Bh. klubovi u Europi - 2022/23

forza_juve
Kontakt:

Re: Bh. klubovi u Europi - 2022/23

Post Postao/la forza_juve » 26 avg 2022, 07:49

MortemHz je napisao/la:
26 avg 2022, 07:44
Antikloc je napisao/la:
26 avg 2022, 06:49
imekorisnicko je napisao/la:
26 avg 2022, 00:53
Navijao sam protiv Zrinjskog kao i protiv svake druge ekipe iz BiH( osim Želje ) koja je na pragu historijskih uspjeha,ali im se mora čestitati i priznati da su napravili putokaz za sve ostale.
Putokaz ?!? Historijski uspjeh ?!?
WTF !!
Niti je putokaz a jos manje historijski uspjeh.
Sarajevo je vec dva puta igralo play of i to jaceg takmicenja i da je onda bila CL isli bi direktno u grupe. Pa ne vidim da je neko rekao da je to 'putokaz'.
Drugo EL i CL su masovna takmicenja,ucestvuje stotine klubova,iz skoro svake zemlje. To nije neki aman-zaman uspjeh uopste.
Posebno ne CL i kada postoji put prvaka. Prvacima manje zemlje je skoro zagarantovan put do CL ,moras biti tezak levat,pa da ne uspijes.
Drugo u CL i nisu neke pare,klubovi iz Zapadne Evrope ,to nerado i igraju. Sitne pare.
No,kao sto rekose,oni tamo na otetom stadionu ustase i odose. Kraj price.
Treba ovo zakljucavati !
Do godine !
3 puta smo igrali play-off EL.
S tim da uvijek dobijemo ekipe koje su ili dominantne ili su u top formi u svojim ligama pa tako dobiješ jednog Celtica vladara Škotske, Cluja, Dinamo Kijev Borusiju koja nabije Bayerna i Atalantu koja nabusi Juventusa i intera.
Po navijačima Zrinjskog niko nikada nije ni igrao Evropu a kamoli dogurao dalje
Zadnja izmjena: forza_juve, dana/u 26 avg 2022, 07:56, ukupno mijenjano 1 put.
❤️1946❤️
Na tronu može biti samo jedan

Vjeverica777
Kontakt:

Post Postao/la Vjeverica777 » 26 avg 2022, 07:51

SaBrina je napisao/la:
26 avg 2022, 07:34
Vjeverica777 je napisao/la:
26 avg 2022, 06:48
Cernica22 je napisao/la:
26 avg 2022, 01:05

I moj je isto bio, dedo 2 godine u logoru, na stadionu na kojem ova **** igraju danas dva srcana zaradio. Sjeme mu se zatrlo ko je za njih navijao veceras iz bilo kojeg razloga, a ovi sto su zbog BiH za njih navijali samo im jednu utakmicu pogledajte sve ce vam se samo reci kad cujete nase patriote. Ima Boga, oteto prokleto !
Kakva je to prica o logorima na forumu sportskom? Ocu li ja spomenuti da je djed od moje djevojke koja je rođena u Bugojnu nestao, a to znači da ubijen je krvnički u Bugojnu od strane bošnjačkih radikala , ali ona nažalost nikada nije otišla na grob svog djeda jer samo Dževad Mlaćo, Selmo Cikotić znaju gdje su zakopali tijela. A pomenute osobe su dužnosnici, ministri i šta sve ne. Kad vec povlacis za jezik sa tom pričom.
E jesu se qurcili mjesec dana prije rata pucali po grad divljali stavili trocjevce na osnovnu skolu i dizali bosnjacke kafice i ostale objekte. E onda su **** najebali i neka su a djed je pogresnu zastavu nosio kroz Bugojno i najebo **** :mrgreen:
Molim administraciju da radi posao svoj, pozivanje na linč, nestanak. Ne znam sta ovakav radi na sportskom forumu, idi i rešetaj koliko te volja, svakoga tko ne nosi zastavu kakvu ti želiš

