Asmir Begović

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Trigger
Moderator
Kontakt:

Re: Asmir Begović

Post Postao/la Trigger » 13 feb 2011, 13:32

Monolog je napisao/la:@Trigger,

Zašto ti je tol'ko trebalo da se aktiviraš u slučaju Begović? :( Apsolutno si u pravu; potpisujem tvoj post od riječi do riječi......
E, drugar - zašto?
Pa imam ja podosta obaveza, ali nastojim da što više pratim ovaj Forum i sajt.
Da, zašto?
Pa zato što je "slučaj Begović" samo "šlag na tortu" naših mnogih problema u sportu, fudbalu pogotovo, a koji su produkt administracije, struke, autoriteta, politike i politikanstva - ponajmanje sportista, igrača, iako ima i do njih krivnje.
Drugo, nemam volje naduravati se o prežvakanim floskulama i "navijačkom objektivnošću"!
Reprezentacija je svetinja!
OK, a onda većina, ovdje, u tu "svetinju" unesu svoje navijačke, ali i druge "boje" :mrgreen:

I jedno pitanje, svima - Može li se vama (i da li vam se to već desilo) npr. ponekad "ogaditi" ta 'svetinja' od reprezentacije(a) kad vidimo sve što vidimo i kad imamo 'uspjehe' kakve već imamo, a da ne govorim o strukovnim savezima, 'sportskim radnicima', tzv. stručnjacima?
Da, igrači igraju, očajno ili sjajno, ali aksiom je: za poraze su krivi treneri (selektori) a za pobjede zaslužni igrači - istina, ja lično ne mislim baš 100% na ovaj način, ali tako je u cijelom svijetu...
Eto, zašto, moj drugar.
Pozz svima - i nije Begović jedini ni "jedinstven" slučaj...naš problem je i "kratko pamćenje", a pogotovo navijačke strasti.... :cry:
Bosno moja poharana....

Jaydoo82
Kontakt:

Post Postao/la Jaydoo82 » 13 feb 2011, 13:35

Kazni Ga Pape Pa Makar Ga i Izgubili..

Jer tako se neponasa prema Nacijalnim Dresu... Cak bi bio presretan da Stoku uzmu 3 boda..
BLUE NATION.

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 13 feb 2011, 13:39

''Šta će dalje biti doista ne znam. Tokom jučerašnjeg dana zvao me jedan rezervni igrač Stokea koji dobro govori francuski jezik. Pričali smo petnaest minuta, oni su htjeli da mi povučemo tu obavijest, no izričito sam bio protiv toga. Mislim da će Stoke biti kažnjen, no ponavljam, to me previše ni ne zanima. Asmir i njegov klub bili su nekorektni, pa im se valjda u jučerašnjem susretu to i vratilo."

Zar je moguce da je Begovic tolika kukavica? da je zamolio jednog saigraca da nazove Susica. :lol:

Fakat da je moguce.
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

kumkalesic
Kontakt:

Post Postao/la kumkalesic » 13 feb 2011, 13:52

Trigger je napisao/la:
Monolog je napisao/la:@Trigger,

Zašto ti je tol'ko trebalo da se aktiviraš u slučaju Begović? :( Apsolutno si u pravu; potpisujem tvoj post od riječi do riječi......
E, drugar - zašto?
Pa imam ja podosta obaveza, ali nastojim da što više pratim ovaj Forum i sajt.
Da, zašto?
Pa zato što je "slučaj Begović" samo "šlag na tortu" naših mnogih problema u sportu, fudbalu pogotovo, a koji su produkt administracije, struke, autoriteta, politike i politikanstva - ponajmanje sportista, igrača, iako ima i do njih krivnje.
Drugo, nemam volje naduravati se o prežvakanim floskulama i "navijačkom objektivnošću"!
Reprezentacija je svetinja!
OK, a onda većina, ovdje, u tu "svetinju" unesu svoje navijačke, ali i druge "boje" :mrgreen:

I jedno pitanje, svima - Može li se vama (i da li vam se to već desilo) npr. ponekad "ogaditi" ta 'svetinja' od reprezentacije(a) kad vidimo sve što vidimo i kad imamo 'uspjehe' kakve već imamo, a da ne govorim o strukovnim savezima, 'sportskim radnicima', tzv. stručnjacima?
Da, igrači igraju, očajno ili sjajno, ali aksiom je: za poraze su krivi treneri (selektori) a za pobjede zaslužni igrači - istina, ja lično ne mislim baš 100% na ovaj način, ali tako je u cijelom svijetu...
Eto, zašto, moj drugar.
Pozz svima - i nije Begović jedini ni "jedinstven" slučaj...naš problem je i "kratko pamćenje", a pogotovo navijačke strasti.... :cry:
U potpunosti se slazem sa ovim konstatacijama, svaka cast. samo bih dodao da uspjeh ne kreiraju samo treneri i fudbaleri, nego cijeli sustav koji ih drzi, a toga mi nikada nismo ni imali.savez koji bi trebao da bude ponos, obicna je sramota ove zemlje, vazno je biti clan neke jake politicke partije, jer jbg to je bitno, a sto ovoliku zemlju na olimijskim igrama predstavlja po tri ili cetiri sportasa je nebitna cinjenica, jedna Crna Gora koja je prvi puta ucestovala na OI ima vise predstavnika od nas. Sramota....
Joint_fc

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 13 feb 2011, 13:55

I'm Canadian Asmir Begovic

Evo citajte intervju
http://slam.canoe.ca/Slam/Columnists/La ... 7-sun.html

Begovic ima ozbiljne problema mentaliteta, a za to nije Susic kriv, sjetite se samo kada nije htjeo igrati u Carlingu Cupu za Stoke sto je naljutilo trenera Tonija Pulisa.

http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/footbal ... 941790.stm

I evo nije dva puta htjeo igrati za repku, a za to je naravno Susic kriv prema mnogim papcima na ovom forumu, kojima se izgleda svidja sto se Begovic ponasa prema reprezentaciji kao prema ****! :twisted:

Nekima treba izgleda doci iz dupeta u glavu da shvate ko je i sta je Asmir Begovic!
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 13 feb 2011, 13:56

Sam je Pape rekao da je Begovic svoju odluku javio u petak, tako da price kako se javio u zadnji sekund padaju u vodu.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 13 feb 2011, 13:58

mujoisuljo je napisao/la:Što napadate samo Begovića????Zar nije veći pakaš Ibričić ispao?Ako je mogao Džeku pustiti može i Begovića, čovjek je u momentu kada mu je daljnji tok karijere na raskrsnici.Ibričić neije došao da bi igrao prijateljsku za Hajduk :(.Begović treba da se izbori za mjesto startera u Stokeu i na vrlo je dobrom putu.Ne serite ljudi, ako je mogao Džeku pustiti mogao je i njega.Mislite da ga je Džeko molio, jest **** moj, nije mu se ja mislim ni javio.Ako Begović stekne ime u Engleskoj a na dobrom je putu, to može samo doprinjeti nama.Mlad je i dobili bi golmana bar za narednih 10 godina.Safet Sušić je obični papak i marioneta ljudi is saveza.Samo je ocrnio ime i pokazao da dobar igrač nemora biti i dobar trener a ni dobra ili karakterna osoba.

nek ide u 3 pm i nek mekenziju sup.ak lize . Treba to smece Kanadsko nogirat i nedat mu da ikad prismrdi BiH. Kakva god bila ona je nama najbolja i najsajjanija a ta sup.cka seljacina mrssss odakle se dovukla. Svima je jasno da kod njega smrdi neka oholost koja nema veze s dresom BiH...

ovo s Dzekom i Ibricicem ce se rijesit na lokalnom nasem nivou....
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 13 feb 2011, 14:00

