A jbg ne treba se to pikati, ljudi donose koeficijent EngleskojHarise je napisao/la: ↑26 avg 2022, 15:44Vels je imao vec predstavnika u Evropi iako se ne takmice u Velsku ligu a to je Swansea City oni su igrali 2013/14 u Ligu Evrope.held9 je napisao/la: ↑26 avg 2022, 15:27Još Farski Otoci i WalesMeraak1921 je napisao/la: ↑26 avg 2022, 15:05
Bar se prepoznatljiv po necemu , nece biti danas opsajda, spremite bulje![]()
Premijer liga BiH - aktuelno
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
-
- Kontakt:
Jesam li sta slagao? Eto postavi od kad je ove lige sve plasmane Sarajeva i vase mozda ces skontati,jednostavno to je tako i nikako drugacijeLeonProfessional je napisao/la: ↑26 avg 2022, 15:48E svaka čast. Nek si mi rekao.mosarajvosa83 je napisao/la: ↑26 avg 2022, 13:46Mi smi na virslama bili u vrhu jbga nismo Zeljo,vama je 3 mjesto premijaLeonProfessional je napisao/la: ↑26 avg 2022, 11:44
Abicije Sarajeva su uvijek sami vrh.
Pogotovo kad ulozis fine pare.
To sto su oni izjavili je cisto skidanje pritiska za pocetak.
Vi bi kao bili zadovoljni sa 3.mjestom?![]()
Ti ako se lijepo osječaš dok je pjevaš, nema razloga da ti bude ofirna, ali gledam komentare vezane za himnu Želje, pa hajde da probamo objektivno pristupiti navijačkim pjesmama, i ako će svako govorit da su njegove najbolje.Shategabri je napisao/la: ↑25 avg 2022, 14:57Može li pojašnjenje što je ofirna?elevenblues je napisao/la: ↑25 avg 2022, 14:47Ima li ofirnije himne od “mi smo divovi” i veceg disbalansa medju tribinama prilikom pjevanja na dunjaluku ?
Ovako kad zaboraviš za koga navijaš nego gledaš kvalitet pjesme kao navijačke. Himna Želje je prije svega jako stara, napravljena je u vrijeme kada nije svaki klub mogao imati svoju himnu. Himna je kultna, jako dobro zvuči, diže adrenalin i kad pročitaš tekst te himne vidiš apsolutno sve što treba imati jedna navijačka pjesma, nije bez razloga tako brzo postala kult. "Sa zelena polja tvoga nema ništa za drugoga", "Nek' se čuju sve sirene kad mašina tvoja krene", pa i sam refren "Mi smo Željini, Željo je naš". Te 'poruke', instrumental, to su neke unikatne stvari koje nema niko na svijetu.
Za "Mi smo divovi" neću reći da je ružna jer bi to bilo previše subjektivno, da vama nije lijepa ne bi je ni pjevali, ali kada na nju gledam ovako objektivno kao navijačku pjesmu nekako u sebi ima više patetike nego nekih jakih i originalnih navijačkih poruka, što je skroz okej ako kao takva vama više odgovara. Ali poređenje "mi smo divovi" sa našom himnom je kao da porediš 'ratne' pjesme Dine Merlina sa onim starim komunističkim i nacističkim maršovima. Na stranu sad kakve su to dvije ideologije i koliko je ljudi stradalo zbog njih, kad slušaš pjesme i uzmeš u obzir njene svrhe, koliko god tebi Dino Merlin bio draži, zna se šta je ratna pjesma i šta je tu bolje.
A o onoj vašoj "evo lopte evo igrališta" bolje da ne pišem ništa, ni vi ne djelujete kao da vam se sviđa ta himna.

Objektivno, ja bih tebi mogao nabrojati koje navijačke pjesme nisu bile dobre sa našeg Juga i uvijek sam te pjesme vezao sa lošom igrom na terenu.
Normalno da će tebi divovi biti draži od bilo koje naše pjesme, ali ja to gledam više kao "nešto vaše" nego kvalitetnu navijačku pjesmu.
-
- Kontakt:
Tajna ljubaviLewy21 je napisao/la: ↑26 avg 2022, 16:20Ti ako se lijepo osječaš dok je pjevaš, nema razloga da ti bude ofirna, ali gledam komentare vezane za himnu Želje, pa hajde da probamo objektivno pristupiti navijačkim pjesmama, i ako će svako govorit da su njegove najbolje.Shategabri je napisao/la: ↑25 avg 2022, 14:57Može li pojašnjenje što je ofirna?elevenblues je napisao/la: ↑25 avg 2022, 14:47
Ima li ofirnije himne od “mi smo divovi” i veceg disbalansa medju tribinama prilikom pjevanja na dunjaluku ?
Ovako kad zaboraviš za koga navijaš nego gledaš kvalitet pjesme kao navijačke. Himna Želje je prije svega jako stara, napravljena je u vrijeme kada nije svaki klub mogao imati svoju himnu. Himna je kultna, jako dobro zvuči, diže adrenalin i kad pročitaš tekst te himne vidiš apsolutno sve što treba imati jedna navijačka pjesma, nije bez razloga tako brzo postala kult. "Sa zelena polja tvoga nema ništa za drugoga", "Nek' se čuju sve sirene kad mašina tvoja krene", pa i sam refren "Mi smo Željini, Željo je naš". Te 'poruke', instrumental, to su neke unikatne stvari koje nema niko na svijetu.
Za "Mi smo divovi" neću reći da je ružna jer bi to bilo previše subjektivno, da vama nije lijepa ne bi je ni pjevali, ali kada na nju gledam ovako objektivno kao navijačku pjesmu nekako u sebi ima više patetike nego nekih jakih i originalnih navijačkih poruka, što je skroz okej ako kao takva vama više odgovara. Ali poređenje "mi smo divovi" sa našom himnom je kao da porediš 'ratne' pjesme Dine Merlina sa onim starim komunističkim i nacističkim maršovima. Na stranu sad kakve su to dvije ideologije i koliko je ljudi stradalo zbog njih, kad slušaš pjesme i uzmeš u obzir njene svrhe, koliko god tebi Dino Merlin bio draži, zna se šta je ratna pjesma i šta je tu bolje.
A o onoj vašoj "evo lopte evo igrališta" bolje da ne pišem ništa, ni vi ne djelujete kao da vam se sviđa ta himna.![]()
Objektivno, ja bih tebi mogao nabrojati koje navijačke pjesme nisu bile dobre sa našeg Juga i uvijek sam te pjesme vezao sa lošom igrom na terenu.
Normalno da će tebi divovi biti draži od bilo koje naše pjesme, ali ja to gledam više kao "nešto vaše" nego kvalitetnu navijačku pjesmu.
zivi u nama
u nasim snovima
i nasim pjesmama
Tajna ljubavi
u nama stanuje
s nama spava
s nama se budi
s nama putuje
Ponesi osmijeh svoj
skupi snagu svu
vjetru povjeri
nasu zastavu
Nasa zakletva
ori se ko grom
jedan je cilj
jedan je put
i samo je jedan dom
Sanjam fanfare
slavlje najvece
jesen blistavu
i zlatno proljece
Stadion Kosevo
nakrcan ljudima
i grb sto kuca
umjesto srca
u nasim grudima
Al je zato furka kad je Tifa lajv sprzi!

