NK Čelik Zenica

Moderator/ica: GracanicaAA

dokosti
Kontakt:

Re: NK Čelik Zenica

Post Postao/la dokosti » 25 avg 2022, 15:15

BatistutA19 je napisao/la:
25 avg 2022, 13:46
Karic u ovom momentu za ovaj rang takmicenja odlicno pojacanje i valja ce nam itekako kao sto nam valja Isakovic a vec Feno moze igrat 15 minuta zadnjih i to je to. Sad sto neko priziva Libeta Jusica Vrsajevica Dedica Horica Grahovca i slicne nema potreba sad gomilat neke igrace starije i davit mladje ,jer moras ti uz iskusnog imat mladjeg.Ne treba nama 2 stopera iskusna ,nama treba Isakovic i mladji.tako i u napadu jer ti su igraci da nam pomognu do PL a u PL ne mozes ti sa njima gradit ekipu .Hvala njima svima koji su pomogli .dosta je 3 igraca iskusnija a ovo mora bit mladje i to je to.Treba jos samo vidjet za golmana hocel Durmo napredovat a ovako tesko da on moze dalje ,protiv Mosevca 2 suta 2 gola a njihov golman prima 5 i prani 5 cistih golova.On zna odbranit nemoguce sute al brate nesiguran na istrcavanju na centarsutevima nekako nema koncentracije uvijek strepis.
Sto se tice Bosne ocekujem 2000 nakmanje to sam reko i rekord novi u nizim ligama i naravno pobjedu i da ce mo drugom pobjec na kraju najmanje 15 bodova.
Je*e ga visina ne vjerujem da ce moc dalje od centra
HZČ!

Przunjer
Kontakt:

Post Postao/la Przunjer » 25 avg 2022, 15:38

Ne znam čemu priča o gomilanju igrača od 30+ godina.

Ovdje je bila ideja u svakoj liniji imati po jednog iskusnijeg igrača koji ne opterećuju budžet kluba (ranije dok su i Nurković i Mahmutović bili aktivni kao igrači, pa tako i sada), i to primarno ne da uzimaju minute mlađima, nego da im prenesu znanje i iskustvo, i to prvenstveno na treninzima.

Pa i taj jedan Feno koji nas sve nervira svojom igrom vrijedi zlata ovim mlađim igračima na treninzima.

Čelik će teško dugoročno biti profitabilan klub u Premijer ligi bez prodaje mladih igrača i klub mora ići u tom pravcu, a ne pretrpavati svlačionicu potrošenim igračima koje ne može unovčiti.

Mlađi momci se kale 2 godine i treneri su ih "forsirali" i kad im nije išlo samo da bi proigrali i ostvarili što veći potencijal. Danas kada naši igrači od 20-21 godinu imaju po 50 seniorskih utakmica i kada je svaki od njih značajno napredovao za 2 godine SAMO ZATO ŠTO JE IMAO KONTINUITET NASTUPA, ih treba ugušiti nekim Horićima, Jusićima, Vršajevićima, Dedićima i Dilaverima?!

Ako ćemo ponovo ponavljat iste greške iz prošlosti i naglavačke ne preokrenuti sportsku politiku, džaba smo krečili.
"The only thing necessary fot the triumph of evil is for good men to do nothing".

laudrop
Kontakt:

Post Postao/la laudrop » 25 avg 2022, 15:42

Przunjer je napisao/la:
25 avg 2022, 15:38

Ovdje je bila ideja u svakoj liniji imati po jednog iskusnijeg igrača koji ne opterećuju budžet kluba (ranije dok su i Nurković i Mahmutović bili aktivni kao igrači, pa tako i sada), i to primarno ne da uzimaju minute mlađima, nego da im prenesu znanje i iskustvo, i to prvenstveno na treninzima.

Pa i taj jedan Feno koji nas sve nervira svojom igrom vrijedi zlata ovim mlađim igračima na treninzima.

Čelik će teško dugoročno biti profitabilan klub u Premijer ligi bez prodaje mladih igrača i klub mora ići u tom pravcu, a ne pretrpavati svlačionicu potrošenim igračima koje ne može unovčiti.