Sto se tice Papeta da mi ga je ublizu na mu na neki nacim uvrtim u onu veliku glavu da NEMA POVLASTENIH.....
Poslije Mexika ja mislim da mu je to najveca skola.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 13 feb 2011, 14:02

"Asmiru, Senijadu i svim igračima koji žele igrati za reprezentaciju vrata nacionalnog tima su otvorena. Šta dalje? Doista teško pitanje. Konačnu odluku nisam donio, no siguran sam da Begović za duel sa Rumunijom neće biti u kombinacijama. Imamo dva kvalitetna golmana, Kenana Hasagića i Ibrahima Šehića, i najbitnije je da oni budu zdravi pred spomenuti susret. Dakle, Begoviću vrata reprezentacije nisu zatvorena, no sa Rumunijom i ubuduće, ukoliko ne promijeni svoje ponašanje, neće biti u kombinacijama. Asmir je sasvim solidan momak i mislim da menadžer i njegov klub prave veliki pritisak na njega, ali već drugi put mu se događaju ovakve stvari, tako da mora biti sankcionisan", rekao je Sušić i dodao:

"Kod Ibričića je malo drugačija situacija. Ovo mu je, da tako kažem, bio prvi prekršaj. Doista ne znam šta da vam kažem. Nisam još uvijek donio nikakvu odluku što se tiče Senijada. Vidjet ću u narednim danima šta i kako. Malo sam i tužan jer došla su neka nova vremena. Igračima su bitniji klubovi nego reprezentacija, no šta je tu je. Moramo svi raditi u interesu reprezentacije ukoliko želimo uspjeh".
Za mene ovo je razumno obrazlozenje.

A ono, da Begovic nije u stanju nazvati selektora, izviniti se, pokusati da objasni zasto i kako, ne on pusta da njegov drugar zove. Nevjerovatno, pa jel taj momak ima nekakve probleme sto se tice komunikacije?
BIHfan je napisao/la:Sam je Pape rekao da je Begovic svoju odluku javio u petak, tako da price kako se javio u zadnji sekund padaju u vodu.
Posto su u subotu i nedelju svi konzulati napeti kao puske i posto je drugim igracima trebalo dugo vremena da nabave vize, zavisno u kojoj se zemlji nalaze, to jeste zadnja minuta. A kad su nasi letjeli za Atlantu ponedeljak, utorak? A kad je bilo poznato da igramo protiv Mexika? 5-6 dana pred utakmicu?
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 13 feb 2011, 14:03

Pauk je napisao/la:''Šta će dalje biti doista ne znam. Tokom jučerašnjeg dana zvao me jedan rezervni igrač Stokea koji dobro govori francuski jezik. Pričali smo petnaest minuta, oni su htjeli da mi povučemo tu obavijest, no izričito sam bio protiv toga. Mislim da će Stoke biti kažnjen, no ponavljam, to me previše ni ne zanima. Asmir i njegov klub bili su nekorektni, pa im se valjda u jučerašnjem susretu to i vratilo."

Zar je moguce da je Begovic tolika kukavica? da je zamolio jednog saigraca da nazove Susica. :lol:

Fakat da je moguce.

Sup.k kojem je iz ponizenja nazvat + 387 ......

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 13 feb 2011, 14:04

podrzavam Susica sta god da uradi! Begovic mi je bio drag,pogotovo kad je odbio Kanadu da bi igrao za BIH..ali ispostavilo se da je to uradio samo kako bi se prodao u veci klub..dosta je vise,on nema karakter,menadzeri se s njim igraju kao sa malim djetetom! treba ga sankcionisati maximalno,sve dok ne odraste...tad ce valjda shvatiti svoje greske!

Denizmare

Post Postao/la Denizmare » 13 feb 2011, 14:05

BIHfan je napisao/la:Sam je Pape rekao da je Begovic svoju odluku javio u petak, tako da price kako se javio u zadnji sekund padaju u vodu.
Mogao je on javiti i u decembru,selektor valjda odlucuje da li ce nekoga postediti,a ne igrac. Jednom ok,ali ovo je postala navika kod Begovica. Sto si zakuhao,sad snosi posljedice. Opet kazem selektor i samo selektor odlucuje da li ce i iz kojih razloga nekoga postediti,a sad se vidi da je trebao zvati i Dzeku,on pusti jednog 10 ih se pohasi,sta ces takav mentalitet...

