Senijad Ibričić

Esii TM87
Kontakt:

Re: Senijad Ibričić

Post Postao/la Esii TM87 » 13 feb 2011, 16:45

Offside je napisao/la:Ne papak, mangup!
Modra boja na platnu, grb Manchester Cityja vezen u zlatu, to je zastava naša bosanska.
Sidje Ibro papcino :lol:
1921-2011

Denizmare

Post Postao/la Denizmare » 13 feb 2011, 16:45

hrk je napisao/la:
Pasodzigera je napisao/la:
HZ_ilidzaa je napisao/la:Cekaj , nelogicno razmisljate , Hajduk je napravio ime od Ibricica. Isto bih postupio kao i on. Jednom se proslavlja 100 godina svog najdrazeg kluba.
Vidio bi on jednu veliku K.....inu po celu od Hajduka da nije bio reprezentativac BIH ;)
jest vala igrali smo na svjetskom prvenstvu pa ga je to prodalo :lol: :lol:
ne,ne ,igrao je u Ligi prvaka sa Hajdukom pa ga je to prodalo :lol: :lol:

jocker

Post Postao/la jocker » 13 feb 2011, 16:49

Ja ga moram malo braniti rekao je da nije spreman za utakmicu i nije dosao,a ovo je proslava odigrao je samo 10 minuta rekreativnih,dosao covjek da se oprosti od navijaca i kluba ne znam sto ste toliko zapeli.

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 13 feb 2011, 17:01

Meni je Ibricic poslije ove epizode totalno pao u ocima. U principu mogao je stici na obadvije utakmice. Na kraju krajeva evo cisto emocionalno dosao je izabrao izmedju navijaca na Poljudu i navijaca koji su prevalili hiljade kilometara da bi bili prisutni u Atlanti. Njegovo srce je izabralo Poljud. Respektujem njegov izbor i simpatije ali se meni iskreno to sve gadi. Uvijek sam isticao njegovu lojalnost i disciplinu ali je ovo bacilo strasnu sjenu na njega kao igraca i Bosanca. Susicu dajem svaku podrsku u kaznjavanju. Naravno ne ista kazna kao Begovica jer Ibricic ima odredjenih zasluga do sada u repci za razliku od Kanadjanina.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 13 feb 2011, 17:02

Modra boja na platnu, grb Manchester Cityja vezen u zlatu, to je zastava naša bosanska.
Ne mangup, seljak!

Mangup je Spahic.

Ovo je ficfiric po svemu. Dokazao ko je i sta je, voli vasare i karnevale i takav je igrac, za malih igralista.

I za tebe, posto si isti ko on, mnogi bi mater prodali da zaigraju na Old Trafordu i zabiju gol, pred 73.000 navijaca u kolijevci fudbala a ne pred 50.000 pijanih hajduka u tekmi sa ceskim turistima.

Porediti Dzeksona i Old Traford sa karnevalom u Splitu i cesima, moze samo retard.
Cuva Bog Zelju svog!

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 13 feb 2011, 17:16

mirzza je napisao/la:
Ne mangup, seljak!

Mangup je Spahic.

Ovo je ficfiric po svemu. Dokazao ko je i sta je, voli vasare i karnevale i takav je igrac, za malih igralista.

I za tebe, posto si isti ko on, mnogi bi mater prodali da zaigraju na Old Trafordu i zabiju gol, pred 73.000 navijaca u kolijevci fudbala a ne pred 50.000 pijanih hajduka u tekmi sa ceskim turistima.

Porediti Dzeksona i Old Traford sa karnevalom u Splitu i cesima, moze samo retard.
Onda mi je drago što sam retard (il kako se to već kaže pravilno). Ipak mi je draži karneval nego kazališna publika.

Ibričiću veliko hvala što je došao na proslavu i rođendan Hajduka!!
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

Offside
Kontakt:

