Ruska invazija na Ukrajinu

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

kramp
Kontakt:

Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post Postao/la kramp » 17 sep 2022, 19:04

BenWhite je napisao/la:
17 sep 2022, 14:20
Kakve veze ima Erdogan sa napadom Armenije na teritorij tuđe države?

Pa kao da mi 'navijamo' za Ukrajinu jer ih volimo. Pišam se na njih.
Na njihovoj sam strani jer su napadnuti bez ikakvog povoda i jer nisu provocirali rusku gamad koja je iznijela gomilu laži kao navodne povode za napad.

Isto tako je i sa Azerbejdžanom. Ne napadaju oni tuđu teritoriju. Zna se ko orkestrira Armence s to nije Erdogan.
Šta sunik je azerski ?

kramp
Kontakt:

Post Postao/la kramp » 17 sep 2022, 19:06

BenWhite je napisao/la:

Na njihovoj sam strani jer su napadnuti bez ikakvog povoda i jer nisu provocirali rusku gamad koja je iznijela gomilu laži kao navodne povode za napad.

Isto tako je i sa Azerbejdžanom. Ne napadaju oni tuđu teritoriju. Zna se ko orkestrira Armence s to nije Erdogan.
Ima Erdogan itekako veze .
Hoće trans tursk koridor .
Korist to što su Rusi slabi na Turke .

kramp
Kontakt:

Post Postao/la kramp » 17 sep 2022, 19:10

MaryJane je napisao/la:
17 sep 2022, 14:13
FoSte95 je napisao/la:
17 sep 2022, 09:44
kraljttbvb je napisao/la:
17 sep 2022, 08:55

Fakat za koga ovdje navijati, ima li neko više informacija :mrgreen:
ja nzm ni u sukobu armenija - azerbejdžan za koga bi navijao. Jedni za Putina drugi za Erdogana o.O
Nije fazon za koga navijati, samo treba imati common sense, sto p-slavna zgadija u vecini slucajeva nema.
Armenci su u proslosti napali teritoriju Azera kojem pripada nagorno-karabakh, gdje su vecinski zitelji pravoslavci, dok teritorija pripada Azerima. Nesto kao rs u BiH. Zatim su i dobar dio ostale teritorije otimali od Azera, sve vojnim putem.

slika

Ovo zeleno jer okupirana teritorija od strane armenske vojske, koja pripada Azerima.
Sada Azeri vracaju svoju teritoriju. Azeri su vecinski muslimani, dok su Armenci pravlosavci i oslanjaju se u sustini na rusku pomoc.
Azeri leze na plinu i ostalim rudnim bogatstvima, i kada saberes dva i dva, jasno ti zasto ruslji ne zele mir za Azere.

To je otprilike to. Logicno je iz prve recenice, za koga "navijati", da su to Azeri :D
Znači to nije hagrsija ?
Šta nad Jermenima nije počinjen genocid ? ( To je bilo davno pa se ne raĆuna )
Sve je nekad bila jermenska teritorija .

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 17 sep 2022, 20:21

kramp je napisao/la:
17 sep 2022, 19:06
BenWhite je napisao/la:

Ima Erdogan itekako veze .
Hoće trans tursk koridor .
Korist to što su Rusi slabi na Turke .
Pa vidi taj koridor su Armeni obećali Azerima, i potpisali sporazum, sa druge strane ostala je kakva takva armenska vlast nad teritoriju oko Stepankerta. Azeri hoće samo ono što su Armeni potpisali.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 17 sep 2022, 21:14

Dok sam bio banovan zbog narušavanja ugleda foruma imao sam čast da naiđem na krstaricu hahahaha :tokralju:

Samo cu reci svaka nama cast koliko smo mi zapravo normalan narod
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 17 sep 2022, 22:42

slika

Kako su krenuli i Krim ce vratiti :mrgreen:
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 17 sep 2022, 23:14

jbt, slabo pratim par mjeseci ali vidim da Rusi nista ne drze, pa zar nije Zaporozje Rusko? Drze samo gdje su prorusi vecina, uglvnom ratovali skoro ni za sta

