Premijer liga BiH - aktuelno
- Meraak1921
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
niko ne slavi remi kao remi, nego slavi povratak od - 2 gola par minuta prije kraja, jos protiv yadova iz Zenice , honaaaj izasli ko popishani, honajjj slavilo se vidim ovde u 80oj, honaaaj necu babo Bekriju , honajjj 

Zadnja izmjena: Meraak1921, dana/u 26 avg 2022, 23:59, ukupno mijenjano 1 put.
Kabiri likes thisKatarci su kupili navijače za milijun eura!
– Nisam vjerovao kada sam dobio poziv da tri tjedna besplatno boravim u Dohi i navijam za svoju reprezentaciju. Plaćeni su nam hotel, putni troškovi, hrana i još smo besplatno dobili ulaznice
Domaćin je čak napravio presedan pa je iz svake zemlje sudionice prvenstva pozvao barem dvadesetak navijača o svom trošku. Katarcima novac nije problem, glavno im je da promoviraju svoju zemlju po svijetu. – Katarci su imali praksu da na rukometnim utakmicama plaćaju radnike iz Bangladeša, kojih tamo ima jako mnogo, da bi napunili tribine. Radnici bi za dva sata gledanja dobili sendvič, sok i deset dolara – otkrio nam je Nenad Kljaić koji je u Kataru donedavno bio trener.

Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)
U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.
GOJKO VUKOVIC!
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)
U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.
GOJKO VUKOVIC!
yebote ono bod slavi, igra poluvrijeme sa igračem više... Mentalitet mitoman
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
Koja seljacina je ovaj Mulalic koja nekultura.
Zadnja izmjena: Aduka87, dana/u 27 avg 2022, 00:06, ukupno mijenjano 1 put.
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
- ElCartel11
- Kontakt:
Nas Tuzla otresla 5:1, kone Tuzlu uzele 4:2, mi sa igracem manje cijelo drugo poluvrijeme vodili i na kraju 2:2 sa tim istim konama.
Liga je haos.
Liga je haos.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
To slavi, to provocira, trener place ko kisna godina na stadionu. Da im je neko prije deset godina pricao da ce na ovo spasti, ugasili bi sami Zeljkana na vakat.
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Sad je bio baš baš ekstra sa trojicom nazad. Dobar je na štopera, brz je i miran na lopti.
Steta što nema štopera a gubiš destruktivca na sredini pa nemaš ni DM-a ovi profili igrača su se ubili za 3-5-2, i tu leži komplet problem.
Debili otjerali Kapića a ovo je trebalo forsirati.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Ne pamtim derbi koji je završio sa ovoliko golova, a da je bio lošiji igrom na terenu jer tri gola padoše iz prekida plus drugi gol Sarajeva koji je bio hajde eto nekakva izrađena akcija (a možeš ih na prste jedne ruke nabrojati večeras), makar je pao iz igre.
Željo bolji prvo poluvrijeme, ali ništa specijalno - neka stidljiva kontrola igre i poneki pokušaj prema golu kona. Sarajevo u prvom poluvremenu nije uradilo ništa osim one Dalove šanse i to što su nas propisno isprebijali na terenu
Prvi žuti za Čirjaka li-la, vjerovatno je bio najmanje za žuti od svih žutih koje je dobilo Sarajevo, dok je drugi žuti u potpunosti opravdan.
Drugo poluvrijeme odmah penal za Sarajevo, presjekao nas je sve i nakon drugog gola (kojem je po meni prethodio faul nad Hodžićem) nisam mislio da postoji bilo kakva, čak i teoretska, šansa da Željo ne izgubi al' eto uđe Tuce, pade prvi gol malo voda u ušima i eto iksa na kraju, koji je ja mislim ipak najrealnji po prikazanom.
I da, Sarajevo se odlično branilo sa igračem manjem iako čak nisu ni stajali sad toliko defanzivno koliko bi neko očekivao pogotovo nakon što su poveli.
Pokazali su da su daleko opasniji iz tranzicije nego iz pozicione igre (isto kao i Željo), što će dakako biti problem za oba kluba jer neće baš puno timova napasti ni jedne ni druge, pa da možeš igrati na kontre.
Željo bolji prvo poluvrijeme, ali ništa specijalno - neka stidljiva kontrola igre i poneki pokušaj prema golu kona. Sarajevo u prvom poluvremenu nije uradilo ništa osim one Dalove šanse i to što su nas propisno isprebijali na terenu

