FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
"Kako je dobro vidjeti te opet..."

"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
1) nisi skonto sta je covjek misliozeljocity je napisao/la:Pa ok ako imas te podatke ja bih te zamolio da ih postavis ovdje. A molim te reci mi zasto da vjerujemo vise Faruku a ne Zuji? I sam kazes da je za vrijeme Faruka klub stagnirao ali se nije zaduzivao jel tako? Eh ja koliko vidim mi sad napredujemo a ne zaduzujemo se jel tako? Pa mi ti sad reci sta je po tebi bolje? Nemojmo zaboravit da su ove ljude neki istjerali jer eto ispadosmo od Heartsa itd.. Kad kazes marketing sluzba moze da zivi sama od sebe zamolio bih te da mi to pojasnis jer koliko je meni poznato za svaki marketing treba i kesa. Hoces reklamu ovdje ondje sve se mora platit zar ne? A sto se fan shopa interesuje moje licno misljenje je da pare koje bi otisle na fan shop su bile potrebnije na drugom mjestu barem tada.Seyo_TM je napisao/la:o kakvom podmetanju pricas? ako ukazujemo na jako lose stvari koje se moraju dovesti u red jer to Zeljo MORA imati puno bolje, to nije podmetanje nogu niti ometanje rada! Ova ista garnitura nije htjela da cuje o Zelji proslih godina, svi su ledja okretali kada je trebalo pomoci oko sranja koja su ONI manje/vise napravili, ali sada se sve to zaboravlja! Da nije faruka bilo ne bi kluba bilo. Ko ima acc na "top secret" forumu lako moze doci do podataka koje je faruk iznio ljudima iz udruzenja. Klub tada nije napredovao ali nije se ni zaduzivao. Trebao je incijalni kapital, koji su unijeli u klub ovi trenutni. Marketing sluzba moze da zivi sama od sebe, ko kaze drugacije ne mora nuzno lagati ali sigurno nema pojma o marketingu. Iznosim ti opcenito misljenje o tome a ne podatke iz kluba koje ne treba da interesuju siru publiku. pa bolan fan shop se otvara preko godinu?!?! Pa na trepavicama bi ga napravio do sada!zeljocity je napisao/la:Sve je to ok Sejo i u nekim stvarima se slazemo samo npr. evo uzmimo tu marketing sluzbu sta zapravo znamo o njoj? Koliko para imaju na raspolaganju da reklamiraju klub? A o ambicijama kluba ja mislim da nema ni jednog jedinog manijaka koji ti nece reci da su ambicije titula svake godine i liga prvaka samo se razlikujemo u misljenju kako doci do njega. Ja kazem prije ove garniture klub je bio pred kolapsom a sada? Pa zasto tim ljudima da podmecmeo nogu?
2)marketing nisu samo reklame, a i da jesu projekat zeljo tv je prodo duplo vise godisnjih nego sto se inace proda samim tim marketing je isfinansiro sam sebe, vratio ulozeno i jos zaradio (naravno zeljo tv je projekat koji su momci radili djaba), fan shop je dio marketinga jedine pare koje bi otisle u njega je krec po mogucnosti masni da ne moras i sljedece godine krecit nego vlaznom krpom prebrisat...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...
Nisi ti mene skontao!
Zadnja izmjena: zeljocity, dana/u 14 feb 2011, 18:29, ukupno mijenjano 1 put.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.
Who is your čampion??
