AC Milan

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Romagnoli13
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Romagnoli13 » 31 avg 2022, 21:07

Tipični Maldini, iz vedra neba samo, buum. :rol:

Počeli amerikanci dovoditi svoje haman. Ovdje se radi o ozbiljnom igraču, morat će Calabria dobro se oznojiti da zadrži svoje mjesto. A Dest može biti isproban i kao RW .
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

admirrx
Kontakt:

Post Postao/la admirrx » 31 avg 2022, 21:10

jooj kad bi jos kako mogli Pulisica bilo bi stvarno vrhunski

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 31 avg 2022, 21:11

Kad bi kakvog veznjaka onako minut do dvanaest uboli, Bogami ne možemo se osloniti isključivo na Tonalia i Bennasera. Previše je utakmica a premalo je kvaliteta i širine na sredini.
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 31 avg 2022, 21:21

Dest tek 22 godine ima, u Ajaxu je bio fenomenalan u Barci se nekako pogubio. Ali bez ikakve sumnje ozbiljan plus za Milan.

Kad bi Paolo doveo desno krilo, ova ekipa bi se prošetala ligom.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 31 avg 2022, 21:24

Što ovako ne dovedoše i desno krilo :mrgreen:

Dest bi bio potencijalno odličan transfer.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 31 avg 2022, 21:32

rope11 je napisao/la:
31 avg 2022, 21:24

Nije potencijalno brate, dečko sutra ujutro stiže na preglede.

A ostalo je još 8-9M koje Maldini nije potrošio. :mrgreen:

If you know what I mean ...

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 31 avg 2022, 21:39

Potencijalno dobar u smislu da može biti odlično pojačanje i dodatak ekipi. :zzz:

Ako me sjećanje dobro služi može igrati i na lijevoj strani, ali pored Calabrie će imati veliku minutažu i desno.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 31 avg 2022, 21:44

Ali kakvu golčinu Colombo uvali Napoliju.

admirrx
Kontakt:

Post Postao/la admirrx » 31 avg 2022, 22:02

Romagnoli13 je napisao/la:
31 avg 2022, 21:32
rope11 je napisao/la:
31 avg 2022, 21:24

Nije potencijalno brate, dečko sutra ujutro stiže na preglede.

A ostalo je još 8-9M koje Maldini nije potrošio. :mrgreen:

If you know what I mean ...
pa on moze i po krilu odigrati

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 31 avg 2022, 22:08

🚨 Sergiño Dest to AC Milan - IT'S DONE! ✅

💰 One-year loan with €20m buy option.

(****: @Fabrizio Romano)
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 31 avg 2022, 22:11

Mozda bude kao sa Tomoriem, dovede ga Maldini iznenada i ovaj otjera Romagnolia na klupu. Ne bi me čudilo kad bi to Dest uradio Calabrii. Mada iskreno, volio bih da ga Pioli proba kao desno krilo. Brz igrač sa vrlo dobrom tehnikom i dobrom ofanzivom. Ali je nešto lošiji kad je defanziva u pitanju

Ruicosta
Kontakt:

Post Postao/la Ruicosta » 31 avg 2022, 22:17

Calabriju bi na klupu otjero i Avdija Vrsajevic iz najboljih dana a kamoli Dest. Svaka cast upravi za Desta.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 31 avg 2022, 22:19

Previše se ovdje Calabria pljuje. A vrlo vrlo dobar igrač. S obzirom da na toj strani igra sa dva panja, on je i čudan.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 31 avg 2022, 22:19

Ovo je bas u po niceg. Ako ga dovedu bilo bi to odlicna stvar u igri prema naprijed. Ima vrhunsku tehniku, prodoran pravo i volio bih ga i ja vidjeti na krilu (kad vec ne igramo sa wing backovima). Najveci problem mu je sto previse solira pa cesto zna se zaplesti po strani i donositi losu odluku u zavrsnici kad treba ubaciti loptu u sesnaesterac.

Ali bi nam sigurno dobro dosao. Mozes Saleta povuci nekad na beka po potrebi. Prosle sezone je cijela Barca bila ocajna, jednostavno su stalno mixali sa igracima, dok sezone ranije je bio sasvim dobar.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

celikmilan
Kontakt:

Post Postao/la celikmilan » 31 avg 2022, 22:26

Neće Calabria iz prve postave osim ako se nešto drastično ne promjeni.