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 17 sep 2022, 23:28

Osrsmotili se samo tako, kako rusofili pjene jer im se Zelenski seta po prvoj liniji i slika. Prozivali ga kao sta ce komicar, cirkusant, a frajer veca muda od putina ima. Svaka njemu cast, dao Bog da i mi imamo nekog takvog.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 18 sep 2022, 08:02

Strašna Lukašenkova prijetnja: Ukrajina će biti sravnjena sa zemljom

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko rekao je da SAD guraju Evropu prema oružanom sukobu s Rusijom u Ukrajini s ciljem slabljenja Rusije i uništenja Bjelorusije.

"Sjedinjene Države guraju Evropu u vojni sukob s Rusijom na teritoriju Ukrajine. Ne skrivaju svoje planove. Ugovori su sklopljeni za godine koje dolaze. Cilj je oslabiti Rusiju i uništiti Bjelorusiju", rekao je Lukašenko.

Upozorio je da će "Ukrajina biti sravnjena sa zemljom".

"Kolaps Ukrajine je već počeo. Poljski, litavski i latvijski političari, očito, naivno očekuju da će se cjenkati za svoju budućnost u novim geopolitičkim realnostima", rekao je Lukašenko.

Time, naglasio je, ponavljaju grešku s kraja 30-ih i početka 40-ih godina prošlog stoljeća.

"Sjećate li se dana kada su svi lizali čizme fašističke Njemačke i Hitlera? Vodstvo Poljske puzalo je više nego iko drugi. I do čega je to dovelo? Početkom septembra, u samo dvije sedmice, Poljska je prestala postojati, Šteta je što naši susjedi nisu naučili lekcije iz historije”, rekao je Lukašenko.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 18 sep 2022, 08:40

redbull93 je napisao/la:
17 sep 2022, 23:28
Osrsmotili se samo tako, kako rusofili pjene jer im se Zelenski seta po prvoj liniji i slika. Prozivali ga kao sta ce komicar, cirkusant, a frajer veca muda od putina ima. Svaka njemu cast, dao Bog da i mi imamo nekog takvog.
Od '92. do '95. smo imali puno mudonja..
Volim te Bosno!!!

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 18 sep 2022, 09:01

Brokula je napisao/la:
17 sep 2022, 21:14
Dok sam bio banovan zbog narušavanja ugleda foruma imao sam čast da naiđem na krstaricu hahahaha :tokralju:

Samo cu reci svaka nama cast koliko smo mi zapravo normalan narod
Tamo je ponos i cast nas i nas narod najnize uvrijediti,pljuvati dok ovdje genocidase cim spomenes brisu postove,zato sva sreca ima nasih drugih foruma gdje ih smijes spomenuti,ovdje na ovom pro srpskom forumu sam prestao pisat. Nema zivota ni bilo koje vrste prijateljstva sa njima 98 ppsto su isti i mrze nas iznad duse i tako se treba postaviti,evo imamo primjera svaki dan,uciti od ukrainaca,kosovara i vracati im istom mjerom mrznjom,nacionalizmom itd kosovari su prirodni lijek i pencilin za njih

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 18 sep 2022, 10:13

"Tamo je ponos i cast nas narod najnize uvrijediti"

- On se zali sto ne moze raditi isto i poziva na mrznju :rol:

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 18 sep 2022, 10:32

dscile je napisao/la:
18 sep 2022, 10:13

Koji si ti tamo?
CasualObserver? Bacas mi na njega
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 18 sep 2022, 10:53

pa upravu je dscile, r/selfawarewolves 1 na 1

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 18 sep 2022, 11:33

Brokula je napisao/la:
18 sep 2022, 10:32
dscile je napisao/la:

Koji si ti tamo?
Za razliku od tebe, ja ulazim i registrovan sam samo na ovaj forum, tako da to sto ti bacam na nekoga moze biti samo posledica sizofrenije. Krstaricu sam zadnji put posjetio prije 15 godina kad se chatovalo preko nje i MSN-a.