Mlađi momci se kale 2 godine i treneri su ih "forsirali" i kad im nije išlo samo da bi proigrali i ostvarili što veći potencijal. Danas kada naši igrači od 20-21 godinu imaju po 50 seniorskih utakmica i kada je svaki od njih značajno napredovao za 2 godine SAMO ZATO ŠTO JE IMAO KONTINUITET NASTUPA, ih treba ugušiti nekim Horićima, Jusićima, Vršajevićima, Dedićima i Dilaverima?!

Ako ćemo ponovo ponavljat iste greške iz prošlosti i naglavačke ne preokrenuti sportsku politiku, džaba smo krečili.
Durmo, Arnautović, Sivac, Karalić, Durmiš i Međuseljac su ti standardni prvotimci i 3-4 od njih su projekat kluba za prodaju. Ne može ti svih 11 igrača biti projekat kluba za dalju prodaju. Malo širokog razmišljanja nije za odmet.
Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan!

Przunjer
Kontakt:

Post Postao/la Przunjer » 25 avg 2022, 15:46

laudrop je napisao/la:
25 avg 2022, 15:42
Przunjer je napisao/la:
25 avg 2022, 15:38

Durmo, Arnautović, Sivac, Karalić, Durmiš i Međuseljac su ti standardni prvotimci i 3-4 od njih su projekat kluba za prodaju. Ne može ti svih 11 igrača biti projekat kluba za dalju prodaju. Malo širokog razmišljanja nije za odmet.
Navodim ti gore da je klub opravdano doveo par iskusnijih igrača.
Navodim ti i da svlačionicu ne treba "PRETRPAVATI" starijim igračima.

pretr̀pati (se, koga, što) svrš. <prez. pretr̀pām, pril. pr. -āvši, prid. trp. pȑetrpān>
DEFINICIJA: nakupiti preveliku količinu na jednom mjestu; nagomilati

A ovo što se ovdje spominje sa još 5 igrača od 30+ godina i jest upravo PRETRPAVANJE.

Malo čitanja s razumijevanjem nije na odmet.
"The only thing necessary fot the triumph of evil is for good men to do nothing".

laudrop
Kontakt:

Re: Re: NK Čelik Zenica

Post Postao/la laudrop » 25 avg 2022, 16:13

Jedno je spominjanje, drugo je realnost. U klubu se trenutno nalaze samo 2 starija igrača, Isaković i Karić.

Horić koji može igrati na vrhunskom nivou još 4-5 godina je potreban ovoj ekipi u narednoj sezoni.

Jusić se može mijenjati s Isakovićem po 45 minuta.

Grahovac je povrijeđen igrač, zadobio je povredu koljena kao i Žuna, te ga neće biti još 8-9-10 mjeseci na terenu, a i upitno je s kakvom formom će se vratiti.

Vršajević je završio svoju karijeru, koliko znam gleda samo da jednu utakmicu odigra i zarvši karijeru.

Dediću je zabranjeno na stadion kročit, što mu je i rečeno.

Dilaver je mogao doći u Čelik sad ali nije, trenira s ekipom i traži inostrani angažman.

Priča o Vrhovcu je smiješna, momak igra za 5-6k eura u Slovenskoj prvoj ligi.

Previše zdravo za gotovo se uzimaju neke informacije s ovog foruma. Normalno da ni Duvnjak nije ograničen u mozak da sad Međuseljca stavi na klupu zbog Karića...
Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan!

nickiZe88
Kontakt:

Post Postao/la nickiZe88 » 25 avg 2022, 16:23

Najtanji dio ekipe nam je odbrana u kojoj nam stvarno dosta toga fali. Arnautovic mislim da moze jos malo napredovati, ali mu fali nesto. Stopera mi nemamo osim Isakovica, ovo ostalo je sve truba. Sabicu je domet ova liga i tu se zavrsava sva prica. Sivac najbolji igrac. Mislim da ni nemamo na klupi nikog da zamijeni bekove niti Isaka. Osim sehica koji je gotov...

Treba to polako rjesavati i tu nam treba biti fokus. U napadu smo popunjeni i ne treba nam niko mozda cak ni za federalnu.

