Bh. klubovi u Europi - 2022/23
- Beduin
- Kontakt:
Re: Bh. klubovi u Europi - 2022/23
Ma ljudi su odigrali odlicno sinoc, sami su sebe iznacili jer nisu iskoristili barem jednu 100% sansu. Pred kraj produzetaka opet sebe izbacuju, reklo bi se.
Steta za domaci sport i promociju istoga. Konferencijska liga jeste stepenica nize u odnosu na LE, ali opet steta.
Steta za domaci sport i promociju istoga. Konferencijska liga jeste stepenica nize u odnosu na LE, ali opet steta.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Protiv koga je Borac ispao ove godine ?NajvecaRadosti je napisao/la: ↑26 avg 2022, 08:56Gledaj ovo sunce ti poljubim
Ovi sa Kosova sto su usli,Ballkani gledaj im puta jbt
1.pretkolo LP(nenosioci):Zalgiris(Litvanija)
2.pretkolo KL:La Fiorita(San Marino)
3.pretkolo KL:Klaksvik(Farski Otoci)
Play off KL:Shkupi(Makedonija)+revans kuci+igrac vise od 2.minute
Izbacili 2 amatera ,1 poluamatera i 3 miliona eura
Pogledajte ovo pa pogledajte put Zrinjskog
Pa nek jos neko napise Kosovo ima ekipu u grupama a mi nemamo.
-
- Kontakt:
Ipak ja mislim da su stranci (kvalitetni) prevaga. Koja nasa skola i juniori, na prste ruke mozemo nabrojati mlade igrace koji su napravili karijeru. Uzmi za primjer vaseg Varesanovica, za kojeg se moze reci da je bolji od 90% ostalih mladih igraca iz BiH. Pa cak i njemu cesto ne ide za rukom da odigra /uveze par dobri utakmica, a kamoli ostalim.Shategabri je napisao/la: ↑26 avg 2022, 08:31Gledao sam nastupe Zrinjskog, CZ i Dinama.
Jedna stvar je zajednička, da bi prošao u playoffu, moraš bukvalno poginuti.
CZ je pojeo pad nakon 60. minute.
Istina, imali su pad i Dinamo i Zrinjski, ali ne tako očit.
Dinamo je na kraju pokazao karakter i prošao.
Zrinjski se vratio u produžetku, ali su sam finiš odigrali naivno.
Na kraju primiš eurogol i jbg.
Penali...prvih pet serija odlično, onda dva zapucanca preko gola.
Jesu lutrija, al na kraju balade to se igra za prolaz.
Sve je manje zemalja na mapi koje nisu igrale neko klupsko takmičenje.
Kako je krenulo, mi ćemo biti zadnji koji će se dočepati pa i KL![]()
Uglavnom, svi više ulažu i rade od nas, pa se to i vidi.
Rekao sam već i ponavljam, Zrinjski dobro radi što se tiče bh prilika.
Ovaj evropski nastup je odličan, pogotovo kad pogledamo kako su ostali svi sramotno ispali (uz izuzetak TC, oni su ipak imali najtežeg protivnika, a prošli su jedno kolo).
Mislim da je ključ što se tiče bh klupskog fudbala fokusirati se na škole fudbala i mlade igrače.
To je naša realnost, mora se dosta raditi, mora se dobro raditi.
Nevjerovatno je da bivši reprezentativci koji su neka imena ne ganjaju trenerske licence.
Mi se vrtimo sa istim imenima godinama.
Okreni obrni, Husref, Brko, Jović, ovaj onaj...nešto novih imena Feđa, Edis, Jakir...a gdje su šta rade Barba, Bolić, Spahić i kompanija?
Dalje, fizička sprema je ključ. Nije nuklearna fizika, ostavi šišu i slikanje sa trebicama, uhvati se Bjelašnice, Igmana, krv propišaj, jbeni Ronaldo ima čitave komplekse, ludak trenira gdje god je, da li iko od naših fudbalera individualno trenira ili samo ono što mora kad klub organizuje trening?!
Ako ti ideš na to kao na posao ko ja što odradim 8 sati, onda je jasno da ti je mjera PL BiH.