Post Postao/la Offside » 13 feb 2011, 17:39

Ne Mirza, nego mangup. Spaha je mangup, slažem se... O seljakluku, o tome možemo naširoko, pošto su seljakluk, new primitives, Zabranjeno Pušenje, Top Lista Nadrealista itd. glavni brendovi našeg glavnog "grada" ili ti ga sela sa tramvajem, na neki način svi smo mi u Bosni seljaci, što ja ne smatram manom, nego prednosti, ali dobro to je sad druga tema. Vidiš, Džeko i Senijad su za tvoju informaciju dva najbolja prijatelja, Džeko je prije mjesec dana izložio riziku svoje milionske noge na malonogometnom turniru u Splitu ne bi li pomogao Ibrinoj momčadi da osvoji turnir. Vidiš obojica žive svoj san, jedan zabija na teatru snova, drugom se klanja cijeli Split na proslavi 100 godina najvećeg kluba na području regije (ovo pišem kao deklarirani Dinamovac). To što je to za tebe vašar, tvoja stvar... E sad dolazimo do problema. Džekin gol Unitedu je bitan, velika stvar za nas, našu zemlju i za Edina. Jel ta utakmica je praćena u cijelom svijetu. Ibrinih deset minuta protiv Slavie je u globalu nevažno, kako za nas, tako i za medije, ali za Ibru to je trenutak od kojeg se koža ježi, kruna njegove dosadašnje karijere, trenutak kojeg će jednog dana pričati svojim unucima dok bude hladio matora jaja u moru na splitskim bačvicama. Iz naše perspektive lako je pravdati jednog, a blatiti drugog, no stvari nikad nisu tako crne i bijele. Što se mene tiče, ja ne bi prodao mater jer ja sam svoje životne ambicije ostvario, kako na privatnom tako i na poslovnom planu. Srce mi je puno kad vidim kako i drugi moji zemljaci ostvaruju svoje ambicije zvali se oni Senijad ili Edin. I iskreno mi je žao onih čiji će jedini životni doseg biti forumsko pljuvanje po Ibričiću, Ibiševiću, Salihamidžiću...
"Inzaghi-a je majka rodila u ofsajdu" by Alex Ferguson

scudetto
Kontakt:

Post Postao/la scudetto » 13 feb 2011, 17:41

Nemojte se prepirati,neka bude i mangup i seljak i jos nesto pa tako da bude 3 in 1 :lol:

Derim

Post Postao/la Derim » 13 feb 2011, 17:45

Offside je napisao/la:Ne Mirza, nego mangup. Spaha je mangup, slažem se... O seljakluku, o tome možemo naširoko, pošto su seljakluk, new primitives, Zabranjeno Pušenje, Top Lista Nadrealista itd. glavni brendovi našeg glavnog "grada" ili ti ga sela sa tramvajem, na neki način svi smo mi u Bosni seljaci, što ja ne smatram manom, nego prednosti, ali dobro to je sad druga tema. Vidiš, Džeko i Senijad su za tvoju informaciju dva najbolja prijatelja, Džeko je prije mjesec dana izložio riziku svoje milionske noge na malonogometnom turniru u Splitu ne bi li pomogao Ibrinoj momčadi da osvoji turnir. Vidiš obojica žive svoj san, jedan zabija na teatru snova, drugom se klanja cijeli Split na proslavi 100 godina najvećeg kluba na području regije (ovo pišem kao deklarirani Dinamovac). To što je to za tebe vašar, tvoja stvar... E sad dolazimo do problema. Džekin gol Unitedu je bitan, velika stvar za nas, našu zemlju i za Edina. Jel ta utakmica je praćena u cijelom svijetu. Ibrinih deset minuta protiv Slavie je u globalu nevažno, kako za nas, tako i za medije, ali za Ibru to je trenutak od kojeg se koža ježi, kruna njegove dosadašnje karijere, trenutak kojeg će jednog dana pričati svojim unucima dok bude hladio matora jaja u moru na splitskim bačvicama. Iz naše perspektive lako je pravdati jednog, a blatiti drugog, no stvari nikad nisu tako crne i bijele. Što se mene tiče, ja ne bi prodao mater jer ja sam svoje životne ambicije ostvario, kako na privatnom tako i na poslovnom planu. Srce mi je puno kad vidim kako i drugi moji zemljaci ostvaruju svoje ambicije zvali se oni Senijad ili Edin. I iskreno mi je žao onih čiji će jedini životni doseg biti forumsko pljuvanje po Ibričiću, Ibiševiću, Salihamidžiću...
Aferim mestre!

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 13 feb 2011, 18:13

Derim je napisao/la:
Offside je napisao/la:Ne Mirza, nego mangup. Spaha je mangup, slažem se... O seljakluku, o tome možemo naširoko, pošto su seljakluk, new primitives, Zabranjeno Pušenje, Top Lista Nadrealista itd. glavni brendovi našeg glavnog "grada" ili ti ga sela sa tramvajem, na neki način svi smo mi u Bosni seljaci, što ja ne smatram manom, nego prednosti, ali dobro to je sad druga tema. Vidiš, Džeko i Senijad su za tvoju informaciju dva najbolja prijatelja, Džeko je prije mjesec dana izložio riziku svoje milionske noge na malonogometnom turniru u Splitu ne bi li pomogao Ibrinoj momčadi da osvoji turnir. Vidiš obojica žive svoj san, jedan zabija na teatru snova, drugom se klanja cijeli Split na proslavi 100 godina najvećeg kluba na području regije (ovo pišem kao deklarirani Dinamovac). To što je to za tebe vašar, tvoja stvar... E sad dolazimo do problema. Džekin gol Unitedu je bitan, velika stvar za nas, našu zemlju i za Edina. Jel ta utakmica je praćena u cijelom svijetu. Ibrinih deset minuta protiv Slavie je u globalu nevažno, kako za nas, tako i za medije, ali za Ibru to je trenutak od kojeg se koža ježi, kruna njegove dosadašnje karijere, trenutak kojeg će jednog dana pričati svojim unucima dok bude hladio matora jaja u moru na splitskim bačvicama. Iz naše perspektive lako je pravdati jednog, a blatiti drugog, no stvari nikad nisu tako crne i bijele. Što se mene tiče, ja ne bi prodao mater jer ja sam svoje životne ambicije ostvario, kako na privatnom tako i na poslovnom planu. Srce mi je puno kad vidim kako i drugi moji zemljaci ostvaruju svoje ambicije zvali se oni Senijad ili Edin. I iskreno mi je žao onih čiji će jedini životni doseg biti forumsko pljuvanje po Ibričiću, Ibiševiću, Salihamidžiću...
Aferim mestre!
Aferim kao kuca!!!!!!
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 13 feb 2011, 18:21

