FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Sajoni
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Sajoni » 13 feb 2011, 10:34

Pa i igrači Barce su ljudi od krvi i mesa.Pogledajte sve vodece timove i lige petice.Svi su dozivjeli poraze i remije jos prije par kola.Frankovci su također pokleknuli prije par kola,pa je morala i Barca.Do prije nekoliko kola bili smo zadovoljni i sa prednošću od 2 boda,a sad kao ovih u najgorem slučaju 5 bodova nam je malo.Trebamo biti i više nego zadovoljni jer sama činjenica da je oboren rekord star 50.godina sve govori.Ovaj kiks je morao doći.Nemojte se nešto nadati protiv Arsenala.Nije Arsenal labav.Ja bih i minimalnim porazom sa datim golom bio zadovoljan.Tempo je ubitačan pa ko izdrži izdrži.Barca to može i želi ali nemojmo od jednog remija praviti katastrofu.Ko preživi ovo pola februara i mjesec mart taj je na konju.Iskreno volio bih da uzmemo ligu i to na međusobni duel sa istim brojem bodova. ;) :D
Guti:"Realu treba mnogo da bi dostigao nivo na kojem se nalazi Barcelona...Najveća tuga je za mene kad vidim Casillasa kao jedinog igrača u prvom timu koji je prošao kroz omladinsku školu Reala".

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 13 feb 2011, 11:12

...jedva cekam srijedu...napokon cu moci gledati barcu preko tv-a nakon nekoliko mjeseci mucenja s linkovima... :D ...

melanholicar
Kontakt:

Post Postao/la melanholicar » 13 feb 2011, 11:21

Sajoni je napisao/la:Pa i igrači Barce su ljudi od krvi i mesa.Pogledajte sve vodece timove i lige petice.Svi su dozivjeli poraze i remije jos prije par kola.Frankovci su također pokleknuli prije par kola,pa je morala i Barca.Do prije nekoliko kola bili smo zadovoljni i sa prednošću od 2 boda,a sad kao ovih u najgorem slučaju 5 bodova nam je malo.Trebamo biti i više nego zadovoljni jer sama činjenica da je oboren rekord star 50.godina sve govori.Ovaj kiks je morao doći.Nemojte se nešto nadati protiv Arsenala.Nije Arsenal labav.Ja bih i minimalnim porazom sa datim golom bio zadovoljan.Tempo je ubitačan pa ko izdrži izdrži.Barca to može i želi ali nemojmo od jednog remija praviti katastrofu.Ko preživi ovo pola februara i mjesec mart taj je na konju.Iskreno volio bih da uzmemo ligu i to na međusobni duel sa istim brojem bodova. ;) :D
Naravno ali pretpostavljam da je pola ovih nazovi net navijača koji nakon poraza ili remija postaju najveći kritičari a kladim se da pri tome sigurno ne odgledaju kratku reportažu,već na osnovu rezultata sa teletexta donose zaključke i prave komparacije. Jednostavno ne radi se o prvoj ligi Islanda već o drugoj ligi na svijetu. U svakom slučaju Barca i dalje drži sve u svojim rukama i bez obzira na nešto možda teži raspored do kraja ne bi trebala dovest titulu prvaka Španije u pitanje.
Sve mi diraj samo mi ne diraj Fiorentinu i Gabriela Omara Batistutu!

DAVID VILLA
Kontakt:

Post Postao/la DAVID VILLA » 13 feb 2011, 11:48

enobarca je napisao/la:...jedva cekam srijedu...napokon cu moci gledati barcu preko tv-a nakon nekoliko mjeseci mucenja s linkovima... :D ...
i ja jedva cekam srijedu,bice odlicna utakmica... :D
Chelsea <3
Barcelona <3
Čelik <3
DAVID VILLA kralj!

Leader
Kontakt:

Post Postao/la Leader » 13 feb 2011, 12:12

Naravno da igrači Barcelone nisu vanzemaljci, naravno da se ne može svaka utakmica dobiti. Ali ja zamjeravam Guardioli što nije izveo najjaču postavu, zašto ostavlja Abidala na klupi kada je u životnoj formi, a umjesto njega igra kikser Milito :? ili zašto igra Afellaya koji se još nije potpuno uklopio u igru FCB-a, a na klupi je sve bolji Pedro :roll: znalo se da FCB u Asturiji čeka vruća atmosfera, u sl. atmosferi je FCB igrao kod Betisa i izgubili s sl. postavom.

