Eurobasket 2022

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Pensioner26
Kontakt:

Re: Eurobasket 2022

Post Postao/la Pensioner26 » 12 sep 2022, 14:16

Što im Milan teletina navuče baksuzluk :mrgreen:

TonySosa
Kontakt:

Post Postao/la TonySosa » 12 sep 2022, 14:34

Justin je napisao/la:
12 sep 2022, 14:09
Koji je izgovor Ce.. Srba za ispadanje?
Previše partizanske krvi u Talijanima.
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

"Three for me, two for them."

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 12 sep 2022, 14:47

Mi svakako i nismo navikli da uzmemo neku medalju na Eurobasketu, tako da ovo naše izdanje je manje-više očekivano, minus pobjeda nad aktuelnim evropskim prvakom što nam je bonus i dašak radosti za bh pučanstvo koje navija za reprezentaciju.

Hrvati su dobacili do KO faze i to je po meni neki realni domet njihove reprezentacije.
Znam da se mnogi neće složiti i prvo što bi bio argument je bolji selektor, al nisam siguran da bi tek tako upumpao samopouzdanje igračima kojeg evidentno nemaju kao neka klapa koja igra zajedno.
Bogdanović kao lider se ističe i dosta toga dobrog je uradio, ali hajmo biti realni, natur play je solidno iznio i Hr nema rodno takvog, centri su onako prilični komadi bukovine, Šarić je bivši košarkaš, s klupe vrijedan pomena jedino Simon koji je također i načet povredama, dakle teško da može da doprinese koliko bi inače mogao.

Srbija je realno razočarenje prvenstva. Pobjeda Italije i izbacivanje na startu KO faze je za svakog ko poznaje osnove košarke veliko iznenađenje.
Ok, uhvatili ih Talijani na krivoj nozi, sasuli kanon trica, ali opet...neke stvari se tu provlače od početka i jučer su izašle na vidjelo.

Sve i jednu utakmicu u grupnoj fazi Srbija je otvarala jako. Nabiju 20-ak razlike i onda to drže. Protivnici se pomalo vraćaju, ali nedovoljno da bi zaprijetili. Minus Finska koja je brutalno stradala. Uglavnom, na kraju je svedeno na Poljsku kao neka generalna proba pred KO fazu, no neuspješno završeno. Poljska nije bila dorasla kao protivnik strašnom timu Srbije.
I da, Srbija se definitivno profilisala kao glavni favorit za zlato. Jokić je igrao malo, ali dovoljno da vidimo da može puno. I njemu se nema šta zamjeriti, on je svoje odradio. Micić je podbacio to je činjenica. Meni je pak rezervni centar Milutinov iznenađenje da nije mogao iskoristiti to što Italija nema klasičnog centra. Istina, igrao je samo 11 minuta, ali i to što je igrao bilo je mizerno.
E sad, tu se može mali milion prigovora tipa što je toliko igrao Gudurić ili Lučić, zašto Davidovac i Jaramaz nisu dobili više minuta...lako je biti general poslije bitke.
Uglavnom, Srbija je krenula i ovu prilično jako, čini mi se 14 razlike da je bilo, ali Italija nije posustajala i do poluvremena prišli na podnošljivih -6.
I to je držalo Srbe u stanju nervoze, a poslije one druge tehničke za Pozeka, Talijani su dobili krila i ubacili bukvalno sve sa distance.
Pričati kako Srbija ima loš tim je vađenje i traženje izgovora. Šta to onda ima Italija? Ko je yebeni Spissu? Melliju svaka čast i Fontecciju koji je fantastičan igrač, al opet kad se sve to sabere, Srbija je bila veliki favorit.
Meni je iznenađenje i iskreno se nisam nadao ni da će biti gusto na kraju.
Da su za sprdanje nakon ovakvog ispadanja, svakako.
Talijani ih mlate drugi put ove godine i nakon nogiranja sa OI, sada i sa Eurobasketa.
Koševo Zapad

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 12 sep 2022, 15:21

Milutinov je ozlijeđen,a i on je sistemski tip centra. Drop obrana picka,rim running,skok u napadu i tu i tamo napast missmatch leđima,ne možeš od njega računati da će predvoditi drugu postavu(posebno što mu treba veća minutaža). Ne znam što se zaljubio u Ristića koji ga je direktno sjebao u Nišu protiv Belgije,sve je čovjek zasrao u završnim minutama kad su prosuli fino vodstvo.
Nemanja Bjelica svakako bi pomogao kao 4/stretch 5 koji je odličan skakač,u preuzimanjima jedan od najboljih visokih Europe,dobar kreator,nešto ala Melli. Kari Pešić sigurno da je krivac i što mu je Jokara malo igrao i loša defanzivna postavka,a kapetan Lučić nedopustivo slabo šutao za 3 na turniru(a i protiv Grka on i Dobrić isfalivali 3 trojke pa su ispustili nakon obog ubačaja Jokića fadeaway preko Giannisa mislim+7 i da su Dorseyu svirali and one,vjerojatno bi spušili pred produžetak).

