U-21, U-19, U-17
Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery
Re: U-21, U-19, U-17
Ako je iole pametan prihvatiti ce nas poziv... zna da za Njemacku nema promil sanse da zaigra... ni blizu nije npr talenat kao sto je bio Samardzic pa da moze birati izmedju Svabije i balkanske tarošije...
Pa ne toliko dobar da bi mu se ovaj "kiks" progledao kroz prsteImajednabrigada je napisao/la: ↑13 sep 2022, 13:09Bihac1919 je napisao/la: ↑13 sep 2022, 11:59Za Bosnica su zvali sa svih strana da ga se pozove i kada mu je NsBiH uputio poziv on se nije odazvao niti se javio da obrazlozi nedolazak iako je netom prije toga zvao i pricao da ce doci.I u pravu su sto su ga prekrizili,mnogi od njih iskoriste poziv BH reprezentacije kako bi isforsirali poziv neke druge(slucaj Alijagic)ReX je napisao/la: ↑12 sep 2022, 15:09![]()
Meni takodjer nije jasno (pisao sam vec) kako Eldin Lolic iz Cagliarija se ne moze probit na neki siri spisak barem. Standaran u Primaveri. Isto vazi i za Belmina Beganovica koji je prikljucen prvom timu Rieda ove sezone. Upisao par nastupa za A tim, standardan u drugom timu.
Ne znam sta je bilo na relaciji Bosnic/BiH. Bio je na proslom spisku ali nije se odazvao reprezentaciji (kao i nekoliko igraca jos iz EU zemalja). Sad ga nema. Probat cu doci do informacije jel mozda odbio poziv ili sta...![]()
Djeluje da si puno upućen u detalje ...jel taj Bosnic ičemu igrac...mislim da s takvim ponaaanjem puno vise gubi on nego mi ipak nije on Messi
Vico jel ti drago kad vidis ko je prvak.Veze nemaju o fudbalu
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHA
Pa toliko im je dobra generacija da ni jedan nije prismrdio prvom timu. Na silu uzeli da igraju kigu prvaka a ne kontaju da stvaraju upravo komtraefekst jer kada onakvi izadju na euroscenu, odbiju bilo kakvu mogucnost da neko ozbiljan baci oko na nasu ligu i mlade igrace
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
U ovom timu Borca za UYL imas desetak omladinski reprezentativaca BiH. Sta reci koju poruku poslati.Pantelija je napisao/la: ↑15 sep 2022, 09:08Pa toliko im je dobra generacija da ni jedan nije prismrdio prvom timu. Na silu uzeli da igraju kigu prvaka a ne kontaju da stvaraju upravo komtraefekst jer kada onakvi izadju na euroscenu, odbiju bilo kakvu mogucnost da neko ozbiljan baci oko na nasu ligu i mlade igrace
Zadnja izmjena: ReX, dana/u 15 sep 2022, 11:44, ukupno mijenjano 1 put.
@igrajlopte 🐦
Nije mi bilo mrsko provjeriti izjavu trenera "najbolih" juniora drzave.
Ko o cemu, mi o izgovorima.
Ko o cemu, mi o izgovorima.
@igrajlopte 🐦
Šta hoće da kaže? Treba još više igrača iz Borca pozivati u reprezentaciju?
Barba halali sto smo sumnjali.
Kaze oni znaju kako se igraju ove utakmice,a prvi put Ashdod prvak Izraela.Koji debil u pm
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
pa da vidite tekm mladje kategoorije npr u15... sto je najtuznije, stvarno ima talentovane djece ito jako talentovane samo sto je tezak put do repke ...
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Ismijavate Borac a Sarajevo il Zeljo bi kao bolje odigrali?
