GG3 je napisao/la: ↑28 avg 2022, 08:06
GG3 je napisao/la: ↑25 avg 2022, 15:02
Kad odigraju dobro protiv Francuza i onda ide hvalospijev
Napisano 25.08.2022 u 15:05h
Al fakat. Mi kao nacija bas nemamo sredinu.Evo od novinara koji pisu da je Gobert prosle sezone bio najbolji defanzivac NBA

, navijaca, trenera, igraca pa nadalje. Sad je sve odlicno.Nema greske, a kritike protiv CG su bile APSOLUTNO opravdane.Znamo mi svi da je put bio tezak, da fali ovo ili ono, ali onakvo razbijanje i kur.cobolja se ne moze i ne smije desiti taman da su pjeske otisli u Podgoricu.
Treba odmah i reci, sinoc fakat strasna tekma i jedna od nasih najvecih pobjeda, ali nije bilo sve savrseno.Dosta je tu prostora za napredak i dosta je tu bilo stvari za ispraviti, a koje NECE biti ispravljene sudeci po izjavama, prvenstveno selektora.
Da se ne ulazi u sve detalje, energija selektora je bila daleko veca, ali opet je pravio pocetnicke greske sa rotacijama...Minute bez Nurkica, Muse i Robersona (bas kad su se i desile greske koje pominje i kad smo izgubili prednost), previse minuta za Atica koji NISTA nije donio, previse "hladjenje" Lazica koji je i pored toga izvukao super tekmu itd itd.
Da napisem i par stvari o nasim nosiocima igre...
Nurkic- on MORA ovakav biti svaku tekmu.Pisem vec nekoliko godina, ali decku izgleda niko nema to da kaze...on treba imati Shaqov mentalitet.Sta je to? To je agresivnost da napadas svog cuvara, uguras ga pod kos i zakucas mu na glavu svaki put (ne moraju, naravno, sve biti zakucavnja, jer je poenta da je protivnik pod kosem cime je neutralizirana njegova odbrana).Lik je vjerovatno fizicki najjaci centar u NBAu i sinoc smo imali prezentaciju toga sta se desi kad on igra tim mentalitetom i ne pokusava glumiti Olajuwona driblanjem lopte sa visokog posta te sutiranjem preko ruke i sl. Da tako igra svaku tekmu, protivnik bi morao da ga pocne udvajati, a tada se otvara prostor za jedan od njegovih boljih segmenata, a to je pregled igre. Zasto ovakvog Jusufa nema svaku tekmu je pitanje za selektora, obzirom da nas navijace BIH ne treba zanimati sta rade treneri POR i kako ga oni (ne)koriste!?
Musa- Sinoc dobra stvar selektora sto ga je vise stavio "na loptu" odmah od pocetka, s tim da bih licno maaaloo to korigovao.Ne bih mu dao da se trosi toliko prevodeci loptu od njenog izvodjenja odmah.Daj mu je u ruke na polovici, jer je, hajmo biti realni, JEDINI nas igrac koji iz driblinga moze kreirati za druge.Bukvalno! Razumijem ja da on u tome napravi dosta gresaka pa onda mlatara rukama, sporo se vraca i sl.Sve to nas navijace nervira, ali nadjite mi jednu repku sa ovakvim nedostatkom kvalitete bekova u Evropi? Nema je!! Sinoc smo tekmu dobili na igru centara i nasih krila.I onda decko pokusava da vuce, jer ZNA da se to od njega i ocekuje, a i on sam se jos uvijek igracki razvija, jer fakticki ima jednu ozbiljnu sezonu u svojoj dosadasnjoj karijeri i pregori cesto.Prosto ko pasulj.Da ne pominjem da mi kao repka uopste nemamo spacing i da su 3 igraca oko tebe cim krenes da napadnes reket.To su ozbiljne prepreke da bi neko pruzio konstantno kvalitetne partije. Ono sto on moze popraviti u ovoj situaciji je bolja odbrana (sinoc bio koncentrisaniji no inace) i racionalnija igra u napadu.Uzmi ono sto ti odbrana nudi, cijeni loptu i to je.Bez previse forsiranja, ako situacija to ne zahtijeva.
Roberson- Licno sam ga mnogo kritikovao.I dalje stoji da je propuh u odbrani (sinoc malo manje jer mu je francuski match up odgovarao), ali evo vec 2 tekme zaredom, on radi svoj posao, a to je poentiranje. Dakle, covjek odradjuje posao i dok god je tako, nema se tu prostora za neku kritiku, jer se tacno zna kakav je on igrac.Na selektoru i ostalim igracima je da se njegov talenat max iskoristi, a mane pokusaju sakriti sto vise.
Pomenuo bih i igre Lazica, Kamenjas i donekle Halilovica sinoc.Posebno prva dvojica dobrom odbranom, skokom i poenima u kljucnim momentima.I oni moraju biti konstantniji, jer prostora za takvo nesto ima.
Sve u svemu, nasa prava istina je da mi nemamo neki preveliki kvalitet, ali isto tako nismo ni kanta za nabijanje i minimum svake nase utakmice bi trebao biti da se neko dobro namuci da nas dobije, a ne da vrlo cesto izgledamo kao razbijena banda cim neko organizovaniji dodje na megdan.