Ovo je u rangu onog plavog tabuta na proslavi

Ovo je u rangu onog plavog tabuta na proslavi
Svaki derbi otkad znam za sebe se pjeva: "Daj mi majko sibicu i kantu benzina da zapalim Grbavicu da ne bude zima". Prigodna koreografija uz baklje i tu pjesmu. Odjednom nekog stid a pjeva se pjesma 100 godina.Shategabri je napisao/la: ↑30 avg 2022, 09:08Fakat koreografija vezana za to?
Mene jeste kao navijača Sarajeva.
Ja ne pjevam.Tatamata1946 je napisao/la: ↑30 avg 2022, 09:17Svaki derbi otkad znam za sebe se pjeva: "Daj mi majko sibicu i kantu benzina da zapalim Grbavicu da ne bude zima". Prigodna koreografija uz baklje i tu pjesmu. Odjednom nekog stid a pjeva se pjesma 100 godina.Shategabri je napisao/la: ↑30 avg 2022, 09:08Fakat koreografija vezana za to?
Ma nemoras ti pjevati. Vecina pjeva svaki derbi. A pjevaju i oni pogrdne stvari o Kosevu i o nama pa se ne stide.Shategabri je napisao/la: ↑30 avg 2022, 09:20Ja ne pjevam.Tatamata1946 je napisao/la: ↑30 avg 2022, 09:17Svaki derbi otkad znam za sebe se pjeva: "Daj mi majko sibicu i kantu benzina da zapalim Grbavicu da ne bude zima". Prigodna koreografija uz baklje i tu pjesmu. Odjednom nekog stid a pjeva se pjesma 100 godina.Shategabri je napisao/la: ↑30 avg 2022, 09:08
Fakat koreografija vezana za to?
Naravno da me stid, kontekst zapaljene Grbavice, pjesma, transparenti, sramota!
Sve ok, ja govorim svoj lični stav. Mene je stid da pjevam o zapaljenoj Grbavici od strane agresora.Tatamata1946 je napisao/la: ↑30 avg 2022, 09:29Ma nemoras ti pjevati. Vecina pjeva svaki derbi. A pjevaju i oni pogrdne stvari o Kosevu i o nama pa se ne stide.Shategabri je napisao/la: ↑30 avg 2022, 09:20Ja ne pjevam.Tatamata1946 je napisao/la: ↑30 avg 2022, 09:17
Svaki derbi otkad znam za sebe se pjeva: "Daj mi majko sibicu i kantu benzina da zapalim Grbavicu da ne bude zima". Prigodna koreografija uz baklje i tu pjesmu. Odjednom nekog stid a pjeva se pjesma 100 godina.
Koreografija prikazuje horde kako pale grbavicu a ne agresora. Moda da su uradili seeremo se ili pissamo se na grbavicu bilo bi prihvatljivije kao sto oni pjevaju j.bemo kosevo i sl.Shategabri je napisao/la: ↑30 avg 2022, 09:32Sve ok, ja govorim svoj lični stav. Mene je stid da pjevam o zapaljenoj Grbavici od strane agresora.Tatamata1946 je napisao/la: ↑30 avg 2022, 09:29Ma nemoras ti pjevati. Vecina pjeva svaki derbi. A pjevaju i oni pogrdne stvari o Kosevu i o nama pa se ne stide.Shategabri je napisao/la: ↑30 avg 2022, 09:20
Ja ne pjevam.
Svakom na obraz, pa tako i njima. Ima neka granica koja se ne prelazi bez obzira na sve.
Kad se potegne ta tema i ta pjesma, na forumima neko naš obično ubaci sliku zapaljene Grbavice iz rata.Tatamata1946 je napisao/la: ↑30 avg 2022, 09:40Koreografija prikazuje horde kako pale grbavicu a ne agresora. Moda da su uradili seeremo se ili pissamo se na grbavicu bilo bi prihvatljivije kao sto oni pjevaju j.bemo kosevo i sl.Shategabri je napisao/la: ↑30 avg 2022, 09:32Sve ok, ja govorim svoj lični stav. Mene je stid da pjevam o zapaljenoj Grbavici od strane agresora.Tatamata1946 je napisao/la: ↑30 avg 2022, 09:29
Ma nemoras ti pjevati. Vecina pjeva svaki derbi. A pjevaju i oni pogrdne stvari o Kosevu i o nama pa se ne stide.
Svakom na obraz, pa tako i njima. Ima neka granica koja se ne prelazi bez obzira na sve.
Edit: nema veze s ratom, pali se sibicom odnosno bakljama a ne granatama. Navijacko prepucavanje i navijacka pjesma, nije ratna pjesma daj mi majko sibicu
A Zrinjski? Ili se za njih podrazumjeva da su upali u ovoj prvoj turi?NerminFatic je napisao/la: ↑30 avg 2022, 09:49"Nakon što budu okončani radovi na Koševu, u Vrapčićima, Banjaluci i Tuzli, uslijedit će zamjena terena na stadionima FK Leotar u Trebinju, FK Sloga u Doboju, NK Široki Brijeg u Širokom Brijegu i HŠK Posušje u Posušju."![]()
Gledaj ti Vice. Ako hoces neku ravnotezu, pa sto ugura Slogu koja je tek usla a nisi teren Igmana iz Konjica, barabo!!