Respekt za svacija razmisljanja naravno !
Meni licno je BOTTOM LINE da je Ibri veca satisfakcija i radost igrati na punom Poljudu nego pred 20 000 hiljada Bosanaca u Atlanti. Meni to nesto govori i veoma me boli kao patriotu. Usput pratim poblize iz prirodnih razloga par ostalih repki i slican slucaj neodazivanja u slicnim okolnostima nigdje nisam vidio.Uz to treba dodati i cinjenicu koilko je tome Ibri repka znaciala da postigne to sto jeste u svojoj kaijeri. Kod CIre je manje vise imao zagarantovano mjesto!!
Da ne navodim kaako su ga raja nalazila pijanog na ulicama Taljina noc prije tekme sa Estonijom a to jos i nije cijela istina ostatak i nije za foruma. Tako da prica o Ibri finom decku mi je zaista malo otrcana. Zao mi je jer sam o njemu kao cojeku i sportisti imao veoma lijepo misljenje.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

Pasodzigera
Kontakt:

Post Postao/la Pasodzigera » 13 feb 2011, 18:27

Iskreno slazem se sa svakom tvojom recenicom,rjecju,slovom,ali isto tako treba da reprezentacija bude u glavama igraca nesto sto je ozbiljno. Ako cemo dopustati svakom zivom ,kad god mu se digne da ne dodje na okup reprezentacije,onda mi ni za kog zivog necemo predstavljati nesto sto je ozbiljno,a okup ce se smatrati samo kao odmor ili obilazak familije i sl. Mora i unutar repke biti nekakav red majka mu stara. 2 mjeseca prije utakmice se dogovorila utakmica sa Meksikom ,svi igraci su pristali da igraju. Zar je reprezentacija tako bezvezna stvar da se kaze ,citiram: "Ako me Pape kazni oprastam se od reprezentacije". Zar se tako olahko odrice drzavnog grba?!. Ne znam,al moje misljenje je da se Ibricic ponio nekorektno prema reprezentaciji,o Begovicu da i ne govorim.
Bosno moja,divna,mila,lijepa ,gizdava
u tebi je Safet Susic,majstor fudbala!

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 13 feb 2011, 18:43

BUJRUM MU LIPI SPLIT I DA BOGDA SE NIKAD VISE NE VRATIO. NEKA NAM JE MALA I NEKA OSTANE CASNA REPKA - ZAVRSIO JE ZA MENE I MNOGE ZENICANE.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Offside
Kontakt:

Post Postao/la Offside » 13 feb 2011, 18:48

Moj Pašo, ja se slažem sa tobom, ali ne smiju postojati dvostruka mjerila. Safet ako želi trenirati strogoću, njegovo pravo, ali ako ti dopustiš Edinu izostanak, a Senijadu ne, onda si sam izazvao belaj. Ibričić je danas nastupio na vlastitu odgovornost, da se kojim slučajem desila ozljeda, ugovor sa Rusima bi automatski bio raskinut. Sama ta činjenica govori koliko mu je ta utakmica značila... Uostalom ja iskreno sumnjam u tu poveznicu između te dvije utakmice, jer Ibro je komotno mogao i u Ameriku i u Split. Biće da je nešto drugo u pitanju, šta? Iskreno nemam pojma, ali dovoditi patriotizam Ibričića pod upitnik, ako znamo da je taj isti momak mogao birati između BiH i Hrvatske (to je činjenica iako je niko ne spominje), ne želim i neću, dok se stvari ne rasčiste. Ibro je prošao sito i rešeto BiH neprofesionalizma, odbijanja u Želji, izostavljanja iz mladih reprezentacija, pa kad je napokon dobio pozivnicu morao je trpiti egotripove kapitena Petra Jelića i najeo se govana dosta da bi došao do svog statusa. Taman posla da ću ga popljuvati zbog nečega što se meni čini kao jedan ogroman nesporazum.
"Inzaghi-a je majka rodila u ofsajdu" by Alex Ferguson

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 13 feb 2011, 18:50

bparena je napisao/la:BUJRUM MU LIPI SPLIT I DA BOGDA SE NIKAD VISE NE VRATIO. NEKA NAM JE MALA I NEKA OSTANE CASNA REPKA - ZAVRSIO JE ZA MENE I MNOGE ZENICANE.
De ti ko Boga te molim ne govori više u ime cijele Zenice, samo nas sramotiš sa svojim postovima.