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 25 avg 2022, 16:43

Ma samo ciljana pojacanja i to je to. Necemo trpati roster "imenima" na zalasku karijere, ali ako ima prostora i potrebe, primjeri Isaka i Mahira su odlicni. Vjerovatno je trazio duvnjak nekog ko ce rasteretiti Sijerkica, jer Kolic nije taj tip igraca. Kroz sezonu vjerujem da ce vecina igrati bunker protiv nas, tako da nam treba sidrasa.

Na godinu Buric npr, sasvim logicna opcija. Moze dati ruke 2, 3 godine, a i njemu je zelja da zavrsi karijeru u Celiku, tako da te win win situacije treba koristiti.

Na drugu stranu Dedic, Babala, Grahovac, ruku na srce nisu nikad prevagu ni donosili i takve treba zaobilaziti.

Ono sto bi volio jeste da iskopamo igrace kao Mehic, Vardo, pa i Sijerkic, relativno mlade, mogu puno trcati i raditi na terenu, a puno iskustva su skupili u prvoj federalnoj. Sivca sam zaboravio isto, znaci mladji sa odredjenim iskustvom, koji takodjer mogu ostvariti napredak.

Isak puni na ljeto 38 godina, tako da ostajemo samo na Sabicu za prvu federalnu i tu na zimu i ljeto treba traziti dugorocna rijesenja. Bekovi su mi ok, mozda jos kvalitetnija zamjena za Sehica, da moze pokriti utakmice kad nema Sivca.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

aeroms33
Kontakt:

Post Postao/la aeroms33 » 25 avg 2022, 16:50

Ja ne kontam mozgove po forumu. Kako moze srat po svom igraču. Kakav je to mentalitet? I kao oni nesto preispituju kakav je ko igrac i covjek. I sta ce on raditi i kad ce igrati.Meni se od toga dize kosa na glavi. Mahir ako je to taj igrac sto se dobro gradi jer valjda ima jos jedan koji je ucestvovao u nizu od 14 ne izgubljenih onu sezonu za opstanak je igracina samo takva.
I uvjek je potreban takav igrac kad zapnu ova djeca da ga uvali.

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 25 avg 2022, 17:04

U federalnoj ovoj djeci treba iskustva tipa Isakovic, Karic, Horic... bez toga tesko da cemo napraviti sta i to ne da izbace ovu djecu, nego da im pomognu. Nikakvo gomilanje igraca ako popunimo pozicije gdje skripi. U obzir dolaze samo igraci tipa Isakovica koji se pokazao fantasticno i odlicno prenio iskustvo i unio stabilnost u igru. Bez njega mi nemamo odbrane, to je realnost.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 25 avg 2022, 17:04

Sve je ovo nase nagadjanje ovako bi onako bi. Uglavnom mislim da ce struka i trener vuci najbolje poteze. Sigurno da niko ne radi nista svojeglavo, vec da se ima vise savjetnika i konsultacija.
Posto svi iznosite neke ideje, evo da i ja kazem jednu. Mozda bi bilo pametno na kraju sezone ili na kraju one tamo osnovati "Celik B". S ciljem da prodje kantonalnu ligu i da se usidri u ovoj drugoj ligi centar. Tu bi bio rasadnik talenata i koji god se pokaze prebacis ga u "pravi" Celik. Uvijek bi mogli izborit opstanak a uvijek bi igrali mladji igraci. Mislim da kad Celik stane na noge, ovaj drugi klub ne bi mnogo finansijski ni kostao..

:bih:

dinodino2019
Kontakt:

Post Postao/la dinodino2019 » 25 avg 2022, 18:08

FliX je napisao/la:
25 avg 2022, 17:04
Sve je ovo nase nagadjanje ovako bi onako bi. Uglavnom mislim da ce struka i trener vuci najbolje poteze. Sigurno da niko ne radi nista svojeglavo, vec da se ima vise savjetnika i konsultacija.
Posto svi iznosite neke ideje, evo da i ja kazem jednu. Mozda bi bilo pametno na kraju sezone ili na kraju one tamo osnovati "Celik B". S ciljem da prodje kantonalnu ligu i da se usidri u ovoj drugoj ligi centar. Tu bi bio rasadnik talenata i koji god se pokaze prebacis ga u "pravi" Celik. Uvijek bi mogli izborit opstanak a uvijek bi igrali mladji igraci. Mislim da kad Celik stane na noge, ovaj drugi klub ne bi mnogo finansijski ni kostao..

