AC Milan
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
- Romagnoli13
- Kontakt:
Re: AC Milan
Očekivao sam 10 bodova najmanje u prva 4 meča nakon što je raspored izašao, ali ipak 8.
Jedino pozitivno je to što nisu izgubili već 20 mečeva i povratak Kjaera. Sve ostalo slabo. Kao da svjesno nisu igrali na 100%. Jer ovo nije isti tim kao što je bio prije samo 3 dana.
Jedino pozitivno je to što nisu izgubili već 20 mečeva i povratak Kjaera. Sve ostalo slabo. Kao da svjesno nisu igrali na 100%. Jer ovo nije isti tim kao što je bio prije samo 3 dana.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
A sta je sa tim napadackim silnim talentima koje kamarimo u primaveru? Gdje je taj neki Lazetic, Robak i vrazije matere?
Kad cinis zulum nad nemocnim sjeti se Bozije moci nad tobom!!!!
free Palestine!!!
free Palestine!!!
- Beduin
- Kontakt:
Ocajna igra, nazor, bez trunke timskog duha i organizacije. Zasto? Kao da se nastavilo oslanjati na Leaoa i njegove prodore pa sta prodje. Ovaj to odlicno zloupotrebljava, bez imalo obraza i zelje da igra fudbala sa suigracima. Tu je kriv trener. Prvo sto dopusta onakvo ponasanje jednom igracu, sto iz sezone u sezonu ga ne moze nauciti da odigra pass sa suigracem do sebe i tako stvara visak prostora kao i ubrza samu igru, a sa druge strane sto ne moze da poveze ekipu i da vidim trenerov rukopis izgradjenih akcija, organizacije.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
- Romagnoli13
- Kontakt:
Ne treba ići iz krajnosti u krajnost. Pioli je večeras pokušao rotirati pola ekipe skoro. Nije ispalo kako je očekivao. Idemo dalje. Sad 4 dana iskoristiti i dobro se pripremiti za derbi.
Theo i odbrana osim Florenzia jedini koji su uradili nešto konkretno. Ako se već mogu izvući neke pozitivne stvari, onda je to.
Osim desnog krila, ovaj Milan treba i napadača koji upravo jedinim potezom riješava ovakve mečeve. A Milan takvog nema, ustvari ima. Ali njemu je 41 godina i nema ga do decembra. O Origiju ćemo tek kad odigra poneki meč.
Theo i odbrana osim Florenzia jedini koji su uradili nešto konkretno. Ako se već mogu izvući neke pozitivne stvari, onda je to.
Osim desnog krila, ovaj Milan treba i napadača koji upravo jedinim potezom riješava ovakve mečeve. A Milan takvog nema, ustvari ima. Ali njemu je 41 godina i nema ga do decembra. O Origiju ćemo tek kad odigra poneki meč.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
Ma realno Leao ima priličan problem kada se protivnik zatvori, hajde što mu je skresan taj faktor brzine i iskorištavanja velikog prostora, ali on se čak u tim situacijama rijetko i nudi.nextterrain je napisao/la: ↑30 avg 2022, 20:34Cijelu utakmicu su pokusavali s nekim dugim loptama, a bilo je dovoljno prostora za kombinatorika. I neka, nek svaki put kiksaju kad Brahima stavi u prvu postavu, beskoristan igrac jednostavno.
Nije se niko proslavio, pogotovo Leao i Bennacer od igraca od kojih ocekujes nesto.
Ovo je Piolijev kiks. Da je imao Rebica i Origija mislim da bi davno izveo Girouda i Leaoa koji su bas bili losi
Okej, ne možeš pretrčati protivnika koji se organizovano brani ali makar možeš napadati i proći svog čuvara, pa onda dalje centriraj uradi nešto. On samo u sredinu ulazi čim nema prostora.
Mora poraditi na tome da bude okomitiji u svakoj situaciji jer inače nikada neće postati WC igrač, pa neće se uvijek protivnik otvoriti da im ti možeš trčati u leđa.
U prvom poluvremenu ga je kud i kamo i bilo zato što je Sassuolo napadao (druga je stvar što smo mi samo nabijali loptu) pa je bilo prostora za tranziciju, ali u drugom kada su se i oni svjesno povukli tu je i Rafa neutralisan.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- UrbyEmanuelson
- Kontakt:
Nakon onako zrelo odigrane utakmice protiv Bologne,oni nam ponude ovo danas. Imam osjecaj da su vec pola sata prije kraja poceli da nabijaju loptu u bunar. Ne znam sta im se desilo ali trebalo je malo više živosti u igri i ovo bi se vrlo lagano riješilo u našu korist. Jesu li vec glavama bili na derbiju ne znam,ako i jesu to je do trenera. Znam samo da se uopste nisu puno potrudili da odigraju nesto po zemlji i iskombinuju tako sebi priliku za gol.