Uvijek su mi bili jaki likovi kao ti. Bosnjo koji ulazi na srpski forum da cita sta se pise, pa onda prenosi na BiH forum. Slicno rade i navijaci Zvezde ili Partizana. Kakav je to mentalni sklop koji tjera ljude na to, to mi vec nije jasno. A na svakom forumu vjerovatno ima takvih.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 18 sep 2022, 12:58

dscile je napisao/la:
18 sep 2022, 11:33
Brokula je napisao/la:
dscile je napisao/la:

Koji si ti tamo?
Za razliku od tebe, ja ulazim i registrovan sam samo na ovaj forum, tako da to sto ti bacam na nekoga moze biti samo posledica sizofrenije. Krstaricu sam zadnji put posjetio prije 15 godina kad se chatovalo preko nje i MSN-a.

Uvijek su mi bili jaki likovi kao ti. Bosnjo koji ulazi na srpski forum da cita sta se pise, pa onda prenosi na BiH forum. Slicno rade i navijaci Zvezde ili Partizana. Kakav je to mentalni sklop koji tjera ljude na to, to mi vec nije jasno. A na svakom forumu vjerovatno ima takvih.
Svaka cast al ja prije 4 5 dana prvi put naletio na onaj forum.
Kakva je to mentalna gimnastika "bosnjo ulazi na srpski forum"? Sta to treba da znaci, i koja pouka i poruka treba da se izvuce iz te recenice? Ulazio da citam sta druga proruska strana ima za reci i koje informacije dijele isto kao sto, siguran sam i ti uveliko radis, a ja po prvi put u zivotu cisto jer sam bio banovan na ovom forumu.
I onda dalje, gdje sam ja prenio i jednu informaciju sa tog foruma na ovaj forum osim jednog posta o cjelokupnom dojmu bolesnika sa tog foruma koji slave ubijanje civila i teror protiv istih. Al nekom prosipati neke floskule jer posjecuje javni forum :bow: to samo moze nas dscile

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 18 sep 2022, 13:11

Brokula je napisao/la:
18 sep 2022, 12:58
dscile je napisao/la:
Brokula je napisao/la:

Koji si ti tamo?

Kakva je to mentalna gimnastika "bosnjo ulazi na srpski forum"? Sta to treba da znaci, i koja pouka i poruka treba da se izvuce iz te recenice? Ulazio da citam sta druga proruska strana ima za reci i koje informacije dijele isto kao sto, siguran sam i ti uveliko radis, a ja po prvi put u zivotu cisto jer sam bio banovan na ovom forumu.
I onda dalje, gdje sam ja prenio i jednu informaciju sa tog foruma na ovaj forum osim jednog posta o cjelokupnom dojmu bolesnika sa tog foruma koji slave ubijanje civila i teror protiv istih. Al nekom prosipati neke floskule jer posjecuje javni forum :bow: to samo moze nas dscile

Treba da znaci da ne razumijem kakav to mentalni sklop moze biti da ulazi na neki forum sa ciljem da cita sta mu omrazena populacija pise i onda prenosi negdje druge. Zato sam i naveo primjer navijaca Zvezde i Partizana koji to rade, ali ocigledno ne citas dalje od druge ili trece prosto prosirene recenice.

Kao sto rekoh, drma te sizofrenija pa u drugim vidis ono sto ti radis. Ja sam na ovom forumu 8-9 godina i pored njega jedino imam profil na redditu, koji sam napravio zbog NBA prije svega. Prije toga, jedino gamers.ba dok se nije ugasio. Tako da opusteno, nisam ja lobanja koja ce praviti profile na drugim forumima da bih pisao "sta o Srbima pisu na ss.ba" ili lobanja koja ce na ovom forumu praviti nove profile nakon banovanja. Imam malo vise samopostovanja od toga.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 18 sep 2022, 13:19

dscile je napisao/la:
18 sep 2022, 13:11
Brokula je napisao/la:
18 sep 2022, 12:58
dscile je napisao/la:

Treba da znaci da ne razumijem kakav to mentalni sklop moze biti da ulazi na neki forum sa ciljem da cita sta mu omrazena populacija pise i onda prenosi negdje druge. Zato sam i naveo primjer navijaca Zvezde i Partizana koji to rade, ali ocigledno ne citas dalje od druge ili trece prosto prosirene recenice.