Orilo gorilo, Ibro mi te volimo.

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 13 feb 2011, 18:59

Ja od pocetka govorim da je Pape kriv za sve i ostajem pri tome, mada ga sad podrzajem u svemu sta je naumio s ovim papcima. Kakav ba MC i MU i Dzeko je mogo doc i niko mu nebi reko ne idi ko sto nisu rekli ni ciliju iz MU sto je igrao protiv nas. Ibricic ne dodze iz kurc.nja u Atlantu za Bosnu i repku jer su mu bitnija 2 minuta na Poljudu. A komotno je mogao i tamo i vamo. Sto se mene tice uz duzno postovanje nasoj susjednoj drzavi, neka on sebi u lipom Splitu kupi kockasti dres i kako god umije i moze nek igra za njih. Kako se on nas tako lahko odrekao, mozemo i mi njega jos brze zaboravit. O onome Mekenziju necu ni rijeci da kazem .....

p.s. bolje mala a casna i postena nasa repka .....
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 13 feb 2011, 19:01

Bosco je napisao/la:
bparena je napisao/la:BUJRUM MU LIPI SPLIT I DA BOGDA SE NIKAD VISE NE VRATIO. NEKA NAM JE MALA I NEKA OSTANE CASNA REPKA - ZAVRSIO JE ZA MENE I MNOGE ZENICANE.
De ti ko Boga te molim ne govori više u ime cijele Zenice, samo nas sramotiš sa svojim postovima.

Orilo gorilo, Ibro mi te volimo.
dobro OK - ti ga slavi u nekom drugom dresu - ja znam ZENICU i BOSNU koju je on ovih dana PROKOCKO -

p.s. to ces vidjet budel imo obraza da se pojavi u martu na BP.... zivi bili pa vidjeli ...

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 13 feb 2011, 19:05

Bit ćemo živi pa ćemo vidjet, jedino ćeš mu ti zviždat na cijelom stadionu. Zvuči smiješno, ali nemojte misliti da naši reprezentativci ne dođu ovdje pročitati šta se piše o njima. Ne govorim da imaju nick, ali 100% dođu ovdje pročitat i sad npr Senijad čita i ovaj glupi post od ovog "Zeničanina" i u kojem ovaj valja gluposti da Zenica nije uz Ibričiča. Gdje nismo bolan, nisi ti i par drugara sličnih tebi i ti pišeš u ime cijelog grada. Sram da te bude.

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 13 feb 2011, 19:08

Bosco je napisao/la:Bit ćemo živi pa ćemo vidjet, jedino ćeš mu ti zviždat na cijelom stadionu. Zvuči smiješno, ali nemojte misliti da naši reprezentativci ne dođu ovdje pročitati šta se piše o njima. Ne govorim da imaju nick, ali 100% dođu ovdje pročitat i sad npr Senijad čita i ovaj glupi post od ovog "Zeničanina" i u kojem ovaj valja gluposti da Zenica nije uz Ibričiča. Gdje nismo bolan, nisi ti i par drugara sličnih tebi i ti pišeš u ime cijelog grada. Sram da te bude.
Bosko samo ti meni reci jel ti to hoces svadzu sa mnom ili zelis objektivno da pogledas na covjeka koji ne zeli da igra za reprezentaciju BiH a onda nekoliko dana poslije igra za lipe u Splitu ?

hoces optet o meni ????

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 13 feb 2011, 19:10

Bosco je napisao/la:Bit ćemo živi pa ćemo vidjet, jedino ćeš mu ti zviždat na cijelom stadionu. Zvuči smiješno, ali nemojte misliti da naši reprezentativci ne dođu ovdje pročitati šta se piše o njima. Ne govorim da imaju nick, ali 100% dođu ovdje pročitat i sad npr Senijad čita i ovaj glupi post od ovog "Zeničanina" i u kojem ovaj valja gluposti da Zenica nije uz Ibričiča. Gdje nismo bolan, nisi ti i par drugara sličnih tebi i ti pišeš u ime cijelog grada. Sram da te bude.

I NEK CITA I NEK ZNA DA MU JE DRES NASE DRZAVE TREBAO BITI PRECI OD LIPOG HAJDUKA........

p.s. ako cita - nek te je stid i sram te bilo......

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.