Kvalifikacije za svjetsko prvenstvo 2023

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

legenda reala
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za svjetsko prvenstvo 2023

Post Postao/la legenda reala » 25 avg 2022, 01:03

Gifron je napisao/la:
24 avg 2022, 23:53
Kaunas je napisao/la:
24 avg 2022, 21:57
Koji je fazon sa tim Azize nisam upratio :mrgreen:
Vec ga drugi (a mozda i treci put) na SportKlubu potpisuju kao "Aziz Bekir" na pocetku utakmice.

Komentatori nisu pravili greske doduse.
Vjrvtno se ko trener vodi s turskim pasosem cim ga tako potpisuju i Mršića su potpisivali Demir Kaan
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 25 avg 2022, 01:11

Felixians4 je napisao/la:
24 avg 2022, 21:32
Ethel je napisao/la:
24 avg 2022, 21:09
Kvalitetnija i raznovrsnija reprezentacija je pobjedila, imaju razlicite tipove petorki i rotiraju ih po potrebi, kod nas je svaka petorka manje vise ista.

Ne moze se danasnja kosarka igrati bez suta, nije se moglo igrati ni prije 10 godina, moras zestoko "pretuci" protivnika da bi imao neku sansu i tako je Bosnic i dobijao utakmice.

Druge reprezentacije i drzave prave raznolike igrace sa nekim vjestinama kosarkaskim, a mi smo godinama vec oaza igraca koje opisuju moderne agencijske floskule kao:

Moze pokrivati vise pozicija, atleta je, ima vrhunske fizikalije, odlicno je gradjen, vrhunski je defanzivac itd.

Prevod toga je:

Ne moze okean da pogodi, sut za tri poena mu je do 20%, slobodna bacanja do 70%, nema ni tehniku neku u igri 1 na 1, u biti igrac manje u napadu.

A vrlo cesto ni ta defanziva mu je nesto elitna da ga vrijedi trpiti.
Sve si u pravu,no to su već neke općenite stvari. Ipak se može bolje,drugačije,energičnije,pametnije izaći s ozbiljnom pripremom,da se pomlatiš ako si lošiji.
Da, na to sam mislio kad kazem da je Bosnic dobijao utakmice na taj nacin, "tucom", agresivnom odbranom, energijom itd. Sad kada toga nema onda dolazi ovo gore navedeno do prevelikog i nenadoknadivog izrazaja. Nurkic nije Jokic a i da jeste ne bi mogao sam nadoknaditi sve to.

Bosnicev nacin je jedini moguci kvalitetan nacin na koji ova reprezentacija moze igrati trenutno a i u dogledno vrijeme, jako limitirana ekipa koja se ne moze prilagodjavati stilom bilo kome.

Koliko je limitirana ekipa napadacki jasno je kad znas da bi ovoj ekipi Marko Sutalo vrijedio suho zlato ili recimo Mihailovic ili Vranjes iz Crne Gore.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 25 avg 2022, 01:23

legenda reala je napisao/la:
25 avg 2022, 01:03
Gifron je napisao/la:
24 avg 2022, 23:53
Kaunas je napisao/la:
24 avg 2022, 21:57
Koji je fazon sa tim Azize nisam upratio :mrgreen:
Vec ga drugi (a mozda i treci put) na SportKlubu potpisuju kao "Aziz Bekir" na pocetku utakmice.

Komentatori nisu pravili greske doduse.
Vjrvtno se ko trener vodi s turskim pasosem cim ga tako potpisuju i Mršića su potpisivali Demir Kaan
Tacno tako, ima licencu i registraciju sa turskim pasosem i turskim umjetnickim imenom.

Kao sto je legenda reala napisala isto je i Mrsic u kasnijem dijelu karijere bio registrovan, Bobby Dixon je bio Ali Muhammed, u Izraelu Boris Kajmakovic je uzeo umjetnicko ime Robert Rothbart itd.

