FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
24%
2. Borbu za Evropu
72
49%
3. Sredinu tabele
24
16%
4. Borbu za opstanak
15
10%

Ukupno glasova: 146

JugJugJug
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la JugJugJug » 06 sep 2022, 01:06

Nisam znao da Sloboda sutra ima zaostalu sa Zrinjskim. Dobro ce nam to doci da ih nacnu i da bude mozda i crveni, dupli zuti.

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 06 sep 2022, 01:11

Nije to brojanje "krvnih zrnaca" Beci. Ovo sto doticni radi je katastrofalno. Nije stvar u tome da je on los na terenu, da nije u formi, da grijesi u dodavanjima itd, najveci problem je njegovo ponasanje, koje je vec duzi period katastrofalno. Ovako ako nastavi, da se povlaci kao slina po terenu, nece se on najesti hljeba od fudbala.
Hajdarevic je strasno ogranicen igrac, ali za razliku od Bece, nikad nije kod njega bilo boliqrac ponasanja.

Kljucna stvar u ovoj pobjedi nad Igmanom je bio ulazak Mekica. Koliko god bio prosjecan igrac, za Becu i Hajdarevica je izmislio fudbal.

Ona sansa kad je Amoah prosao dva igraca Igmana kao da su cunjevi(i dodao Haracicu koji je sutirao preko gola) je toliko inteligentan potez i to je toliko jednodstavno izgledalo. :tokralju:

Stilic :ljepota: :salut:

bablaz1
Kontakt:

Post Postao/la bablaz1 » 06 sep 2022, 01:12

Danas je komotno drugi omladinac mogao biti Muftić umjesto Beće. Stvarno mi je drag Beća, ali bez ikakvog smisla je danas odigrao. Kretnje užasne, bezidejan. Ako se ne dozove, a bude igrao, imaćemo problem. Mora više biti rastrčan. Drina dvije budalaštine, mogao mu je dufija pokazati 2. žuti. Galić možda jeste limitiran igrač, ali je borben,mislim da nemamo boljeg. Pohvale za Hodžića, Santosa, Amoaha i Štilića. Dodao bih tu i Mekića danas je bio dosta dobar. Haračić barem ulazi u šanse. nekad će dati, nekad nee. To je taj kvalitet. Protiv Slobode bih volio:
Bender
Galić Drina, Aco Malić
Hodžić Mekić
Amoah Subašić Santos
Haračić.
Na poluvremenu ubaciti Štilića

ritam21
Kontakt:

Post Postao/la ritam21 » 06 sep 2022, 02:12

Bender manijak pravi!

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 06 sep 2022, 05:25

ZileZile je napisao/la:
06 sep 2022, 00:20
SudoHusika je napisao/la:
05 sep 2022, 23:35
Nije to baš bilo toliko loše. Strogi bunker Igmana, bez previše ambicija prema naprijed. Pohvalno je što smo mirno priveli utakmicu kraju iako se radi o Igmanu.

Štilić magija. Da imamo boljeg špica imao bi 10 asistencija do sada. Beća katastrofa a Hodžić, bukvalno, zvijer. Jakirović bi od njega napravio Patricka Vieiru.

Odlična izmjena Edisa. Mekić je falio kao spona između Štilića i Hodže. Nadam se da je došao tobe.
Zamisli Sudo kako bi Armin Hodzic ozivio karijeru poslije godinu dana sto nije igrao uz Stilica doktora i ova dva brza krila :crazy:
Ne znam koliko je on realna opcija u ovom trenutku, ali sigurno da bi on do sada pospremio 4,5 situacija s lakoćom.
Željezničar za život cijeli!

