FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Džuma, ručak, pa korteo 
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
- ElCartel11
- Kontakt:
Samo se nadam, da Fedja nece izmisljati toplu vodu.
Znaci Catakovic NIJE za krilo.
Dzafic NIJE za spica.
Možda nas iznenadi Nardin danas. Steta sto nemamo nekog brzog špica, da pravi djecu onim njihovim stoperskim starcima. Ovako ce biti skok igra a tu su ravnopravni.
Dzafic NIJE za spica.
Možda nas iznenadi Nardin danas. Steta sto nemamo nekog brzog špica, da pravi djecu onim njihovim stoperskim starcima. Ovako ce biti skok igra a tu su ravnopravni.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
0:2 Dal oba
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
- IstocnjakSaKoseva
- Kontakt:
Nek si me isprepadao.napoleon72 je napisao/la: ↑26 avg 2022, 08:27Malo zanimljive statistike:
- U prosjeku na Grbavici pobjedjujemo svako 5 godina (2019., 2014., 2009., 2006., 1999., Ili u zadnje 23 godine 5 pobjeda). Prema ovom, nista do 2023. godine.![]()
- U augustovskim derbijima od kraja rata imamo dva poraza, jedan remi i jednu pobjedu daleke 1998. Gol razlika 9-7 na njihovoj strani
- Mulalic jos nema poraz u derbijima (al dobro, to je opstepoznato)
- Otkako se igra zajednicka liga, Zelju smo pobjedjivali na Grbavici samo onda kad je Zrinjski bio aktuelni prvak lige (oni osvojili 04/05, Matkov derbi 05/06, oni osvojili 08/09, onaj kad je Skoro zabio 09/10, oni osvojili 13/14, onaj s Kodrom 14/15, oni osvojil 17/18, 0:3 bilo 18/19). Ovo definitivno ide na nasu ruku.![]()
SVI U NAPAD, JEDAN JE HASE!

Dabogda...
FC United Of Manchester !
Slazem se da nije za krila ali smo najbolje izgledali one 2 utakmice kad je igrao na kriluElCartel11 je napisao/la: ↑26 avg 2022, 11:39Samo se nadam, da Fedja nece izmisljati toplu vodu.
Dzafic NIJE za spica.

Do smrti odani!
- SviUNapad1jeAFH
- Kontakt:
Dizdarević
Musa Trako Drobarov Tomašević
Đokanović Čirjak
Ikić Džafić/Dal Suljić
Mulahusejnović
Musa Trako Drobarov Tomašević
Đokanović Čirjak
Ikić Džafić/Dal Suljić
Mulahusejnović
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Karte skoro rasprodane.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Uživajte do derbija

