP ZAPAD godisnju kako bi se pomoglo klubu pa nidje nikog.

- MocMahale444
Dobri Sudaga cuj ba pa znas i sam da od Eldina nema nista 99%.SudoHusika je napisao/la: ↑24 avg 2022, 21:30Užasan tajming i zaobilaženje ljudi iz kluba koji pogidoše radeći. I opet "kolega Adis." Nikada izgleda nećemo naučiti.MocMahale444 je napisao/la: ↑24 avg 2022, 20:13Eh sad hajde de![]()
Ja gotivim Misketa i Amara![]()
Samo njihove potrcke nabijem na napojnu žilu.
Dobar intervju i živio Miskeeee.![]()
Ovi sto misle da znaju bolje nek izvole, stipu njonjavu capri vec zavrni rukave.
Znaci 200, 2000 I milion.
Evo vidim vec Robust, Skijas, Brko, Svrakino i Sudo udarili cenera
Virto sam cenera odvali odje.
A da bi je kupio moj Muhoni, bi, makar za hljeba da mi ne ostane.
Nekako mi zvuci realno ovo sto Senad prica iako ja ne vjerujem ni samom sebi a kamoli nekom drugom.
Druze Senade ako hoces da budes Maminjo ulozi 12 milki
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
Mi smo prodali 50 VIP karti po milju, ne možemo 3 milje karata da prodamo, i sad priča o nakim hiljadama dioničara..daleko je ovo od realnosti na žalost...čista patetika...
- AjkulaCekicarka
- Kontakt:
Sve bajno i sjajno a od sopstvenih sredstava uložio samo ublehu.
Čojk s parama ili da se nastavimo patit kao što smo navikli!
Čojk s parama ili da se nastavimo patit kao što smo navikli!
Trenutno korisnika/ca: Laudrup, Levin, NerminFatic, WeekendOffender i 37 gostiju.