Monolog je napisao/la:Ne mogu da vjerujem šta čitam.![]()
![]()
Zazivanje Božjeg imena kada je kocka u pitanju.
Naravno da ima Boga. Jer da nema, ko bi otvar'o vrata u Merkatoru?
U mene situacija slijedeca, kao sto vas vecina zna blizi se Valentinovo, za mene potpuno suvisni, kapitalisticko- sponzorisani, mutavi praznik al eto, bojim se kakvih sankcija sa djevojcine strane (razumijete?) pa rekoh- nedjelja, idealna prilika za nekog poznavatelja sporta da na istom zaradi koju marku.... Te odlucujem se za jednu 'jednajakakvotatenekolikomanjih' taktiku, kvota tacno 5, uplata 11 KM, dobitak 55 i idemo: Palermo daje gol 1.20- bez problema, Celtic -1.8 (ubjedljivo najveca kvota, bilo je malo trzanja al 1:3), Sampdoria daje gol 1.25- glatko, Koln daje gol 1.25- cim je poceo... Kontam previse glatko ide, nece ovo na dobro... Slijedeci par, Malaga- Getafe 1x... E ovdje sam bio isto stavio domacin daje gol al nesto sam se bojao rezultata 0:0, pa stavim 1x, i krece tekma, 10 min 0:1- u p.m., al hajde, ima vremena... Pola sata 0:2, ja odlijepio, psujem srecu, valentinovo. Malagu, dvoznak.... Nista, poluvrijeme 0:2, odem do klade, navaljam nekih gluposti na marku i vratim se te nadjem nekakav stream, rekoh da barem uzivo gledam kako padam... Losa tekma, Malaga nesto proba al nista.... 80- i minut, penal za Malagu, Baptista- gol... Vraca se nada, ima vremena, 10 minuta muke, imali jednu finu sansu, Getafeovi se valjaju po terenu, golman odugovlaci... 4 minute nadoknade, korner za Malagu, golman kren'o naprijed, centarsut prejak, stize je neki igrac , krece centarsut s druge strane, stream stopa, samo glas komentatora: Gooooooollllll.... Ja poludio, cekam da odstopa da se uvijerim svojim ocima... Rondon!!! Majstore!! Zavalio ga brat! Smirujem se, skoro zaboravio da ima jos jedan par... Njega sam dodao, da povecam kvotu, iako sam se zakleo da mi turska ekipa nikad nece na tiket stavio sam Besiktas- daje gol 1.20.... Nista, praznina, bez vristanja sa ****... Gube 1:0... Place mi se...