FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Kakve će rezultate ekipa ostvariti u samoj završnici sezone?

Anketa je završila: 30 apr 2025, 14:51.

Osvajaju tripletu
7
37%
Osvajaju duplu krunu
9
47%
Osvajaju jedan trofej
2
11%
Neće osvojiti ništa
1
5%

Ukupno glasova: 19

ReX
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la ReX » 11 sep 2022, 17:44

Skroman si nema sta, samo petarda :D
@igrajlopte 🐦

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 11 sep 2022, 19:14

Ovaj Bayern je očajan. U onako slabašnoj Bundesligi im uzima bodove ko stigne. Ne očekujem od njih puno problema u utorak.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 11 sep 2022, 20:10

ma nista posebno nije bajern, u kilu smo graha tu negdje, s tim da mi imamo i potentniju ekipu ako igraci imaju svoj dan, imamo dosta vise plemenitijih igraca, tu ako dembele, de jon i buskec odigraju dobro mogli bi ih izdominirati jer eto to su igraci koji za sad igraju promjenjivo

imamo i odbranu dobru, vjerovatno ce xavi se opredijeliti na cvrscu varijantu sa kundeom na beku, njihova je jedina prednost trka i ritam, no ako ova trojica gore budu na nivou dobrom mogli bi im i sakriti loptu, pedri i leva ce vjerovatno biti standardno dobri, al eto nije to sad ni bitna utakmica toliko rezultatski, bitnije je ono da vidimo na cemu smo
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 11 sep 2022, 20:15

let3 je napisao/la:
11 sep 2022, 16:47
MoodyHank je napisao/la:
11 sep 2022, 16:36
Umtiti nema mjesta ni u Lecceu.
Umtiti je mrtvo truplo već 3 godine. Sva sreća pa više nema tog parazita u Barci.
Zaboravio si da još uvijek klub izdvaja novce da ga plaća. Ali nažalost zbog ugovora nemaš drugog načina.

Samo šutim za komentare za Bayern.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 11 sep 2022, 20:20

Donnie Darko je napisao/la:
11 sep 2022, 17:37
Ta odbrana će utrpati sebi jedan sama, napravit će penal. Ako Lewandowski i Dembele budu imali dobre utakmice treba računat 2 od prvog i 1 od drugog. Dakle kad se sabere sve i oduzme 5 golova treba biti minimum.

Biće interesantno.
Povedi nas Donnie, uz tebe smo. Većina tako misli ali slabo ko da se odvaži.
Ajmo biti hrabri ko Darko i najaviti veliku osvetu našem dzelatu!
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 11 sep 2022, 20:56

@NisamInSajder

Znam da Barca još plaća Umtitija, al neće još dugo. Bar ne gledamo više u dresu Barce tog parazita.

Ma ne šutim za Bayern, već me ne zanima LP ove sezone. Onako najiskrenije :mrgreen: Ako šta urade u LP dobro i jest, ako ne nikom ništa.
Ove godine me zanima isključivo Primera.

Cipiripiblicblic
Kontakt:

Post Postao/la Cipiripiblicblic » 11 sep 2022, 21:13

Mislite li da možete osvojiti LP ove sezone? Tj. ima li netko tko bi protiv vas bio izraziti favorit?

FCB1986
Kontakt:

Post Postao/la FCB1986 » 11 sep 2022, 21:27

Cipiripiblicblic je napisao/la:
11 sep 2022, 21:13
Mislite li da možete osvojiti LP ove sezone? Tj. ima li netko tko bi protiv vas bio izraziti favorit?
Pa Chelsea koji je osvojio istu, nije bio nista bolji od ove Barce. Dobro ova Barca mora jos u velikim utakmicama pokazati koliko moze, ali hocu reci ako se posloze stvari, da moguce je.
Ali ipak nije u uzem krugu favorita(barem meni nije) imas tu par ekipa kojima bi dao vise sansi.
⚽FK Garaže⚽

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 11 sep 2022, 22:16

niko nije izraziti favorit protiv barce u ligi prvaka, mozda dvije tri ekipe da su blagi favoriti gledajuci sadasnje stanje stvari, no i to ce se mijenjati tamo do marta, moze barca jos i dosta napredovati i biti i prvi favorit, a moze se i zatrokirati, ali opet svejedno, mora se tu prije svega nafake imati za osvajanje, real prosle godine najbolji primjer

ovako gledajuci ova barca ima sigurno vise kvaliteta nego proslogodisnji real, ali ima i jos nekoliko nepoznanica, tj. igraca koji imaji veliki potencijal da napreduju još, samo dembeleta kad gledas vidis kakav je strahovit talent i kakva igracina to moze da bude ako bude imo mozga i ne bude se povredjivao, a da ne pricamo da su tu i fati, gavi, pedri koji jos moze napredovati, onda de jong koji ima jos puno prostora za napredak, u odbrani takodjer imamo se cemu nadati, xavi ocigledno zna sta radi, zna motivisati igrace, vjeruju mu, ima autoritet....