:bih:
Nemamo para za to nego uzmes nekih od ovih klubova iz Zenice npr Sporting i potpises saradnju s njims
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada

almir2018
Kontakt:

Post Postao/la almir2018 » 25 avg 2022, 19:00

Ljudi nama u ekipi treba i iskusnih sta vam je znate li vi koliko je duga sezona prvenstvo kup itd...ako zelimo da ne razmisljamo kako sudije guraju Bosnu moramo da imamo sirinu na klupi Karic je doveden da bude zamjena Sijerkicu jer Kolic pola ne bude tekmi zbog obaveza u vojsci a kako cujem Karic je bas skormne uslove trazi a sto da ne iskoristit zelju momka da zavrsi karijeru Celiku i pustimo samo upravu i strucni stab nek rade svoj posao ne sumnjam da oni unaprijed sve planiraju ;)
A i kad akobogda udemo u 1 ligu Fbih nama treba iskusnija igraca jer nema gore lige u BiH od te lige svi cemo se uvjeriti u to polako nek mladi momci uce uz ove starije

PonosniSmogovci
Kontakt:

Post Postao/la PonosniSmogovci » 25 avg 2022, 19:26

laudrop je napisao/la:
25 avg 2022, 16:13
Jedno je spominjanje, drugo je realnost. U klubu se trenutno nalaze samo 2 starija igrača, Isaković i Karić.

Horić koji može igrati na vrhunskom nivou još 4-5 godina je potreban ovoj ekipi u narednoj sezoni.

Grahovac je povrijeđen igrač, zadobio je povredu koljena kao i Žuna, te ga neće biti još 8-9-10 mjeseci na terenu, a i upitno je s kakvom formom će se vratiti.

Vršajević je završio svoju karijeru, koliko znam gleda samo da jednu utakmicu odigra i zarvši karijeru.

Dilaver je mogao doći u Čelik sad ali nije, trenira s ekipom i traži inostrani angažman.

Previše zdravo za gotovo se uzimaju neke informacije s ovog foruma. Normalno da ni Duvnjak nije ograničen u mozak da sad Međuseljca stavi na klupu zbog Karića...
A šta je s djecom iz omladinskih selekcija? Evo istrpili smo jednu izlaznu generaciju juniora i dobili smo 4-5 igrača. Možda u ovim narednim ima i više talenta nego u ovoj.

Alergičan sam na priču i svršavanje za starije igrače. Naš jedini pravac je mladost i forsiranje mlađih. Ovo što sad uprava radi je primjer kako treba ići. Maksimalno 3 iskusna igrača i to je to.

Moja želja na ovu ekipu naravno ako svi ostanu vratiti još Jusića i Horića ako budu htjeli i pokrio si zadnju liniju. Sredinu već imamo za prve lige kao i napad.

sehic96
Kontakt:

Post Postao/la sehic96 » 25 avg 2022, 19:43

Kratko da se osvrnem na ovih par "tema"...

Kao prvo Karić je super pojačanje iz više razloga. Mnogo može pomoći mladim igračima u fazi napada. Igramo na 2 fronta i nadamo se da će tako ostat što duže i pomoć Šijerkiću je zbilja potrebna.

Druga stvar tko god misli da možemo sa "djecom" sledeće sezone biti prvi u federalci onda taj nema pojma kakva je to liga. Tu bi igrači kao Libe, Jusić i Avdija bili krucijalna pojačanja. Što se tiče veznog reda mislim da su Žuna, Vardo, Scholes i Suki (ali bez turnira i fucala) dovoljno kvalitetni za federalku. Pokušati i ove sezone upratiti neke igrače kao Šijerkića u Drugoj ligi. Mislim da bi Karić i Šijerkić u federalci komotno mogli ići 20+ golova (zajedno).

Fenan Salčinović. Igrač koji je MORAO napraviti dosta više u svojoj karijeri. Trener zna zašto ga još uvjek koristi i sve dok ima rezultate ja sam ok sa time. Takođe smatram da Međuseljac može mnogo toga naučiti od njega.

