AC Milan
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
- Romagnoli13
- Kontakt:
Re: AC Milan
Vidjet ćemo kako će se snaći sa 4-5 izmjena. Ali onaj pressing sinoć u 90oj minuti je sve. Zaštitni znak ovog tima postaje borba do zadnje sekunde, bez obzira na rezultat. Bit će mečeva kad neće moći tako, dešava se. Ali i tad vjerujem da će ostavljati srce na terenu onoliko koliko mogu.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
- Romagnoli13
- Kontakt:
Arsenal i Milan pregovaraju oko Lakonga, još jedan Belgijanac koji bi mogao stići u Milan. Znam da se o njemu pisalo kao velikom talentu prije godinu dvije. Kakav je sad, ne znam. Ali mislim da je i dalje izuzetno mlad igrač, možda 21-22 godine
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
Ma dobro mora se rotirati, nije problem što će promijeniti pola tima. Gabbia u prvoj već jeste problem ali zato je i doveden Thiaw da ne bi morali gledati Gabbiu tako često.
Šteta što je Kjaer nije odigrao skoro ništa u pripremnim mečevima, sada bi nam pravo valjao za rotacije.
Šteta što je Kjaer nije odigrao skoro ništa u pripremnim mečevima, sada bi nam pravo valjao za rotacije.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Ma kakav Gabbia i startati znaci ne vjerujem u to nikako, nije valjda lud da protiv ovih u gostima stavlja njega, ako se rijesi tekma za poluvrijeme kao kad smo titulu ovjerili nek onda ubaciva Gabbiu nemam nista protiv
Inace ne vjerujem ni da ce Diaz startati pored CDK koji je bio igrac tekme, ide njemu opet 65-70 min pa onda mozda Diaz
Inace ne vjerujem ni da ce Diaz startati pored CDK koji je bio igrac tekme, ide njemu opet 65-70 min pa onda mozda Diaz
-
celikmilan
- Kontakt:
Ma idu sigurno 4,5 promjena za utorak.
Sinoć je Giroud dao 300ti gol u karijeri.
Sinoć je Giroud dao 300ti gol u karijeri.
- Romagnoli13
- Kontakt:
Pa još od početka priprema Pioli govori da su svi igrači starteri i da će ovo biti neobična sezona, sa dosta mečeva u kratkom periodu i treneri moraju naći način da osvježe ekipu iz meča u meč. Milan ima 7 mečeva u 22 dana, tako da rotacije su prioritet.
Najmanje 4-5 promjena će biti u utorak. A kad imaš pravo na 5 promjena, to toliko nije ni opasno. Sassuolo je slabiji nego lani ali opet je ekipa koju ne treba potcijeniti. Što vjerujem da u Milanu neće uraditi.
Najmanje 4-5 promjena će biti u utorak. A kad imaš pravo na 5 promjena, to toliko nije ni opasno. Sassuolo je slabiji nego lani ali opet je ekipa koju ne treba potcijeniti. Što vjerujem da u Milanu neće uraditi.
Kako prenosi #Sky, Stefano Pioli namerava da jako izrotira tim za gostovanje Sassuolu. Odmoreni ce verovatno biti Calabria, Bennacer, CDK, Leao i Giroud.
Moguca postava:
(4-2-3-1): Maignan; Florenzi, Gabbia, Tomori/Kalulu, Theo Hernandez; Tonali, Pobega; Saelemaekers, Brahim, Rebic; Origi.
Moguca postava:
(4-2-3-1): Maignan; Florenzi, Gabbia, Tomori/Kalulu, Theo Hernandez; Tonali, Pobega; Saelemaekers, Brahim, Rebic; Origi.
Željezničar za život cijeli
Forza Milan
Pivopije
Forza Milan
Pivopije
- Romagnoli13
- Kontakt:
Kakvu je grešku Kessie napravio odlaskom u Barcu, klupa mu je zagarantovana. Ali kad poletiš isključivo za parama, i ne zaslužuješ bolje.
- Romagnoli13
- Kontakt:
Ma Kalulu izrasta u prvog stopera ekipe, nevjerovatno kakvom se brzinom on razvija, da ga povrede zaobidju za dvije godine ce biti medju top stoperima u europi
Kalulu ima extra man marking. Zna kad treba izaći i u korak pratiti zadatak koji mister postavi. WC stoper može postati jedino ako bude imao boom u vertikalnom skoku pa da može braniti visoke lopte, to mu je trenutno povelika mana.