Sve te ja razumijem, samo kažem da smo sami krivi što se ta pjesma dovela u kontekst sa zločinačkom paljevinom Grbavicom.Tatamata1946 je napisao/la: ↑30 avg 2022, 09:55"Daj mi majko sibicu i kantu benzina da zapalim Grbavicu da ne bude zima" je starija navijacka pjesma i pretocena je u koreografiju na ovom derbiju. Nije to cetnicka pjesma i ne prica o ratu. Mozda grijesim i nemam sve tacne informacije ali ja to tako vidim a svako nek na svoj nacin to protumaci
Pa i Igman je tek usao. S tim sto Sloga ima vece sanse da opstane. A i po nacionalnom kljucu ako se gleda, u prvom krugu su terene dobili 4 kluba sa B predznakom, sad ide neki balans.NerminFatic je napisao/la: ↑30 avg 2022, 09:49"Nakon što budu okončani radovi na Koševu, u Vrapčićima, Banjaluci i Tuzli, uslijedit će zamjena terena na stadionima FK Leotar u Trebinju, FK Sloga u Doboju, NK Široki Brijeg u Širokom Brijegu i HŠK Posušje u Posušju."![]()
Gledaj ti Vice. Ako hoces neku ravnotezu, pa sto ugura Slogu koja je tek usla a nisi teren Igmana iz Konjica, barabo!!
Zna vico da igman nece biti tu sl sezoneShategabri je napisao/la: ↑30 avg 2022, 09:54A Zrinjski? Ili se za njih podrazumjeva da su upali u ovoj prvoj turi?NerminFatic je napisao/la: ↑30 avg 2022, 09:49"Nakon što budu okončani radovi na Koševu, u Vrapčićima, Banjaluci i Tuzli, uslijedit će zamjena terena na stadionima FK Leotar u Trebinju, FK Sloga u Doboju, NK Široki Brijeg u Širokom Brijegu i HŠK Posušje u Posušju."![]()
Ovo samo da Igman ostane kratkih rukava je baš bezobrazno.
Na osnovu čega ima veće šanse da ostane?Suvorov je napisao/la: ↑30 avg 2022, 10:19Pa i Igman je tek usao. S tim sto Sloga ima vece sanse da opstane. A i po nacionalnom kljucu ako se gleda, u prvom krugu su terene dobili 4 kluba sa B predznakom, sad ide neki balans.NerminFatic je napisao/la: ↑30 avg 2022, 09:49"Nakon što budu okončani radovi na Koševu, u Vrapčićima, Banjaluci i Tuzli, uslijedit će zamjena terena na stadionima FK Leotar u Trebinju, FK Sloga u Doboju, NK Široki Brijeg u Širokom Brijegu i HŠK Posušje u Posušju."![]()
Sta je dobio Zrinjski?Shategabri je napisao/la: ↑30 avg 2022, 10:28Na osnovu čega ima veće šanse da ostane?Suvorov je napisao/la: ↑30 avg 2022, 10:19Pa i Igman je tek usao. S tim sto Sloga ima vece sanse da opstane. A i po nacionalnom kljucu ako se gleda, u prvom krugu su terene dobili 4 kluba sa B predznakom, sad ide neki balans.NerminFatic je napisao/la: ↑30 avg 2022, 09:49"Nakon što budu okončani radovi na Koševu, u Vrapčićima, Banjaluci i Tuzli, uslijedit će zamjena terena na stadionima FK Leotar u Trebinju, FK Sloga u Doboju, NK Široki Brijeg u Širokom Brijegu i HŠK Posušje u Posušju."![]()
Dobili su i Borac i Zrinjski, Tušanj je jedan teren, a ne dva.
Mogao se valjda i Igman nekako ugurati da ne bude jedini crna ovca.
Osim toga, ako se gleda po nekom redu, oni su izborili plasman u PL, dok je Sloga dobila na veresiju.
Ma nemoj! A sad niti jedan B, kako ti to razvrstavas.Suvorov je napisao/la: ↑30 avg 2022, 10:19Pa i Igman je tek usao. S tim sto Sloga ima vece sanse da opstane. A i po nacionalnom kljucu ako se gleda, u prvom krugu su terene dobili 4 kluba sa B predznakom, sad ide neki balans.NerminFatic je napisao/la: ↑30 avg 2022, 09:49"Nakon što budu okončani radovi na Koševu, u Vrapčićima, Banjaluci i Tuzli, uslijedit će zamjena terena na stadionima FK Leotar u Trebinju, FK Sloga u Doboju, NK Široki Brijeg u Širokom Brijegu i HŠK Posušje u Posušju."![]()
Moze li slika clanske karte HSK Zrinjskitutankamon1905 je napisao/la: ↑29 avg 2022, 23:46Jel istina da se velez gasi napokon Bogu hvala?
Samo mi je onlylefta zao, jer je dobar covjek. On ce imat jedini dobrodoslicu pod Bijelim Brijegom.
Balorda je vec slao upite i molbe za godisnju ulaznicu Zrinje, ali je odbijen
Trenutno korisnika/ca: Hajdeee, maho_sa, MikiPirs, supervizor i 19 gostiju.