Nekad mi je draže da izgube nego 0-0 da odigraju. Najgluplji rezultat definitivno.
Valjda se trznu i pripreme za derbi kako i dolikuje.
Nekad mi je draže da izgube nego 0-0 da odigraju. Najgluplji rezultat definitivno.
Valjda se trznu i pripreme za derbi kako i dolikuje.
- Romagnoli13
- Kontakt:
I Pioli je u intervjuu poslije meča skoro pa rekao ovo što mi govorimo. Premalo kretanja, bez pressinga, puno prekida, bez živosti. Dešava se to svim ekipama. Idemo dalje. Nema vremena za žalopojke već za 4 dana je derbi pa onda LPa.
- Beduin
- Kontakt:
Njegov problem je sto nema osjecaj za timsku igru, za dupli pass, da kad krene u sredinu rjesava se lopte nakon prolaska 1 igraca, ima problem da vidi suigrace i prati igru.Raonffa je napisao/la: ↑30 avg 2022, 20:56Ma realno Leao ima priličan problem kada se protivnik zatvori, hajde što mu je skresan taj faktor brzine i iskorištavanja velikog prostora, ali on se čak u tim situacijama rijetko i nudi.nextterrain je napisao/la: ↑30 avg 2022, 20:34Cijelu utakmicu su pokusavali s nekim dugim loptama, a bilo je dovoljno prostora za kombinatorika. I neka, nek svaki put kiksaju kad Brahima stavi u prvu postavu, beskoristan igrac jednostavno.
Nije se niko proslavio, pogotovo Leao i Bennacer od igraca od kojih ocekujes nesto.
Ovo je Piolijev kiks. Da je imao Rebica i Origija mislim da bi davno izveo Girouda i Leaoa koji su bas bili losi
Okej, ne možeš pretrčati protivnika koji se organizovano brani ali makar možeš napadati i proći svog čuvara, pa onda dalje centriraj uradi nešto. On samo u sredinu ulazi čim nema prostora.
Mora poraditi na tome da bude okomitiji u svakoj situaciji jer inače nikada neće postati WC igrač, pa neće se uvijek protivnik otvoriti da im ti možeš trčati u leđa.
U prvom poluvremenu ga je kud i kamo i bilo zato što je Sassuolo napadao (druga je stvar što smo mi samo nabijali loptu) pa je bilo prostora za tranziciju, ali u drugom kada su se i oni svjesno povukli tu je i Rafa neutralisan.
A jos kad vidim ono kretanie bez lopte i boliqurac za pomaganje odbrani ja bih mu glavu otkino.
Cini mi se otkako Ibre nema na terenu i on se prolopovio.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
- Romagnoli13
- Kontakt:
Maignan 36 utakmica u ligi 19 puta sačuvana mreža. Daleko najbolji golman lige i top 5 u evropi.
Jos na to dodas i njegova cesta klizanja i rahljavost u nekim trenutcima i nekad se pitas da li on vrijedi vise od 30 miliona. Svojim stavom i ponasanjem podsjeca na Nianga i Balotellia.Beduin je napisao/la: ↑30 avg 2022, 21:21Njegov problem je sto nema osjecaj za timsku igru, za dupli pass, da kad krene u sredinu rjesava se lopte nakon prolaska 1 igraca, ima problem da vidi suigrace i prati igru.
A jos kad vidim ono kretanie bez lopte i boliqurac za pomaganje odbrani ja bih mu glavu otkino.
- Romagnoli13
- Kontakt:
Možda je čovjeku dok*rčilo igrati sa Diazom i Saletom pa onda i on se prestane truditi. Svjesni su svi u klubu šta ovoj ekipi fali, samo nikome nije jasno zašto se to ne rješava. Imaš 9 od 11 pozicija odlično pokrivenih, ali te dvije su rak rana ove ekipe.
Nakon dugo dugo vremena nisam mogao gledati citavu utakmicu vec malo samo na prekide, i izgleda da sam potrefio kad treba. Steta prosuta dva boda, ali boze moj idemo dalje....
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
- Romagnoli13
- Kontakt:
10% Milana će držati grupacija koja je vlasnik Yankeesa. Prema onome što se može pročitati i čuti. Velike promjene se očekuju u Milanu, prvenstveno u marketingu, zaradi i povećanju prihoda.