Unico amore sei!
❤️🖤
❤️🖤
- Romagnoli13
- Kontakt:
Visok je samo 180cm i ima sve osim visine. Mada u modernom fudbalu to više ne znači puno. Sa dobrim postavljanjem u slučaju nekih centaršuteva, ta mana se može sakriti. Dečko je već sad odličan stoper i samo može biti bolji s vremenom
Dodajmo još Kjaera i Ibru tu, u tu širinuRomagnoli13 je napisao/la: ↑27 avg 2022, 23:19Danas recimo Origi, Diaz, Rebić i Florenzi nisu uopšte ulazili a napravljeno je 5 izmjena. Širina je tu. Samo još jedan centralni vezni je potreban.
Jedva čekam ovih 7 mečeva
- Romagnoli13
- Kontakt:
Milan je sa novcem od Paquete kupio stopera. Tako da je ostalo još 10ak miliona za veznog igrača. Ko će da bude taj, vidjet ćemo. Ali će se vjerovatno raditi na pozajmici + mogućnost ili obaveza otkupa. Tako da moći će Maldini uraditi dobar posao i po tom pitanju.Zenga je napisao/la: ↑28 avg 2022, 21:20Dodajmo još Kjaera i Ibru tu, u tu širinuRomagnoli13 je napisao/la: ↑27 avg 2022, 23:19Danas recimo Origi, Diaz, Rebić i Florenzi nisu uopšte ulazili a napravljeno je 5 izmjena. Širina je tu. Samo još jedan centralni vezni je potreban.Što se tiče love od transfera Paquete, tu se računaju i bonusi, dakle imamo jednak procenat i od bonusa, DiMarzio je u pravu. U suprotnome, apsolutno svaki klub bi prodavao igrače po formuli recimo 5M+45M bonusa (i to banalnih bonusa tipa "nakon 15 nastupa 40M, nakon 20 nastupa dodatnih 5M".). Jer bi onda imali pravo na svega 20% od 5M (1M), umjesto 20% od ukupnog iznosa (10M).
Jedva čekam ovih 7 mečeva![]()
Dolaskom ovog malog iz Schalkea, sve miriše na odlazak Gabbie. Jedino što ga moze "spasit" je tzv. Home grown kvota. Gabbia je staromodan CB, ne vidim mjesta za takvoga profila, sve i da je kvalitetniji od Gabbie, jer Pioli gaji moderan fudbal.
Po mome je Pobega tu kao zamjena Kessieu. Puno potrebniji je RW nego DM/CM.
Rotacije se svakako očekivaju uz utakmice svako malo, ali Gabbiu zaista ne vidim u tome. Prije će biti da mu je pružio oproštajnu minutažu vs Bologne nego da se ozbiljnije računa na njega.
Po mome je Pobega tu kao zamjena Kessieu. Puno potrebniji je RW nego DM/CM.
Rotacije se svakako očekivaju uz utakmice svako malo, ali Gabbiu zaista ne vidim u tome. Prije će biti da mu je pružio oproštajnu minutažu vs Bologne nego da se ozbiljnije računa na njega.
- Romagnoli13
- Kontakt:
Zadnje su vijesti da Gabbia neće nikud, jer treba za home grown kvotu. A upitno je koliko Kjaer može nakon teške povrede i skoro 9 mjeseci bez fudbala.
Centralni vezni je potreban i Maldini je svjestan toga. Evo Krunića nema 3-4 sedmice i već smo u problemu.
Centralni vezni je potreban i Maldini je svjestan toga. Evo Krunića nema 3-4 sedmice i već smo u problemu.
- Beduin
- Kontakt:
Uh kakav bi ovo bio zemljotres u gradu mode. E tek onda bismo bili stroj na svim pozicijama, osim mozda na desnom beku.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
- Romagnoli13
- Kontakt:
Ne dirajte mi Calabriu. Dečko gine svaki meč i nema mu se šta prigovoriti. Nije nivo Thea, ali ko jeste u Evropi ne u Italiji? Kapiten i dijete kluba. Možda nikad neće biti svjetska klasa ali je vrlo dobar igrač.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.