Apolitićni

Ps. Kome idu idući stihovi, kad šemsudin ode iz kluba? Kome mitomaniju spremate

Uhodan nacin finansiranjaAntipolitika3 je napisao/la: ↑30 avg 2022, 17:11Realno dobro su se komsije i drzale ovih par godina.Nije lako pratiti Zrinjski i biti konkurentan ali eto svemu dodje kraj.
Tko ce bolan dati Velezu svake godine 2 ,3 milijuna KM da bi bili u priliku konkurentni ekipama u vrhu ?
Bez privatnog novca i jednog vlasnika oni su osudjeni na propast jer hercegovina financira jednog velikana i velik dio te politike(na nasu srecu).SDA je dosta novca iz Bosne slala cak i duplo vise nego Zelji i Sarajevu ali mislim da je to samo bilo eto nek osvoje Kup za 100 godina i onda cemo se povuci.Zrinjski ima uhodan nacin financiranja i zna se tko kosi a tko vodu nosi jer smo natjerani da se drzimo zajedno(da je i od govana,nas je)plus imas neke transfere koje malo gura Dinamo pa evo i Basic je otisao za finu cifru dok u komsija to nije slucaj jednostavno nema tko vise pogurati a pitanje je ima li itko vise i voljan bacati novac u nesto sto ga nikako ne vraca(slucaj opet politike i njene volje)
killafrommanilla je napisao/la: ↑30 avg 2022, 17:42Uhodan nacin finansiranjaAntipolitika3 je napisao/la: ↑30 avg 2022, 17:11Realno dobro su se komsije i drzale ovih par godina.Nije lako pratiti Zrinjski i biti konkurentan ali eto svemu dodje kraj.
Tko ce bolan dati Velezu svake godine 2 ,3 milijuna KM da bi bili u priliku konkurentni ekipama u vrhu ?
Bez privatnog novca i jednog vlasnika oni su osudjeni na propast jer hercegovina financira jednog velikana i velik dio te politike(na nasu srecu).SDA je dosta novca iz Bosne slala cak i duplo vise nego Zelji i Sarajevu ali mislim da je to samo bilo eto nek osvoje Kup za 100 godina i onda cemo se povuci.Zrinjski ima uhodan nacin financiranja i zna se tko kosi a tko vodu nosi jer smo natjerani da se drzimo zajedno(da je i od govana,nas je)plus imas neke transfere koje malo gura Dinamo pa evo i Basic je otisao za finu cifru dok u komsija to nije slucaj jednostavno nema tko vise pogurati a pitanje je ima li itko vise i voljan bacati novac u nesto sto ga nikako ne vraca(slucaj opet politike i njene volje)
Aj ne rise majke tiposao sam ti odgovoriti argumentovano, ali sam onda skontao, ako klub kojeg je politika napravila i politika odrzava 20 i kusur godina, pocne spominjati kako nema od politike nista, onda ni ne vrijedi dalje pisati
Jedino na cemu vam se moze skinuti kapa je namazanost i nacin na koji se financirate i kako ne talasate bez obzira na sve. Da, zivite od Dinama i po 200k za Sucica i Sakotu, hos nam to pricat boga ti
i da, hoces nam otkriti i ko je posrednik u dovodjenju Kabirija i uvlacenju istog u Zrinjski? Ili je dosao zbog ideologije i svega onog sto predstavlja Zrinjski, mos nam i to napisat![]()
PS:Kabiria je dovela iskljucivo prilika(Aluminij unistili domaci izdajnici,Ina mala maca u HR kako se kralo) i neka poznanstva a lik voli nogomet bio je i u M.Haifu ulozio milijune i milijune svog novca ali je klub bankrotirao jer je bio duzan 60mil KM.Antipolitika3 je napisao/la: ↑30 avg 2022, 17:59Nisam rekao da se tako financiramo vec da pomalo se krpe rupe na taj nacin plus Aluminij sada i Kabiri pa se lakse dise ,ipak i ovaj novac od europe od 2mil KM nije za baciti dok u vas ne vidim vise ozbiljnog ulagaca ako Fadil ode.
Pa vidis onda da pojma nemas i pokusavas samo da napravis svadju i prepirku i moj tata je jaci od tvog tate.Antipolitika3 je napisao/la: ↑30 avg 2022, 17:59Nisam rekao da se tako financiramo vec da pomalo se krpe rupe na taj nacin plus Aluminij sada i Kabiri pa se lakse dise ,ipak i ovaj novac od europe od 2mil KM nije za baciti dok u vas ne vidim vise ozbiljnog ulagaca ako Fadil ode.
