Ali ova prica da smo pred gasenjem, da nemamo za kifle, da treba imovinu prodati, da treba seliti odavde je vrlo realna. Sta vise skoro pa se i realizirala
Stara je mudrost: Onaj ko na sve sere, a nema rjesenje, samo sere.
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Prenosi covjeka, ostario.
Jest teško naći kod nas dupelizce da dižu ruku. Ovdje niko neće da uloži pare. Nego hoce da prodaju tuđu imovinu da klepaju pare na legalan način.zeljodogroba je napisao/la: ↑25 avg 2022, 00:37Sta kenjate, sta je nemoguce? Jel covjek sve fino objasnio? Ako ne poznajete materiju, ne pametujte. Cuj ovog delegata, kaze namiriso teren, a covjek pricao sve vrijeme kako niko nece moci sam odlucivat vec je potrebna masovnost, kako niko nece raspolagat imovinom itd. Postoje mehanizmi zastite kluba i imovine.
Ovo ako se planira realizovati, dio dionica mora biti emitovan do novembra, a nisam siguran da to moze tako brzo ici..nek nas iznenade!
Zamjenis travu da dobijes kategoriju stadiona CAT 4 koju oni tvoji nisu mogli ni sisati i odrzavati pa su je doveli do stanja u kakvom jeste i jos nas zavalili u velike dugove kod firme koja odrzava travnjakHulahopka je napisao/la: ↑25 avg 2022, 08:55Jest teško naći kod nas dupelizce da dižu ruku. Ovdje niko neće da uloži pare. Nego hoce da prodaju tuđu imovinu da klepaju pare na legalan način.zeljodogroba je napisao/la: ↑25 avg 2022, 00:37Sta kenjate, sta je nemoguce? Jel covjek sve fino objasnio? Ako ne poznajete materiju, ne pametujte. Cuj ovog delegata, kaze namiriso teren, a covjek pricao sve vrijeme kako niko nece moci sam odlucivat vec je potrebna masovnost, kako niko nece raspolagat imovinom itd. Postoje mehanizmi zastite kluba i imovine.
Ovo ako se planira realizovati, dio dionica mora biti emitovan do novembra, a nisam siguran da to moze tako brzo ici..nek nas iznenade!
Šta znači legalan način. Potrošiš par miliona na teren a ne rade grijaci, uradiš neki sklju travu i operes lovu fino.
Onda nazidas tribinu samo da se može sjesti skroman milione a ona nije funkcionalna. Nema poslovnih,nema nista. Ostavljeno na milost i nemilost. I tu se fino cvaknula lova. Nešto slično što radi euro asfalt.
Sad je na tapeti pomoćni teren. Ko će to hapit lovu s lijepom pričom,krasnom,divnom,mi volimo Zelju.
Što to niko ne dodje da uloži svojih par miliona. Nego volim Zelju kupite stolice. Volim Zelju Al kupite dionice. A što svi nešto lijepo vole Al da drugi daju pare.
Da je nama takav posao da ne ulažemo nista a imamo profit od marifetluka. Pa ne bi ovdje bili bogati da nisu lopine, lopovi. O čemu vi sanjate. Kakva crna ljubav.
Niko se ne bavi sportom. Da pokrene stvari oko.igryckog kadra,ulozi pare,krene na titulu i slično.
Sve se svodi kako da drugi daju pare a ja cvaknem s svojim dupelizcima. Fol, svi rješavaju dugove kao to je prvo. Da nemamo imovine i navijače nijedan taj lik ne bi bio oko kluba. Niti bi stranački podobni ljudi bili u klub.
Gdje su šta rade poslije našeg kluba ti stručnjaci Ala Vedran? I ostali? Hajmo da vas čujem? Kad tako lijepo supljirate?
Sine drago da ti ja kažem nešto teren je napravljen donacijama saveza i nešto mi. Kao prvo sklepan čisto reda radi. Trava sklj, grijaci ugrađeni ne rade. Dalje, tribinu napravili navijači a ne Miske,Amar, Kunto. Klepale se pare na sve strane. Treće,potrošenu milion na igrače tipa Toskas, Bokacini i ostali koji su igrali po 16 minuta s masnim ugovorima. Isti lopovluk koji se radi na Koševa. Dovedeš povrijedenog igraca daš mu 20 milja platu I on ne odigra 3 minute.itatabisine je napisao/la: ↑25 avg 2022, 09:12Zamjenis travu da dobijes kategoriju stadiona CAT 4 koju oni tvoji nisu mogli ni sisati i odrzavati pa su je doveli do stanja u kakvom jeste i jos nas zavalili u velike dugove kod firme koja odrzava travnjakHulahopka je napisao/la: ↑25 avg 2022, 08:55Jest teško naći kod nas dupelizce da dižu ruku. Ovdje niko neće da uloži pare. Nego hoce da prodaju tuđu imovinu da klepaju pare na legalan način.zeljodogroba je napisao/la: ↑25 avg 2022, 00:37Sta kenjate, sta je nemoguce? Jel covjek sve fino objasnio? Ako ne poznajete materiju, ne pametujte. Cuj ovog delegata, kaze namiriso teren, a covjek pricao sve vrijeme kako niko nece moci sam odlucivat vec je potrebna masovnost, kako niko nece raspolagat imovinom itd. Postoje mehanizmi zastite kluba i imovine.
Šta znači legalan način. Potrošiš par miliona na teren a ne rade grijaci, uradiš neki sklju travu i operes lovu fino.
Onda nazidas tribinu samo da se može sjesti skroman milione a ona nije funkcionalna. Nema poslovnih,nema nista. Ostavljeno na milost i nemilost. I tu se fino cvaknula lova. Nešto slično što radi euro asfalt.