Nije ni meni jasno zašto se igrači šalju na posudbe u realno slabije klubove. Haj da ga pošalješ u štajaznam, Zrinjski, Široki,Mađarsku, Rumuniju, Hrvatsku, Srbiju... ali ih šalješ u timove čiji su klubovi, uslovno rečeno, slabiji od naše akademije. Šta on tu može naučiti i čemu se ti od njega nadaš? Njemu je samo cilj da kuk ne slomi dok traje ta posudba. Eto, Jovašević je odličan primjer. Pa i Ališah. Odmah ga, u najjačoj utakmici, gurni da igra. Došao si do raskrsnice. Pa ili ćeš putevima uspjeha, ili se fataj neke druge struke. Mislim da je to korektno i prema igraču. Bolje da odmah zna na čemu je, nego da mu podgrijavaš jalove nade do 25-e, pa nije nigdje prispio. Kad već pomenu Jovaševića, eto, pokažeš mu Santosa i kažeš; neću da ga vidim večeras i nemoj dobiti crveni. Ostalo sve znaš. Pa il si nindža, il si mindža...pitara je napisao/la: ↑26 avg 2022, 11:23Meni samo nije jasno sto su Jovasevica poslali na posudbu, ostali smo samo sa Tomasevicem lijevo. Da li je Dudic planirao tu Mujakića koristiti ne znam al ne moze Tomasevic iznijeti sezonu bez kartona ili povrede i koga da stavis tu onda.VenamaHrabrih je napisao/la: ↑26 avg 2022, 11:03Našim trenerima generalno, a pritom mislim na trenere FKS, puna su usta mladih igrača, šansi itd. U naravi, niko nema hrabrosti napraviti taj rez i dati stvarnu priliku mladima. Šalju ih po posudbama da se, kao, kale, a jedino u čemu se može kaliti na onim brazdama, jest razumijevanje ortopedskih nalaza nakon dvije operacije meniskusa u 19-oj godini. Onda ide priča o polaganom uvođenju u takmičarske utakmice. Te ovo je jak protivnik, nije za njega, te ovo jest slabiji protivnik, ali su nam bodovi imperativ... I tako mladi, potencijalno dobar igrač, završi u nekom klubu sa bau-prefiksom. Zašto je tomu tako? Ako je igrač potpisao profesionalni ugovor, svejedno je ima li 17, ili 47 godina. ne može se mlad igrač, bar po mome mišljenju, profilirati i dati sve od sebe ako ga uvedeš u utakmicu sa niskim intenzitetom, odnosno protiv tzv. slabijeg protivnika. Daj ga odmah u vatru i tu ga kali. Pa ako treba noge lomiti, onda nek je lomi gdje treba, a ne u ne kakvom od boga zaboravljenom Puračiću. Eto, Dudić hvali Buljubašića npr. Budi hrabar i stavi ga večeras. Znam da prečesto njamke i postavljam ovdje neke formacije, glumim nakog poznavaoca. u suštini, ako igrač ne da sve od sebe, formacija je zaqurac sve da mu je babo postavljo. Ja bih večeras, a ne vidim zašto ne, stavio srednji blok Đokanović-Čirjak-Buljubašić, a naprijed; Ikić-Nardin-Džafić. Pa jbg, mali... Ili jesi, ili nisi. Jbt, dijete napuni 18 godina, država mu odmah da pušku u ruke i mobiliše ga. Ko veli; punoljetan si, moreš i poginut za državu. A eto, ne može lopte igrat sa 17-18, a zijanit glavu može. Ko biva, nije zreo za fudbala, a za kalašnjikova jest.
DakleM, neka 433 formacija, mada od toga nema ništa:
Dizdarević
Musa-Trako-Drobarov-Tomašević
Đokanović-Čirjak-Buljubašić
Ikić-Džafić
Mulahusejnović...
Ugušili bi Štilića, a udvajali onog Santosa. Tomašević bi valjda mogao nositi se sa Amoahom, a nek i DŽafić šparta lijevo, čisto da se Amoah ne osili i da mora ići nazad.
Uglavnom, samo hrabro. Sretno!!!
Mislio sam da se nece toliko osjetiti al nas je Nihina prodaja unakazila
BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA
- belosevic23
- Kontakt:
realno nema mula šta tražit pored cocalica, ja bih od prve stavio ahmeta. šteta što im ne igra kikser kosorić
-
- Kontakt:
Jesi li gledao tog Jovaševića u juniorima?Možda u Mladosti ?Evo,slučajno ja sam ga gledao mnogo puta u omladincima ,u Mladosti jednu utakmicu.On je iz kadetske ekipe konstantno u stagniranju i ne da nije spreman za seniorski ozbiljan fudbal,nego je daleko od toga.
Ališah?Jel misliš da je od spreman za ligu a derbi naručito?Gledao sam ga zadnji juniorski derbi (na stoperu) i sad 2 utakmice sa Azerbejdžanom.Daleko je to od igrača koji može ovog momenta igrati derbi a ne može ni prvenstvene utakmice.Trako?Momka treba čekati i davati priliku al derbi nikad,ja nisam uopšet optimista za njegov potencijal(strašno spor i motorički loš ).
Buljubašić,odlična tehnika,odličan karakter i fudbalska inteligencija,možda je već spreman za minute ali treba biti oprezan zbog izlaska iz povrede i mislim da derbi nije vrijeme da se gurne u vatru iz više razloga.
Igrači se i šalju u niži rang takmičenja da dobiju minute,osjete seniorski fudbal i sve što nosi sa sobom a ta priča o idealnim terenima i sl.nikad neće biti niti je bila ovdje moguća.
Nažalost,vrlo malo mladih igrača može da odgovori kvalitetom i karakterom na prelaz u prvi tim a svako guranje samo zato što su mladi je kontraproduktivno i za njih i za klub.
Ališah?Jel misliš da je od spreman za ligu a derbi naručito?Gledao sam ga zadnji juniorski derbi (na stoperu) i sad 2 utakmice sa Azerbejdžanom.Daleko je to od igrača koji može ovog momenta igrati derbi a ne može ni prvenstvene utakmice.Trako?Momka treba čekati i davati priliku al derbi nikad,ja nisam uopšet optimista za njegov potencijal(strašno spor i motorički loš ).
Buljubašić,odlična tehnika,odličan karakter i fudbalska inteligencija,možda je već spreman za minute ali treba biti oprezan zbog izlaska iz povrede i mislim da derbi nije vrijeme da se gurne u vatru iz više razloga.
Igrači se i šalju u niži rang takmičenja da dobiju minute,osjete seniorski fudbal i sve što nosi sa sobom a ta priča o idealnim terenima i sl.nikad neće biti niti je bila ovdje moguća.
Nažalost,vrlo malo mladih igrača može da odgovori kvalitetom i karakterom na prelaz u prvi tim a svako guranje samo zato što su mladi je kontraproduktivno i za njih i za klub.
Zna li neko ima li karti ? Tek sam dosao u Sarajevo
Mozda jos uvijek. Par desetina moguce. Idi odmah u udruzenje UNFKS u Skenderiju.
- FKS -
Trenutno korisnika/ca: Arnelv52, benko21, boki86, Hajdeee, juka55, Kyle88, moram, N3R3D, nedimmmm1337, NeSamSafetee, OsmanhodzicBuco, SamoDaKazeem, striktnosarajevski i 83 gosta.