English Premier League

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

StevieG8
Kontakt:

Re: English Premier League

Post Postao/la StevieG8 » 07 sep 2022, 12:04

Malo koji trener bi se bolje snasao od Tuchela u ovakvoj situaciji, do prije par mjeseci je kompletan klub bio blokiran nisu znali hoce li moci isplatit igrace toliko losih okolnosti se istovremeno poklopilo.
Prvo i ono najgore je gubitak skoro kompletne zadnje linije, dva najbolja stopera izgubio za dzabe, Azpi i Alonso do zadnjeg dana transfer roka u nekoj nedoumici da li idu ili ostaju. Osovina veznog reda Kante-Kovacic precesto van stroja, Jorginho vise nije sto je nekad bio tako da je sem zadnje linije i vezni red ostao osakacen. Onda i sama organizacija ovog transfer roka unutar kluba zbog promjene vlasnicke strukture nije isla ni brzo ni jednostavno da se ti izgubljeni prvotimci adekvatno zamjene.
Po mom misljenju glavna stvar koja se moze zamjeriti Tuchelu je sto niti jedan igrac iz napadacke linije nije uspio da izadje iz nekog mrtvog prosjeka i sivila, nemoguce da su apsolutno svi odjednom izgubili potencijal i talenat. Havertz, Werner, Pulisic, Lukaku, Odoi, Ziyech pa donekle i Mount su dali skroz slab doprinos i tesko mi je vjerovati da neki drugi trener ne bi izvukao vise.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

TheShed
Kontakt:

Post Postao/la TheShed » 07 sep 2022, 12:06

StevieG8 je napisao/la:
07 sep 2022, 12:04
Malo koji trener bi se bolje snasao od Tuchela u ovakvoj situaciji, do prije par mjeseci je kompletan klub bio blokiran nisu znali hoce li moci isplatit igrace toliko losih okolnosti se istovremeno poklopilo.
Prvo i ono najgore je gubitak skoro kompletne zadnje linije, dva najbolja stopera izgubio za dzabe, Azpi i Alonso do zadnjeg dana transfer roka u nekoj nedoumici da li idu ili ostaju. Osovina veznog reda Kante-Kovacic precesto van stroja, Jorginho vise nije sto je nekad bio tako da je sem zadnje linije i vezni red ostao osakacen. Onda i sama organizacija ovog transfer roka unutar kluba zbog promjene vlasnicke strukture nije isla ni brzo ni jednostavno da se ti izgubljeni prvotimci adekvatno zamjene.
Po mom misljenju glavna stvar koja se moze zamjeriti Tuchelu je sto niti jedan igrac iz napadacke linije nije uspio da izadje iz nekog mrtvog prosjeka i sivila, nemoguce da su apsolutno svi odjednom izgubili potencijal i talenat. Havertz, Werner, Pulisic, Lukaku, Odoi, Ziyech pa donekle i Mount su dali skroz slab doprinos i tesko mi je vjerovati da neki drugi trener ne bi izvukao vise.
Prosto i jednostavno čovjek u godinu dana i po na klupi nije uspio organizovati napadačku igru svog tima i to je mislim glavni razlog otkaza.

ArtemisFowl
Kontakt:

Post Postao/la ArtemisFowl » 07 sep 2022, 12:10

nerkolfc je napisao/la:
07 sep 2022, 12:03
ArtemisFowl je napisao/la:
07 sep 2022, 12:00
nerkolfc je napisao/la:
07 sep 2022, 11:42
Koji levati. Klub ne zaslužuje nikakav uspjeh
Zašto? Daleko su ispod onoga gdje su trebali biti sa ovolikim ulaganjima.
Nerezonsko ulaganje = neuspjeh

Bacali pare bezveze
I njega se sigurno nešto pita za transfere. Ja ne mogu zamisliti da Liverpool dovede pojačanje kao Lukaku i da ti pola sezone sjedi na klupi.
Sinoćnja utakmica protiv Dinama je dokaz koliko je Chelsea u banani. Dinamo je bio al pari protivnik većinu utakmicu, tek su se pred kraj zatvorili skroz. Bezidejna igra sinoć mu je i prelila čašu da dobije otkaz.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 07 sep 2022, 12:13

sljivo je napisao/la:
07 sep 2022, 11:36
Otjerali ga a sezona nije ni pocela, pocetak septembra, to se nikom mislim nije desilo.
Umjesto da su to odradili na kraju prošle sezone i dali novom treneru barem da prođe pripreme sa ekipom, ovako samo bacaju vruć krompir u ruke. Fakat preglup tajming, ovaj Amer gori od Romana po tom pitanju, on je bar znao do januara čekati i dati priliku :damn:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 07 sep 2022, 12:32

Jedina nejasna stvar u ovome je sto su mu ovako rano dali otkaz.
Sve i jedno pojacanje je njegova zelja i da mu se ne da vise vremena ne znam nema smisla.
Problem je igra nisu toliko ni rezultati koliko igra juce Begi bas govorim.
Igramo isto od pocetka priprema a ne sezone jedino protiv Tottenhama smo licili na nesto.
Nisam odavno gledao Celzi koji je vise nepovezan u pas igri dok odbrana od one organizacije koja je mucila najbolje ekipe svijeta dosli smo do Championship nivoa. Ne znam stvarno do cega ali kola se uvijek slome na treneru to je tako.
Po meni prerano su se na ovo odlucili ali ocito se nije mogao oprostiti ovaj poraz protiv Dinama i da za poluvrijem imas XG 0.7 protiv balkanse ekipe.
DInamo je pojam za ove krajeve ali opet ovo je Celzi i opet kazem hajde poraz i nekako ali za 90 minuta nemati ozbiljnu sansu tek u sudijskoj imati par suteva u okvir gola...
To se sve vuce jos od prosle godine a plus na to sve u napadu nemamo 1 igraca da je u formi samo jedan jedini ni to nemamo...
Zao mi je Tuchela upao je u losu situaciju tako je kako je sta cemo hvala mu za sve gospodin je bio sto se mene tice nemam ruznu rijec za njega.
Sto se tice novog trenera ne znam Potter je odlican ali u manjem klubu kako bi se snasao u vece klubu gdje su ambicije i pritisak veci vidjet cemo ako dodje.
Spominju se jos Zidane i Poch.
Pocha ne bih iskreno radije bih ove druge dvije opcije.