Mi iskoristavamo politiku na najbolji nacin, dok vas politika rusi, i u svakome klubu je politika umjesana, A vama je Novalic, FBiH financirao stadion, ako vam laze legendarni golman i jos par navijaca onda lazem i ja..killafrommanilla je napisao/la: ↑30 avg 2022, 18:25Pa vidis onda da pojma nemas i pokusavas samo da napravis svadju i prepirku i moj tata je jaci od tvog tate.Antipolitika3 je napisao/la: ↑30 avg 2022, 17:59Nisam rekao da se tako financiramo vec da pomalo se krpe rupe na taj nacin plus Aluminij sada i Kabiri pa se lakse dise ,ipak i ovaj novac od europe od 2mil KM nije za baciti dok u vas ne vidim vise ozbiljnog ulagaca ako Fadil ode.
Kabirija je doveo direktno Dragan Covic, odnosno na njegovu inicijativu se posvetio Zrinjskom. Sto je po meni okej, iskoristili ste politiku na najbolji nacin, dobili nesto u sto Zidov ne bi ni pogledao da nije Covica i sve pet. Ali mojne mi "antipolitike" bgt.
I opet cu pitati, jel stvarno mislis da je ova prica oko Veleza odradjena novcem od Fadila Novalica, iskljucivo njega i FBIH? Da nije postojao odnosno da ne postoji nijedan drugi izvor financiranja?
Znamo i ti i ja da nije tako. Isto tako kao sto znamo da se politika u ovoj drzavi prozima kroz sve slojeve drustva, i da je na fudbalskim klubovima da je iskoriste, a ne da ona iskoristi njih.
Djelomicno si u pravu, ali moras razdvojit to da ste vi politicki projekt Hrvata u BiH, da su sva ulaganja usmjerena iz drazvnih firmi gdje imate vecinu prema vama, svi politicki ovisni privrednici iz Hercegovine su uslovljeni da moraju pomagati vas i to je tako realno dok za razliku od nas u postratnom periodu nismo feninga dobili od politike jer nismo bili bitni pored sarajevskih blizanaca. Sve sto smo dobili u posljednjih par godina je mizerno u poredjenju sa sredstvima koje vi dobijate od politike. Samim tim glupo je potencirati bilo kakav vid price da smo mi politicki projekat ili nesto slicno. Kao u svakoj sferi u drzavi hijene iz politike su osjetile da mogu koji izborni bod pokupit na nekoj pozitivnoj prici kao sto je Velez u posljednjih par godina (sad najbolji primjer Lana Pudar) . Mi smo se finansirali i bez njih i opet ce uskociti novi ljudi da nastave taj put koji je utaban jer sad nije situacija kao sto je bila kod prethodnika ove uprave vec puno, puno bolja tako da Velez nece dozivjeti raskol kao sto mnogi prizeljkujete.Vamosjedan je napisao/la: ↑30 avg 2022, 18:31Mi iskoristavamo politiku na najbolji nacin, dok vas politika rusi, i u svakome klubu je politika umjesana, A vama je Novalic, FBiH financirao stadion, ako vam laze legendarni golman i jos par navijaca onda lazem i ja..killafrommanilla je napisao/la: ↑30 avg 2022, 18:25Pa vidis onda da pojma nemas i pokusavas samo da napravis svadju i prepirku i moj tata je jaci od tvog tate.Antipolitika3 je napisao/la: ↑30 avg 2022, 17:59Nisam rekao da se tako financiramo vec da pomalo se krpe rupe na taj nacin plus Aluminij sada i Kabiri pa se lakse dise ,ipak i ovaj novac od europe od 2mil KM nije za baciti dok u vas ne vidim vise ozbiljnog ulagaca ako Fadil ode.
Kabirija je doveo direktno Dragan Covic, odnosno na njegovu inicijativu se posvetio Zrinjskom. Sto je po meni okej, iskoristili ste politiku na najbolji nacin, dobili nesto u sto Zidov ne bi ni pogledao da nije Covica i sve pet. Ali mojne mi "antipolitike" bgt.
I opet cu pitati, jel stvarno mislis da je ova prica oko Veleza odradjena novcem od Fadila Novalica, iskljucivo njega i FBIH? Da nije postojao odnosno da ne postoji nijedan drugi izvor financiranja?
Znamo i ti i ja da nije tako. Isto tako kao sto znamo da se politika u ovoj drzavi prozima kroz sve slojeve drustva, i da je na fudbalskim klubovima da je iskoriste, a ne da ona iskoristi njih.
