Toga je bilo i uvijek će biti
Generalno, ni ove sezone ništa od lige prvaka
Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo
Toga je bilo i uvijek će biti
emir_ je napisao/la: ↑17 sep 2022, 17:39Zestok si kriticar![]()
Ja bas konto tipkat da mi je ekipa potentnija i sigurnija nego 2017ete. Samo sto jos ne umiju drzati konstantu pa se zna desiti pad. U sustini je odbrana trenutno problem. Danas je to bilo cak i u tom segmentu dobro. Akanji je donio jos agresivnosti i snage. Ruben se polako vraca. Ake je po meni do sada bio i najbolji.
Stones je mala zagonetka. Po meni brani vrlo slabo. Drzi velik razmak od protivnika i dok ide unazad lako ispada. Danas je bilo 3-4 suta preko njega. Opet kazem sreca pa je stigao Manu jer sa redovnim povredama i oscilacijama u formi bilo je vise nego pametno pojacati ekipu. Kad se zna da je dosao za bagatelu onda se mora skinuti kapa rukovodstvu i Pep-u.
I ovo stoji. Dortmund je stojao sa piramida odbranom na 20m. Idu sve dublje
Ima i do Pepa. Prilagođava se i on kao trener kako godine odmiču i sve više odstupa od one klasične tiki-take. Efikasnost se više njeguje, City je zadnju godinu dana mnogo više golova dao iz običnih utrčavanja i kombinacija u 3 pasa nego onih dužih akcija i kruženja oko gola po 2-3 minute. Dalje, puno više izvlače protivnike naprijed i navlače ih na presing da bi se akcije započinjale brzom tranzicijom i polukontrama gdje je KDB nezaustavljiv. Često i namjerno prepuštaju posjed da bi mogli udariti jak presing po čitavom terenu, igra se na dosta različitih načina nego ranije kada su posjed i kontrola lopte bili najznačajniji i jedini bitni, pa zbog toga daješ i raznovrsnije golove.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.