Prijedlog, bez uvrede, imamo 100.000 ljudi koji će dati po 20 maraka i to je 2 miliona, nije otkrivanje tople vode. Nama je prosjek na utakmica ni 5 hiljada. Da svi kupe artikle, opet moraš naći još 95.000 ljudi koji će kupiti. Pa kod nas parlamentarne stranke ne dobijaju toliko glasova. U našoj državi ne možeš 100 dresova prodati, a ne zaraditi 2 miliončića samo na artiklima. Ne kažem da fan shop, i to ozbiljan, ne treba postojati, ali će raditi da jedva pokrije troškove.PL BiH -1 je napisao/la:To vam je samo prijedlog. A sad kako ce se odraditi marketing i kvalitet artikala to je do organizatora.elSaik je napisao/la:PL BiH -1 je napisao/la: Ko zna kolike pare ti klubovi zarade samo na tim artiklima. Zeljo slavi 90 godina a u BiH ima negdje preko 100.000 navijaca ali hajde da zaokruzimo na 100.000. Zamislite da tih 100.000 ljudi potrose minumum 20 KM to je ljudi 2 miliona maraka koje bi znatno ojacale klub. A uz dobru ponudu ljudi ce i do 50 KM potrositi samo im ponudi artikle.
Hoće, hoće, sve stoje u redu i čekaju. Ne budite naivni.

Nego, volio bih zaista da se ovdje objave podaci o prodatim sezonskim i polusezonskim ulaznicama, s obzirom da mnogi ovdje izgleda iste posjeduju pa izjavljuju "uz ŽeljoTV prodali smo duplo više karata nego bez njega", "vrate se pare od tih karata pa pokriješ trošak snimanaj ŽeljoTV emisija" i sl.
-
- Kontakt:
Ma kada je vec rijec o replikama tih dresova i o posticanju povecanja budzeta kluba, najjednostavniji a najbolji prijedlog je " uraditi originalnu repliku dresa iz 1998 godine, od zubanovica i vidjet cete kako dres ide " Ja sam svjedok, i bio sam prisutan kada je moj prijatelj momku, koji je inace vlasnik dresa Zubanovica iz te lijepe 1998 godine nudio 1000 km odmah na ruke za taj dres. Prvi sam ja koj bi taj dres odmah kupio bez obzira na cjenu, a vjerujte mi nisam jedini. Po meni je taj prugasti plavo bijeli dres jedan od najljepsih u poslijeratnoj historiji kluba. Ima tu jos caka na kojima se moze zaraditi i o dobro. Dobar je ovaj prijedlog sa fan clubom gdje bi bilo od najsitnijih do onih bas krupnih detalja. To bi sigurno islo jako dobro.
Originalna replika? Zar to nije oksimoron?
arhiva

"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."
Joj ove druge slike 

Who is your čampion??
Who is your čampion??
Vidim baca se tema na dresove,stadion.Sta je ovo sa slabijim klubovima nerjeseno,pobjede a malo jaci porazi.Dade li Popovic i jedan go u ovim pripremama.Uspjeh ce biti 3 mjesto i evropa,o tituli drugi put.Vozdra.
treba vama još Samira i Ahmedbegovića,da skontate nešto.pustite se popovića više,**** vas Hotić i slični,mamicu vam ne zahvalnu!!!
Einigkeit und Recht und Freiheit
Drag i Seyo dje ces reci "Da nije faruka bilo ne bi kluba bilo." GLUHO I DALEKO BILO pa u crno nas oni zavise... on i majmun samir Brate mili samo nemoj da se faruk i samir dovode u bilo kakvu vezu sa Zeljom.... DALEKO IM STO DALJE BILA STOPALA OD GRBAVICE.... pa samo cu od Semira htjeli maznuti lapo miliona al hvala Bogu dobise rinuka!!!! samo se zbog ovog javih..... a to da ovi mogu bolje to se slazem posebno marketing... pozdrav
- Capt_Billy
- Kontakt:
Ma burraz ja se sa tobom u potpunosti slazem. Ali moram ti malo zamjeriti, ne samo dres, vec kompletnu garnituru od dresa, sorca, stucni, trenergi itd..!! Ma to bi pravi bonus za klub. Vecina nas se sjeca da je mozda do 2005, 80% zeljinih navijaca nosilo dresove na pruge sa pijace!!!(plavo-bijele). Pa je onda dosla neka nova moda, bez sala, majice plave, dresa na tekmu ici sto je mene pravo nerviralo.Pirke_TM87 je napisao/la:Ma kada je vec rijec o replikama tih dresova i o posticanju povecanja budzeta kluba, najjednostavniji a najbolji prijedlog je " uraditi originalnu repliku dresa iz 1998 godine, od zubanovica i vidjet cete kako dres ide " Ja sam svjedok, i bio sam prisutan kada je moj prijatelj momku, koji je inace vlasnik dresa Zubanovica iz te lijepe 1998 godine nudio 1000 km odmah na ruke za taj dres. Prvi sam ja koj bi taj dres odmah kupio bez obzira na cjenu, a vjerujte mi nisam jedini. Po meni je taj prugasti plavo bijeli dres jedan od najljepsih u poslijeratnoj historiji kluba. Ima tu jos caka na kojima se moze zaraditi i o dobro. Dobar je ovaj prijedlog sa fan clubom gdje bi bilo od najsitnijih do onih bas krupnih detalja. To bi sigurno islo jako dobro.