Slovenci jedini ex-yu predstavnik ostali,fini favorit za finale,ždrijeb im se baš otvorio

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 12 sep 2022, 15:27

Vladimir Lučić je teški ljakse
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 12 sep 2022, 15:27

Da, Slovencima se otvorilo da imaju minimum treće mjesto.
Koševo Zapad

totasef1
Kontakt:

Post Postao/la totasef1 » 12 sep 2022, 15:42

Srbi su za sprdanje jer su već upisali polufinale sa Slovenijom i finale sa Grčkom. A izgubiti od Italije u košarci nije sad neko prvoklasno iznenađenje. Italija je imala lošu šutersku noć protiv Ukrajine ali je bolje kad ti se to desi u grupi. Nakon poluvremena se znalo da će biti utakmica egal do kraja jer Srbi nisu uspjeli da se odlijepe kad su mogli a na kraju me baš iznenadila nemoć Srbije u napadu . Odbranu su i odigrali dobro, Italijani su ubacili 2-3 trice preko ruke i pred istek napada ali da se onako us*eru Srbi u napadu nisam očekivao. Italijani su ih riješili zadnju četvrtinu kao da su igrali protiv neke ispodprosjecne reprezentacije pa ono pljus par trica, zatvori im jednog jedinog igrača koji može sam i završena priča.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 12 sep 2022, 15:47

Ma nema opravdanja za ispadanje Srbije. Bronzana medalja je bila minimum minimuma koji se morao ispuniti. Gledajuci i kvalitet i tradiciju koju Srbija ima.

Jadni Jokic je izgurao ovaj mec koliko je mogao, ali slabo ko mu se pridruzio. Meni nije jasno sto nije igrao vise minuta. U NBA zna po 40+ minuta odigrati, a ovdje ga cuva na klupi dok Italijani prave kljucnu prednost.

Veliki je ovo samar za Srbiju.

Victor
Kontakt:

Post Postao/la Victor » 12 sep 2022, 16:16

filip13 je napisao/la:
12 sep 2022, 13:30
Satoransky juče imao 17 asista
Mozes li naci igdje rekord trojki na utakmici od jedne ekipe..trazio sam al nema nigdje
Ex "invincible"

Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..

/Internazionale Milano/

=NYK=

Victor
Kontakt:

Post Postao/la Victor » 12 sep 2022, 16:26

Italija tradicionlano neodgovara Srbima..1999. na EB su ih mimo svih ocekivanja izbacili

Mada to nije izgovor..stvari su ovdje jasne. Srbija jeste jak tim al vanjska linija im je tigar od papira...neki nemaju poena u rukama ili neki nemaju kvalitete

Guduric- Najizvikaniji kosarkas u evropi mozda..poznat po legendarnoj izjavu "Spremio sam se ove sezone cu da kidam u memfisu trnere mi konacno vjeruje"..bukvalno za dva dana nakon toga dobio ispisnicu :rol: Skorer koji se muci da ubaci 10 poena u EL...ima renome nema kvalitet..

Lucic i Kalinic- Dobri nazad, naprijed ih nema..ima ih koliko ocekujes, al jbg nisu oni sad neki elitni strijelci tipa Bogdan pa da ocekujes da te nose u napadu..oni su tu da istrce kontru, mozda koja trojka i tjt..mada zakazli su u odbrani, jesu talijani svasta ispogadjali, al bilo je tu i otvorenih suteva more

Jaramaz,Davidovac i Marinkovic- Prevelik teret im je stavljen na pleca s obzirom na realni kvalitetu..mozda su jucer mogli dobit vise sanse..al jbg furas se da si prvi favorit za zlato a hoces da ti Davieovac i Jaramaz rijesavaju utakmice KO faze..

Jucer trojica na jokic ovaj vrati pas, Guduric ne moze bazen pogdit, Kalinic bacio air ball nije imo damu da sutne vise, Lucic nije postojao u napadu...

Kad se ovako pogleda mozda je Pesic fkt trebao probati marinkovica ako nista da potegne otvorenu trojku jer imao bi ih..al ko zna

Micic je po meni odigrao svoje kao i Jokic.

