Kvalifikacije za svjetsko prvenstvo 2023

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

RaZuti
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za svjetsko prvenstvo 2023

Post Postao/la RaZuti » 28 avg 2022, 21:39

babino je napisao/la:
28 avg 2022, 19:42
RaZuti je napisao/la:
28 avg 2022, 19:39
Je li mi sa ovom pobjedom i dalje imamo šansu da se kvalifikujemo?
2 x madjarska, 1 x CG i da nam se nesto poklopi:-)
tj. da cesi i francuzi rade za nas:-)
Da nam se poklopi da Francuze opet tučemo bi bilo najbolje haha

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 28 avg 2022, 21:44

RaZuti je napisao/la:
28 avg 2022, 21:39
babino je napisao/la:
RaZuti je napisao/la:
bez nurkica i muse, cijele ove ekipe francuske, atic i gegic uzimaju stvari u svoje ruke:-)

pitara
Kontakt:

Post Postao/la pitara » 28 avg 2022, 21:44

Beko je napisao/la:
28 avg 2022, 19:57
evo kod Svicarske tri crnca i dva na -ic na rosteru

e moj saveze
Pravila FIBE su da se igrac vodi kao domaći ako je uzeo pasoš prije 16te godine. Mislim da savez ne moze nista pretjerano uraditi povodom toga

pitara
Kontakt:

Post Postao/la pitara » 28 avg 2022, 21:48

RaZuti je napisao/la:
28 avg 2022, 21:39
babino je napisao/la:
RaZuti je napisao/la:
Ja koliko razumijem ovo, kada bi uzeli Crnogorce i 2 puta Mađare, uz poraz od Francuske, treba nam još jedan poraz Crne Gore koja igra sa Litvanijom i 2 puta sa Češkom da bi imali na prvenstvo

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 28 avg 2022, 22:16

Beko je napisao/la:

e moj saveze
Ljudi rodjeni u Svicarskoj u cemu je problem, Garza i Alibegovic da su rodjeni u Zepcu i u Bosanskom Grahovu, mogli bi igrati za nas bez problema.
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

Jusko00
Kontakt:

Post Postao/la Jusko00 » 28 avg 2022, 23:23

LloriS je napisao/la:
28 avg 2022, 22:16
Beko je napisao/la:

e moj saveze
Ljudi rodjeni u Svicarskoj u cemu je problem, Garza i Alibegovic da su rodjeni u Zepcu i u Bosanskom Grahovu, mogli bi igrati za nas bez problema.
Matkovic je rođen u BiH igra za nase juniore i sad igra za rvate kao domaci igrac,kako to?

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 28 avg 2022, 23:35

Matkovic je rođen u BiH igra za nase juniore i sad igra za rvate kao domaci igrac,kako to?
To ni FIBA ne zna, osim Dina Rađe, pominajo je neke novce....,a kod nas savez prosi pred takmičenja i kmeči da para nema, kako Čolan i Aid Berbić da izlobiraju-kupe status domaćih igrača za pomenute, to je za njih naučna fantastika.Harun Mahmutović je imao puno grijeha, ali da je on gen.sekretar možda bi Garza i/li Alibegović bili domaći igrači, čijim bi to parama platio nije ni bitno, kod nas se svejedno svi ugrađuju u svaki posao i javnu nabavku pa nek se i Mahmutović ugrađuje, samo nek posao završi.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 29 avg 2022, 00:28

Jusko00 je napisao/la:
28 avg 2022, 23:23
LloriS je napisao/la:
28 avg 2022, 22:16
Beko je napisao/la:

e moj saveze

Dobijaju bosanski hrvati rođenjem pasos Hrvatske kod Fibe je ocigledno samo bitno da si do 16 godine imo pasos
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Zabit
Kontakt:

Post Postao/la Zabit » 29 avg 2022, 00:41

Meni i dalje nije jasno kako je Alibegovic igrao za juniore bez naseg pasosa

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 29 avg 2022, 08:25

Obzirom da sam još dva puta pogledao utakmicu sa Francuzima, moglo bi se svašta napisati, ali ukratko...

Nurk zasijao, onako kako on može i mora. Razbio je Goberta i Poiriera u oba smjera. Ne smije praviti glupe lične greške kao onu pred kraj prvog poluvremena. To bi nas moglo koštati.

Musa...varira od sjajnog do očajnog. Posebno upada u oči ono kad uvaljuje nekog sekund do istek napada. Ne možeš to raditi.

