E, drugar - zašto?Monolog je napisao/la:@Trigger,
Zašto ti je tol'ko trebalo da se aktiviraš u slučaju Begović?Apsolutno si u pravu; potpisujem tvoj post od riječi do riječi......
Pa imam ja podosta obaveza, ali nastojim da što više pratim ovaj Forum i sajt.
Da, zašto?
Pa zato što je "slučaj Begović" samo "šlag na tortu" naših mnogih problema u sportu, fudbalu pogotovo, a koji su produkt administracije, struke, autoriteta, politike i politikanstva - ponajmanje sportista, igrača, iako ima i do njih krivnje.
Drugo, nemam volje naduravati se o prežvakanim floskulama i "navijačkom objektivnošću"!
Reprezentacija je svetinja!
OK, a onda većina, ovdje, u tu "svetinju" unesu svoje navijačke, ali i druge "boje"
I jedno pitanje, svima - Može li se vama (i da li vam se to već desilo) npr. ponekad "ogaditi" ta 'svetinja' od reprezentacije(a) kad vidimo sve što vidimo i kad imamo 'uspjehe' kakve već imamo, a da ne govorim o strukovnim savezima, 'sportskim radnicima', tzv. stručnjacima?
Da, igrači igraju, očajno ili sjajno, ali aksiom je: za poraze su krivi treneri (selektori) a za pobjede zaslužni igrači - istina, ja lično ne mislim baš 100% na ovaj način, ali tako je u cijelom svijetu...
Eto, zašto, moj drugar.
Pozz svima - i nije Begović jedini ni "jedinstven" slučaj...naš problem je i "kratko pamćenje", a pogotovo navijačke strasti....