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 26 avg 2022, 08:07

Antikloc je napisao/la:
imekorisnicko je napisao/la:
26 avg 2022, 00:53
Navijao sam protiv Zrinjskog kao i protiv svake druge ekipe iz BiH( osim Želje ) koja je na pragu historijskih uspjeha,ali im se mora čestitati i priznati da su napravili putokaz za sve ostale.
WTF !!
Sarajevo je vec dva puta igralo play of i to jaceg takmicenja i da je onda bila CL isli bi direktno u grupe. Pa ne vidim da je neko rekao da je to 'putokaz'.
Drugo EL i CL su masovna takmicenja,ucestvuje stotine klubova,iz skoro svake zemlje. To nije neki aman-zaman uspjeh uopste.
Posebno ne CL i kada postoji put prvaka. Prvacima manje zemlje je skoro zagarantovan put do CL ,moras biti tezak levat,pa da ne uspijes.
Drugo u CL i nisu neke pare,klubovi iz Zapadne Evrope ,to nerado i igraju. Sitne pare.
Treba ovo zakljucavati !
Do godine !
Pa da su prošli bio bi historijski uspjeh, realnost da je to konferencijska,a ne europa liga bi otišla u drugi plan,bili bi prva ekipa koja je igrala grupe.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 26 avg 2022, 08:11

slika

:facepalm:
Koševo Zapad

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 26 avg 2022, 08:14

Aj tinks rezultat iz open
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

Ganola1921
Kontakt:

Post Postao/la Ganola1921 » 26 avg 2022, 08:25

Ja ne gumo da vjerujem da je ovdje raja navijala onako srcano za zrinjski. Navijali ste za ekipu koja je otela Velezu stadion, za ekipu koja nipodoštava drzavu iz koje dolazi, ekipu koju su u zivot vratili ISTI ONI koji su srusili stari most, za ekipu navijaca koja na tribini nema mjesta za nekatolike, za ekipu ciji navijaci konstantno izrazavaju mrznju ka BiH i pjevaju NON STOP da jebu Sarajva, Zelju, Veleza i Bosnu CIJELU.
Da se odmah ogradim da sam nakav nacionalista i sl. Imam drugova koji su i Hrvati i Srbi, a i sam dolazim iz mjesanog braka. Ono sto se navise ponosim je da navijam za klub koji za navijace ima SVE nacionalnosti koje postoje u BiH.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 26 avg 2022, 08:26

Jutro dobro forumskom puku. Prelistam temu i ocekivano. Krenem s ciscenjem i skontam trebat ce mi cijeli dan. A kafa se ohladi. Od ovog posta samo se teme drzimo. Hvala i ugodan dan.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 26 avg 2022, 08:28

forza_juve je napisao/la:
26 avg 2022, 07:49
MortemHz je napisao/la:
Antikloc je napisao/la:

WTF !!
Treba ovo zakljucavati !
Do godine !
S tim da uvijek dobijemo ekipe koje su ili dominantne ili su u top formi u svojim ligama pa tako dobiješ jednog Celtica vladara Škotske, Cluja, Dinamo Kijev Borusiju koja nabije Bayerna i Atalantu koja nabusi Juventusa i intera.
A eto fakat šteta što je ovo takmičenje došlo godinu dana nakon našeg meča sa Seltikom, da je bilo te godine sada bi mi bili prvi bh. klub u grupnim fazama ali eto..
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

forza_juve
Kontakt:

Post Postao/la forza_juve » 26 avg 2022, 08:31

MortemHz je napisao/la:
26 avg 2022, 08:28
forza_juve je napisao/la:
26 avg 2022, 07:49
MortemHz je napisao/la:

A eto fakat šteta što je ovo takmičenje došlo godinu dana nakon našeg meča sa Seltikom, da je bilo te godine sada bi mi bili prvi bh. klub u grupnim fazama ali eto..
Ima popravni sljedeće godine, zato utakmicu po utakmicu završavati i onda ganjati iskorak u Evropi.
Ovdje se neki klubovi uzdižu kao da su Real Madrid, Zrinjski je odigrao dobro Evropu ali isto tako protivnici nisu bili Bog zna šta a pogotovo Šerif i Slovan nisu bili na nivou. Da su isti bili kako znaju biti natrpani bi bili davno
❤️1946❤️
Na tronu može biti samo jedan

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 26 avg 2022, 08:31

Gledao sam nastupe Zrinjskog, CZ i Dinama.
Jedna stvar je zajednička, da bi prošao u playoffu, moraš bukvalno poginuti.
CZ je pojeo pad nakon 60. minute.
Istina, imali su pad i Dinamo i Zrinjski, ali ne tako očit.
Dinamo je na kraju pokazao karakter i prošao.
Zrinjski se vratio u produžetku, ali su sam finiš odigrali naivno.
Na kraju primiš eurogol i jbg.
Penali...prvih pet serija odlično, onda dva zapucanca preko gola.
Jesu lutrija, al na kraju balade to se igra za prolaz.
Sve je manje zemalja na mapi koje nisu igrale neko klupsko takmičenje.
Kako je krenulo, mi ćemo biti zadnji koji će se dočepati pa i KL :D

Uglavnom, svi više ulažu i rade od nas, pa se to i vidi.