Prijedlog za dres iz 98 u potpunosti podravam!!!!. Ovo je mozda najbolje poslati u klub pa da vidimo njihov odgovor!!!
VOLIM TE ZELJO!!!
VIVA ŽELJO, VIVA MANIJACI!!!!
FORZAA ZELJOOO!!!! FORZAA LAZIOOOO!!!
FORZAA ZELJOOO!!!! FORZAA LAZIOOOO!!!
"sto manje dijete znas, to si manje nesretan"blueheart je napisao/la:Drag i Seyo dje ces reci "Da nije faruka bilo ne bi kluba bilo." GLUHO I DALEKO BILO pa u crno nas oni zavise... on i majmun samir Brate mili samo nemoj da se faruk i samir dovode u bilo kakvu vezu sa Zeljom.... DALEKO IM STO DALJE BILA STOPALA OD GRBAVICE.... pa samo cu od Semira htjeli maznuti lapo miliona al hvala Bogu dobise rinuka!!!! samo se zbog ovog javih..... a to da ovi mogu bolje to se slazem posebno marketing... pozdrav
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"
"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"
e moj Seyo.... nazalost znam zato mi i zapara oci kad procitah sta rece za faruka, i nista vise...
- BlueIsTheColor
- Kontakt:
Kupio babo kompjuter...KARL HAJNC je napisao/la:I šta se desilo na kraju ove tvoje lijepe bajkice....Je li direktor te poznate firme,inače veliki PITAR,poslije ove priče počeo da navija za selju koliko je bio ganut gestom Žuje..........avlami97 je napisao/la:Ovim postom ne bih da branim Žuju, ali ću Vam reći jednu od pozitivnih stvari koju je Uprava na čelu sa Žujom uradila. Željo je jednoj poznatoj firmi, za usluge bio dužan preko 40 000 KM. Žujo skupa sa Dželom se najavljuje kod direktora te firme, koji je usput i zakleti pitar, te dogovaraju vraćanje pomenutog duga, kroz obročne rate na 12 mjeseci. Ne moram ni spominjati da je pomenuti dug napravila stara Uprava. Kompletan taj dug je vraćen, bez i jednog dana zakašnjenja. Takav način rada je spomenutog direktora oduševio i rekao je da bi Želji pružao usluge, dok je ovaj čovjek na čelu, kada im god to bude potrebno.
Nedugo potom, članovi Uprave FK Sarajevo dolaze kod tog istog direktora, koji usput imaju mnogo veći dug i potpisuju Ugovor, isto kao i Željo, da ga vraćaju na rate. Direktor-pitar im nudi Ugovor po njihovoj želji (broj rata) i pitari ga potpisuju. Niti jedne marke pitari nisu vratili. Direktor se ne iznenadi, poznavajući ljude koji rade za taj klub. Iz usta tog direktora i uglednog građanina i funkcionera u Kantonu Sarajevo (poslovni dio), čuo sam samo pohvale na rad gosp. Žuje. Ovo je samo jedan od pozitivnih primjera Uprave, a koje mi navijači ne vidimo. Ovakvih primjera je vjerovatno još, ali o njima ne znam ništa i ne želim da o njima pričam. U ovom trenutku i Stručni štab i kompletna Uprava zaslužuje podršku. Kad rezultati Uprave ili Stručnog štaba budu loši, tek onda se treba govoriti o odgovornosti. odgovornost, ne znači automatski tjeranje nekoga iz kluba, ali znači pravovaljanu analizu. Za sada sve ide svojim tokom. Željo je šampion.