Brat Roberson šta reći, često kritikovan, al je ovo odigrao vrhunski. Kad smo padali, na -12 u 3/4, zaždi tricu da nas ostavi u životu. I generalno siguran s linije slobodnih, naš najbolji šuter sa distance. Čak i u odbrani nije toliko strašno, ok odgovarao mu matchup (mada kad ga je Okobo poslije preuzeo, bilo je gutavo), al sve u svemu on svoje igra vrhunski.

Lazić i Kamenjaš x faktor, odradili lavovski dio posla, neki ključni poeni, prije svega Lazić s onom tricom na kraju, ali i odbranom na Fournieru.
Kamenjaš isto tako, pamtimo mu onu blokadu na Yabuseleu.

Gegić je imao finu sekvencu, prije svega je onog malog Albicya izbacio iz utakmice i rotacije. Navuče ga ko magarca i uđe mu u glavu.

Halilović isto fin posao odradio prije svega ofanzivno, Sulejmanović malo igrao da bi se dala neka ocjena.

Vrabac šta reći, pamtim mu par skokova, Fournier pravio budalu od njega, al opet, nije on kriv i zamjeram Bekiru što ga je toliko držao dok nas je ovaj rešetao.

Atić definitivno katastrofalna forma i nikakvo samopouzdanje, lik se boji svoje sjene.

Mene je strah potcjenjivanja evo prvo Mađarske, jer na Francuze smo se naložili, a ovdje sad treba igrati sa reprezentacijom od koje smo realno bolji, ali bolji smo bili i od Crne Gore, pa nas omlatiše ko krušku.
Koševo Zapad

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 29 avg 2022, 11:00

forgempp je napisao/la:
28 avg 2022, 20:45
Cedi Osman :salut:
Us.rao sve na kraju , dva faula u napadu na nivou pionira ...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 29 avg 2022, 11:13

bombaysaphire je napisao/la:
29 avg 2022, 11:00
forgempp je napisao/la:
28 avg 2022, 20:45
Cedi Osman :salut:
Us.rao sve na kraju , dva faula u napadu na nivou pionira ...
Trebao bi neko definitivno u naslov teme dodati BiH, jer tema buni ljude, ima druga za uopšteno kvalifikacije za svjetsko, ova je samo za BiH.

Onda se krene o Turskoj, Srbiji i ostalim reprezentacijama i ode tema u peršun.

Inače Roberson je za Larkina Chris Paul lično.
Zayebali su se Turci s njim pravo.
Koševo Zapad

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 29 avg 2022, 11:26

Shategabri je napisao/la:
29 avg 2022, 08:25
Obzirom da sam još dva puta pogledao utakmicu sa Francuzima, moglo bi se svašta napisati, ali ukratko...

Nurk zasijao, onako kako on može i mora. Razbio je Goberta i Poiriera u oba smjera. Ne smije praviti glupe lične greške kao onu pred kraj prvog poluvremena. To bi nas moglo koštati.

Musa...varira od sjajnog do očajnog. Posebno upada u oči ono kad uvaljuje nekog sekund do istek napada. Ne možeš to raditi.

Brat Roberson šta reći, često kritikovan, al je ovo odigrao vrhunski. Kad smo padali, na -12 u 3/4, zaždi tricu da nas ostavi u životu. I generalno siguran s linije slobodnih, naš najbolji šuter sa distance. Čak i u odbrani nije toliko strašno, ok odgovarao mu matchup (mada kad ga je Okobo poslije preuzeo, bilo je gutavo), al sve u svemu on svoje igra vrhunski.

Lazić i Kamenjaš x faktor, odradili lavovski dio posla, neki ključni poeni, prije svega Lazić s onom tricom na kraju, ali i odbranom na Fournieru.

Gegić je imao finu sekvencu, prije svega je onog malog Albicya izbacio iz utakmice i rotacije. Navuče ga ko magarca i uđe mu u glavu.

Halilović isto fin posao odradio prije svega ofanzivno, Sulejmanović malo igrao da bi se dala neka ocjena.

Vrabac šta reći, pamtim mu par skokova, Fournier pravio budalu od njega, al opet, nije on kriv i zamjeram Bekiru što ga je toliko držao dok nas je ovaj rešetao.

Atić definitivno katastrofalna forma i nikakvo samopouzdanje, lik se boji svoje sjene.