ima se barca cemu nadati itekako u ligi prvaka
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 11 sep 2022, 22:17

Romariooo je napisao/la:
11 sep 2022, 20:10
ma nista posebno nije bajern, u kilu smo graha tu negdje, s tim da mi imamo i potentniju ekipu ako igraci imaju svoj dan, imamo dosta vise plemenitijih igraca, tu ako dembele, de jon i buskec odigraju dobro mogli bi ih izdominirati jer eto to su igraci koji za sad igraju promjenjivo

sad cemo se praviti da alphonso davies, gnabry, musiala, sane, mane nisu igraci koji mogu zagorcati svaki zivot (izostavio sam comana zbog ozljede)

Bayern nas moze pojesti preko bekova/krila, kombinacija davies/sane i mazraoui/gnabry bi nas mogla rastaviti, s tim da ocekujem da ce staviti pavarda jer je defanzivniji i protiv nasih krila ti to treba, iako je i mazraoui fenomenalan u oba pravca, a i dosta je brzi od francuza.

Stoperi njihovi su na papiru podjednako impresivni, Upemecano, De Ligt, Lucas Hernandez, svi su fizicki i tehnicki odlicni, al 2 od 3 su sklona greskama.

U sredini terena oni imaju najboljeg veznjaka kad se pogledaju obe ekipe, a to je Kimmich, jos ako im bude Musiala tu koji nas je i prije rastavljao, nije bitno hoce li Gravenbech, Sabitzer il Goretzka igrati, loptu ce nam definitivno uzeti.
To ce biti utakmica gdje se obe ekipe nadigravaju, mi smo itekako opasni i rekao bi da ulazimo u puno boljoj formi, al na prepunoj Allianz areni, s prethodnim rezultatom kakav je bio i nizom slabijih rezultata ocekujem da ce Bayern izaci jos nabrijaniji i da ce nam stvoriti MNOGO problema sa visokim presingom.

Mi imamo par mogucnosti za taj visoki presing a to je iskoristiti Garciu i Koundea da iznesu loptu ili odigraju neko dodavanje koje ce izbjeci taj presing ili da pokusamo uzvratiti podjednako sa trojcem Frenkie-Gavi-Kessie i Kessie konstantno bude na Kimmichu da mu ne dozvoli 100+ dodira na lopti i da se oslanjamo na Raphinhu i Dembelea da ce probiti i kreirati nesto.

Sve u svemu ne ocekujem da cemo lagano do pobjede, ali mislim ako zabijemo rani gol, mogli bi ih dobro utrpati, iako se i nama moze isto desiti.

Nadam se samo da cemo odlicno igrati, da cemo se dobro nositi s njima i naravno ne iskljucujem da mozemo pobjediti - dolazimo u boljoj formi, pogotovo zato sto je nase najbolje oruzje direktno protiv njihove najvece mane a to je defanziva.

sombrero
Kontakt:

Post Postao/la sombrero » 11 sep 2022, 23:50

sve zavisi ko da prvi gol
meni ovaj trener Bayerna nije ništa specijalno, imaju bolje igrače u najboljim godinama ali mislim da mogu puno bolje igrati

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 11 sep 2022, 23:56

Furymaker je napisao/la:
11 sep 2022, 22:17
Romariooo je napisao/la:
11 sep 2022, 20:10

sad cemo se praviti da alphonso davies, gnabry, musiala, sane, mane nisu igraci koji mogu zagorcati svaki zivot (izostavio sam comana zbog ozljede)

Bayern nas moze pojesti preko bekova/krila, kombinacija davies/sane i mazraoui/gnabry bi nas mogla rastaviti, s tim da ocekujem da ce staviti pavarda jer je defanzivniji i protiv nasih krila ti to treba, iako je i mazraoui fenomenalan u oba pravca, a i dosta je brzi od francuza.

Stoperi njihovi su na papiru podjednako impresivni, Upemecano, De Ligt, Lucas Hernandez, svi su fizicki i tehnicki odlicni, al 2 od 3 su sklona greskama.

U sredini terena oni imaju najboljeg veznjaka kad se pogledaju obe ekipe, a to je Kimmich, jos ako im bude Musiala tu koji nas je i prije rastavljao, nije bitno hoce li Gravenbech, Sabitzer il Goretzka igrati, loptu ce nam definitivno uzeti.
To ce biti utakmica gdje se obe ekipe nadigravaju, mi smo itekako opasni i rekao bi da ulazimo u puno boljoj formi, al na prepunoj Allianz areni, s prethodnim rezultatom kakav je bio i nizom slabijih rezultata ocekujem da ce Bayern izaci jos nabrijaniji i da ce nam stvoriti MNOGO problema sa visokim presingom.