I tako nećemo vidjeti skoro grupne faze, osim neke lude sreće, jer nas izbace i ekipe za koje kažemo da su talašika, pa poslije podyebajeemo jedni druge ovdje, a ono, smijao se lonac loncu, a oba šuplji.
Tuzla City / Sloga Simin Han
zrinjski je dobio 750.000e za ispadanje u play off-u + 260.000e kao prvak države što nije ušao u grupe?
This time next year, we'll be millionaires!
Krvarim od dosade
Krvarim od dosade
Žalgiris izbacio Ludogoreca.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑26 avg 2022, 08:56Gledaj ovo sunce ti poljubim
Izbacili 2 amatera ,1 poluamatera i 3 miliona eura.A u nasoj ligi bi bili 6.-7.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
- Kontakt:
InvaZrina 
Zao mi nesto sto su ispali zbog BIH fudbala

Zao mi nesto sto su ispali zbog BIH fudbala
Jednostavno prošla je kvalitetnija ekipa
Realno nikad niko u našoj ligi neće imat ustupke kao Zrinjski sto se tice odgode i opet nisu uspjeli proći
Prošla je bolja ekipa a to je Slovan i treba im čestitat
Realno nikad niko u našoj ligi neće imat ustupke kao Zrinjski sto se tice odgode i opet nisu uspjeli proći
Prošla je bolja ekipa a to je Slovan i treba im čestitat
Odin, I await thee
Your true son am I
Your true son am I
Čestitke Zrinjskom na igrama u Europi.Imate pravo biti tužni ali i ponosni na svoj klub!!!
Sljedeće godine prvak BiH (ali samo ako budeu Zrinjski ili Sarajevo) ulaze u grupnu fazu, citirajte me kada dođe vrijeme... 

63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono
“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho
Željezničar za život cijeli!💙
“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho
Željezničar za život cijeli!💙
Ma haj takmicenje, al treba i zrijeb...jbg svake godine je sve lakse i lakse i fkt je pitanje sezone kad ce neko nas uci.Raonffa je napisao/la: ↑26 avg 2022, 01:27Al' koliko samo znači proći prvo pretkolo u Ligi prvaka, faktički si već jednom nogom u grupnoj fazi LK u tom slučaju osim ako si baš baš loš ili te baš u trećem pretkolu Evropske lige zapadne jak tim kojeg ne možeš proći i tako osigurati minimalno grupnu fazu LK.
Sarajevo bi u onoj sezoni (prije dvije godine) igralo grupnu fazu LK, Zrinjski da je nekako izbacio Sherrifa uvjeren sam da bi igrao grupnu fazu LK, a uz neke sretne okolnosti možda čak i grupnu fazu EL.
Mislim da je pitanje vremena, koliko god sad ovo zvučilo smiješno s obzirom da se ista priča vrti 20 godina, kada će neki naš klub ući u grupnu fazu euro takmičenja.
Pogledaš recimo ovaj Balkani sa Kosova, ljudi su imali presmiješan žrijeb u odnosu na Zrinjski recimo i eto uđoše u grupe LK.
Mada čini mi se da njih UEFA prikriveno konstantno gura kroz one glupe grupe potencijalnih protivnika, vazda ih stave gore sa sjevernjacima (Litva, Latvija, Estonija, Island, Farski Otoci, pičqke materine), dok se naši klubovi yebu sa ovim klubovima iz istočne Evrope plus poneki jak klub sa Zapada.
Vjerovatno tu ulogu igra što postoji određeni broj evropskih država koje nisu priznale Kosovo pa samim tim su sportski klubovi sa Kosova lišeni problema potencijalnog igranja sa timovima iz tih zemalja.
Pa evo ti pogledaj i LP, dzaba Dinamu pare i sve, znas kad bi usli da nije uvedeno ovo pravilo "put prvaka"...nikad a mozda ni tad
Ex "invincible"
Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..
/Internazionale Milano/
=NYK=
Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..
