AC Milan

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

meepo
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la meepo » 31 avg 2022, 03:27

rope11 je napisao/la:
30 avg 2022, 22:53
Desno krilo će nastaviti biti ubjedljivo najslabija karika bar do januara. Znači uvijek ista priča, Salamander odigra par solidnih utakmica sa klupe, daš mu priliku od prve minute i bude katastrofa... identična priča i sa Mesijasom, samo drugi likovi. I repeat, do beskonačnosti. :lolno:
Messias je napravio gol sansu za Leao. Druga stvar sto je ovaj rahljav pa je promasio loptu. Isto tako kad je lopta bila blizu da izadje on ju je vratio lijevo u sesnesterac ali naravno nikog nije bilo da reaguje na to. I bio je mnogo mnogo bolji nego Saelemakers, ali ybg.

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 31 avg 2022, 04:53

Odmah mi se crvena lampica upalila kada sam vidio koliko je rotacije spremio za ovu utakmicu.
Neću da ispadne da pametujem ali govorio sam da Sassuolo nije ekipa na kojoj se takve stvari rade čak i ovakva osjetno slabija nego prošle sezone. Mogao je recimo odmoriti Girouda, od prve gurnuti Adlia i CDK-a, odmah izvršiti pritisak, zabiti što ranije gol i onda lagano kako utakmica odmicala odmarati pojedince u skladu sa rezultatom koji bi siguran sam bio drugaćiji da su igrali igrači koji ovaj dres zaslužuju nositi.

Inače, Pioliju treba skinuti kapu jer ipak nije lako sa salamom, travarom i električarem stvoriti uspješan napadački stroj a opet se uvijek našao način da se pobjeđuje i ostaje neporažen. Fascinantno. Ne znam jesu ta trojica dala ukupno 10 golova.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 31 avg 2022, 05:03

Romagnoli13 je napisao/la:
30 avg 2022, 21:46
Možda je čovjeku dok*rčilo igrati sa Diazom i Saletom pa onda i on se prestane truditi. Svjesni su svi u klubu šta ovoj ekipi fali, samo nikome nije jasno zašto se to ne rješava. Imaš 9 od 11 pozicija odlično pokrivenih, ali te dvije su rak rana ove ekipe.
Nema šta njemu doqurčiti sa 23 pišane godine.
Nije to novost da ga prečesto tokom utakmice gledamo kako mu se ne da živjeti a kamoli igrati.
Ne postaje se WC fudbaler načinom na koji on razmišlja, ako nešto nije po njegovom da ne mora da se trudi.
Ja sam umalo razbio novi monitor kada je danas ostao da leži 30 m sa desne strane od našeg gola, i umjesto da nastavi trčati za igračem Sassuola koji se sjurio ka našem šesnaestercu, on lagano žonglira prema centru.
Da su danas kojim slučajem Conte/Mourinho/Klopp/Guardiola itd vodili ekipu, budite sigurni da bi odmah zamjenu izvršili i očitali mu bukvicu. Sjetite se prve sezone sa Ibrahimovićem, imao je on ovakvih epizoda pregršt, pa ga je ovaj malo dotjerao u red i faktički napravio od njega odličnog igrača ali očito neke stvari nikada neće moći iskorijeniti.
Hard work i teamplay je također talenat, a ovome je to nepoznanica. Što neko već napisao, zaleti se prođe igrača, drugog, trećeg... i onda nema osjećaj da doda, proigra, pa neki dupli pas, utrčavanje.
Generalno mislim da smo jedna od najgorih ekipa kada je donošenje odluka u pitanju pogotovo u zadnjem djelu protivničke obrane. CDK i Adli će uveliko popraviti tu sliku jer imaju taj osjećaj za prostor i tajming kada dodati, kada šutati a kada driblati.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 31 avg 2022, 08:31

Sto Edoox kaze, Sale kao da je psihicki puk'o. Tacno ona faca mi otkriva psihicko stanje.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 31 avg 2022, 13:10

Treba uzeti u obzir da je ovo prvi put i Pioliju da se suoči sa situacijom igranja svaka 3 dana. Vjerovatno se i on kaje zbog silnih promjena nakon 3 odigrana meča. A na greškama se uči.

Cijelu pripremu za meč su mu poremetili i izostanci Rebića i Origija. Oni bi jučer bili sigurno od velike pomoći. Pogotovo Ante koji bi svojom agresivnošću puno toga dobrog donio.