Prvi žuti za Čirjaka li-la, vjerovatno je bio najmanje za žuti od svih žutih koje je dobilo Sarajevo, dok je drugi žuti u potpunosti opravdan.
Drugo poluvrijeme odmah penal za Sarajevo, presjekao nas je sve i nakon drugog gola (kojem je po meni prethodio faul nad Hodžićem) nisam mislio da postoji bilo kakva, čak i teoretska, šansa da Željo ne izgubi al' eto uđe Tuce, pade prvi gol malo voda u ušima i eto iksa na kraju, koji je ja mislim ipak najrealnji po prikazanom.
I da, Sarajevo se odlično branilo sa igračem manjem iako čak nisu ni stajali sad toliko defanzivno koliko bi neko očekivao pogotovo nakon što su poveli.
Pokazali su da su daleko opasniji iz tranzicije nego iz pozicione igre (isto kao i Željo), što će dakako biti problem za oba kluba jer neće baš puno timova napasti ni jedne ni druge, pa da možeš igrati na kontre.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- Bersaga
- Kontakt:
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.
- TMmanija2012
- Kontakt:
Pitarima normala prosuti 0-2 u zadnjih par minuta , normala vam kada zijanite od Tuzle 1-5 , normala vam kad vas Igman odvali, stare mi vi ste pod sihrama ,
Tekma nista posebno , osim atraktivnog rezultata 2-2 ( ko nije gledao po rezultatu bi rekao prava ljepotica bila).
Obje ekipe imaju momente kad djeluju kao amateri iz kantonalne lige. Uglavnom poluamaterske ekipe sa qrcevitim navijacima.
Od igraca pomenuo bih Santosa i Hodzica kod nas , Djokanovica i Ikica kod pitara , ostalo Bogu plakati. Naravno treba Bekrica pomenuti ,lik pokazao kako izgleda vjecna klasa.
Treneri ne zna se koje gori komedijaš , Sablja planirao suicid oko 87 minute , Duduk sebe poredi sa Klopom i Liverpulom.
Moram priznati da se divim pitarima kako padaju na ublehasa iz Travnika , opet cu reci nije isto voditi Velez i voditi Sarajevo.
Na kraju nije nikome do slavlja kad pogledamo gdje smo

Tekma nista posebno , osim atraktivnog rezultata 2-2 ( ko nije gledao po rezultatu bi rekao prava ljepotica bila).
Obje ekipe imaju momente kad djeluju kao amateri iz kantonalne lige. Uglavnom poluamaterske ekipe sa qrcevitim navijacima.
Od igraca pomenuo bih Santosa i Hodzica kod nas , Djokanovica i Ikica kod pitara , ostalo Bogu plakati. Naravno treba Bekrica pomenuti ,lik pokazao kako izgleda vjecna klasa.
Treneri ne zna se koje gori komedijaš , Sablja planirao suicid oko 87 minute , Duduk sebe poredi sa Klopom i Liverpulom.
Moram priznati da se divim pitarima kako padaju na ublehasa iz Travnika , opet cu reci nije isto voditi Velez i voditi Sarajevo.
Na kraju nije nikome do slavlja kad pogledamo gdje smo