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 07 sep 2022, 12:39

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 07 sep 2022, 12:41

Ma neće Brighton dati Potteru da ide, čak i da ovaj hoće čisto zbog onog svega sa Kukureljom
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 07 sep 2022, 12:44

https://www.theguardian.com/football/20 ... are_btn_tw
Potter za sada izgleda prva opcija..
Nema se tu sta Brighton pitati ima otkupna...

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 07 sep 2022, 12:47

Potter bi bio bivši do ovih doba iduće godine.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

“Once you overcome the one-inch tall barrier of subtitles, you will be introduced to so many more amazing films.”

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 07 sep 2022, 12:50

Mogao bi Tuchel u Juve :hmmmmm:

Artetitis
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Artetitis » 07 sep 2022, 12:56

Potter u Chelsea bi bilo užas za naše šanse za Top 4. Daleko najbolji trener u ligi bi doveo ono u red i napravio tim koji bi mljeo sve pred sobom.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 07 sep 2022, 12:58

Samo ovaj Tuchel je težak haman ko tuč, gdje god je bio neslavno je završavao pod dosta čudnim okolnostima. Ne bi ja rekao da je čisto teren tu igrao ulogu. A ako jeste, onda...sretno sa Boehlyem.

“Once you overcome the one-inch tall barrier of subtitles, you will be introduced to so many more amazing films.”

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 07 sep 2022, 13:00

Ma kako igramo ne bi nas ni Harry Potter spasio..
@arvid igra je bila uzasna ali navodno je bilo nesuglasica sa Boehlyjem oko Ronalda i jos par pojacanja.
Da to se spominje u vezi Tuchela i navodno je razlog za neke prijasnje razilazenje man managment..
Mislim ko mu se ne svidi on mu to da do znanja.
Jedini problem je da ocito nije vjerovano Pulisicu i Hakimu ali ih je u zadnje vrijeme redovno koristio zbog nedostatka opcija i da ista pokusa.
Mislim nesto jeste nemoguce je da ti 11 igraca pogne glavu kad god prime gol ili da nemas jednog igraca u napadu koji je u formi.

Cipiripiblicblic
Kontakt:

Post Postao/la Cipiripiblicblic » 07 sep 2022, 13:02

Artetitis je napisao/la:
07 sep 2022, 12:56
Potter u Chelsea bi bilo užas za naše šanse za Top 4. Daleko najbolji trener u ligi bi doveo ono u red i napravio tim koji bi mljeo sve pred sobom.
Pretjeruješ

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 07 sep 2022, 13:02

Ma glup je tajming samo. Ovako je i 2015te Rodgers skršio milione na Bentekea i slične igrače a onda mjesec kasnije ga nogiraš i dovedeš trenera sa dijametralno suprotnim pogledom na fudbal i daš mu te za njega bzvz nabacane igrače :lol:

Cipiripiblicblic
Kontakt:

Post Postao/la Cipiripiblicblic » 07 sep 2022, 13:04

Arvid je napisao/la:
07 sep 2022, 13:02
Ma glup je tajming samo. Ovako je i 2015te Rodgers skršio milione na Bentekea i slične igrače a onda mjesec kasnije ga nogiraš i dovedeš trenera sa dijametralno suprotnim pogledom na fudbal i daš mu te za njega bzvz nabacane igrače :lol:
Ali baš. Zacrtaš projekt s Tuchelom, dovedeš mu pojačanja koja želi i daš mu otkaz nakon 6 kola. Ovi igrači neće odgovarati bilo kome. Potter je jedan od onih kojem bi vjerojatno odgovarali.

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 07 sep 2022, 13:05

Ako potter dodje ja ne sumnjam da Chelsea ove sezone uzima ligu sa 15 poena razlike, Ligu Prvaka sa drugim timom, a FA Cup sa juniorima.

Jbt Potter kao da je Pep Guardiola

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 07 sep 2022, 13:07

Artetitis je napisao/la:
07 sep 2022, 12:56
Čovjek nije marke dobio u Brightonu da potroši, gubi redovno igrače koji su core ekipe, opet drzi Brighton kao ofanzivnu i veoma kvalitetnu ekipu.

Tranzicija je opet problem, u jaču okolinu i sve, ali meni djeluje kao pun pogodak ko god se odluči za Pottera.

Nadam se iskreno da ga neće Čelzi uzeti.

Cipiripiblicblic
Kontakt:

Post Postao/la Cipiripiblicblic » 07 sep 2022, 13:09

Nitko ne kaže da nije vrhunski trener, ali ispada da će Chelsea odjednom biti daleko najjača ekipa svijeta. Po meni je top 5 trenera u ligi, ali nije daleko najbolji.

TheShed
Kontakt:

Post Postao/la TheShed » 07 sep 2022, 13:10

Cipiripiblicblic je napisao/la:
07 sep 2022, 13:09
Nitko ne kaže da nije vrhunski trener, ali ispada da će Chelsea odjednom biti daleko najjača ekipa svijeta. Po meni je top 5 trenera u ligi, ali nije daleko najbolji.
Pa mislim ono kako će biti bolji od Guardiole i Kloppa, nema šanse. :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.