P.S Bajke su čudo
...ni države, ni vlasti sve, nisu mogle da te ugase, jer stojimo, prkosimo, u srcima te našim nosimo..
Seyo to sto znas o Faruku molim te iznesi ovdje pa da vidimo ali evo ja i vecina nas smatramo da je bolje sada nego u njegovo doba..
Who is your čampion??
Who is your čampion??
Moze li kako neko da me banuje, ali tako da nemogu da udjem na ovu temu uopste. Sama mi ruka ide i svaki put sebi kazem pa dobro je bolan vise. Neki dan me pozitivno iznenadila tema, ali potrudimo se mi uvijek da ode u ovo u sta je otisla.
Dakle hajde nek me neko fino banuje, molim vas. Reci cu sta god treba da kazem sto je za banane, casna pionirska.
Dakle hajde nek me neko fino banuje, molim vas. Reci cu sta god treba da kazem sto je za banane, casna pionirska.

Prvenstvo je vaznije, kup je onako usput.
Zbog ovakvih koji uvijek žele bolje Osim je napustio Želju u prošlom mandatu. Kad smo poraženi od Heartsa. Tako to ide .. I tada su isti ovi koji hoće bolje, uvijek, i nisu zadovoljni kada je naš klub prvak države, otjerali Amara. Šta je bilo poslije? Kakav je nakon toga bio marketing? Omladinski pogon ? Skauti?
Da bi pričao o marketingu moraš da znaš šta je to, gdje živiš i skime saradjujes. Koliko uložiti a šta dobiti za uzvrat? Gdje uložiti? Koliko košta jedna kampanja npr medijska. Ko stoji iza tebe, ko ti pomaže i naravno kome nije u interesu da uspijes.
U našoj zemlji MEDIJSKOG marketinga NEMA. Pa ga tako nema ni u Želji. Može se pokrenuti kampanja tipa Željo TV i to je to. Za neke veće moraš da imaš podršku malo jačih agencija čiji bi posao bio promocija kluba. A takvih agencija...dragi kritičari NEMA. Sve su to ublehaši i amateri. Dovoljno je da pogeldaš situaciju u medijima koji su u najužoj relaciji sa agencijama ( od njih naplaćuju reklame) i shvatiš stanje . Zaposleni u npr. najjačim TV kućama marke ne vide po 6 mjeseci. Nemaju hljeba da jedu..zbog čega? Zbog superprofesionalnih marketinških agencija.
Na kraju, razmislite malo i finasijama. Probajte VI kritičari završiti sponzorski ugovor. Probajte Vi nagovoriti nekoga da vam da 1000 maraka. Neka ne bude 10 ili 100. I onda shvatite da naš klub ima zaokružen budžet, sponzore, igračima ne kasne plate i stabilan je sa te strane. TO JE MARKETING ! ZOVE SE POSLOVNI. I tu nam sad za sad dobro ide ..
Da bi pričao o marketingu moraš da znaš šta je to, gdje živiš i skime saradjujes. Koliko uložiti a šta dobiti za uzvrat? Gdje uložiti? Koliko košta jedna kampanja npr medijska. Ko stoji iza tebe, ko ti pomaže i naravno kome nije u interesu da uspijes.
U našoj zemlji MEDIJSKOG marketinga NEMA. Pa ga tako nema ni u Želji. Može se pokrenuti kampanja tipa Željo TV i to je to. Za neke veće moraš da imaš podršku malo jačih agencija čiji bi posao bio promocija kluba. A takvih agencija...dragi kritičari NEMA. Sve su to ublehaši i amateri. Dovoljno je da pogeldaš situaciju u medijima koji su u najužoj relaciji sa agencijama ( od njih naplaćuju reklame) i shvatiš stanje . Zaposleni u npr. najjačim TV kućama marke ne vide po 6 mjeseci. Nemaju hljeba da jedu..zbog čega? Zbog superprofesionalnih marketinških agencija.