Jedan pogled iz neutralnog kuta:derbi utakmica totalno negledljiva,previše grešaka i netočnih dodavanja.Nema uigranosti i akcija,baš amaterski.Jedino onaj mali iz Sarajeva,vezni,odskače igrom(mislim od pjevača nekog sin,Varešanović)ispravite me ako griješim ime?!
Navijanje dobro,atmosfera dobra,meni osobno se sviđa dio "šuti moj dječaće plavi"
.Koreografija "udri"promašaj,kako estetski tako i porukom!
Što se tiče trenera ispričana priča 100 puta,ne zna se koji je veća sirovina
Sretno u nastavku prvenstva....
Navijanje dobro,atmosfera dobra,meni osobno se sviđa dio "šuti moj dječaće plavi"

Što se tiče trenera ispričana priča 100 puta,ne zna se koji je veća sirovina

Pa nema uigranosti jer su mantrasi na klupama. Tacno me je stid ko nam je na klupi. Svaka njemu cast, on je Zeljin vojnik, ali je najobicniji orangutan i mantras u trenerskom poslu. I uvijek ide patetika poslije utakmica...Srebrenko je napisao/la: ↑27 avg 2022, 00:19Jedan pogled iz neutralnog kuta:derbi utakmica totalno negledljiva,previše grešaka i netočnih dodavanja.Nema uigranosti i akcija,baš amaterski.Jedino onaj mali iz Sarajeva,vezni,odskače igrom(mislim od pjevača nekog sin,Varešanović)ispravite me ako griješim ime?!
Navijanje dobro,atmosfera dobra,meni osobno se sviđa dio "šuti moj dječaće plavi".Koreografija "udri"promašaj,kako estetski tako i porukom!
Što se tiče trenera ispričana priča 100 puta,ne zna se koji je veća sirovina![]()
Pogledaj samo kako obezvrjedjuje misljenje navijaca, kao mi nista ne znamo o fudbalu... kao da se za fudbal mora ici na fakultet. i uvijek se brani tezom kako je on dosao kada niko nije htio. Da, svaka ti cast, ali vrijeme je da se ide dalje. Pa veliki klubovi imaju samo trenere kada glavni pa oni uskacu dok ne nadju pravog... sta je problem biti posten i reci ja idem... problem je sto ekipa bukvalno nema nikakvog napretka i jedini sam ovdje na forumu koji je tvrdio da smo Zrinjskog uzeli na srecu, tad su svi mislili da sam lud. Uvijek su mu drugi krivi, a ima i vise nego odlicnu ekipu, izuzevsi bekove..
Zadnja izmjena: Urbinato, dana/u 27 avg 2022, 00:26, ukupno mijenjano 1 put.
- ASD
- Kontakt:
Meni bolji na štoperu nego na veznom. Puno je bolji u pass igri na toj poziciji.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑27 avg 2022, 00:13Sad je bio baš baš ekstra sa trojicom nazad. Dobar je na štopera, brz je i miran na lopti.ASD je napisao/la: ↑26 avg 2022, 23:56Niži mi izgleda od Šahinovića.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑26 avg 2022, 20:37
Sigurno da ima, onaj Belmin nema sanse da je 190cm kako se navodi
Nego, šta misliš o Đokanoviću u zadnje vrijeme?
Steta što nema štopera a gubiš destruktivca na sredini pa nemaš ni DM-a ovi profili igrača su se ubili za 3-5-2, i tu leži komplet problem.
Debili otjerali Kapića a ovo je trebalo forsirati.