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 13 feb 2011, 14:07

bosnas_ je napisao/la:podrzavam Susica sta god da uradi! Begovic mi je bio drag,pogotovo kad je odbio Kanadu da bi igrao za BIH..ali ispostavilo se da je to uradio samo kako bi se prodao u veci klub..dosta je vise,on nema karakter,menadzeri se s njim igraju kao sa malim djetetom! treba ga sankcionisati maximalno,sve dok ne odraste...tad ce valjda shvatiti svoje greske!
Ne branim Begovica, al ovakvi postovi mi zabadaju oci. Begovic je sam svojim trudom donio sebi sve sto je dosad uradio u karijeri, svojim radom i trudom. Reprezentacija mu ama bas nista nije dala.

@Principatus Ibricic je isto tako drzao reprezentaciju na cjedilu, jer se i on javio u zanjim minutama po tvom.
Denizmare je napisao/la:
Mogao je on javiti i u decembru,selektor valjda odlucuje da li ce nekoga postediti,a ne igrac. Jednom ok,ali ovo je postala navika kod Begovica. Sto si zakuhao,sad snosi posljedice. Opet kazem selektor i samo selektor odlucuje da li ce i iz kojih razloga nekoga postediti,a sad se vidi da je trebao zvati i Dzeku,on pusti jednog 10 ih se pohasi,sta ces takav mentalitet...
Ajde ba ne ka.ki. Cuj mogao je javit u decembru. :lol: :lol:
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 13 feb 2011, 14:11

BIHfan je napisao/la: @Principatus Ibricic je isto tako drzao reprezentaciju na cjedilu, jer se i on javio u zanjim minutama po tvom.
Da jeste. Situacija je sa golmanima drugacija, pri slucaju povrede Ibricica smo mogli zamjenuti.
Ali da, on je isto napravio gresku, ne po drugi put kao Asmir, ali isto je kriv.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 13 feb 2011, 14:16

Principatus je napisao/la:
BIHfan je napisao/la: @Principatus Ibricic je isto tako drzao reprezentaciju na cjedilu, jer se i on javio u zanjim minutama po tvom.
Da jeste. Situacija je sa golmanima drugacija, pri slucaju povrede Ibricica smo mogli zamjenuti.
Ali da, on je isto napravio gresku, ne po drugi put kao Asmir, ali isto je kriv.
Nisam ja nista napisao da nije pogrijesio. Samo sam se javio da razjasnim situaciju da je javio u petak. Inace treba ga kaznit, ali se nadam da Begovic nece poslje ovog ne pozivanja za Rumuniju napustit reprezentaciju. On sigurno zna da je kriv, ali treba pogledat da mu je ovo najbitniji trenutak u karijeri kad se dokazuje i ako jednom kiksne (sjedne na klupu) , ostace golman koji ce grijat klupe po Engleskoj. Plus ima trenera koji je vec jednom Asmiru pogledao kroz prste nakon odbijanja da brani, pa je i tam na staklenim nogama. Evo vidis Pjanic je otisao u USA i zeznuo svoj status u Lyonu, a juce bi sigurno poceo utakmicu. A kako su bili raspolozeni mu saigraci mogao je zacementirat sebi prvih 11 na duze vrijeme i dobit novog kredita.
FK DELFIN NEUM

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 13 feb 2011, 14:16

"Kod Ibričića je malo drugačija situacija. Ovo mu je, da tako kažem, bio prvi prekršaj"
Sagledajmo realno ovo što je izjavio Safet. Da l' to znači da svaki igrač ima pravo jednom odbiti reprezentaciju? Dakle, njemu je prvi put da nas odbije, pa ćemo mu progledati kroz prste, a Asmiru je drugi put, te će zbog toga biti kažnjen. :lol:

Mislim da bi savez mogao i morao Safetu plaćati nekog PR-a, jer Pape svojim izjavama daje drugima pravo da se 'ladno odmore od reprezentativnih obaveza.

