Serie A

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Ko će biti prvak Italije za sezonu 2023/2024?

Anketa je završila: 23 dec 2023, 07:43.

1. Napoli
7
9%
2. Inter
21
26%
3. Milan
26
32%
4. Juventus
17
21%
5. Roma
8
10%
6. Lazio
2
2%
7. neko drugi
1
1%

Ukupno glasova: 82

AjsKjub
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la AjsKjub » 15 sep 2022, 18:49

mog'o bi vam cunte biti uskoro slobodan ako ovako nastavi. pa eto :mrgreen:

Al ozbiljno, ako vec nece stranca onda bi tu dobro dosao V.Italiano. Za Maxa je Trapatoni. Meni najbolji talijanski trener poslije ovog našeg
Unico amore sei!
❤️🖤

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 15 sep 2022, 19:27

Canta nema sanse, zavadio se opasno sa Agnelijem....
Nasa solucija je Massimiliano, CALMA i....ko zna sta jos u glavi ima... :mrgreen:

Osveta se sluzi hladna...Max je svoju cekao, odbijak druge klubove, i docekao...kralj se vratio i sada posjeduje Juventus...ne smiju ga ni otpustiti bez nemira u FIATu.. :mrgreen:
A raji u FIATu je svega preko glave jos od Ronalda.. :mrgreen:

In MAX we trust!!
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 15 sep 2022, 20:14

Lazio :urnebes: :urnebes: :urnebes:
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 15 sep 2022, 20:15

Pa Conte je prije par dana bio na veceri sa Agneliem, uopce ne bi bilo cudno kad bi se vratio, ne ove sezone ali iduce je moguce.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 15 sep 2022, 20:33

dinoo je napisao/la:
15 sep 2022, 18:13
Dobija max monzu, bolognu i macabi i ostaje da nam yebe mater intelektualno kao i da nam klub yebe na epksom nivou.

Ccc, kakav smo mi raspored imali na pocetku sezonu, trebali imati 18 bodova i 3 boda u ls.
A imamo 10 i 0..
Pa to se ne nadoknadjuje ni na soceru.
U prvenstvu da, moglo se i moralo nabrati vise bodova, ali u LP 3 boda trebali imati protiv Benfice?
Benfica je sve osim sigurica. Preozbiljna ekipa i itekako jaka, a redovno prodaju odlicne igrace. Nunez, Diaz, Jovic, Joao Felix, Jimenez onako na prvu sto pamtim. Drag mi je to tim odranije pa nerijetko ih pogledam ako imam vremena, zato sam odmah i rekao da ce Juve tesko u ovoj grupi sa njima (ali ne i nemoguce, naravno).
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 15 sep 2022, 21:14

niko da se nasmije laziu? :(
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 15 sep 2022, 21:23

Beduin je napisao/la:
15 sep 2022, 20:33
dinoo je napisao/la:
15 sep 2022, 18:13
Dobija max monzu, bolognu i macabi i ostaje da nam yebe mater intelektualno kao i da nam klub yebe na epksom nivou.

Ccc, kakav smo mi raspored imali na pocetku sezonu, trebali imati 18 bodova i 3 boda u ls.
A imamo 10 i 0..
Pa to se ne nadoknadjuje ni na soceru.
U prvenstvu da, moglo se i moralo nabrati vise bodova, ali u LP 3 boda trebali imati protiv Benfice?
Benfica je sve osim sigurica. Preozbiljna ekipa i itekako jaka, a redovno prodaju odlicne igrace. Nunez, Diaz, Jovic, Joao Felix, Jimenez onako na prvu sto pamtim. Drag mi je to tim odranije pa nerijetko ih pogledam ako imam vremena, zato sam odmah i rekao da ce Juve tesko u ovoj grupi sa njima (ali ne i nemoguce, naravno).
Pa ovom juventusu ni salernitana ni monz nisu sigurica, 1,85 kvota :urnebes:
Govorim o nekim normalnim okolnostima i o juventusu koji je 10 godina za redom bez problema izlazio iz grupe ls...zato je logicno ocekivati 3 boda od 6 u prva dva kola.
Ali ovo su sada okolnosti gdje nista ne stima, a lik nas laze epski sa klupe....