Kao sto rekoh, drma te sizofrenija pa u drugim vidis ono sto ti radis. Ja sam na ovom forumu 8-9 godina i pored njega jedino imam profil na redditu, koji sam napravio zbog NBA prije svega. Prije toga, jedino gamers.ba dok se nije ugasio. Tako da opusteno, nisam ja lobanja koja ce praviti profile na drugim forumima da bih pisao "sta o Srbima pisu na ss.ba" ili lobanja koja ce na ovom forumu praviti nove profile nakon banovanja. Imam malo vise samopostovanja od toga.

Znaci tvoj mentalni sklop nije u stanju zasto neko posjecuje drugi forum? Lol
Sto si navalio sa lazima da prenosim sta se pise tamo kad apsulutno to nisam radio.
Iako bi realno i trebao cisto da vide ljudi ovdje sta nam komsije pisu o "muslimanima".

I sta mene boli briga druze gdje si ti registrovan sta mi se pravdas, a svasta

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 18 sep 2022, 13:26

- Finski @ylenews kaže da je Rusija ispraznila mnoge od svojih protuzračnih obrambenih baterija oko St. Petersburga, koristeći projektile za napad na Ukrajinu. (dijelom zato što Rusiji nedostaje precizno navođeno oružje)

- Još jedna Ruska baza uništena uslijed eksplozije u Svatovima

- Ukrajinsko zrakoplovstvo izvelo je 13 zračnih napada na ruske vojne i tehnološke skupine, 3 položaja jedinica protuzračne obrane. PZO je oborila 5 bespilotnih letjelica i helikopter Ka-52. Ukrajinske topničke i raketne trupe izvele su napade na više od 200 ciljeva, - stoji u jutarnjem izvješću Glavnog stožera Oružanih snaga Ukrajine

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 18 sep 2022, 13:28

Ruska vojska regrutuje pod parolom "izbor pravog muškarca", plaća 2.700 eura mjesečno

NEDOSTAJE IM VOJNIKA

Ruska vojska traži regrute koji će se boriti u Ukrajini, nudeći plaću od najmanje 2.700 eura mjesečno kao poticaj i promovišući to kao "odbor pravog čovjeka".

Kako piše Sky News, ruska vojska je postavila mobilne urede kako bi privukla "vojnike po ugovoru" za ono što naziva "specijalnom vojnom operacijom".
Na jednoj lokaciji u južnom ruskom gradu Rostovu, vojnici u maskirnim uniformama i crnim maskama pokazivali su svoje oružje prolaznicima i dijelili brošure u boji pod nazivom "Vojna služba po ugovoru - izbor pravog muškarca".

Ni Rusija ni Ukrajina ne otkrivaju svoje vojne gubitke, za koje zapadne obavještajne agencije procjenjuju da se kreću u desetinama hiljada na obje strane. Moskva nije ažurirala zvanični broj poginulih od 25. marta, kada je saopćeno da je ubijen 1.351 ruski vojnik, a 3.825 ranjeno.

Kremlj je prošle sedmice rekao da nije bilo govora o mobilizaciji cijele zemlje kako bi se ojačale njene snage. Ali regrutacija jasno daje do znanja da Moskvi treba više ljudi nakon neuspjeha na prvoj liniji fronta.

Zvaničnik zadužen za Rostov rekao je da će pravo na učešće imati Rusi i stranci između 18 i 60 godina sa najmanje srednjom školom. "Patriotski građani biraju da potpišu ugovor na tri ili šest meseci za učešće u specijalnoj vojnoj operaciji", rekao je major Sergej Ardašev, obećavajući obuku za sve.

Minimalna ponuđena mjesečna plaća je 160.000 rubalja što je oko 2.700 eura, skoro tri puta više od prosječne plaće u Rusiji.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.