Šteta stvarno da nemate boljeg trenera.Moram spomenuti Zrinjski,Jakirović je taj što pravi razliku u kvaliteti,nisu igrači ništa bolji ili gori od Željinih!Urbinato je napisao/la: ↑27 avg 2022, 00:22Pa nema uigranosti jer su mantrasi na klupama. Tacno me je stid ko nam je na klupi. Svaka njemu cast, on je Zeljin vojnik, ali je najobicniji orangutan i mantras u trenerskom poslu. I uvijek ide patetika poslije utakmica...Srebrenko je napisao/la: ↑27 avg 2022, 00:19Jedan pogled iz neutralnog kuta:derbi utakmica totalno negledljiva,previše grešaka i netočnih dodavanja.Nema uigranosti i akcija,baš amaterski.Jedino onaj mali iz Sarajeva,vezni,odskače igrom(mislim od pjevača nekog sin,Varešanović)ispravite me ako griješim ime?!
Navijanje dobro,atmosfera dobra,meni osobno se sviđa dio "šuti moj dječaće plavi".Koreografija "udri"promašaj,kako estetski tako i porukom!
Što se tiče trenera ispričana priča 100 puta,ne zna se koji je veća sirovina![]()
Zadnja izmjena: Srebrenko, dana/u 27 avg 2022, 00:32, ukupno mijenjano 1 put.
Jakirovic je trenercina za ovog orangutana. Zna posao i zna pricati, kulturan i odmjeren. A zna i zagalamiti kad BAS zatreba, to sam vidio kada se izderao na onog trenera Slovana.Srebrenko je napisao/la: ↑27 avg 2022, 00:28Šteta stvarno da nemate boljeg trenera.Moram spomenuti Zrinjski,Jakirović je taj što pravi razliku u kvaliteti,nisu igrači ništa bolji ili gori od Željinih!Urbinato je napisao/la: ↑27 avg 2022, 00:22Pa nema uigranosti jer su mantrasi na klupama. Tacno me je stid ko nam je na klupi. Svaka njemu cast, on je Zeljin vojnik, ali je najobicniji orangutan i mantras u trenerskom poslu. I uvijek ide patetika poslije utakmica...Srebrenko je napisao/la: ↑27 avg 2022, 00:19Jedan pogled iz neutralnog kuta:derbi utakmica totalno negledljiva,previše grešaka i netočnih dodavanja.Nema uigranosti i akcija,baš amaterski.Jedino onaj mali iz Sarajeva,vezni,odskače igrom(mislim od pjevača nekog sin,Varešanović)ispravite me ako griješim ime?!
Meni je najžalosnije što ovaj Mulalić i slični kvare image kluba,a Željo je veliki klub uvijek bio i gradski klub!!A sa ovim indijancem na klupi postajete lagano šega....Urbinato je napisao/la: ↑27 avg 2022, 00:32Jakirovic je trenercina za ovog orangutana. Zna posao i zna pricati, kulturan i odmjeren. A zna i zagalamiti kad BAS zatreba, to sam vidio kada se izderao na onog trenera Slovana.
-
- Kontakt:
Rekose likovi koji su organizivali docek igracima na Kosevu nakon 1-1, jos plate Blekicu ulaznice za to.
Slavili bi isto i da smo protiv leotara vratili u remi u nadoknadi a ne na derbiju, ne serite bgt.
Da, prijatelju. Sve je to imidz kluba. Na tome rade najveci evropski klubovi. Bas sam gledao dokumentarac kako se biraju treneri, ukratko moraju biti kulturni i obrazovani, jer oni predstavljaju klub i oni vode igrace. Po tom pitanju u BiH jedino radi Zrinjski koji ima jasnu definiciju kluba.Srebrenko je napisao/la: ↑27 avg 2022, 00:35Meni je najžalosnije što ovaj Mulalić i slični kvare image kluba,a Željo je veliki klub uvijek bio i gradski klub!!A sa ovim indijancem na klupi postajete lagano šega....
Ja ne znam sta se desava sa Zeljom ali ovo sve vodi u sunovrat.
Kakav meltdown oba trenera na pressici poslije derbija
Nebojša Nebojšević

Nebojša Nebojšević

-
- Kontakt:
Sta reci vise,svi su krivi osim njih. Treba reci da ovo oravilo o 2 mlada igraca u prvih 11 je nebuloza cista kao i pravilo za strance,nas savez je cudo,toliki kvalitet imamo da moraju 2 mlada igrat
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.