Dost u Milan, Alba u Inter.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 31 avg 2022, 22:32

Beduin je napisao/la:
31 avg 2022, 22:19
Ovo je bas u po niceg. Ako ga dovedu bilo bi to odlicna stvar u igri prema naprijed. Ima vrhunsku tehniku, prodoran pravo i volio bih ga i ja vidjeti na krilu (kad vec ne igramo sa wing backovima). Najveci problem mu je sto previse solira pa cesto zna se zaplesti po strani i donositi losu odluku u zavrsnici kad treba ubaciti loptu u sesnaesterac.

Ali bi nam sigurno dobro dosao. Mozes Saleta povuci nekad na beka po potrebi. Prosle sezone je cijela Barca bila ocajna, jednostavno su stalno mixali sa igracima, dok sezone ranije je bio sasvim dobar.
Ja ga patim iz vremena dok je u Ajaxu igrao i šta je sve o njemu napisano i ispričano, sve pohvala za pohvalom. A ako igdje može naučiti taktički fudbal i bez previše soliranja to je Italija. Još uvijek jako mlad igrač, samo 22 godine.

Pogledajte samo ovoljetna pojačanja

Origi 27
Pobega 23
Adli 22
CdK 21
Thiaw 21
Vranckx 20
Dest 22

Strašno mladu a već sada jako dobru ekipu je sklepao Maldini a još ima puno prostora za napredak ovih igrača koje Milan ima. Ali nadamo se i da će riješiti poziciju desnog krila najkasnije u zimu. Ako ne već veceras ili sutra

Ruicosta
Kontakt:

Post Postao/la Ruicosta » 31 avg 2022, 22:34

celikmilan je napisao/la:
31 avg 2022, 22:26
Neće Calabria iz prve postave osim ako se nešto drastično ne promjeni.

Dost u Milan, Alba u Inter.
Ja ne znam sto mi ikoga dovodimo kad Pioli nikom novom ne da primirisat prvoj postavi, ne znam sta je liku. Calabrija je bio vrhunski od pocetka prosle sezone pa do povrede. Prije toga konstantan u katastrofi, poslije toga jedna dobra pa tri ocajne. Ne zelim pljuvat po Calabriji, nase dijete, dobar momak, voli Milan, ali nije neki igrac. Kad je neko upito za njega da ga kupi? Nikad niko, to ti je mjera stvari. Isto ko sto nikad niko nije upito za Saleta.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 31 avg 2022, 22:39

31 avg 2022, 22:32
Beduin je napisao/la:
31 avg 2022, 22:19

Ja ga patim iz vremena dok je u Ajaxu igrao i šta je sve o njemu napisano i ispričano, sve pohvala za pohvalom. A ako igdje može naučiti taktički fudbal i bez previše soliranja to je Italija. Još uvijek jako mlad igrač, samo 22 godine.

Pogledajte samo ovoljetna pojačanja

Origi 27
Pobega 23
Adli 22
CdK 21
Thiaw 21
Vranckx 20
Dest 22

Strašno mladu a već sada jako dobru ekipu je sklepao Maldini a još ima puno prostora za napredak ovih igrača koje Milan ima. Ali nadamo se i da će riješiti poziciju desnog krila najkasnije u zimu. Ako ne već veceras ili sutra
Sto Leao nije nista naucio o taktici i soliranju? Nije i tesko da ce ikada jer je takav tip osobe, igraca, persone, kako god.
Dest takodjer voli puno solirati i zaletiti se medju par igraca, barem iz Barce koliko sam ga gledao, a puno sam ga gledao. Zato i kazem volio bih ga vidjeti par tekmi na krilu gdje bi vise do izrazaja dosla njegova tehnika i prodornost, a manje bi se fizicki potrosio te ujedno bi mogao pomagati i odbrani jer ima podlogu za to.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 31 avg 2022, 23:16

Baš sad sam našao podatak da je Dest igrao na desnom krilu, desnom veznom i lijevo krilo čak na skoro 40 utakmica i tu ima učinak od 5 golova i 7 asistencija.

Dakle nije mu strano igrati tu. Zato je i moguće da bude često korišten kao RW

edoox
Kontakt:

Post Postao/la edoox » 31 avg 2022, 23:54

31 avg 2022, 21:44
Ali kakvu golčinu Colombo uvali Napoliju.
Steta sto se momku nije dala sansa. Kakva ljevica. Rijetko danas ko moze onako potegnuti iz koljena...

Za Desta me brine to da kod nas nikada Ajaxova "djeca" nisu nista napravila. Davdis nista ,Klajvert nisa, Urby tankosava itd
Mimo toga, mislim da ce, nama svima dragi, Cale guzove otesati da zadrzi startno mjesto. Vakat je da neko proradi iz te njihove skole ;)

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.