Pogledajte nekad turnir prijateljstva gdje nase ekipe ne mogu meda sa ekipama iz regiona
Pogledajte nekad turnir prijateljstva gdje nase ekipe ne mogu meda sa ekipama iz regiona
Pa mozda i bi da je sampion regularan,a ne na guzove,tj uz guranje sudije u utakmici koja odlucuje prvaka.Niko nije ismijavao Borac jer su izgubili,vec nacin na koji su uopste postali prvaci juniorske lige
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Juniori Akademije FK Sarajevo preko Partizana do pobjedničkog trofeja Kupa prijateljstva
Juniori Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo osvojili su "Kup prijateljstva", turnir koji se u proteklim danima održavao na Zlatiboru. Izabranici trenera Dženana Uščuplića u jako kvalitetnoj finalnoj utakmici savladali su Partizan iz Beograda.
Nakon regularnog dijela finalne utakmice, rezultat je glasio 0:0, te je pitanje pobjednika odlučeno nakon izvođenja penala. Naši dječaci stigli su do pobjede, a dva penala odbranio je golman ekipe Belmin Dizdarević, koji je postigao i jedan gol prilikom izvođenja. Ukupni rezultat glasio je 6:5 u korist Bordo kluba. Dizdarević je na kraju turnira izabran i za najboljeg golmana, čime su njegove sjajne igre dodatno dobile na vrijednosti.
Sarajevo je u grupnoj fazi turnira savladalo Crvenu Zvezdu (2:0) i Osijek (2:1), a jedini poraz naša ekipa je pretrpjela od italijasnkgo SPAL-a (0:2). U polufinalu Sarajevo je savladalo Vojvodinu poslije penala (1:1/ 4:2), te su ostvarili pobjedu u današnjem, već spomenutom finalu. Osim klubova iz naše grupe i Partizana, na turniru su još učestvovali Videoton, Fenerbahce, Željezničar, Dinamo, Vojvodina, Budućnost iz Podgorice, Torino, Vardar, Olimpija, Espanyol i Udinese.
Bordo bijeli dres na ovom turniru nosili su: 12 Dizdarević, 2 Sabljica, 3 Bradarić, 4 Bešić, 7 Dervišagić, 8 Salčin, 9 Junuzović, 10 Nikolić, 11 Islamović, 13 Đokanović, 15 Jašarević, 1 Demirović, 5 Kadrić, 20 Konjalić, 21 Hasančić, 19 Alić, 17 Nargalić, 18 Čičkušić, 22 Šabić.
To je bilo prije tri il cetir godine ka je Sarajevo imalo solidnu generaciju i od svih tih igraca za tri se moze reci da su profesionalci..poenta je da se slabo radi s mladima u nasim klubovima..Zeljo na tom turniru od Zvezde u dvije utakmice dobije 10 komada a komotno su mogli jos toliko
Evo Muharemovic poceo igrati opet nakon povrede.ReX je napisao/la: ↑07 sep 2022, 22:25Drago mi je da na spisku nema Trkulje, Marjanovica, Tahrica, Janjetovica, Damjanovica i jos nekih fudbalera koji su zalutali i na proslim spiskovima. Odnosno nisu oni zalutali, neko je to naplatio, ali okej...
Mogao je komotno pozvati i Krdzalica kad je stavio Bristrica. Ne znam jel juniori igraju ovaj mjesec posto i Kahvica nema, inace neshvatljivo.
Mladenovic i Muharemovic su i dalje povrijedjeni ako se ne varam, ove sezone skoro nista nisu odigrali. Kakva je poenta poziva njima ne znam. Ima tu nazalost i dalje nekoliko veoma sumnjivih igraca. Ovaj Cavic ocigledno ima jak lobi koji ga gura.
I dalje se previse dijasporci ignorisu u U21. A vidili smo proslog ciklusa kako to ide kada se furaju domaci (sumnjivi) igraci. Haj da vidimo na sta ce ovo izgledati. Da sam optimistican nisam ni sekunde.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, 313, BiH26, BuggyTheClown, CAGarfia, dena24, HariTz, jasmin10, Kizo886, LeCoq, Lik, MehofromTurinja, Nah1ddd, random11, StevieG8, tuzlanskinacin, Zglavkar i 94 gosta.