Sad je na tapeti pomoćni teren. Ko će to hapit lovu s lijepom pričom,krasnom,divnom,mi volimo Zelju.
Što to niko ne dodje da uloži svojih par miliona. Nego volim Zelju kupite stolice. Volim Zelju Al kupite dionice. A što svi nešto lijepo vole Al da drugi daju pare.
Da je nama takav posao da ne ulažemo nista a imamo profit od marifetluka. Pa ne bi ovdje bili bogati da nisu lopine, lopovi. O čemu vi sanjate. Kakva crna ljubav.
Niko se ne bavi sportom. Da pokrene stvari oko.igryckog kadra,ulozi pare,krene na titulu i slično.
Sve se svodi kako da drugi daju pare a ja cvaknem s svojim dupelizcima. Fol, svi rješavaju dugove kao to je prvo. Da nemamo imovine i navijače nijedan taj lik ne bi bio oko kluba. Niti bi stranački podobni ljudi bili u klub.
Gdje su šta rade poslije našeg kluba ti stručnjaci Ala Vedran? I ostali? Hajmo da vas čujem? Kad tako lijepo supljirate?
Izgradis tribinu koja svaku utakmicu klubu moze donije preko 30 000 KM cistog novca sto do prije toga nisi imao. Za poslovne prostore pitaj one koji izdaju dozvole zasto nisu osposobljeni ( opet se vracamo na prijasnju strukturu)
Vas Mirvic koji se je izjasnio da ce uloziti u igracki kadar bi vam bio po mjeri, ali koje su njegove / vase stvarne namjere.
Misimovicev prijedlog je vec prihvacen kod raje i vasom reakciom se vidi da se je probudio strah od novog/starog jakog Zeljeznicara koji je uvijek bio klub iz raje,a ne vlasnistvo jednog lica kao sto ste pokusali da napravite
Ovaj put bezobraznije nego inace. Izlazi u javnost ispred kluba, a nema nikakve veze sa klubom. Jos ima obraza reci eto vi skupite 40 hiljada, ja cu biti iduci. Skupite cetvoricu koja ce dati milion, ja cu biti peti.
Objasnio nam čovjek:CiroDiMarcio je napisao/la: ↑25 avg 2022, 09:19Ma sve ovo sto je receno u intervjuu nema nikakve logike jer Zeljeznicar je fudbalski klub, a ne neki privredni subjekt kako to miske ili sljedbenici sad kontaju. Pa ne mozes ti filozofiju i sve ono sto je Zeljeznjcar ponuditi svima da mogu da kupe i ti vladati i upravljati s tim kapitalom. I sta onda kad neko drugi dodje da bude glavni, ego mu nece dati da sve to pusti kako treba, kao sto je i prosli put bilo i onda ti ostaje klub opet u dugovima kad se sve te pare potrose, samo ovaj put sa milion malih vlasnika sto je jednako STECAJ.
Pa bio je miske sve vrijeme u klubu preko svojih ljudi, ali nije se niko udostojio uloziti svoje pare od tih sto vole Zelju nego su nam prodavali price u pukim investitorima da bi nam spustili cijenu i na kraju kad je kao sve propalo ulaze na mala vrata kao veliki spasioci opet sa tudjim parama.
Ja koliko sam vidio i cuo, misimovic je dosao u Zelju i izasao javno prije kluba o nekim infofmacijama koje su valjda do sad bile povjerljive fol. On je dosao i predlozio KAKO ON VIDI ZELJU I NJEGOVO POSLOVANJE , a pravi nacin bi bio da je dosao i dao svoje pare pa nek onda gleda i smatra kako klub treba izgledati i poslovati. Lako je sve provesti kad ima svoje ljude u klubu i lako je s tudjim parama raspolagati opet.
Eto ako voli Zelju toliko koliko prica, a to sad vise ne mora biti ni ljubav jer po njegovim rijecima kupovinom dionica kluba kupujes buducnost. Eto neka ulozi 4milke i sa reprogramima su nasi svi problemi rijeseni, imas stabilan klub i na tebi jr da nastavis poziticno poslovati, u tom slucaju bi imao neku vecu ulogu u odlucivanju.
A ne ovako, skupi tudje pare i onda raspolaze s nnima dok opet ne presuse. Ajde ba dosta vise ubleharenja, ko fakat zeli pomoci i vjeruje ovoj upravi, otici ce tamo do njih i uplatiti sredstva klubu, dosta je suplje.
Jbt nama se svi prodaju pod ljubav prema klubu i unisti nas to godinama. Dosta je vise politike!
Izvini ali Misimovic nije ostavio nikakvo rasulo.. Ostavio je situaciju koju bi sad 99% navijaca potpisalo.. Dugovi bili reducirani, infrastruktura bila neuporedivo bolje od one koju je zatekao, plate bile redovne, borili se za titulu haman svake godine, igrali evropu.. To su neke cinjenice.. Nisam mu ni ja bio neki fan, ali kad sam vidio kakve su se nebuloze posle pravile uvidio sam da sam pogrijesio..MrkiMedo je napisao/la: ↑25 avg 2022, 09:39Ovaj put bezobraznije nego inace. Izlazi u javnost ispred kluba, a nema nikakve veze sa klubom. Jos ima obraza reci eto vi skupite 40 hiljada, ja cu biti iduci. Skupite cetvoricu koja ce dati milion, ja cu biti peti.
Sramota i jadno. Jednom su se ljudi zbog njih dijelili i vise sigurno nece. Otisli su obojica, obojica ostavili rasulo iz kojeg se cupamo i to je jedina istina. Nabijem ih obojicu na onu stvar
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.