Sljedeće 2 utakmice u LL se moraju dobiti, pogotovo ako RMCF večeras dobije Espanyol. Bilbao ove sezone igra dobro, u CDR su odigrali 2x neriješeno kontra Barcelone, a Mallorca je uzela 2 boda FCB-u na Camp Nou. Ako se tu ne uknjiže 6 bodova, onda će se biti u jakoj nezgodnoj situaciji, trebat će se vaditi na Mestalli, Pizjuanu i na Madrigalu. Do El Clasica FCB ima težak raspored, poslije toga je ostaje 6 kola do kraja, a imat ćemo lakši raspored od RMCF-a, njih onda čekaju isto gostovanja kod Valencie, Seville i Villarreala. Do El Clasica će kixati i FCB i RMCF.
EL MEJOR CLUB DEL SIGLO XXI FUTBOL CLUB BARCELONA.

HISTORIA CONTINUA...

DAVID VILLA
Kontakt:

Post Postao/la DAVID VILLA » 13 feb 2011, 12:20

Za utakmice koje slijede treba Pep staviti prvih 11,jer ce biti odlicne utakmice pogotovo sa Arsenalom...
Chelsea <3
Barcelona <3
Čelik <3
DAVID VILLA kralj!

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 13 feb 2011, 12:20

Ma dobro,svi se slazemo u jednom-tezak raspored i period za Barcu predstoji.Vec je sve receno,a i ja sam naveo sve utakmice,tako da se ne ponavljam.2x nakon reprezentativnih obaveza,Barca kiksa.To ne lezi sigurno,uvijek su te utakmice opasne.

Sad slijedi utakmice LP protiv Arsenala i o tome treba razmisljati.Bilo bi lijepo kad bi se tu u prvoj utakmici doslo do bilo kakve pobjede,mada treba biti zadovoljan i mozda remiem od npr. 1-1.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

Leader
Kontakt:

Post Postao/la Leader » 13 feb 2011, 12:26

Barça opet platila danak reprezentativnih obaveza :mrgreen:

Što se tiče prve utakmice 1/8 finala CL vs. Arsenala u Londonu, biti ću zadovoljan i s remijem, ako može sa što više golova ;) a s pobjedom u Londonu, bi prolaz bio 99,99% osiguran.
Zadnja izmjena: Leader, dana/u 13 feb 2011, 12:32, ukupno mijenjano 1 put.
EL MEJOR CLUB DEL SIGLO XXI FUTBOL CLUB BARCELONA.

HISTORIA CONTINUA...

-Barcelona-
Kontakt:

Post Postao/la -Barcelona- » 13 feb 2011, 12:29

ma dobro sad nije smak svijeta ako barca kiska,jos uvijek je tu u najgorem slucaju 5 bodova viska i mislim da to barca moze zadrzati do kraja prvenstva,sad idemo arsenalu i kao sto su neki vec rekli najbitnije je zabiti gol,a u slucaju neke velike pobjede i osigurati plasman tako da se mozemo posvetiti primeri........
p.s ima li jos reprezentativnih pauzi :D :?:
DŽEKO, KONAČNO, POTPISAO ZA CITY!

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 13 feb 2011, 12:35

...milito vise nema pojma treba ga prodati za sicu,samo nek ide...affelay se nije uklopio(nadam se da ce se ubrzo uklopiti),ne igra ni priblizno kao u psv-u,ali zato imamo pedra koji je po meni jedan od najboljih igraca na svijetu(mozda ce netko reci da nisam u pravu,ali to je moje misljenje)...i odsad treba svaku utk zapoceti s prvih 11 da se rijesi pitanje pobjednika u prvom poluvremenu,a onda neka ubacuje ove s klupe...a protiv arsenala nece biti puyola,to je veliki nedostatak...guardiola ce sigurno abidala premjestiti na stopera,a adriana(maxvel je spor,zamislite walcot vs maxvel) na beka...ili ce staviti mascherana na stopersku poziciju umjesto puyola... ;)

EDIT:evo sad sam procitao da ce puyol mozda biti spreman za arsenal... :D

DAVID VILLA
Kontakt:

Post Postao/la DAVID VILLA » 13 feb 2011, 12:51

enobarca je napisao/la:...milito vise nema pojma treba ga prodati za sicu,samo nek ide...affelay se nije uklopio(nadam se da ce se ubrzo uklopiti),ne igra ni priblizno kao u psv-u,ali zato imamo pedra koji je po meni jedan od najboljih igraca na svijetu(mozda ce netko reci da nisam u pravu,ali to je moje misljenje)...i odsad treba svaku utk zapoceti s prvih 11 da se rijesi pitanje pobjednika u prvom poluvremenu,a onda neka ubacuje ove s klupe...a protiv arsenala nece biti puyola,to je veliki nedostatak...guardiola ce sigurno abidala premjestiti na stopera,a adriana(maxvel je spor,zamislite walcot vs maxvel) na beka...ili ce staviti mascherana na stopersku poziciju umjesto puyola... ;)

EDIT:evo sad sam procitao da ce puyol mozda biti spreman za arsenal... :D
slazem se u potpunosti s tobom...trebali bi prodati milita,affelayu bi trebao dati mozda jos jednu sansu da se uklopi,mozda se za par utakmica on i uklopi...Milito nije za Barcu,ne smijemo se vise igrati sa vatrom sada moramo biti ozbiljniji jer su pred nama jaki klubovi i teske utakmice...Pep bi trebao u svaku utakmicu od sada ubaciti prvih 11... ;)
Chelsea <3
Barcelona <3
Čelik <3
DAVID VILLA kralj!

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 13 feb 2011, 13:34

Znao sam da je sinoc trebalo biti tesko, da cemo izaci sa kombinovanim timom, al opet mislio sam da cemo dobirti nekako, ali nema veze, ovo je bilo zaocekivati i pricali smo o tome, zato nam je ona prednost od 7 bodova bila velika kao kuca. Bice jos kikseva nasih, ali bice i realovih, dakle nista dramaticno. I u prethodne dvije sezone otprilike desavalo se ovako, da u ovom periodu gubimo bodove radi lige prvaka, cak jednom smo imali plus 15 u odnosu na Real, al se istopilo na plus 4 do el classica.

J a sam ubijedjan da nam sledeca gostovanja nisu teska toliko, iakosu to na pipiru jake ekipe, nama vise godi igrati protiv jacih ali ofanzivnijih, nego protiv slabijih ekipa koje se bunkerisu, tako je to bilo do sada, bice i do kraja sezone. Sve dok imamo barem 3 boda vise od Reala mi smo kao na konju, a vidjet cete kako ce i oni zbog lige prvaka da kiksaju, vjerovatno vec i veceras kod Espanjola.

Po meni pitanje prvaka spanije je 90 posto rijeseno kad smo otisli na plus 7.

sto se tzice igre sinoc, vidio se umor zbog reprezentacija, amozda su malo u mislima bili vec i u Londonu. Milito i Bojana na ljeto odlaze sto posto, Afelaya ne treba kritikovati, normalno da se jos nije uklopio i vidjet cemo sta ce biti s njim, nije nerealno i to da ga je kup doveo za male pare kako bi ga mogli iskoristiti u dovodjenju nekih drugih igraca, a ako se pokaze do kraja sezone neka momak i ostane sto se nas tice
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 13 feb 2011, 14:22

Romariooo je napisao/la:Znao sam da je sinoc trebalo biti tesko, da cemo izaci sa kombinovanim timom, al opet mislio sam da cemo dobirti nekako, ali nema veze, ovo je bilo zaocekivati i pricali smo o tome, zato nam je ona prednost od 7 bodova bila velika kao kuca. Bice jos kikseva nasih, ali bice i realovih, dakle nista dramaticno. I u prethodne dvije sezone otprilike desavalo se ovako, da u ovom periodu gubimo bodove radi lige prvaka, cak jednom smo imali plus 15 u odnosu na Real, al se istopilo na plus 4 do el classica.