Na kraju, razmislite malo i finasijama. Probajte VI kritičari završiti sponzorski ugovor. Probajte Vi nagovoriti nekoga da vam da 1000 maraka. Neka ne bude 10 ili 100. I onda shvatite da naš klub ima zaokružen budžet, sponzore, igračima ne kasne plate i stabilan je sa te strane. TO JE MARKETING ! ZOVE SE POSLOVNI. I tu nam sad za sad dobro ide ..
- partibrejker1921
- Kontakt:
Ko vam je reflektore napravio bilmezi
-
- Kontakt:
Ma haveru ima zezancija kojih mozes iskoristiti i strasno profitirati. Ovo je samo jedna od ideja koja se moze sprovesti u djelo. Taj dres bi po meni bi extra prodavan. Po prici na tribini, ne samo juznoj nego i sjevernoj svi se rado sjecaju te 98 godine, pa cak i oni mladi koji nisu cak ni rodjeni bili pricaju ono sto im je prepricano e tu sam ja vidio da ima slifa za dobar marketing i dobar biznis koji bi klub sigurno finansijski digao, ne sada u nekoj velikoj razini, ali bi to sigurno bila jaka finansijska injekcija. To je sao jedna u nizu, koje treba i moramo sprovesti u djelo, jer mi nismo neki klub koji zivi od danas do sutra. Dobra bi stvar bila da i ovi dresovi u vidu replika sampionske generacije budu u prodaji. Ima tu stvari koje bi se hladno mogle unovciti! Vec je neko naveo da artikle treba na trziste lansiratu u vidu kapa, salova, trenerki, olovki, zastava... od najsitnijih do najkupnijih detalja. To bi sigurno medju navijacima i simpatizerima izazvalo pozitivan sok, i siguran sam da bi odziv i posjecenost tog fnan shopa iz dana u dan rasla i prodaja artikala bi sigurno dobro isla.Capt_Billy je napisao/la:Ma burraz ja se sa tobom u potpunosti slazem. Ali moram ti malo zamjeriti, ne samo dres, vec kompletnu garnituru od dresa, sorca, stucni, trenergi itd..!! Ma to bi pravi bonus za klub. Vecina nas se sjeca da je mozda do 2005, 80% zeljinih navijaca nosilo dresove na pruge sa pijace!!!(plavo-bijele). Pa je onda dosla neka nova moda, bez sala, majice plave, dresa na tekmu ici sto je mene pravo nerviralo.Pirke_TM87 je napisao/la:Ma kada je vec rijec o replikama tih dresova i o posticanju povecanja budzeta kluba, najjednostavniji a najbolji prijedlog je " uraditi originalnu repliku dresa iz 1998 godine, od zubanovica i vidjet cete kako dres ide " Ja sam svjedok, i bio sam prisutan kada je moj prijatelj momku, koji je inace vlasnik dresa Zubanovica iz te lijepe 1998 godine nudio 1000 km odmah na ruke za taj dres. Prvi sam ja koj bi taj dres odmah kupio bez obzira na cjenu, a vjerujte mi nisam jedini. Po meni je taj prugasti plavo bijeli dres jedan od najljepsih u poslijeratnoj historiji kluba. Ima tu jos caka na kojima se moze zaraditi i o dobro. Dobar je ovaj prijedlog sa fan clubom gdje bi bilo od najsitnijih do onih bas krupnih detalja. To bi sigurno islo jako dobro.
Prijedlog za dres iz 98 u potpunosti podravam!!!!. Ovo je mozda najbolje poslati u klub pa da vidimo njihov odgovor!!!
VOLIM TE ZELJO!!!
Trenutno korisnika/ca: GradKamena2, Hrasno15, Lokomotifa i 29 gostiju.