/Internazionale Milano/
=NYK=
- Shategabri
- Kontakt:
Kvalitetni stranci koštaju.elvirbaljic je napisao/la: ↑26 avg 2022, 09:02
Ipak ja mislim da su stranci (kvalitetni) prevaga. Koja nasa skola i juniori, na prste ruke mozemo nabrojati mlade igrace koji su napravili karijeru. Uzmi za primjer vaseg Varesanovica, za kojeg se moze reci da je bolji od 90% ostalih mladih igraca iz BiH. Pa cak i njemu cesto ne ide za rukom da odigra /uveze par dobri utakmica, a kamoli ostalim.
Misliš da ćeš pokupiti nekog Bukarija za dž?
Hoćeš malo sutra.
Da se više radi napravili bi.
Evo ko se nadao da Šabanović ode u Ligue 1 i bude startni bek?!
Kovačević odličan u Poljskoj i već ima ponuda da ide u bolju ligu.
Da ne pričam o tome dok je omladinski pogon komšija radio punom parom, pa imaš danas Šehića, Hadžiahmetovića, nije ni ovaj Bajić loš.
Varešanović je naprednija verzija Šabanadžovića.
Djeca bivših fudbalera koji koriste svoje veze i guraju ih.
Eto Dal bi otišao u Liverpool ili ovaj u AEK jer su dobri.
Dal jeste nešto bolji od Refikovog malog, al vidimo da i kod nas pokazuje teško da će biti neki veliki igrač od njega.
Bolje prstom upri u jednog Cimirota ili Kovačevića, pa i Rahmanovića (iako istina nije prošao akademiju, al je prve fudbalske korake napravio na bh terenima, a i rehabilitovao karijeru kod nas).
Najlakše je reći ne može i daj stranaca.
Daj mu 400 maraka na račun i kovertu.
To ne vodi nigdje.
Za 10 godina će nas mlatiti gibraltarski i kosovski klubovi ko da dolaze i La Lige.
S tim se neću nikad složiti i mislim da se ovdje može puno bolje samo treba raditi.
Koševo Zapad
- Shategabri
- Kontakt:
Što mora biti da sam navijao za njih?Ganola1921 je napisao/la: ↑26 avg 2022, 08:57Navijacki razlog za mene je poklonjen penal i titula u Bijeljini!Balorda je napisao/la: ↑26 avg 2022, 08:51Ja ne znam o čemu pojedinci ovdje pričaju, kakvi koeficijenti, imidž države i sl. , nije normalno navijati za rivalski klub i nijedan normalan navijač ne navija za rivalski klub. Ne očekujem da zrinjevci navijaju za Velež ni u kakvoj prilici, i to je normalno i prirodno. Politiku ne treba uključivati u ovu priču, dovoljni su fudbalski razlozi.
Zamisli da navijač Lazija zbog koeficijenta Italije navija za Romu, navijač Arsenala za Totenhem, Celtica za Rangers itd![]()
Sportski im poželio sreću.
Nisu igrali sa nama.
Nije takmičenje u kojem smo rivali.
Koševo Zapad
Kucka i Kankava imaju po 35 i 36 godina 

- Sjevernokorejskipas
- Kontakt:
Ponovo nije položen prijemni ispit. Za igru u Europi treba igrati europski po cijeloj crti i to njegovati u domaćoj ligi. Ali....koja razlika suđenja...drastiĆna. Lik se valja, konta zaustaviti će se igra malo ćemo ušićariti na vremenu, znači igrač manje u odbrani i 1:0.....Sinoć je bilo zanimljivo upravo što sudac nije sjeckao igru. Zrinjski ispunio očekivanja i želje, vascijeli Mostar sretan.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Jbg, takva ti je situacija sad da je dosta lakše ući kad ideš preko puta prvaka a još teže kada krećeš od prvog kola, tu već u trećem pretkolu imaš neku zvjerku od ekipe i u 90% slučajeva ispadaš kada dolaziš iz naše lige.Victor je napisao/la: ↑26 avg 2022, 10:46Ma haj takmicenje, al treba i zrijeb...jbg svake godine je sve lakse i lakse i fkt je pitanje sezone kad ce neko nas uci.Raonffa je napisao/la: ↑26 avg 2022, 01:27Al' koliko samo znači proći prvo pretkolo u Ligi prvaka, faktički si već jednom nogom u grupnoj fazi LK u tom slučaju osim ako si baš baš loš ili te baš u trećem pretkolu Evropske lige zapadne jak tim kojeg ne možeš proći i tako osigurati minimalno grupnu fazu LK.