- kolezeljovac
- Kontakt:
Očekujem predobar derbi i ludnicu na tribinama!
Večeras dame i gospodo imate čast gledati susret vječitih sarajevskih rivala. A sad lagano Grbavica...
Večeras dame i gospodo imate čast gledati susret vječitih sarajevskih rivala. A sad lagano Grbavica...
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!
-
- Kontakt:
Slika i prilika navijača malog željezničara. Čovjek kreće 3 sata ranije da bi stigao u glavni grad. Ali nema veze, pa valjda zato postoji FK Sarajevo, da i građani i gospoda imaju za koga navijati.kolezeljovac je napisao/la: ↑26 avg 2022, 16:40Očekujem predobar derbi i ludnicu na tribinama!
Volim te Saraj'vo!
24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.
24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Nemoj tako, Kole je raja i extra momak. Nisam još pročitao post u kojem nas hinjski podyebava i sl.umrobihzbogtebe1946 je napisao/la: ↑26 avg 2022, 16:47Slika i prilika navijača malog željezničara. Čovjek kreće 3 sata ranije da bi stigao u glavni grad. Ali nema veze, pa valjda zato postoji FK Sarajevo, da i građani i gospoda imaju za koga navijati.kolezeljovac je napisao/la: ↑26 avg 2022, 16:40Očekujem predobar derbi i ludnicu na tribinama!
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.
Nema odmora dok traje obnova.
-
- Kontakt:
Mora malo pred derbi, neće se valjda momak naljutiti.MaroonBjelave je napisao/la: ↑26 avg 2022, 16:52Nemoj tako, Kole je raja i extra momak. Nisam još pročitao post u kojem nas hinjski podyebava i sl.umrobihzbogtebe1946 je napisao/la: ↑26 avg 2022, 16:47Slika i prilika navijača malog željezničara. Čovjek kreće 3 sata ranije da bi stigao u glavni grad. Ali nema veze, pa valjda zato postoji FK Sarajevo, da i građani i gospoda imaju za koga navijati.kolezeljovac je napisao/la: ↑26 avg 2022, 16:40Očekujem predobar derbi i ludnicu na tribinama!
Volim te Saraj'vo!
24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.
24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.
- kolezeljovac
- Kontakt:
umrobihzbogtebe1946 je napisao/la: ↑26 avg 2022, 16:47Slika i prilika navijača malog željezničara. Čovjek kreće 3 sata ranije da bi stigao u glavni grad. Ali nema veze, pa valjda zato postoji FK Sarajevo, da i građani i gospoda imaju za koga navijati.kolezeljovac je napisao/la: ↑26 avg 2022, 16:40Očekujem predobar derbi i ludnicu na tribinama!

Majstorija Todorovića 

Ide penal u drugom poluvremenu 

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- kolezeljovac
- Kontakt:
Ima li gdje onaj gif aj borac, aj borac, aj u ku***
Kakva amaterska utakmica,oči krvare.
Borac se pati a igrači Leotara hodati ne mogu. Imali su dvije ozbiljne šanse da daju drugi gol, bukvalno hodati ne mogu
Borac se pati a igrači Leotara hodati ne mogu. Imali su dvije ozbiljne šanse da daju drugi gol, bukvalno hodati ne mogu

- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Liga je ionako bila nestabilna sa dosta čudnih rezultata.
Ove sezone sa terenima će to još vise dobiti na značaju.
Ove sezone sa terenima će to još vise dobiti na značaju.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Ovih par napada Leotara gdje su mogli doci u sansu naprave nelogicne poteze, necu reci da nece da zabiju gol namjerno nego da imaju los pregled igre 

Ma Borac ce uzeti bodove(dobiti)negdje drugo.
Ajmo bre nasi
Ajmo bre nasi

Sabrija Topalović, da ga nema trebalo bi ga izmisliti