Mene je strah potcjenjivanja evo prvo Mađarske, jer na Francuze smo se naložili, a ovdje sad treba igrati sa reprezentacijom od koje smo realno bolji, ali bolji smo bili i od Crne Gore, pa nas omlatiše ko krušku.
Gdjesi je gledao?
Hvala

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 29 avg 2022, 11:40

EdinjoBos je napisao/la:
29 avg 2022, 11:26
Shategabri je napisao/la:
29 avg 2022, 08:25

Gdjesi je gledao?
Hvala
Jučer ujutro je bila na nekom SK (mislim da je SK2).
Preksinoć isto u ponoć na SK1.
Ako imaš onu uslugu da vratiš unazad, eto ga.
Koševo Zapad

Victor
Kontakt:

Post Postao/la Victor » 29 avg 2022, 11:43

Beko je napisao/la:

e moj saveze
Toliko su mocni da su jedva 50 poena ubacili
Ex "invincible"

Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..

/Internazionale Milano/

=NYK=

Victor
Kontakt:

Post Postao/la Victor » 29 avg 2022, 11:45

hz1987 je napisao/la:
28 avg 2022, 17:00
Od megagnjeva do megaeuforije. Bas smo....nigdje mjere, sve iz krajnosti u krajnost. Ko bude igrao dobru odbranu, moze sebi osigurati neizvjesnu zavrsnicu s kim god da igra. Danas svi znaju kosarke, i favoriti se moraju truditi da opravdaju ulogu favorita, a s druge strane, jedna pobjeda/lasta ne cine proljece. Svi sada osciliraju, i najmanje sto nam treba je neutemeljena euforija i smaranje novinara.

Svaku utakmicu igrati do kraja, i paziti na kos razliku. I kad vidimo ne mozemo stici i u neizvijesnost zavrsnicu dovesti, i dalje upirati i gubiti sto manje. I uvjezbati ta yebena slobodna bacanja.

Ne zaboraviti 2013 i poraz od Latvije zbog nonsalancije i onda ganjanje razlike protiv Litve. Ako dobijas dobijaj sa sto vise razlike, a ako gubis, gledaj da izgubis minimalnom razlikom.

Ici korak po korak. Prvo apsolvirati madjare i onda svaku na pobjedu pa sta bude. Ne gledati kombinatorike vec igrati i igrati.
Ma samo u odbrani da stisnu nece nikom bit lako sa nama..ono protiv cg je bruka bila, da su samo odbranu bolje igrali ja grantujem da bi bili citavu tekmu unutar 10 razlike
Ex "invincible"

Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..

/Internazionale Milano/

=NYK=

Beko
Kontakt:

Post Postao/la Beko » 29 avg 2022, 12:25

Victor je napisao/la:
29 avg 2022, 11:43
Beko je napisao/la:

e moj saveze
Toliko su mocni da su jedva 50 poena ubacili
jasno je, da je pitanje stanja, da mogu igrati za selekciju svicarske

pa u austrijskoj ekipi ima 5-6 -iceva naturaliziranih
dobre guzove ima Belma

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 29 avg 2022, 14:45

forgempp je napisao/la:
27 avg 2022, 22:37
akisarajevo92 je napisao/la:
27 avg 2022, 22:33
najbolja utakmica reprezentacije ikada!

jos da je Avdic prenosio aa
PLATIT COVJEKU DA JE ODRADI PA DA IMAMO GLEDAT.
Ko kaže da već nije uradio to? :D

https://www.tiktok.com/@delpiero__10/vi ... 2540950022
Don't believe the hype.

NKSvatovacPoljice
Kontakt:

Post Postao/la NKSvatovacPoljice » 29 avg 2022, 21:46

29 avg 2022, 14:45
forgempp je napisao/la:
27 avg 2022, 22:37
27 avg 2022, 22:33
najbolja utakmica reprezentacije ikada!

jos da je Avdic prenosio aa
PLATIT COVJEKU DA JE ODRADI PA DA IMAMO GLEDAT.
Ko kaže da već nije uradio to? :D

https://www.tiktok.com/@delpiero__10/vi ... 2540950022
Svaka cast :salut:

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 29 avg 2022, 22:02

Jedan info iz druge ruke, 100% provjereno. Jaran mi je sjedio sa tipom koji poznaje Juku i sa kojim je sjedio ovih dana. Juka veli da je sve mafija okolo i da ne vjeruje da će više igrati z repku.

Ovo što igra igra za raju. Isto tako je rekao da su im podijelili po sendvič, a njemu su nudili cijela dva :D nakon što su stigli u Podgoricu nakon 10 sati truckanja. I da igrači nisu htjeli da prenoće nakon utakmice nego su odmah krenuli nazad.

Tako da nije nemoguće da je ona utakmica u CG bio neki revolt igrača.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.