Cipiripiblicblic
Kontakt:

Post Postao/la Cipiripiblicblic » 15 sep 2022, 21:42

AjsKjub je napisao/la:
15 sep 2022, 18:49
mog'o bi vam cunte biti uskoro slobodan ako ovako nastavi. pa eto :mrgreen:

Al ozbiljno, ako vec nece stranca onda bi tu dobro dosao V.Italiano. Za Maxa je Trapatoni. Meni najbolji talijanski trener poslije ovog našeg
Ako nastavi kako? :mrgreen:

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 15 sep 2022, 21:56

Lazio osramocen, Roma nmz ji sa igracem vise fincima dati go, viole se pate, ovi talijani i igranje europskih utakmica, sto je najzalosnije, Lazio je izasao skoro u najjacij postavi

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 15 sep 2022, 22:35

pricati o povratku u italiju i kako jedva cekas dok si kontraktom vezan za klub, neka se desi jos sporting ili dva i eto njega nazad a i nije van mogucnosti gledajuci kako i nije najbolji u euro takmicenjima, nadodaj na to sve i njegov karakter i tvrdoglavost :)

ili da levyu dopizdi kad ovaj pocne traziti pola igraca sa ballon d'or liste :mrgreen:

ja sam za to jer znam da bi bio shitshow sa komsinicama i juventinima
Unico amore sei!
❤️🖤

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 16 sep 2022, 17:29

Napoli ili Milan uzimaju titulu.Roma će izborit ligu Sampiona.Onda idu Inter Juve Atalanta.

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 17 sep 2022, 08:58

Alipasino je napisao/la:
16 sep 2022, 17:29
Napoli ili Milan uzimaju titulu.Roma će izborit ligu Sampiona.Onda idu Inter Juve Atalanta.
Hahaha klasični primjer generala prvih nakon 6 kola. Prvenstvo traje 38
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 17 sep 2022, 11:27

Biscione je napisao/la:
17 sep 2022, 08:58
Alipasino je napisao/la:
16 sep 2022, 17:29
Hahaha klasični primjer generala prvih nakon 6 kola. Prvenstvo traje 38
Pa dobro tako ste govorili i proslu sezonu, a evo i ovu, vi opet samo Juve gledajte, on vam je i prosle sezone bio kako ste rekli jedini konkurent

:kafa:

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 17 sep 2022, 13:52

Gledam opet sad Haalanda i njegovu kretnju, eksplozivnost na terenu, s kojom lakocom daje golove i ne moze da mi ne naumpadne ona forumska glupost ovdje i komparacija sa Vlahovicem.

Jel ono i sam Dusan ozjavio da Haaland je samo malo brzi od njega ili tako nekako? 😂😁

075 ❤

Voland
Kontakt:

Post Postao/la Voland » 17 sep 2022, 14:34

Juventus i ovakav kakav je, s lošom igrom, bez 3-4 napadačka prvotimca, i da ga VAR nije zakinuo za 4 boda, bi dijelio prvo mjesto na tabeli. Opet se prerano izbacuje iz liste favorita za titulu.

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 17 sep 2022, 14:43

Beduin je napisao/la:
17 sep 2022, 13:52
Gledam opet sad Haalanda i njegovu kretnju, eksplozivnost na terenu, s kojom lakocom daje golove i ne moze da mi ne naumpadne ona forumska glupost ovdje i komparacija sa Vlahovicem.

Jel ono i sam Dusan ozjavio da Haaland je samo malo brzi od njega ili tako nekako? 😂😁
Ako jedan lik poredi ne znači da sad treba godinama o tome pričati. Haaland i Mbappe su svijet za sebe s tim da je Haaland i bolji iako meni prosle ili pretprošle sezone nije izgledalo tako.

Vlahović je odličan napadač, valjda u seriji A statistika govori.

Trenutno je neukusno govoriti u bilo kom kontekstu o individualnoj kvaliteti igrača Juventusa obzirom da je to kancer sredina koja prozdire igrače pa tako i Di Maria izgleda kao prosjek.
Da Vlahovic igra u Cityu pitao bih te, tj. ove teme ne bi ni bilo jer bi Vlahović tamo bez muke išao na 20 minimalno.

Btw, ne kazem da nuzno ti to radiš, ali nekolicina "tvojih" smorise sa konstantnom naknadnom pamecu, a da unaprijed daju prognozu ili nešto - nikako, valja imati muda, moze te anonimni forumas citirati za par mjeseci i uništiti ti zivot. :lol:

Bio je ovdje forumaš koji se smijao kad sam mu rekao da tada anonimni Pogba moze u zubima nositi Freddy Guarina koji je tada bio u primeu, nakon par mjeseci smijanja je prestao pisati i javi se kad slavite titulu. :lolno:

Ta priča je glupa, evo niko ne spominje da je Bremer najbolji stoper vasione kao lani dok nije bio u Juventusu..
Juventus je najteza sredina za igrati i generalno, vrlo zahtjevna sredina, a da ne govorim u turbulentnim vremenima.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 17 sep 2022, 15:16

Pogba je napisao/la:
17 sep 2022, 14:43
Beduin je napisao/la:
17 sep 2022, 13:52

Ako jedan lik poredi ne znači da sad treba godinama o tome pričati. Haaland i Mbappe su svijet za sebe s tim da je Haaland i bolji iako meni prosle ili pretprošle sezone nije izgledalo tako.