U sustini kad pogledas vako sa malo vise rezona Srbi si se nadali da ce jokic i micic sami pobijediti 10 utakmica, a ovi ostali ce tu bit onako eto da igraju odbranu malo...
Ex "invincible"

/Internazionale Milano/

=NYK=

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 12 sep 2022, 16:36

I u čemu je tu problem,Victore? Prije su veće debaklove doživljavali kad su imali po 7-8 zvijezdi u ekipi i jače. Upravo je najbolji način tako složiti ekipu,zar takva nije Slovenija,takva je bila i USA lani,Španjolci.

Eto,Jaramaz i Lučić i Kalinić igrači s 10+pts u EL,Bayern i Barcelona,ponajbolji defanzivci/šuteri na poziciji van NBA ne mogu sada odjednom,daj se ne zajebavajmo. Polonara i Spissu su duplo slabiji igrači od navedenih kao što je dojučer klaun Pozzecco bio najslabija karika Talijana., Fontechhio i Melli vs Jokić i Micić kao leader,daj se ne zajebavajmo opet. Ko da jučer ste počeli pratiti sport pa da se na jednu večer prvi put dogodilo da nezgodni outsider prođe favorita.

Koliko puta na F4 se dogodi da objektivno najmanje isticani i s najmanje individualne kvalitete ode do kraja u rukometu,košarci itd. Masu puta pa NCAA... Playoff serije su nešto posve drugo.

Kalinića nema naprijed,a lik prvi trojkaš prvenstva što mu nije forte. Lučić pak nije mogao ubosti ništa. Nabadaš eto tako da se nađe,bez iakkvog uporišta.

Šta Gudurić nema kvalitet,koliko Talijana ima njegov kvalitet? Marinković odličan turnir odradio.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 12 sep 2022, 16:40

DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Victor
Kontakt:

Post Postao/la Victor » 12 sep 2022, 16:44

Felixians4 je napisao/la:
12 sep 2022, 16:36
I u čemu je tu problem,Victore? Prije su veće debaklove doživljavali kad su imali po 7-8 zvijezdi u ekipi i jače. Upravo je najbolji način tako složiti ekipu,zar takva nije Slovenija,takva je bila i USA lani,Španjolci.

Eto,Jaramaz i Lučić i Kalinić igrači s 10+pts u EL,Bayern i Barcelona,ponajbolji defanzivci/šuteri na poziciji van NBA ne mogu sada odjednom,daj se ne zajebavajmo. Polonara i Spissu su duplo slabiji igrači od navedenih kao što je dojučer klaun Pozzecco bio najslabija karika Talijana., Fontechhio i Melli vs Jokić i Micić kao leader,daj se ne zajebavajmo opet. Ko da jučer ste počeli pratiti sport pa da se na jednu večer prvi put dogodilo da nezgodni outsider prođe favorita.

Koliko puta na F4 se dogodi da objektivno najmanje isticani i s najmanje individualne kvalitete ode do kraja u rukometu,košarci itd. Masu puta pa NCAA... Playoff serije su nešto posve drugo.

Kalinića nema naprijed,a lik prvi trojkaš prvenstva što mu nije forte. Lučić pak nije mogao ubosti ništa. Nabadaš eto tako da se nađe,bez iakkvog uporišta.

Šta Gudurić nema kvalitet,koliko Talijana ima njegov kvalitet? Marinković odličan turnir odradio.
Problem je kad je bilo stani pani i kad je jokic uduplan, nije imo ko dat kos..prosto i jednostavno

Za mene cisto napdacki Fontekio i Menion su igracine za Gudurica..znaci ako gledamo cisto ovaj skoreski dio sto je kao guduricu najjaca karika..ako tebi nisu onda jbg sta da ti kazem to je moje misljenje

Mada kontam sta hoces rec..da se igrlao 10 puta, Srbija bi dobila 9..i slazem se s tim..al jbg kad kontas da si sila a dodjes u situaciju da 5 minuta ne mozes ubacit kos..ko da ti amrrika stoji u odbrani..

Poredjenje sa Slovenijom smijesno..prvo jokic nije docic, da ne idemo dalje..

Uostalom Srbija je izgubila skoro 20 razlike, nije to bas da je trojka u zadnjoj sekundi presudila..