Također, velika je razlika između ova 2 slučaja(konkretno mislim na Begović vs Ibričić). Dakle, Begović je u subotu igrao utakmicu protiv Birminghama(u gostima), a Ibričić igra revijalnu u nedjelju protiv ne'am pojma koga(ne želim da znam). Mora se priznati da se ovo dvoje uopće ne može porediti. Ako se kazni Begović, onda bi se i Ibro treb'o kazniti(no, sve se bojim da će on uslovljavati :lol: , te da se više neće htjeti odazvati selektoru).

Cesc Fabregas, Van Persie, Tevez, Džeko su dobili dozvolu da izostanu, a Begović nije(uzeh njih za primjer, jer igraju u istoj ligi, te su svi igrali svoje utakmice u subotu). Al' ne brinem se ja za poziciju golmana, imamo tu 2 rješenja koja su svojim partijama oduzimali dah, te su na meti velikih evropskih klubova. :lol:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 13 feb 2011, 14:24

Ja u potpunosti podržavam Papeta u ovim postupcima.Begović se pokazao kao razmaženo derište kao ono,e neću sad u inat.Samo mi je malo krivo što smo izgubili golmana sa takvom kvalitetom i što ga hoće United,Chelsea itd.Ali ko ga j*be ako mu nacija nije u srcu.Ali još bolje je što će ubrzo Šehić biti prvi golma u repki. :D

Izgleda da nam samo leže golmani sa dugom kosom. :lol:

Šeha:
slika

Hasagić:

slika

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 13 feb 2011, 14:28

Nijedan ne lici na golmana. :mrgreen:
FK DELFIN NEUM

Denizmare

Post Postao/la Denizmare » 13 feb 2011, 14:34

BIHfan je napisao/la:
bosnas_ je napisao/la:podrzavam Susica sta god da uradi! Begovic mi je bio drag,pogotovo kad je odbio Kanadu da bi igrao za BIH..ali ispostavilo se da je to uradio samo kako bi se prodao u veci klub..dosta je vise,on nema karakter,menadzeri se s njim igraju kao sa malim djetetom! treba ga sankcionisati maximalno,sve dok ne odraste...tad ce valjda shvatiti svoje greske!
Ne branim Begovica, al ovakvi postovi mi zabadaju oci. Begovic je sam svojim trudom donio sebi sve sto je dosad uradio u karijeri, svojim radom i trudom. Reprezentacija mu ama bas nista nije dala.

@Principatus Ibricic je isto tako drzao reprezentaciju na cjedilu, jer se i on javio u zanjim minutama po tvom.
Denizmare je napisao/la:
Ajde ba ne ka.ki. Cuj mogao je javit u decembru. :lol: :lol:
Dobro sine dragi ako nemas nesto smisleno za napisati nemoj me citirati . Druga stvar,nivo komunikacije ti je kao kod djeteta od 15 god, malo se saberi,ako ne mozes normalno komunicirati na sportskom forumu kako li tek onda to cinis kuci,hajde vozdra,ba...

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 13 feb 2011, 16:29

Denizmare je napisao/la: Dobro sine dragi ako nemas nesto smisleno za napisati nemoj me citirati . Druga stvar,nivo komunikacije ti je kao kod djeteta od 15 god, malo se saberi,ako ne mozes normalno komunicirati na sportskom forumu kako li tek onda to cinis kuci,hajde vozdra,ba...
Ti si mene prvi citirao, a ti nemas potrebe da me ucis kako se komunicira. Tvoji izvala da se mogao javiti u decembru je odraz tvog znanja i upucenosti u ovu situaciju. Cao!
FK DELFIN NEUM

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: signalidunapark i 20 gostiju.