Rekao sam već i ponavljam, Zrinjski dobro radi što se tiče bh prilika.
Ovaj evropski nastup je odličan, pogotovo kad pogledamo kako su ostali svi sramotno ispali (uz izuzetak TC, oni su ipak imali najtežeg protivnika, a prošli su jedno kolo).

Mislim da je ključ što se tiče bh klupskog fudbala fokusirati se na škole fudbala i mlade igrače.
To je naša realnost, mora se dosta raditi, mora se dobro raditi.
Nevjerovatno je da bivši reprezentativci koji su neka imena ne ganjaju trenerske licence.
Mi se vrtimo sa istim imenima godinama.
Okreni obrni, Husref, Brko, Jović, ovaj onaj...nešto novih imena Feđa, Edis, Jakir...a gdje su šta rade Barba, Bolić, Spahić i kompanija?

Dalje, fizička sprema je ključ. Nije nuklearna fizika, ostavi šišu i slikanje sa trebicama, uhvati se Bjelašnice, Igmana, krv propišaj, jbeni Ronaldo ima čitave komplekse, ludak trenira gdje god je, da li iko od naših fudbalera individualno trenira ili samo ono što mora kad klub organizuje trening?!
Ako ti ideš na to kao na posao ko ja što odradim 8 sati, onda je jasno da ti je mjera PL BiH.

I tako nećemo vidjeti skoro grupne faze, osim neke lude sreće, jer nas izbace i ekipe za koje kažemo da su talašika, pa poslije podyebajeemo jedni druge ovdje, a ono, smijao se lonac loncu, a oba šuplji.
Koševo Zapad

ra1981
Kontakt:

Post Postao/la ra1981 » 26 avg 2022, 08:32

Ganola1921 je napisao/la:
26 avg 2022, 08:25
Ja ne gumo da vjerujem da je ovdje raja navijala onako srcano za zrinjski. Navijali ste za ekipu koja je otela Velezu stadion, za ekipu koja nipodoštava drzavu iz koje dolazi, ekipu koju su u zivot vratili ISTI ONI koji su srusili stari most, za ekipu navijaca koja na tribini nema mjesta za nekatolike, za ekipu ciji navijaci konstantno izrazavaju mrznju ka BiH i pjevaju NON STOP da jebu Sarajva, Zelju, Veleza i Bosnu CIJELU.
Da se odmah ogradim da sam nakav nacionalista i sl. Imam drugova koji su i Hrvati i Srbi, a i sam dolazim iz mjesanog braka. Ono sto se navise ponosim je da navijam za klub koji za navijace ima SVE nacionalnosti koje postoje u BiH.
Baš me zanima da li bi se u Sarajevu i Bosni inače navijalo za Slaviju da hipotetički igrala utakmicu za ulazak u grupe CL.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 26 avg 2022, 08:36

Mogu li i ja jednu? Nije Zrinjski sinoc ispao, nego u 1. kolu Lige prvaka protiv Sheriffa. Onako losu ekipu su morali proci, a onda bi sve bilo drugacije.

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 26 avg 2022, 08:39

ja kao velezovac navijao da prodje zrinjski i onda se sjetim samo "Ti si prvak sugave drzave" i onda mi momentalno bude lakse :)
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

grbavicka1921
Kontakt:

Post Postao/la grbavicka1921 » 26 avg 2022, 08:46

Shategabri je napisao/la:
26 avg 2022, 08:31

Ovaj evropski nastup je odličan, pogotovo kad pogledamo kako su ostali svi sramotno ispali (uz izuzetak TC, oni su ipak imali najtežeg protivnika, a prošli su jedno kolo).

Mislim da je ključ što se tiče bh klupskog fudbala fokusirati se na škole fudbala i mlade igrače.
Nevjerovatno je da bivši reprezentativci koji su neka imena ne ganjaju trenerske licence.
Okreni obrni, Husref, Brko, Jović, ovaj onaj...nešto novih imena Feđa, Edis, Jakir...a gdje su šta rade Barba, Bolić, Spahić i kompanija?