Evo provjerio..Guduric u karijeri je na 8 poena u Euroligi...nema sta elitni suter i skorer
Ex "invincible"

/Internazionale Milano/

=NYK=

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 12 sep 2022, 17:23

Victor je napisao/la:
12 sep 2022, 16:44

Problem je kad je bilo stani pani i kad je jokic uduplan, nije imo ko dat kos..prosto i jednostavno

Za mene cisto napdacki Fontekio i Menion su igracine za Gudurica..znaci ako gledamo cisto ovaj skoreski dio sto je kao guduricu najjaca karika..ako tebi nisu onda jbg sta da ti kazem to je moje misljenje

Mada kontam sta hoces rec..da se igrlao 10 puta, Srbija bi dobila 9..i slazem se s tim..al jbg kad kontas da si sila a dodjes u situaciju da 5 minuta ne mozes ubacit kos..ko da ti amrrika stoji u odbrani..

Uostalom Srbija je izgubila skoro 20 razlike, nije to bas da je trojka u zadnjoj sekundi presudila..

Evo provjerio..Guduric u karijeri je na 8 poena u Euroligi...nema sta elitni suter i skorer
Al to je skroz normalna stvar,na jednu noć u raznim sportovima,klupski i reprezentativno kad su i puno veće razlike,slabiji pobijedi. Eto,Belgija je prijetila Sloveniji skoro do kraja,a jasno da su nemjerljivo slabiji. Mannion je imao golem potencijal,no ne ispunjava ga i kad tako nešto ustvrdiš,moraš podastrjeti argumente,a oni su totalno na strani Gudurića nauštrb Manniona koji je istina mlađi. Kad sam ga gledao na NikeHoop Summitu,očekivao sam solidnu NBA karijeru od njega.

Nije to mišljenje,Gudurić je već 5-6 godina solidan kreator u EL ,a Mannion tek sada s Virtusom tamo pristupa. Precijenjen igrač,da,zbog svog sexy stila i još ljevoruk,to je uobičajena špranca. No to što je prerazvikan ne znači da nije i dovoljno kvalitetan za biti u rotaciji contendera za medalju na EB jer kudikamo slabiji igrači to jesu.

Ne bih se baš okladio da bi dobili 9 od 10,uostalom kako si napisao,1999. su ih zbacili(to ne znam,imao 5 godina,a nisam na wiki provjerio),lani ih mlatnili u Beogradu isto ovako rapsodijom s perimetra predvođeni Fontechhijom(iako Srbi bez najboljih).

Što Jokić nije Dončić? Baš jest. Zašto smiješna usporedba,molim lijepo?

A tko je rekao da je elitni scorer i šuter? 7-8 poena dugoročno u Euroligi,to uopće nije za sprd. Brojne igračine su na jednocifrenom prosjeku bile kroz karijeru. Par sezona na iznad 40 % za 3 u EL,to je veoma respektabilno.

Pogledaj Spissua onda naspram recimo Jaramaza ili Gudurića... Jednostavno,shit happens

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 12 sep 2022, 17:27

Uvijek isporuči za reprezentaciju,a bome se trgnuo u Kavalirima koji su ga poslali u Jazz kamo su trenutno na krilima upravo ponajbolji scoreri Europe- Bojan,Lauri,Fontechhio

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 12 sep 2022, 17:28

ovo slama srca :(

Don't believe the hype.

Victor
Kontakt:

Post Postao/la Victor » 12 sep 2022, 17:40

12 sep 2022, 17:23
Victor je napisao/la:
12 sep 2022, 16:44

Al to je skroz normalna stvar,na jednu noć u raznim sportovima,klupski i reprezentativno kad su i puno veće razlike,slabiji pobijedi. Eto,Belgija je prijetila Sloveniji skoro do kraja,a jasno da su nemjerljivo slabiji. Mannion je imao golem potencijal,no ne ispunjava ga i kad tako nešto ustvrdiš,moraš podastrjeti argumente,a oni su totalno na strani Gudurića nauštrb Manniona koji je istina mlađi. Kad sam ga gledao na NikeHoop Summitu,očekivao sam solidnu NBA karijeru od njega.

Nije to mišljenje,Gudurić je već 5-6 godina solidan kreator u EL ,a Mannion tek sada s Virtusom tamo pristupa. Precijenjen igrač,da,zbog svog sexy stila i još ljevoruk,to je uobičajena špranca. No to što je prerazvikan ne znači da nije i dovoljno kvalitetan za biti u rotaciji contendera za medalju na EB jer kudikamo slabiji igrači to jesu.

Ne bih se baš okladio da bi dobili 9 od 10,uostalom kako si napisao,1999. su ih zbacili(to ne znam,imao 5 godina,a nisam na wiki provjerio),lani ih mlatnili u Beogradu isto ovako rapsodijom s perimetra predvođeni Fontechhijom(iako Srbi bez najboljih).

Što Jokić nije Dončić? Baš jest. Zašto smiješna usporedba,molim lijepo?

