AC Milan
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: AC Milan
A ne može se ni sratpreviše. Svi osim američke prevare na beku igrali fino, čak je i raspali Diaz uradio par dobrih stvari.
Nadam se samo da neće Žirokopter imati neku ozlijedu, jedva hodao još od 75'.
Nadam se samo da neće Žirokopter imati neku ozlijedu, jedva hodao još od 75'.
Unico amore sei!
❤️🖤
❤️🖤
Brate niti sam strucnjak niti je zlonamjeran komentar mada sta vi ocekujete od momka od 20 godina koji je u Seria A odigrao nekih 500 minuta ? Momak je u 500 minuta kreirao 3 velike sanse sto je uz Girouda najvise u ekipi , i uputio je 12 kljucnih pasova sto ga stavlja na trecu poziciju iza Bennacera(20) i Tonalia (12), a i po ostalim parametrima je u vrhu. Golovi i asistencije ce doci samo treba strpljenja. Da je dizelas to nije istina , momak ima sve predispozicije da bude kompletan igrac.muha milanez je napisao/la: ↑18 sep 2022, 22:51Yebote život, kažeš za nekog da ništa posebno nije odigrao a stručnjaci ti se nakače na komentar i pišu nešto što nema veze sa vezom i sa ličnim mišljenjem. **** ba
Dest je kriminalan. On je dokaz da možes biti gori od Mesija. Kalulu Mora biit jedan stoper, kako mi je žao što nije zabio onu kontru. Pioli napravi grešku, a zatim radi dvije korekcije koje se ispostave kao još veće greške.
Diaz kakav god da jeste , bolje da igra i po krilu samo da ne gledamo više onu ojebinu. CdK ne lići kao neko ko može igrati 10ku u Milanu, strašno loš radijus kretanja, skoro nikako se ne spušta po loptu. Pas igru ima.ali ostalo sve zabrinjavajuće. Mislim da kada dodjemo u sitaciju da Adli to zaigra vidjet ćemo pravu 10ku ( vidi se po duel igri da momak jos nije spreman).
Diaz kakav god da jeste , bolje da igra i po krilu samo da ne gledamo više onu ojebinu. CdK ne lići kao neko ko može igrati 10ku u Milanu, strašno loš radijus kretanja, skoro nikako se ne spušta po loptu. Pas igru ima.ali ostalo sve zabrinjavajuće. Mislim da kada dodjemo u sitaciju da Adli to zaigra vidjet ćemo pravu 10ku ( vidi se po duel igri da momak jos nije spreman).
- OldFashioned
- Kontakt:
Što se tiče CDK-a, on definitivno ne pruža partije vrijedne para kojih je plaćen ali sjetimo se da je Tonali u početku bio još i gori iako je ova liga njemu poznata za razliku od Charlesa kojem nije. Po mom nekom sudu do sada se vidi da momak zna igrati i uvijek ima ideju šta će sa loptom. Ono što pomalo nervira je što se često sakriva od lopte. Večeras je bila idealna šansa da bude u samom fokusu napada, da se razumijemo daleko od toga da je on i večeras odigrao loše ali definitivno se vidi da može puno bolje. Zašto kažem večeras da je bila idealna šansa ? Pa nemaš najboljeg igrača na terenu na kojem je većinom fokus kada su naši napadi u pitanju, kud ćeš bolju priliku nego baš u takvoj jednoj utakmici. Ja i dalje stojim pri svom prvobitnom mišljenju da se ovakve igrače ne plaća 30+ miliona jer iako može postati jako dobar igrač, itekako ima šanse da totalno flopuje. Ne slažem se ni da ga ovako rano treba sada toliko kritikovati, ipak mu treba dati vremena da pokaže da je zaslužio biti starter šampionskog Milana. Yebi ga, danas se u nogometu puno bacaju pare na potencijale bez da igrač uopšte i pokaže da je z aista to zaslužio. Vidit ćemo, mlada je sezona a i on. Više od svega me nervira naša odbrana i Tomori/Kalulu koji igraju kao amateri i ispod svakog nivoa.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
Realno Tomoti je glupav igrač. Njemu je rejting skočio jer je igrao prvo uz Kjera a poslije uz Kalulua koji su zamaskirali sve njegove mane. On tokom utakmice nakupi po po 20tak minuta gdje je totalno pogubljen u prostoru. Izlazi visoko i kad treba i kad ne treba ( strat na Anguisa, zuti karton i od tog momenta on je u crnoj rupi) a zatim se desi bezvezni centaršut gdje je on od napdača udaljen 10 metara.rope11 je napisao/la: ↑18 sep 2022, 22:56Umjesto da pobjediš, izgubiš. Al' štaš sad, ništa, guraj dalje.![]()
I opet te prvenstveno odbrana košta bodova (u svakom smislu te riječi jer je Kalulu promašio zicer). Ok, penal se svakome može desiti, ali drugi gol je čist defanzivni propust koji se prečesto dešava ove sezone.
Kalulu uopšte nije problem već Tomori, nikako da se dohaviza od početka sezone. Stalno se primaju glupi golovi i najčešće je on jedan od krivica.
Primjeri Lea i Tonalija su nas trebali naučiti da moramo biti strpljivi sa igračima i procjenama istih.
Mali Ketelar ima kuveta u sebi što se vidi odmah kod prijema lopte, samo je jednostavno potrebno vremena da se adaptira na novu ligu i tim. Ne samo što su Brugge i Milan velika razlika, već što ovdje ima i drugačiju ulogu na terenu.
Isto važi i za Desta, nije ga fer otpisivati nakon petnaestak dana i 2-3 izleta na teren.