Vi ste rezimski projekt rezima kojeg vise nema, od veleza ostalo samo ime, i velez je samo proslost....Cernica22 je napisao/la: ↑30 avg 2022, 18:41Djelomicno si u pravu, ali moras razdvojit to da ste vi politicki projekt Hrvata u BiH, da su sva ulaganja usmjerena iz drazvnih firmi gdje imate vecinu prema vama, svi politicki ovisni privrednici iz Hercegovine su uslovljeni da moraju pomagati vas i to je tako realno dok za razliku od nas u postratnom periodu nismo feninga dobili od politike jer nismo bili bitni pored sarajevskih blizanaca. Sve sto smo dobili u posljednjih par godina je mizerno u poredjenju sa sredstvima koje vi dobijate od politike. Samim tim glupo je potencirati bilo kakav vid price da smo mi politicki projekat ili nesto slicno. Kao u svakoj sferi u drzavi hijene iz politike su osjetile da mogu koji izborni bod pokupit na nekoj pozitivnoj prici kao sto je Velez u posljednjih par godina (sad najbolji primjer Lana Pudar) . Mi smo se finansirali i bez njih i opet ce uskociti novi ljudi da nastave taj put koji je utaban jer sad nije situacija kao sto je bila kod prethodnika ove uprave vec puno, puno bolja tako da Velez nece dozivjeti raskol kao sto mnogi prizeljkujete.Vamosjedan je napisao/la: ↑30 avg 2022, 18:31Mi iskoristavamo politiku na najbolji nacin, dok vas politika rusi, i u svakome klubu je politika umjesana, A vama je Novalic, FBiH financirao stadion, ako vam laze legendarni golman i jos par navijaca onda lazem i ja..killafrommanilla je napisao/la: ↑30 avg 2022, 18:25
Pa vidis onda da pojma nemas i pokusavas samo da napravis svadju i prepirku i moj tata je jaci od tvog tate.
Znamo i ti i ja da nije tako. Isto tako kao sto znamo da se politika u ovoj drzavi prozima kroz sve slojeve drustva, i da je na fudbalskim klubovima da je iskoriste, a ne da ona iskoristi njih.![]()
Da, Fadil Novalic i Vlada FBiH su ucestvovali u izgradnji stadiona. Ali da su glavni ulagaci ili sta vec, nisu. Niti bi ulagali da nije sve prije toga pripremljeno i da klub nije na zdravim nogama.Vamosjedan je napisao/la: ↑30 avg 2022, 18:31Mi iskoristavamo politiku na najbolji nacin, dok vas politika rusi, i u svakome klubu je politika umjesana, A vama je Novalic, FBiH financirao stadion, ako vam laze legendarni golman i jos par navijaca onda lazem i ja..killafrommanilla je napisao/la: ↑30 avg 2022, 18:25Pa vidis onda da pojma nemas i pokusavas samo da napravis svadju i prepirku i moj tata je jaci od tvog tate.Antipolitika3 je napisao/la: ↑30 avg 2022, 17:59Nisam rekao da se tako financiramo vec da pomalo se krpe rupe na taj nacin plus Aluminij sada i Kabiri pa se lakse dise ,ipak i ovaj novac od europe od 2mil KM nije za baciti dok u vas ne vidim vise ozbiljnog ulagaca ako Fadil ode.
Ako smo rezimski projekt tog rezima kako onda objasnjavas, zaustavljanje Veleza u osvajanju lige, kako bar tri titule nemamo kao naprimjer vi sto imate 6 osvojenih samo na osnovu rezima, ova posljednja ne moze se nista reci. Bit ce Veleza, bit ce Starog mosta.. dalje i sam znas .Vamosjedan je napisao/la: ↑30 avg 2022, 18:50Vi ste rezimski projekt rezima kojeg vise nema, od veleza ostalo samo ime, i velez je samo proslost....Cernica22 je napisao/la: ↑30 avg 2022, 18:41Djelomicno si u pravu, ali moras razdvojit to da ste vi politicki projekt Hrvata u BiH, da su sva ulaganja usmjerena iz drazvnih firmi gdje imate vecinu prema vama, svi politicki ovisni privrednici iz Hercegovine su uslovljeni da moraju pomagati vas i to je tako realno dok za razliku od nas u postratnom periodu nismo feninga dobili od politike jer nismo bili bitni pored sarajevskih blizanaca. Sve sto smo dobili u posljednjih par godina je mizerno u poredjenju sa sredstvima koje vi dobijate od politike. Samim tim glupo je potencirati bilo kakav vid price da smo mi politicki projekat ili nesto slicno. Kao u svakoj sferi u drzavi hijene iz politike su osjetile da mogu koji izborni bod pokupit na nekoj pozitivnoj prici kao sto je Velez u posljednjih par godina (sad najbolji primjer Lana Pudar) . Mi smo se finansirali i bez njih i opet ce uskociti novi ljudi da nastave taj put koji je utaban jer sad nije situacija kao sto je bila kod prethodnika ove uprave vec puno, puno bolja tako da Velez nece dozivjeti raskol kao sto mnogi prizeljkujete.Vamosjedan je napisao/la: ↑30 avg 2022, 18:31
Mi iskoristavamo politiku na najbolji nacin, dok vas politika rusi, i u svakome klubu je politika umjesana, A vama je Novalic, FBiH financirao stadion, ako vam laze legendarni golman i jos par navijaca onda lazem i ja..![]()
Trenutno korisnika/ca: Majestic-12 [Bot], rishovski, tuitamo, VolimBiH96 i 28 gostiju.