Mi imamo par mogucnosti za taj visoki presing a to je iskoristiti Garciu i Koundea da iznesu loptu ili odigraju neko dodavanje koje ce izbjeci taj presing ili da pokusamo uzvratiti podjednako sa trojcem Frenkie-Gavi-Kessie i Kessie konstantno bude na Kimmichu da mu ne dozvoli 100+ dodira na lopti i da se oslanjamo na Raphinhu i Dembelea da ce probiti i kreirati nesto.

Sve u svemu ne ocekujem da cemo lagano do pobjede, ali mislim ako zabijemo rani gol, mogli bi ih dobro utrpati, iako se i nama moze isto desiti.

Nadam se samo da cemo odlicno igrati, da cemo se dobro nositi s njima i naravno ne iskljucujem da mozemo pobjediti - dolazimo u boljoj formi, pogotovo zato sto je nase najbolje oruzje direktno protiv njihove najvece mane a to je defanziva.
Odlicno napisano.

Ovdje je optimizam i podcjenjivanje ekipe koja nas natrpala u zadnjih 10 godina ko niko doslo do bas nivoa bezobrazluka.

Barcelona nije bolja od Bayerna ni na papiru a ni kao tim ( jos dalje).Ispade preko noci odredjeni igraci postali klase u odnosu na nabrojane igrace Bayerna.

Ovdje se pise o Pedriju kao igracu koji top utakmice igra na nekom extreme levelu a ja sam bas suprotnog misljenja od kako je u timu , da bas u tim utakmicama bude nevidljiv.Nekako kad nas neko trkom i ritmom napadne nas vezni red ne postoji na terenu.Ovo se nadam se promjenilo , imaju sansu prekosutra da pokazu da li su to igraci koji vrijede ili su igraci za malih utakmica.Bayern je ozbiljan klub i ulaze svakako kao favorit u utakmicu.

Vezni red Barce ako odigra kako treba ( a zadnjih X godina) u ovakvim utakmicama nestajali su sa terena , imamo se cemu nadati , ako ne , onda slijedi isto sto i ranijih godina.Brukanje.

Da ne dodju glavni advokati odredjenih igraca da ih brane , ovdje su navedene cinjenice.Nas vezni red je kljuc uspjeha i neuspjeha.Barcina igra se temelji na njima i kao takvi nadam se da ce napraviti iskorak ka samoj kremi Evrope a ne dozvoljavati da nam igru ubijaju ekipe tamo gdje bi morali biti najjaci.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 12 sep 2022, 02:28

Da, vezni red sa Buskecom i De Jongom se brukao. Ne ovaj sa Gavijem i Pedrijem. Igrac koji sab17 godina bude prosglasen u tim prvestva na EP, igra losije jace utakmice?
Ali bitno je da si ti po stoti put popljuvao po Barceloni, a hvalospjevima odario protivnika. Jedino sto si izostavio, da malo pohvalis igrace Reala, onako uslut. Sreca pa nisi bio trener Villareala prosle sezone, ne bi od straha ni smjeli izaci na teren, da se suprostave Bayernu.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 12 sep 2022, 09:17

Evander je napisao/la:
12 sep 2022, 02:28
Da, vezni red sa Buskecom i De Jongom se brukao. Ne ovaj sa Gavijem i Pedrijem. Igrac koji sab17 godina bude prosglasen u tim prvestva na EP, igra losije jace utakmice?
Ali bitno je da si ti po stoti put popljuvao po Barceloni, a hvalospjevima odario protivnika. Jedino sto si izostavio, da malo pohvalis igrace Reala, onako uslut. Sreca pa nisi bio trener Villareala prosle sezone, ne bi od straha ni smjeli izaci na teren, da se suprostave Bayernu.
Pedri nije igrao prosle godine ili ?
Naravno da pisem rijeci hvale za rivala koji nas je natrpao zadnja 3 puta da me uopste stid sto iole neko moze misliti da smo favorit.Prosle godine , nije tako daleko.Ljudi nam zabili u zadnje 3 utakmice 14 golova i ja sad trebam pisati jaki smo ko beton.
To sto si ti djete zaostalo i dizes u nebesa nesto sto obican svijet ne vidi , to je drugi par cipela.
Ovdje niko nije rekao da se ne treba potuci ali kao sto u postu iznad napisa covjek : izgleda u Bayernu zaboravili igrati lopte preko noci , dolazi im strasna Barca na celu sa Xavijem.

Real ? Ljudi nemaju kiksa citavu sezonu , igraju bez Zlatne Lopte ,melju.Sjajni su , nismo taj nivo jos.Bit ce , treba vremena i nabiti nogom iz prvih 11 par bekana.

