Postao/la GalileoGalilei » 07 sep 2022, 09:29
Zapamtite da od neke velike priče o Akademiji nema ništa. Zašto? Zato što mi nismo sredina pogodna za razvoj mladih igrača. Desiće se da će se izbaciti dobrih igrača, ali nikad to neće biti aman zaman. Također, sve dok budemo dovodili mrtvace poput Vršajevića, koji je svoju ozbiljnu karijeru završio i ovdje će doći samo iz razloga da bi mu nešto kapalo na račun, biće mrka kapa. Malo trenira, malo igra, ostalo zajebancija po gradu, a fino legne na račun. Kod takvih igrača motivacija je ravna nuli. Ista stvar kao i s Suljićem.
Da smo normalni, šansu bi dobio Mulalić, dijete koje će se na glavu nasaditi da uspije i opravda povjerenje, jer je mlad i pun elana za nametanje.
Druga stvar.. Poslije tekme s Zrinjskim se pokazalo opet ono o čemu sam par puta pisao. Mi NEĆEMO da podržimo Akademce i to je to. Šahinović je popljuvan, momku kojem je ovo druga-treća utakmica i momak koji je 2002. godište. Što @Napoleon neki dan reče, sjećam se dobro vremena kad ste isto tako hrakali po Vladanu, te ovakav, te onakav, pogledajte gdje je sad. Jedna Benfica ga traži. Tako ste srali i po Dizdareviću, pa momak totalno pao psihički. To znam jer ga moj drug poznaje, momak neprepoznatljiv i uvukao mu se strah, samo zato što nije dobio podršku, a prošle sezone nas je dosta puta izvlačio. Mali Ramić zavaljen na beka, a uz to prve iole ozbiljnije minute u seniorskom fudbalu, sere se po njemu.
Naravno da će griješiti, ni prvi ni zadnji put. Izbacite iz glave mlade svjetške igrače tipa Camavinge, Pedrija, Gavija, Fodena i ostalih. Gledate tamo svjetske klubove, nafurate se da Tarik Ramić može raditi isto ono što i Pedri.
Mi smo gadna sredina i to je činjenica. Ne mogu više da slušam priče o nekom trpljenju nekoga i saburu, jer od toga nema ništa. Mi smo takvi da bi guze dali za neki instant rezultat, tipa titula ove sezone, po cijenu toga da se "raspadnemo" već narednu sezonu.
Zadnja izmjena:
GalileoGalilei, dana/u 07 sep 2022, 09:32, ukupno mijenjano 3 puta.