A tko je rekao da je elitni scorer i šuter? 7-8 poena dugoročno u Euroligi,to uopće nije za sprd. Brojne igračine su na jednocifrenom prosjeku bile kroz karijeru. Par sezona na iznad 40 % za 3 u EL,to je veoma respektabilno.

Pogledaj Spissua onda naspram recimo Jaramaza ili Gudurića... Jednostavno,shit happens
Guduric Srbiji treba da pogadja a on tk ne radi i tjt..njegq se predstavlja ko ne znam ti kakvog igraca, po meni njemu je mjera CZV i to da tu nije u TOP2..smatraju ga elitnim suterom a on to nije..ni blizu..

Kazem opet moje misljenj, al nekog ko sw smatra nekakvim elitnim napadacem imati u danasnjoj kosarci 8ppg je bruka..

Jucer 4 ciste trojke ni blizu nijedna..2 poena dao? daj ba

Manion i Fontekio su ubice, ljudi koji ce dati 20 poena ko iz pic.ke, guduric i ostaka srpske vanjske linije to nije...

Spissu suter koji ako je sam pogodice eo i Edin kaze ima covjek preko 50% za tri u El, ako ga pustis pogodice..kalinic lucic guduric su pusteni a promasili su

Nije doncic jer nije bek nego centae..ne moze organizovat napad..da ne idemo dalje.

Mada Doncic ima Cancara, Prepelica, Tobya, Dragica..povratna-sam na sutu neko-trojka kao kap

Kod srbije udvoje jokica-povratnq-sam na sutu-cigla
Zadnja izmjena: Victor, dana/u 12 sep 2022, 17:42, ukupno mijenjano 1 put.
Ex "invincible"

/Internazionale Milano/

=NYK=

filip13

Post Postao/la filip13 » 12 sep 2022, 17:41

Victor je napisao/la:
12 sep 2022, 16:16
filip13 je napisao/la:
12 sep 2022, 13:30
Satoransky juče imao 17 asista
Mozes li naci igdje rekord trojki na utakmici od jedne ekipe..trazio sam al nema nigdje
Teško

huupmil
Kontakt:

Post Postao/la huupmil » 12 sep 2022, 17:52

Sa ogromnom energijom su usli italijani nasuprot Srbiji, kakav je ono performans Poceka bio.
Sjecam se u fudbalu kako je Murinjo znao naspanovati ekipu za neki kljucni trenutak - kada je motivacija prisutna razlike se brisu.

Tu je razlika, Srbija je tabloidna - toliko frke oko kosarkasa i tog nekog unaprijed upisanog zlata, previse samouvjerena,
kako Jokic rece - ne volimo mi kosarku, mi volimo da pobjedjujemo, prorocke rijeci zaista. Samo da nam je malo vise bilo stalo do igre a ne do nekog finala i medalja za razulazenu javnost ovo se ne bi desilo.
Digitalna Srbija nije ono nekada, mozda ovaj tim je u Evro konektstu ono sto je bio onaj zlatni, ali klima u drustvu nije ta. to nije vise ta atmosfera koja moze da podigne. Xlatna kosarka je bila proizvod drustvenih sila, jedne kulture sistema, i kada je drustvo padalo, ostalo je sjecanje sta je sport u vrjednosnom sistemu koji je to stvorio. Danas je to sve samo kic i parada - igra se da se zaboravi da drustvo tone,
da se ukrade paznja, da se usicari.

Ovi igraci su prebogati, preoptereceni klupskim obavezama, javnost Srbije im je naporna, ubijedjen sam da svi od nje gledaju da bjeze, to je mentalitet rulje koja trazi i zahtjeva, predsjednik potpuno lud zaliva svaku situaciju benzinom. Kad budemo bolji bice nam bolje. Stotine mana generala poslije bitke.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 12 sep 2022, 18:59

Nije Pešić jedini, zajedno s njim mora otići i Predrag Danilović, kao prvi čovek košarkaškog saveza. I Pešić i Danilović veliki su, jedan kao trener, a drugi kao igrač. Ali, to je bilo nekada. Sada su se pokazali kao sitni. Zapravo, ne sada: Danilović je sitan od kad je pristao da trpi u upravnom odboru saveza Vučićevu savetnicu. A i Pešić i Danilović pokazali su se kao sitni kada su pristali, odnosno pozvali Porfirija da poseti reprezentaciju i udari joj ortodoksni žig. Imaju Porfirije i SPC koga da odlikuju, reprezentacija je morala ostati izvan tog političkog i pravoslavnog zločinačkog kruga.

Opaaaaaa , konačno neko iz Srbije da crkvena smeća odlikuje kako treba !!!
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

Odgovori

Natrag na “Evropska košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.