Što se tiče Durme, visina nije problem imate Pickforda i Hendersona kao primjer. Bitan je kvalitet koji nećemo moći vidjeti dok ne odigramo par utakmica protiv ekipa koji će nas dobro nadigrat i uputit nam 10+ šuteva u okvir gola.

Idemo dobit Visočake i pokazat da smo najbolja ekipa u ligi. Očekujem onako realno oko 1500 prodatih karti.
Za Čelik i Zenicu, za crno i crveno...

laudrop
Kontakt:

Post Postao/la laudrop » 25 avg 2022, 20:56

PonosniSmogovci je napisao/la:
25 avg 2022, 19:26
laudrop je napisao/la:
25 avg 2022, 16:13

A šta je s djecom iz omladinskih selekcija? Evo istrpili smo jednu izlaznu generaciju juniora i dobili smo 4-5 igrača. Možda u ovim narednim ima i više talenta nego u ovoj.

Alergičan sam na priču i svršavanje za starije igrače. Naš jedini pravac je mladost i forsiranje mlađih. Ovo što sad uprava radi je primjer kako treba ići. Maksimalno 3 iskusna igrača i to je to.

Moja želja na ovu ekipu naravno ako svi ostanu vratiti još Jusića i Horića ako budu htjeli i pokrio si zadnju liniju. Sredinu već imamo za prve lige kao i napad.
Pa šta sam ja napisao? Od svih igrača rekao sam da samo dva trebaju igrati u Čeliku...

limvolikce1945
Kontakt:

Post Postao/la limvolikce1945 » 26 avg 2022, 08:58

Vidim ovdje se spominju neka imena, tzv. "zenička djeca".
Molim vas da ne zaboravljate sve one koji su lešinarili nad Čelikom misleći da smo strvina, a bila je samo klinička smrt koju smo preživjeli. Neki od igrača, te tzv. "zeničke djece" su nam u najtežim momentima gazili po živoj rani. Nije Dedić bio jedini, mada mu je zasluženo zabranjenj pristup klubu.

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 26 avg 2022, 09:11

limvolikce1945 je napisao/la:
26 avg 2022, 08:58
Molim vas da ne zaboravljate sve one koji su lešinarili nad Čelikom misleći da smo strvina, a bila je samo klinička smrt koju smo preživjeli. Neki od igrača, te tzv. "zeničke djece" su nam u najtežim momentima gazili po živoj rani. Nije Dedić bio jedini, mada mu je zasluženo zabranjenj pristup klubu.
To se definitivno ne treba nikome zaboraviti. Opet nisu svi ni bili takvi, ne treba sad svima ledja okrenuti, dobro se zna ko je sta radio.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

dinodino2019
Kontakt:

Post Postao/la dinodino2019 » 26 avg 2022, 09:41

redbull93 je napisao/la:
26 avg 2022, 09:11
To se definitivno ne treba nikome zaboraviti. Opet nisu svi ni bili takvi, ne treba sad svima ledja okrenuti, dobro se zna ko je sta radio.
Zna se dobro koji su to igraci isto tako se zna da suvrata kluba sirom otvorena za prije svega ljude pa tek onda igrace poput Horica, Jusica i Burića
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 26 avg 2022, 09:45

Potpuno upravu ako je Dedicu zasluzeno zabranjen pristup klubu onda to treba i Dilaveru i sve i jednom igracu koji je potpisivao ugovore na stetu kluba a pogotovo koji su tuzili klub a sebe nazivaju djecom Celika

RubikovaKocka
Kontakt:

Post Postao/la RubikovaKocka » 26 avg 2022, 10:18

samoposteno je napisao/la:
26 avg 2022, 09:45
Potpuno upravu ako je Dedicu zasluzeno zabranjen pristup klubu onda to treba i Dilaveru i sve i jednom igracu koji je potpisivao ugovore na stetu kluba a pogotovo koji su tuzili klub a sebe nazivaju djecom Celika
Tako je. Sramota je njih nazivati "zenickom djecom", ne zasluzuju poslije svega. Ovi momcici sto su trenutno u Celiku, e to su istinska zenicka i celikova djeca. Oni ne smiju da trpe i da ne igraju zbog nekih istrosenih starih igraca i foliranata.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Proximic i 8 gostiju.