Vlahović je odličan napadač, valjda u seriji A statistika govori.

Trenutno je neukusno govoriti u bilo kom kontekstu o individualnoj kvaliteti igrača Juventusa obzirom da je to kancer sredina koja prozdire igrače pa tako i Di Maria izgleda kao prosjek.
Da Vlahovic igra u Cityu pitao bih te, tj. ove teme ne bi ni bilo jer bi Vlahović tamo bez muke išao na 20 minimalno.

Btw, ne kazem da nuzno ti to radiš, ali nekolicina "tvojih" smorise sa konstantnom naknadnom pamecu, a da unaprijed daju prognozu ili nešto - nikako, valja imati muda, moze te anonimni forumas citirati za par mjeseci i uništiti ti zivot. :lol:

Bio je ovdje forumaš koji se smijao kad sam mu rekao da tada anonimni Pogba moze u zubima nositi Freddy Guarina koji je tada bio u primeu, nakon par mjeseci smijanja je prestao pisati i javi se kad slavite titulu. :lolno:

Ta priča je glupa, evo niko ne spominje da je Bremer najbolji stoper vasione kao lani dok nije bio u Juventusu..
Juventus je najteza sredina za igrati i generalno, vrlo zahtjevna sredina, a da ne govorim u turbulentnim vremenima.
Ma ja sam sad se dotakao toga jer mi naumpade sad dok gledam Haalanda. A ako se ne varam nisu samo Milanisti pricali o toj razlici u kvaliteti, nego generalno da je Haaland daleko iznad Dusana, sto je cinjenica i jedina istina. A par njih je govorilo suprotno, a narocito onaj smarac sto dodje ovdje samo dizati srbe u visine pa tako i Dusana.

To sto kazes da bi i Dusan bio na 20+ u Cityju, vrlo mogu da bi, ali ne i nuzno. Njegovo stalno padanja i prigovaranje za faul ne bi prolazilo plaho u Engleskoj. Cak ni u Italiji ne prolazi, tj. sve manje. Ali nije ni to bit, nego razlika u kvaliteti njih dvojice.

Ono sto me iznenadjuje kod Vlahovica jeste energija i trka koje ima sve manje dolaskom u Juve. Sjecam se u Fiorentini kako je grizao na terenu, ganjao zadnju protivnicku liniju pred sami kraj utakmice, kontre i oni sprintovi, borba u 16m. Kao da je ovdje vise stvar psihe i motivacije koja mu nedostaje. Ne moze biti opravdanje losa igra Juveta, jer nije se ni Fiorentina borila za titulu pa je on izgarao na terenu. Dosao u Juve i odlicno krenuo, istim tempom nastavio a onda skroz tanko pred kraj sezone, a onda nastavio i u ovoj.

Barem sam ja takav dojam stekao kao neutralan posmatrac i neko ko redovno prati ligu.

075 ❤

Trebinjac94
Kontakt:

Post Postao/la Trebinjac94 » 17 sep 2022, 20:06

Gledam gol Augsburga protiv Bajerna, u Italiji bi to lagano bilo poništeno. Kad većina sudija u Italiji nema nikakvog osjećaja za igru i striktno se drže pravila.
Blue Train

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 17 sep 2022, 23:24

Kulusevski i Benta ubise. Bas im sjela liga i sistem Totenhemov.
Masa igraca cim je otisla iz Juveta proigraju i uklope su u novu ekipu. Atalanta je saglasna s mojim misljenjem 😀

075 ❤

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 18 sep 2022, 10:21

Beduin je napisao/la:
17 sep 2022, 23:24
Kulusevski i Benta ubise. Bas im sjela liga i sistem Totenhemov.
Masa igraca cim je otisla iz Juveta proigraju i uklope su u novu ekipu. Atalanta je saglasna s mojim misljenjem 😀
Možda ih je Juve sputavao da pokažu osjećaje. :rol:

Bentancur je imao godine prilike, igrač sistema pa je i logično da korektno igra.
Kulusevski je jednostavno los, to čak i nije do Allegria, igrao je na svim mogućim pozicijama i bio krac, momak ima problema sa baznim potezima, prijemom, to što je tamo dobar mi ne govori ništa. Ne bih ga dzaba vratio u Juventus. Kod Contea je i Giacherinni bio važan igrač, a da ne budu ovi talentovaniji.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.