Ali nema puno vremena za kukanje. Ovakvi mečevi se dešavaju. Već za 3 dana je derbi, a nakon toga i LPa. Može se lahko desiti da napravimo niz od tri meča bez pobjede a može se desiti da dobijemo Inter i Salzburg lakše od očekivanog. Ovo je sezona u kojoj će se svašta dešavati i treba biti svjestan toga.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 31 avg 2022, 15:08

https://www.acmilan.com/en/news/article ... f-ac-milan

LeBron James očigledno gledao finala LP 2005. i 2007. pa investirao u oba kluba kad je ugrabio šansu.

Ovo je tek 14.najskuplje izdvojeno sredstava za nogometni klub,no trebalo bi osigurati povratak,dugoročno zadržavanje u pravcatoj eliti za ACM nanovo. Serie A vraća sjaj

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 31 avg 2022, 15:27

Okupio je Cardinale 4-5 izuzetno golemih kompanija koje će investirati u Milan. Ugovori su potpisani danas i Elliott više nema nista sa Milanom.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 31 avg 2022, 15:31

Vranckx je novi igrač Milana. Kapiten U-21 reprezentacije Belgije dolazi na pozajmicu 1.5M + 13.5M mogućnost otkupa.

Dobrodošao

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 31 avg 2022, 16:15

Nekad se brstilo po Holandiji i Brazilu, a sad po Francuskoj i Belgiji. Pratimo trendove.

075 ❤

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 31 avg 2022, 16:59

Francuska i Belgija su u zadnjih 6-7 godina postale rasadnik talenata

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 31 avg 2022, 17:23

Taj mali ima velikog potencijala i šlifa u igri, ali još previše zelen i daleko od finalnog produkta.

U prevodu, moliti boga da bude što manje izostanaka Tonalija i Benasera.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 31 avg 2022, 18:24

Englezi tvrde da Chelsea želi Leao-a pod svaku cijenu. Italijani tvrde da nema šanse da ga Milan pusti 24h prije kraja merkata. Bit će gusto i sve je moguće do sutra navečer.

Vranckx je talenat iz visoke serije kao CdK. Trebat će mu vremena da se uklopi u ekipu, ali sezona je takva da će itekako imati dosta minuta.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 31 avg 2022, 19:40

Milan navodno želi Odriazolu da zamjeni Florenzia koji će biti odsutan 5-6 sedmica i propustit će 10 utakmica skoro.

Edit: još razmatraju o Hateboreu i Bellerinu. To su imena za startnu poziciju a ne zamjenu.

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 31 avg 2022, 20:03

Valjda sa novim vlasnicima stignu i svježe pare, previše je ovih budućih talenata u ekipi. Treba nam gotov igrač da nas pogura, previše se očekuje od Adlia, Pobege prvenstveno, a tanki su realno. Krunić je za njih u ovom trenutku puno bolji i korisniji igrač za ekipu.
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 31 avg 2022, 20:29

Florenzi je van terena najmanje 2 mjeseca, sto znaci da ga nema do pauze zbog Mundijala. RB je sad prioritet.

Potpuno sam za ovu politiku Milana, dobar skauting i dovodjenje mladih igrača koji iza sebe najčešće već imaju po 2-3 sezone u seniorskom fudbalu. Ali ne bi bilo loše u ekipi imati još makar 2-3 "starija igrača"

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 31 avg 2022, 20:33

A jesmo se i oslonili previše na Florenzija da će obe strane pokrivati pa na kraju ne dovedošmo adekvatnu zamjenu Theu na lijevoj strani. Sad opet valja zaganjat nekoga ko će pokriti obe strane obrane.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 31 avg 2022, 20:48

Ko se oslonio na Florenzia na lijevoj strani? Ja koliko sam gledao i pripremne, a i prvenstvene, Ballo je igrao lijevo, tako da...
Desni bek se sad mora dovesti jer je puno utakmica pred nama. Bas krenusmo kao i prosle sezone, povreda za povredom, izostanak za izostankom.

075 ❤

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 31 avg 2022, 20:53

Pa kažem pošto su kontali prodati Ballu, logično da su planirali ovoga lijevo da uskoči.
Zadnja izmjena: OldFashioned, dana/u 31 avg 2022, 20:53, ukupno mijenjano 1 put.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 31 avg 2022, 20:53

Vidis nismo svi isti, moglo bi se dovesti i koji izgradjen igrac, a ne svaki put neki talenat, kojej morac cekati da vidis sta ce biti sa njim :D
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

nextterrain
Kontakt:

Post Postao/la nextterrain » 31 avg 2022, 20:58

Dest iz Barcelone prelazi u Milan posudba + mogucnost otkupa :wtf:

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.