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 06 sep 2022, 05:35

Brkooo je napisao/la:
06 sep 2022, 01:11
Nije to brojanje "krvnih zrnaca" Beci. Ovo sto doticni radi je katastrofalno. Nije stvar u tome da je on los na terenu, da nije u formi, da grijesi u dodavanjima itd, najveci problem je njegovo ponasanje, koje je vec duzi period katastrofalno. Ovako ako nastavi, da se povlaci kao slina po terenu, nece se on najesti hljeba od fudbala.
Hajdarevic je strasno ogranicen igrac, ali za razliku od Bece, nikad nije kod njega bilo boliqrac ponasanja.
Beća je sinoć lutao po terenu, ne znam ni on sam koju je poziciju igrao. Baš je bio izgubljen u prostoru. Ali dobro, pa kad bi uvezao par utakmica bolje bi to izgledalo. Ali dok dodjemo do Beće, imamo mi i dosta kandidata za pljuvanje koji utakmicu za utakmicom sve lošije i lošije igraju. Ali nažalost, Dženis dobije aplauz koji smeta po terenu, sinoć jedva da je jedankontakt skupio sa loptom, Galić ne zna pasa sastaviti, ali on je igračina, a frajer gori od Vege, koji je loš. Ne znam ili je do mene ili do ostalih
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 06 sep 2022, 05:48

Valter je napisao/la:
05 sep 2022, 22:15
godrina je napisao/la:
05 sep 2022, 18:35
Sretno momci
Bez srkleta ako ikako moze
E ne može
Jbg, nije da nismo navikli. Nema veze, bitno, da pobjedjujemo i da Edis sazrijeva. Meni nekako zao Gasala, da ne potone a tamam se zaletio.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Kova991
Kontakt:

Post Postao/la Kova991 » 06 sep 2022, 07:08

Neopisivo vrijedna tri boda.

Tekma teška, sve mi je mirisalo na ništa ništa al dobro je što je ušla jedna. U ovakvoj ligi gdje su svi izjednačeni, osim zrinjskog koji je klasa iznad, pokazali smo koliko je psihološka priprema bitna, tj motivacija, koju naši pokazuju od prve tekme. Najvećim dijelom zbog navijača, onda situacije gdje nas je većina otpisala, a dijelom i zbog sablje koji ti u toku tekme konstantno visi iznad glave i tjera te da trčiš. Samo da malo pametnije dijeli minutažu i odmara neke igrače, al nije nam ni neki roster.

Nadamo se da ćemo do zime držati priključak sa vrhom tabele, a onda pokušati naći napadača kako znamo i umijemo.

Idemo na slobodu koja sutra igra tekmu i za očekivat je da će biti umorniji, što bi trebali pokušati iskoristiti.

I poseban pasus za Drinu. Momak je dragulj ove ekipe i vidi se koliko je napredovao kako je coca tu. Nadam se da ćemo ga dobro unovčit, al nakon igranja u europi ako Bog da.

Idemo dalje..

CiroDiMarcio
Kontakt:

Post Postao/la CiroDiMarcio » 06 sep 2022, 08:04

Ko je ocistio zute i kome jos uvijek prijeti suspenzija?

I sinoc prvi clean sheet napokon. A vidi se i da smo naucili nesto poslije sirokog, sad kad vodimo 1:0 nije vise da se povucemo nego nastavino igrati i isto tako znamo sacuvati loptu u sudijskoj nadoknadi da nam se ne ponovi isti scenario.

riGonTM
Kontakt:

Post Postao/la riGonTM » 06 sep 2022, 08:28

Grbavac je napisao/la:
05 sep 2022, 22:21
Bojudaosinebu je napisao/la:
05 sep 2022, 21:52
Malic je katastrofa, ka ta stro fa.
Lijevi bek podhitno!
Durakovića iz Igmana dovest
Navijati za Zelju je stvar filozofije, navijati za malene je stvar geografije.

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 06 sep 2022, 08:58

Uff.. ovakve utakmice su najveća patnja.
Igman baš se dobro branio, sve su nam zatvorili osim par prodora Santosa.. Da nije njega bilo mi ne bi prišli golu.
A onda magija Štile koji sinoć konačno nije peglao loptu i Amoah na pravom mjestu.
Ruku na srce, Amoah je bio kritičan sa Galićem na desnoj strani. Ja bi radije njega gledao na špicu, a Gasala desno.. žao mi je i Hamze tek je počeo hvatati neki ritam, i sad zakucan za klupu.
Drina juče totalno dekoncentrisan. Da je bila bolja ekipa kaznila bi nas. Dešava se, mladost je to. Glavu gore, na kraju krajeva, prvi clean sheet ove sezone.
Galiću ne znam šta se dešava, ali ovo što pruža, gori je i od Vege i od Malića.
Maliću se svi natovariše na leđa, a momak juče jako aktivan bio, i na kraju učestvovao kod gola.
Beća klupa do daljnjeg, sram i stid te bilo ovakvog šetkanja po terenu!
Haračiću.. vježbaj 1 na 1 situacije, lošije reakcije u onakvoj situaciji nisam vidio ne pamtim.
Hodža i Santos..kapa dole momci.