J a sam ubijedjan da nam sledeca gostovanja nisu teska toliko, iakosu to na pipiru jake ekipe, nama vise godi igrati protiv jacih ali ofanzivnijih, nego protiv slabijih ekipa koje se bunkerisu, tako je to bilo do sada, bice i do kraja sezone. Sve dok imamo barem 3 boda vise od Reala mi smo kao na konju, a vidjet cete kako ce i oni zbog lige prvaka da kiksaju, vjerovatno vec i veceras kod Espanjola.

Po meni pitanje prvaka spanije je 90 posto rijeseno kad smo otisli na plus 7.

sto se tzice igre sinoc, vidio se umor zbog reprezentacija, amozda su malo u mislima bili vec i u Londonu. Milito i Bojana na ljeto odlaze sto posto, Afelaya ne treba kritikovati, normalno da se jos nije uklopio i vidjet cemo sta ce biti s njim, nije nerealno i to da ga je kup doveo za male pare kako bi ga mogli iskoristiti u dovodjenju nekih drugih igraca, a ako se pokaze do kraja sezone neka momak i ostane sto se nas tice
...ma ja bih volio da afellay ostane,nekako mi je drag,kao i krkic,ali krkic je vec dobio 100 sansi da se dokaze,a skoro svaki put odigra lose ili solidno...sigurno ce otici na ljeto...

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 13 feb 2011, 14:23

Dobro je ovo da se ohlade glave mnogima. Samo mi nije vise jasno koji lobi vise cuva ovog Krkica u blaugrani. :shock:
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

DAVID VILLA
Kontakt:

Post Postao/la DAVID VILLA » 13 feb 2011, 19:47

mozda nije mjesto ali se ipak radi o Barci...Regal Barca pobijedila Real Madrid u kosarci rezultatom 68-60 :D nema gdje ne pobjedjujemo...u svim sportovima.. :D ;) Regal Barca je osvojila Copa del rey drugu sezonu uzastopno.. :)
Chelsea <3
Barcelona <3
Čelik <3
DAVID VILLA kralj!

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 13 feb 2011, 19:50

DAVID VILLA je napisao/la:mozda nije mjesto ali se ipak radi o Barci...Regal Barca pobijedila Real Madrid u kosarci rezultatom 68-60 :D nema gdje ne pobjedjujemo...u svim sportovima.. :D ;) Regal Barca je osvojila Copa del rey drugu sezonu uzastopno.. :)
...ma dominiramo svugdje... :lol:

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 13 feb 2011, 19:52

enobarca je napisao/la:
DAVID VILLA je napisao/la:mozda nije mjesto ali se ipak radi o Barci...Regal Barca pobijedila Real Madrid u kosarci rezultatom 68-60 :D nema gdje ne pobjedjujemo...u svim sportovima.. :D ;) Regal Barca je osvojila Copa del rey drugu sezonu uzastopno.. :)
...ma dominiramo svugdje... :lol:
ma eto sinoc mozda jesmo dominirali ali :shock:
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

amertiger
Kontakt:

Post Postao/la amertiger » 13 feb 2011, 20:10

Posto nema tema o Regal FC Barceloni na ovom forumu, mozemo prenjeti komentare i ovdje :D, veceras odlicna tekma pogotovo u drugom poluvremenu. Realno bolji smo i kvalitetniji. Sad smo se izjednacili po broju osvojenih kupova kralja, po 22 trofeja real i Mi :D.

Upadljiv momak mi je bio veceras Anderson, malo sam vise obratio paznju na njega radi prica o mogucnosti da obuce nas nacionalni dres, i vjerujte bio bi pun pogodak, on bi nam donio dosta sa svojom igrom :D
Mes Que Un Club

DAVID VILLA
Kontakt:

Post Postao/la DAVID VILLA » 13 feb 2011, 20:19

@amertiger,slazem se odlicna utakmica...

slika

zasluzan za vecerasnju pobjedu Regal Barce... ;)
Chelsea <3
Barcelona <3
Čelik <3
DAVID VILLA kralj!

amertiger
Kontakt:

Post Postao/la amertiger » 13 feb 2011, 21:32

DAVID VILLA je napisao/la:@amertiger,slazem se odlicna utakmica...

slika

zasluzan za vecerasnju pobjedu Regal Barce... ;)
Momak ima sve, sut, tehniku, dribling, prodor, skok, brzinu sve zivo i bio bi odlicna akvizicija za nas nacionalni dres :D
Mes Que Un Club

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 3 gosta.