Upravu si, prilično je jednodimenzionalan iako je u toj igri koja mu odgovara zaista fantastičan, ali nije to dovoljno za najveće domete.Beduin je napisao/la: ↑30 avg 2022, 21:21Njegov problem je sto nema osjecaj za timsku igru, za dupli pass, da kad krene u sredinu rjesava se lopte nakon prolaska 1 igraca, ima problem da vidi suigrace i prati igru.Raonffa je napisao/la: ↑30 avg 2022, 20:56Ma realno Leao ima priličan problem kada se protivnik zatvori, hajde što mu je skresan taj faktor brzine i iskorištavanja velikog prostora, ali on se čak u tim situacijama rijetko i nudi.nextterrain je napisao/la: ↑30 avg 2022, 20:34Cijelu utakmicu su pokusavali s nekim dugim loptama, a bilo je dovoljno prostora za kombinatorika. I neka, nek svaki put kiksaju kad Brahima stavi u prvu postavu, beskoristan igrac jednostavno.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Nisam ni ja mogao gledati jer sam bio na poslu, vidim da nisam ništa ni propustio. 
Bez nekog pametovanja, ovo je prvenstveno Piolijeva greška jer ne vidim svrhu rotiranja nakon 3 kola. To možda može proći protiv slabijih ekipa, ali protiv solidnih ekipa poput Sasula u gostima je bespotrebno kockanje koje ih je na kraju koštalo.
Ja ne znam dokle će se Diaz šlepati na konto prošle sezone, gdje je btw bio očajan u 90% utakmica i kad će se Pioli okaniti tog razmišljanja gdje se osjeća dužan preferirati igrače koji su osvojili skudeto.
Diaz prosto ne može i ne smije vidjeti terena pored Ketelara i Adlija, ne znam koliko više prilika mora dobiti i zasrati da bi mu se konačno reducirala minutaža.
Desno krilo će nastaviti biti ubjedljivo najslabija karika bar do januara. Znači uvijek ista priča, Salamander odigra par solidnih utakmica sa klupe, daš mu priliku od prve minute i bude katastrofa... identična priča i sa Mesijasom, samo drugi likovi. I repeat, do beskonačnosti.
Bez nekog pametovanja, ovo je prvenstveno Piolijeva greška jer ne vidim svrhu rotiranja nakon 3 kola. To možda može proći protiv slabijih ekipa, ali protiv solidnih ekipa poput Sasula u gostima je bespotrebno kockanje koje ih je na kraju koštalo.
Ja ne znam dokle će se Diaz šlepati na konto prošle sezone, gdje je btw bio očajan u 90% utakmica i kad će se Pioli okaniti tog razmišljanja gdje se osjeća dužan preferirati igrače koji su osvojili skudeto.
Desno krilo će nastaviti biti ubjedljivo najslabija karika bar do januara. Znači uvijek ista priča, Salamander odigra par solidnih utakmica sa klupe, daš mu priliku od prve minute i bude katastrofa... identična priča i sa Mesijasom, samo drugi likovi. I repeat, do beskonačnosti.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
- Felixians4
- Kontakt:
Zašto Belgijca Alexisa se ne isproba na nekoj drugoj poziciji,više u centrali? Nezgodan raspored LP/Serie A,no doma bi trebali biti dominantna snaga
- Romagnoli13
- Kontakt:
Pa Alexis je večeras u većem dijelu bolje igrao nego Leao. Ako ćemo već iskreno
Jel to ti opet komsijama srecu zelis 
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
ja koliko sam vidio najveci je problem sto je poceo Pobega. Momak je bio katsdtrofa, nije ugiran i mislim da ne moze igrati u ovom tim i ovim taktickim zamislima. Ubio je Benasera, koji se potrosio i mi smo odmah kita od ekipe. .
Bas je spor i trom. Nadam se da je ovakva predstava jer se nije uklopio i navikao.
Dodatni problem je igranje Kjera umjesto Kalula. Mnogo bolje djelujemo organizacijski prema naprijed sa malisom.
Sale pukao psihicki. Vidi se jasno na njemu, postao je kontraproduktivan. Sto se vise trudi, veca sranja pravi.
Mesias treba igrati SS ili napadaca. Ovo na krilu nema vise smisla.
Mozda je ovo danas i dobro, iz ugla da jos vise zapnu na derbiju.
Bas je spor i trom. Nadam se da je ovakva predstava jer se nije uklopio i navikao.
Dodatni problem je igranje Kjera umjesto Kalula. Mnogo bolje djelujemo organizacijski prema naprijed sa malisom.
Sale pukao psihicki. Vidi se jasno na njemu, postao je kontraproduktivan. Sto se vise trudi, veca sranja pravi.
Mesias treba igrati SS ili napadaca. Ovo na krilu nema vise smisla.
Mozda je ovo danas i dobro, iz ugla da jos vise zapnu na derbiju.
-
celikmilan
- Kontakt:
Ovdje nije čak ni bio problem ko je igrao (iako je to desno krilo pravi nedostatak) nego pristup samoj igri. Možda i jesu igrali mirno vjerujući da tako mogu doći do pobjede ali ni do kraja utakmice uopće nisu pojačavali pritisak na protivnika. To moraju da promjene.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.