Smiris malo dozivljaj , malo pogledas utakmicu.Evo prilike Pedriju da zablista , do sada je u bitnim utakmicama odbijao se od rivale , vrijeme je.Nosioc je igre , jel…

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 12 sep 2022, 09:21

Razlika izmedju Villarreala i Barce je ogromna defanzivna disciplina i duboki dupli blok, mi to ne igramo, mi igramo ofanzivno, nadigravamo se, nismo cvrsti ko taj Villarreal iako amo primili samo 2 gola u ovoj sezoni.

Svi smo vidjeli sta nam bilo kakav presing radi, Rayo Sociedad, Sevilla, Cadiz su svi imali svoje periode presinga gdje su nam mogli zabiti bar gol u ranoj fazi utakmice, to ako se desi protiv Bayerna opet se ponavlja prica mentalitetom ekipe i da li ce to utjecati na njih.

Pedri je fantastican ali jos od prve tekme protiv Juventusa je generalno slabije igrao u jakim utakmicama (ispod svog prosjeka) l.
Revans protiv Juventusa, Bayern, PSG, sve su tekme gdje nije bio bitan.

Ali, ja sam optimističan, mislim da će to dobro biti ako izdržimo prvih 15ak minuta bez primljenog gola.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 12 sep 2022, 09:26

let3 je napisao/la:
11 sep 2022, 20:56
@NisamInSajder

Znam da Barca još plaća Umtitija, al neće još dugo. Bar ne gledamo više u dresu Barce tog parazita.

Ma ne šutim za Bayern, već me ne zanima LP ove sezone. Onako najiskrenije :mrgreen: Ako šta urade u LP dobro i jest, ako ne nikom ništa.
Ove godine me zanima isključivo Primera.
Nisam mislio ovo oko Bayerna za tebe. Već za mene. Šutim. Ovdje se piše o Bayernu kao da je Dortmund, pa eto osciliraju. Ljudi su nas nabijali kada je Barca bila mnogo jača, kad je na papiru bila jača i od njih. Nabili nas prije dvije godine, prije godinu. Jesu neke stvari drugačije u Barceloni, ali ne toliko drastično drugačije da si sada protiv Bayerna favorit. Pogotovo, što Bayernova momčad izgleda mnogo potentnija ove sezone nego prošle. U najboljem slučaju nadigravat se, pa šta bude bude.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 12 sep 2022, 10:20

ima li ovdje neko iskustva sa kupovinom ulaznica za utakmicu barce na camp nou u zadnje vrijeme?
krajem oktobra sam tamo, pokusavam kupiti karte za barcelona-athletic bilbao, ali ne ide. morat cu ih nazvati.
jesu li mozda nesto blokirali iz inostranstva nakon utakmice protiv frankfurta?
iako vidim da u ovosezonskim utakmicama stadion nije bio rasprodan, trebalo bi biti ulaznica i tamo na dan utakmice.
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 12 sep 2022, 12:01

JoeBleck je napisao/la:
12 sep 2022, 09:17
Evander je napisao/la:
12 sep 2022, 02:28
Pedri nije igrao prosle godine ili ?
Naravno da pisem rijeci hvale za rivala koji nas je natrpao zadnja 3 puta da me uopste stid sto iole neko moze misliti da smo favorit.Prosle godine , nije tako daleko.Ljudi nam zabili u zadnje 3 utakmice 14 golova i ja sad trebam pisati jaki smo ko beton.
To sto si ti djete zaostalo i dizes u nebesa nesto sto obican svijet ne vidi , to je drugi par cipela.
Ovdje niko nije rekao da se ne treba potuci ali kao sto u postu iznad napisa covjek : izgleda u Bayernu zaboravili igrati lopte preko noci , dolazi im strasna Barca na celu sa Xavijem.

Real ? Ljudi nemaju kiksa citavu sezonu , igraju bez Zlatne Lopte ,melju.Sjajni su , nismo taj nivo jos.Bit ce , treba vremena i nabiti nogom iz prvih 11 par bekana.

Smiris malo dozivljaj , malo pogledas utakmicu.Evo prilike Pedriju da zablista , do sada je u bitnim utakmicama odbijao se od rivale , vrijeme je.Nosioc je igre , jel…
Ne, prvih pola sezone je bio povrijedjen i nije igrao. Da pratis Barcelonu, znao bi.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 12 sep 2022, 12:34

Je li spreman mali Kimmich ?

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 12 sep 2022, 13:18

Barcelona izgleda jako dobro na zadnjih nekoliko utakmica i ne mislim da se ne mogu "pokefati" sa Bayernom,
ali ovaj pomalo podcjenjivački ton za Bavarce koji osjetim kod nekih, sorry, to ne mogu razumijeti.
Zato, kažem, polako i pametno, bez straha, ali sa respektom do protivnika i biće dobro.

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.