U biti ako ime ima neko drugo znacenje pogotovo uvredljivo na turskom jeziku onda se obicno mora mijenjati ili ako ima slova koja ne postoje u turskom jeziku. Tipa Adis znaci vulgaran na turskom, Damir znaci zeljezo, Bobby Dixon ima slovo y i x.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 25 avg 2022, 06:05

Nacin na koji dodjes na klupu, govori i o karakteru osobe. Nacin na koji odaberes i pripremis ekipu i vodis utakmicu govori i o amaterizmu osobe.
Ova reprezentacija sinoc ne bi pobijedila ekipe iz vrha ABA 2 lige i to su fakti.

emir012
Kontakt:

Post Postao/la emir012 » 25 avg 2022, 07:44

Otpustit iz saveza one koji su otjerali Bosnica i vratit Bosnica nazad na klupu.

Trebalo je bit uzivanje pratit tih 5 utakmica na EP, ovako ce to bit velika patnja... Vjerujem da mnogi nece ni imat volje da gledaju ovu sramotu...

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 25 avg 2022, 07:48

emir012 je napisao/la:
25 avg 2022, 07:44
Otpustit iz saveza one koji su otjerali Bosnica i vratit Bosnica nazad na klupu.

Trebalo je bit uzivanje pratit tih 5 utakmica na EP, ovako ce to bit velika patnja... Vjerujem da mnogi nece ni imat volje da gledaju ovu sramotu...
Utakmice odgledao nisam do kraja. Ako je meni ubio volju za ekranom u tandemu sa Kemom Ahmetovicem, onda mogu misliti kako je ubio volju u igracima. Ogadice mi kosarku kako je krenuo :urnebes:

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 25 avg 2022, 08:10

Da je sreče pa da nekako otkazemo ovaj EB. Možemo lako postati najgora ekipa u historiji EB sa najslabijom kos razlikom.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 25 avg 2022, 08:13

Da rezimiramo, Nurku se ne igra kad vidi s kim je na terenu, Musa nema muda, Roberson jedini igrao, hoće li neko više reći Vrapcu da je njegovo bavljenje košarkom ko da hors djeci prodaje, Atiću dosta vala i tebe, Azize, ti si ovdje zaluto.
Koševo Zapad

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 25 avg 2022, 08:53

Ja kad sam vidio ponasanje Aziza i ostatka klupe tokom utakmice gdje gubimo, a kamera ih hvata kako se smiju, Aziz bez ikakve emocije i kritike prema igracima, ja sam bio svjestan u kojem smjeru ide utakmica i cijele kvalifikacije.

Nurkicev govor tijela i ona kisela faca je posebna prica, kao i nista bolje stanje i ponasanje Muse. Niti su njih dvojica preuzeli odgovornost na terenu niti je neka iole izgradjena akcija isla na njih.
A onda i pregrst lopti koje su izasle iz obruca usljed nekoncentracije samih igraca. Jedno veliko FUJ za cijelu predstavu i ponasanje na terenu.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 25 avg 2022, 08:58

https://sportsport.ba/kosarka/kadrovima ... dno/432566

Posto pise da se video ne moze gledati van BiH, ima li neko neki cheat za to. :kafa:
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 25 avg 2022, 09:00

Ne treba ih ići gledati s Francuskom. Nek se yebu.
Neozbiljan pristup potpuno. Prijateljske nah, ova druga je pokazala pravu sliku ekipe, s CG se samo nastavilo u istom ritmu.
Da bar iskoriste ove utakmice za pripremu na EP, al jok, zvjezdice na čelu sa Azizom se šepure po terenu kao uvrijeđene mlade.
Samo da vidim da kukaju kako nema para za njih, kako igraju ne treba ni da ima!
Koševo Zapad

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 25 avg 2022, 09:11

Kaunas je napisao/la:
25 avg 2022, 08:58
https://sportsport.ba/kosarka/kadrovima ... dno/432566

Posto pise da se video ne moze gledati van BiH, ima li neko neki cheat za to. :kafa:
Pogledao, hvala :D

Ova gara je :oops:
Koševo Zapad

denimen99
Kontakt:

Post Postao/la denimen99 » 25 avg 2022, 10:06

Ne može se maštati o Svjetskim i Evropskim prvenstvima i onda u Podgoricu ići autobusom 8 sati. To jednostavno u profesionalnom sportu, ukoliko želite maksimalni rezultat ne prolazi.
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 25 avg 2022, 10:33

samo sam cekao kada ce neko spomemuti putovanje autobusom hehe
traktorom bi oni meni isli nazad iz podgorice, traktorom!
Bekir da ga gura gdje zatreba, yebem mu onaj teleci pogled.
Klipan Nurkic bi meni trcao za tim traktorom, selo mu njegovo patriotsko...kakav odnos prema drzavi od svih kolektivno, fuj.

hoce li doci neko da makne onu pticurinu iz ekipe, kako ono moze biti reprezentativac u necemu, kako...

musa, grkljan, uze majstor loptu na -20 i 5 min pred kraj tekme, e pokenjam ti se na svaki poen.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 25 avg 2022, 10:42

denimen99 je napisao/la:
25 avg 2022, 10:06
Ne može se maštati o Svjetskim i Evropskim prvenstvima i onda u Podgoricu ići autobusom 8 sati. To jednostavno u profesionalnom sportu, ukoliko želite maksimalni rezultat ne prolazi.
A zato oni nisu znali ko koga čuva, pa vazda neko sam jal na trici jal pod košem.
Ja sve kontam koji im je, a ono ih ubio bus do Podgorice.
Koševo Zapad

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 25 avg 2022, 11:14

A sta im treba jos platit i avion za ovo zayebavanje od sinoc.Yebat im mater treba.Da se makar bore,al ne,oni isto invalidi.Qurac ih zaboli za svim.Bitno je doci u Sarajevo i otici na cevape i hodat.Fuj :puke:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

denimen99
Kontakt:

Post Postao/la denimen99 » 25 avg 2022, 11:27

Ajde papci jedni, gdje su vaše medalje?
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89

NKSvatovacPoljice
Kontakt:

Post Postao/la NKSvatovacPoljice » 25 avg 2022, 11:30

Politika je maska za oči javnosti!
Poslije ovakvog poraza, a još da kažem sramnijeg pristupa samoj utakmici, ponašanju igrača, smijanju po terenu i van njega, svi šute!
A šute iz razloga, jer je odnos na relaciji igrači-trener-upravni odbor(preds.ili smeće Čolan), na katastrofalnom nivou.
Imam osjećaj, a siguran sam da me osjećaj neće prevariti, da je ovo bojkot na smrad unutar saveza.
Finansije su navodno problem, a relacija Konaković i Forto s jedne strane i SDA s druge strane, srušila je najbolji košarkaski klub s ovih prostora KK Bosna, a srušit će i reprezentaciju BIH.

Sve ono što je krasilo u posljednje vrijeme igru košarkaške reprezentacije BiH, ujedinjenost, timski duh, ludilo i energija Bosnića na klupi, pojedinci su sravnili sa zemljom. Nismo shvatili kao nacija, da je odlazak Bosnića, a zatim i Teletovića, samo dio političke igre, i poena, koji se žele zaraditi preko uspjeha košarkaške selekcije. Nekima smetaju hidrocentrale koje gradi Teletović, drugima agresivnost i iskrenost Bosnića u izjavama za medije itd.

Bojim se, strah me je, da ćemo na EP, izgubiti od Mađara prvu utakmicu, i završiti euro već 1.9.2022 godine. A uradit će to neko, iz revolta, očaja, želje, da ne pobijedi NEKA POLITIKA!

A ja ustajem ko majmun u 03:00h i gledam Nurkića kako se šepuri u Portlandu, tražim stream-ove da gledam Musu itd.

I sve ovo pišem jako emotivno, jer sam imao želju, i već uplaćene avionske karte za Koln, ali vec sada sam u dilemi, da li uopste ici gledati.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 25 avg 2022, 11:35

Mi smo se na Euru znali raspadati i kad stignemo u puno boljim izdanjima.
Sad idemo već raspadnuti i ne znam šta da se očekuje.
Koševo Zapad

Beko
Kontakt:

Post Postao/la Beko » 25 avg 2022, 11:37

jedan od nasih problema je aBd tj. insAllah mentalitet

bice aBd

bice bolje insAllah

jeste bice kako je Bozija volja, ali treba i zapeti pa trenirati i pokusavati biti bolji, boriti se.
dobre guzove ima Belma

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.