zeljodogroba
Kontakt:

Post Postao/la zeljodogroba » 06 sep 2022, 09:31

avalPacidoroP je napisao/la:
06 sep 2022, 08:58
Uff.. ovakve utakmice su najveća patnja.
Igman baš se dobro branio, sve su nam zatvorili osim par prodora Santosa.. Da nije njega bilo mi ne bi prišli golu.
A onda magija Štile koji sinoć konačno nije peglao loptu i Amoah na pravom mjestu.
Ruku na srce, Amoah je bio kritičan sa Galićem na desnoj strani. Ja bi radije njega gledao na špicu, a Gasala desno.. žao mi je i Hamze tek je počeo hvatati neki ritam, i sad zakucan za klupu.
Drina juče totalno dekoncentrisan. Da je bila bolja ekipa kaznila bi nas. Dešava se, mladost je to. Glavu gore, na kraju krajeva, prvi clean sheet ove sezone.
Galiću ne znam šta se dešava, ali ovo što pruža, gori je i od Vege i od Malića.
Maliću se svi natovariše na leđa, a momak juče jako aktivan bio, i na kraju učestvovao kod gola.
Beća klupa do daljnjeg, sram i stid te bilo ovakvog šetkanja po terenu!
Haračiću.. vježbaj 1 na 1 situacije, lošije reakcije u onakvoj situaciji nisam vidio ne pamtim.
Hodža i Santos..kapa dole momci.
Ne bih se slozio da je Amoah bio kritican, cak sta vise. Jak je na lopti, fizicki, moze zadrzat loptu, a ima brzinu. Jucer nije imao nikakvu podrsku Galica pa je uvijek isao na dva igraca i puno cesce isao u sredinu nego probijao po strani. Zasto Galic nije isao naprijed, ne znam, jesu li to Edisive instrukcije ili nesto drugo.

Malic po meni korektan, nit los nit predobar.. bas neka sredina. U svakom slucaj je za Vegu Robrerto Carlos.

U svakom slucaju prebitna pobjeda da se ovjere bodovi iz Posusja. Idemk dalje, jos jace na umornu slobodu, i moramo pocet cistiti kartone, vakat je, puno igraca ima 2 zuta..

Bravo Zeljoo!

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 06 sep 2022, 09:50

Ne branim nikoga, samo da se zna da treneri igračima daju određene zadatke. Tako da ako bočni igrač ne ide previše naprijed, možda ima takav zadatak. Možda je Galić sinoć imao takav zadatak, a možda ne. Samo ono što sam primjetio da su Beća (koji je sinoć bio više nego katastrofalan, tačnije sramotan) i Galić veoma rano ostali bez energije, i nisu mogli meda. Galić se i malo dozvao, ali Beća katastrofa.
Svakako zaista bitna pobjeda. Štila velemajstor, i onda mi neko kaže da je igrač za zadnjih pola sata, da treba Subašića "gurati"...presmješno. Takođe bi pomenuo i Mekića sinoć, koji je nakon Beće donio mnogo energije u igru, povezao značajno zadnju liniju i ofanzivni dio tima. I još jedna stvar, iako teško igramo protiv ovako postavljenih odbrana, duplih blokova, kruženja sa loptom, moram istaći energiju, zalaganje i borbenost ekipe, i na kraju uprkos svemu zasluženu pobjedu.

FoxMulder
Kontakt:

Post Postao/la FoxMulder » 06 sep 2022, 09:55

Mekić sinoć odličan. Ako je došao sebi, mogao bi biti pojačanje u nastavku sezone.
Ko ne voli Želju, jadna mu majka.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 sep 2022, 10:06

Sloboda sutra igra sa Zrinjskim pa onda sa nama, to će im biti treća utakmica u 7 dana. Tu ne treba nikakva ljepota u igri, samo ih natjerati da trče, nisu Real pa da izdrže taj tempo.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 06 sep 2022, 10:09

FoxMulder je napisao/la:
06 sep 2022, 09:55
Mekić sinoć odličan. Ako je došao sebi, mogao bi biti pojačanje u nastavku sezone.
Mi imamo problem tih U-21 igrača. Muftić, Drina, Beća, Gasal su nam opcije. Ne znam ima li još neko. Od njih Drina ima energiju, želju, i pokazuje solidnu igru, Gasal je takođe proigrao, ali na žalost Amoah je odličan na istoj poziciji, i doveden je da igra u prvih 11. Bender je takođe standardan, i ostaje ti da u ovom momentu Beća mora igrati, a vidjeli smo sinoć pristup. Izazovna situacija baš....