Sarajevo bi u onoj sezoni (prije dvije godine) igralo grupnu fazu LK, Zrinjski da je nekako izbacio Sherrifa uvjeren sam da bi igrao grupnu fazu LK, a uz neke sretne okolnosti možda čak i grupnu fazu EL.
Mislim da je pitanje vremena, koliko god sad ovo zvučilo smiješno s obzirom da se ista priča vrti 20 godina, kada će neki naš klub ući u grupnu fazu euro takmičenja.
Pogledaš recimo ovaj Balkani sa Kosova, ljudi su imali presmiješan žrijeb u odnosu na Zrinjski recimo i eto uđoše u grupe LK.
Mada čini mi se da njih UEFA prikriveno konstantno gura kroz one glupe grupe potencijalnih protivnika, vazda ih stave gore sa sjevernjacima (Litva, Latvija, Estonija, Island, Farski Otoci, pičqke materine), dok se naši klubovi yebu sa ovim klubovima iz istočne Evrope plus poneki jak klub sa Zapada.
Vjerovatno tu ulogu igra što postoji određeni broj evropskih država koje nisu priznale Kosovo pa samim tim su sportski klubovi sa Kosova lišeni problema potencijalnog igranja sa timovima iz tih zemalja.
Pa evo ti pogledaj i LP, dzaba Dinamu pare i sve, znas kad bi usli da nije uvedeno ovo pravilo "put prvaka"...nikad a mozda ni tad
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
-
- Kontakt:
Pa kakve veze to ima, imao je Borac da je prosao dslje prelagan. Pogledaj prosle sezone Vekez u 2 pretkolu imao AEKa a zrinjski tiranu, ako cemo tom logikom. Zivimo i zabludi sa su FO, SM Andora i slicne zemlje levati, da su amateri a u nas profesionalci, a kad stavis sve na papir u nas amateri po shisa barovima non stop a u njih se ulaze u fudbal ko sto u nas nece nikad, ako se nista drasticno ne promjeni.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑26 avg 2022, 08:56Gledaj ovo sunce ti poljubim
Izbacili 2 amatera ,1 poluamatera i 3 miliona eura.A u nasoj ligi bi bili 6.-7.
All-Time First Yugoslav League table
6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424
6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424
Balorda je napisao/la: ↑26 avg 2022, 08:51Ja ne znam o čemu pojedinci ovdje pričaju, kakvi koeficijenti, imidž države i sl. , nije normalno navijati za rivalski klub i nijedan normalan navijač ne navija za rivalski klub. Ne očekujem da zrinjevci navijaju za Velež ni u kakvoj prilici, i to je normalno i prirodno. Politiku ne treba uključivati u ovu priču, dovoljni su fudbalski razlozi.
Zamisli da navijač Lazija zbog koeficijenta Italije navija za Romu, navijač Arsenala za Totenhem, Celtica za Rangers itd![]()

I found freedom. Losing all hope was freedom.
- Shategabri
- Kontakt:
Nije uporedivo uopšte, mi se borimo za koeficijent generalno da dobijemo bolje startne pozicije, zato i jest bitna svaka pobjeda i svaki prolaz.
Stavljati u taj kontekst Lazio i Romu ili koga već, to nema smisla.
No dobro, nećemo se svakako složiti, a i Evropa za BiH je završena za ovu sezonu.
Do iduće i da neko dogura bar do kraja augusta kao ove
Stavljati u taj kontekst Lazio i Romu ili koga već, to nema smisla.
No dobro, nećemo se svakako složiti, a i Evropa za BiH je završena za ovu sezonu.
Do iduće i da neko dogura bar do kraja augusta kao ove

Koševo Zapad
Trenutno korisnika/ca: ANamelessGhoul, Direktorcic, Hajdeee, leo1946, newton_heath_lyr, Noke995, Paromlinac, Tatamata1946, UltraSa46 i 76 gostiju.