Dalje, fizička sprema je ključ. Nije nuklearna fizika, ostavi šišu i slikanje sa trebicama, uhvati se Bjelašnice, Igmana, krv propišaj, jbeni Ronaldo ima čitave komplekse, ludak trenira gdje god je, da li iko od naših fudbalera individualno trenira ili samo ono što mora kad klub organizuje trening?!
Ako ti ideš na to kao na posao ko ja što odradim 8 sati, onda je jasno da ti je mjera PL BiH.

I tako nećemo vidjeti skoro grupne faze, osim neke lude sreće, jer nas izbace i ekipe za koje kažemo da su talašika, pa poslije podyebajeemo jedni druge ovdje, a ono, smijao se lonac loncu, a oba šuplji.
Komšija, to je to! :salut:
Lijepa analiza svega u i oko naše lige šta se dešava.
Nek pobijedi bolji danas :)
*"Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata, al' ja sam prvo rek'o ŽELJO pa sam poslije rek'o tata."

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 26 avg 2022, 08:48

grbavicka1921 je napisao/la:
26 avg 2022, 08:46
Shategabri je napisao/la:
26 avg 2022, 08:31

Komšija, to je to! :salut:
Lijepa analiza svega u i oko naše lige šta se dešava.
Nek pobijedi bolji danas :)
Tako je komšo, nek pobijedi bolji i da gledamo fudbal danas :salut:
Koševo Zapad

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 26 avg 2022, 08:51

Ja ne znam o čemu pojedinci ovdje pričaju, kakvi koeficijenti, imidž države i sl. , nije normalno navijati za rivalski klub i nijedan normalan navijač ne navija za rivalski klub. Ne očekujem da zrinjevci navijaju za Velež ni u kakvoj prilici, i to je normalno i prirodno. Politiku ne treba uključivati u ovu priču, dovoljni su fudbalski razlozi.

Zamisli da navijač Lazija zbog koeficijenta Italije navija za Romu, navijač Arsenala za Totenhem, Celtica za Rangers itd :rol:
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

Bradao1
Kontakt:

Post Postao/la Bradao1 » 26 avg 2022, 08:55

Cisto sportski, trebali su proci. Zbog sve ostalog, nek su ispali. Zalite praljkovacom da se dozovete. Tezak poraz, ispadose od relativno slabe ekipe na ovaj nacin, nece se dugo oporaviti. Jos debili odgodili pola utakmica, a slovan svaku igrao.

Enigma
Kontakt:

Post Postao/la Enigma » 26 avg 2022, 08:56

slika
Jedan od razloga zašto nisam navijao
MUSVDG

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 26 avg 2022, 08:56

Gledaj ovo sunce ti poljubim

Ovi sa Kosova sto su usli,Ballkani gledaj im puta jbt
1.pretkolo LP(nenosioci):Zalgiris(Litvanija)
2.pretkolo KL:La Fiorita(San Marino)
3.pretkolo KL:Klaksvik(Farski Otoci)
Play off KL:Shkupi(Makedonija)+revans kuci+igrac vise od 2.minute
Izbacili 2 amatera ,1 poluamatera i 3 miliona eura.A u nasoj ligi bi bili 6.-7.

Pogledajte ovo pa pogledajte put Zrinjskog
Pa nek jos neko napise Kosovo ima ekipu u grupama a mi nemamo.
Zadnja izmjena: NajvecaRadosti, dana/u 26 avg 2022, 08:58, ukupno mijenjano 1 put.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Ganola1921
Kontakt:

Post Postao/la Ganola1921 » 26 avg 2022, 08:57

Balorda je napisao/la:
26 avg 2022, 08:51
Ja ne znam o čemu pojedinci ovdje pričaju, kakvi koeficijenti, imidž države i sl. , nije normalno navijati za rivalski klub i nijedan normalan navijač ne navija za rivalski klub. Ne očekujem da zrinjevci navijaju za Velež ni u kakvoj prilici, i to je normalno i prirodno. Politiku ne treba uključivati u ovu priču, dovoljni su fudbalski razlozi.

Zamisli da navijač Lazija zbog koeficijenta Italije navija za Romu, navijač Arsenala za Totenhem, Celtica za Rangers itd :rol:
Navijacki razlog za mene je poklonjen penal i titula u Bijeljini!

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], fks74, rishovski i 33 gosta.