1921TM87
Kontakt:

Post Postao/la 1921TM87 » 06 sep 2022, 11:00

Imamo lijepu sinergiju kluba i navijača, a to je u ovom trenutku najvažnije. Ako nas malo rezultati posluže u narednom periodu, Grbavica će biti puna, što znači punjenje kase kluba, što dalje znači redovne plate, izmirenje dugova, pojačanja... Kad bi se dobila upotrebna za Istok, pa to rentati, imali bi još prihoda za klub. Vidite koliko znači imati svoj stadion i teren, da nismo prinuđeni igrati kao domaćin na neutralnom terenu.
Fali još kvalitetnih igrača za borbu za Europu, ali treba klub spasiti, obezbijediti normalne uslove za rad igračima i stručnom štabu, omladinskom pogonu, iznači nove načine finansiranja kluba, pa tek onda vratiti se na stare staze slave.

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 06 sep 2022, 11:28

Mamba21 je napisao/la:
06 sep 2022, 05:35
Brkooo je napisao/la:
06 sep 2022, 01:11
Beća je sinoć lutao po terenu, ne znam ni on sam koju je poziciju igrao. Baš je bio izgubljen u prostoru. Ali dobro, pa kad bi uvezao par utakmica bolje bi to izgledalo. Ali dok dodjemo do Beće, imamo mi i dosta kandidata za pljuvanje koji utakmicu za utakmicom sve lošije i lošije igraju. Ali nažalost, Dženis dobije aplauz koji smeta po terenu, sinoć jedva da je jedankontakt skupio sa loptom, Galić ne zna pasa sastaviti, ali on je igračina, a frajer gori od Vege, koji je loš. Ne znam ili je do mene ili do ostalih
Beca ima nekih velikih problema sa samopouzdanjem, da ne kazem sa psihom.. Samo ga treba gledati kako se ponasa bez lopte.. Doda loptu i stane, ali uz bas los govor tijela.. Ne znam da li je sta ljut na nekoga.. Uglavnom nazaduje sa razvojem i to nije dobro..
Pročepit će negdje.

Tanguy87
Kontakt:

Post Postao/la Tanguy87 » 06 sep 2022, 11:33

Zna li ko u Slobodi ima 2 zuta?

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 06 sep 2022, 11:33

Pozitivno je što smo sinoć Igmanu malo šta dopustili, možda i naša najbolja utakmica u sezoni gledajući defanzivno. Kontrolisali smo tekmu i sreća Štila spoji sa golom Amoaha inače su veće šanse bile da kiksamo na kraju.

Slabo igramo na postavljenu odbranu i to je činjenica, mnogo nam bolje leži tranzicijska igra što je i logično s obzirom na to kakva krila imamo.

Mada vala ja da sam Mulalić obratio bih pažnju na te neke stvari kada mi pokušavao probiti protivnika koji se zatvorio, ova dvojica veznjaka (Hodžić, Hajdar, Beća, Mekić) ko god od njih bio na terenu moraju biti aktivniji prema naprijed, makar u stvaranju tog pritiska na njihovu defanzivnu.

Jučer kada je Mekić ušao to se promijenilo i čini mi se da smo dodatno opteretili Igman, sa Hodžićem i Bećom je to bilo veoma loše. Hodžić je okej defanzivno, dosta trči, jak je fizički, ali mora malo više učestvovati u napadu, a za Beću neću ni spominjati.

U prvom poluvremenu često se dešavalo da smo mi u nekom napadu, a naši veznjaci kampuju na centru terena, ne može tako yebiga, onda ga nećeš zabiti nijednoj ekipi koja se došla braniti osim ako Štilić ne izmisli nešto.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], WeekendOffender i 14 gostiju.