Mali Ketelar ima kuveta u sebi što se vidi odmah kod prijema lopte, samo je jednostavno potrebno vremena da se adaptira na novu ligu i tim. Ne samo što su Brugge i Milan velika razlika, već što ovdje ima i drugačiju ulogu na terenu.
Isto važi i za Desta, nije ga fer otpisivati nakon petnaestak dana i 2-3 izleta na teren.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
- muha milanez
- Kontakt:
Tako zvuči na prvu, nisam ni ja zlonamjeran ni prema kome ovdje. Mislim da CDK igra redovno zato što je Maldini iskihao tolike pare na njega, sve to je utjecalo na igrača i stvorilo mu ogroman pritisak. Treba mu jedan gol, dobra utakmica da skine to breme sa sebe, tad bi bio neuporedivo bolji.meepo je napisao/la: ↑18 sep 2022, 23:00Brate niti sam strucnjak niti je zlonamjeran komentar mada sta vi ocekujete od momka od 20 godina koji je u Seria A odigrao nekih 500 minuta ? Momak je u 500 minuta kreirao 3 velike sanse sto je uz Girouda najvise u ekipi , i uputio je 12 kljucnih pasova sto ga stavlja na trecu poziciju iza Bennacera(20) i Tonalia (12), a i po ostalim parametrima je u vrhu. Golovi i asistencije ce doci samo treba strpljenja. Da je dizelas to nije istina , momak ima sve predispozicije da bude kompletan igrac.muha milanez je napisao/la: ↑18 sep 2022, 22:51Yebote život, kažeš za nekog da ništa posebno nije odigrao a stručnjaci ti se nakače na komentar i pišu nešto što nema veze sa vezom i sa ličnim mišljenjem. **** ba
Nigdje nisam napisao da ga treba u januaru prodati.
I da, osvetit ćemo im se u Napulju, baš kao i prošle sezone
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
Calabria went out due to fatigue in his flexor, otherwise I wouldn’t have taken him off. - Mister
Unico amore sei!
❤️🖤
❤️🖤
Baš bolan poraz, ovo smo večeras trebali dobiti ali dobro vratit će se negdje 
Što se tiče bodovnog salda, zadovoljan sam, tri boda zaostatka za prvim na tabeli nije ništa strašno. Zapalo mi je za oko, ne znam da li se ostali slažu sa tim, da smo ostali bez pobjede u dvije najbolje odigrane utakmice ove sezone.
Po meni, večeras protiv Napolija i ona protiv Atalante u gostima su dvije najbolje odigrane utakmice, a uzeli smo samo bod. Sa druge strane, treba biti pošten pa reći da je bilo i preloših utakmica (Sassuolo i Salzburg) gdje na kraju nismo poraženi.
Kao što rekoh, bodovi su okej, brinu me neke druge stvari prvenstveno povrede Rebića i Origija koji se ne mogu sastaviti sa loptom. Također, desno krilo je i dalje jedan korak naprijed pa dva nazad, ali hajde na to smo već navikli. Ono na šta nismo navikli jesu loše reakcije stopera, puno golova primamo zbog lošeg branjenja prostora u našem kaznenom, mora se to popraviti.
Što se CdK-a tiče, realno ne igra dečko onako kako se od njega očekuje ali je u svakom meču imao nekoliko poteza gdje ti vidiš da on ima šlifa, ali treba mu vremena, ja od njega i ne očekujem najbolje ove sezone.
Slično vrijedi i za ostala pojačanja, okej znamo da je Dest rupa u odbrani ali čovjek je došao zadnji dan prelaznog roka, poput Thiawa i Vranckxa, trebat će njima mnogo vremena da se uhodaju sa ovom ekipom (zato su neki od nas tokom ljeta šištali k'o pretis lonac zbog čega se ne dovode igrači na vakat, sada to dolazi na naplatu).
Recimo Adli koji je od svih pojačanja najduže trenirao sa ekipom, igrao najviše prijateljskih tokom ljeta, momak najmanje igra ali to je pitanje za Piolija, jer bespotrebno je u bilo kojem slučaju Diaza ubaciti umjesto njega, ali nejse nebitno to je jedan od manjih problema.
Nadam se da će svi reprezentativci ostati zdravi (a i udarnici Origi i Rebić da se oporave) u naredne dvije sedmice, jer nam slijedi baš paklen raspored do SP-a, a odmah po povratku sa pauze imamo Juventus i 2x Chelsea u samo sedam dana.
Što se tiče bodovnog salda, zadovoljan sam, tri boda zaostatka za prvim na tabeli nije ništa strašno. Zapalo mi je za oko, ne znam da li se ostali slažu sa tim, da smo ostali bez pobjede u dvije najbolje odigrane utakmice ove sezone.
Po meni, večeras protiv Napolija i ona protiv Atalante u gostima su dvije najbolje odigrane utakmice, a uzeli smo samo bod. Sa druge strane, treba biti pošten pa reći da je bilo i preloših utakmica (Sassuolo i Salzburg) gdje na kraju nismo poraženi.
Kao što rekoh, bodovi su okej, brinu me neke druge stvari prvenstveno povrede Rebića i Origija koji se ne mogu sastaviti sa loptom. Također, desno krilo je i dalje jedan korak naprijed pa dva nazad, ali hajde na to smo već navikli. Ono na šta nismo navikli jesu loše reakcije stopera, puno golova primamo zbog lošeg branjenja prostora u našem kaznenom, mora se to popraviti.
Što se CdK-a tiče, realno ne igra dečko onako kako se od njega očekuje ali je u svakom meču imao nekoliko poteza gdje ti vidiš da on ima šlifa, ali treba mu vremena, ja od njega i ne očekujem najbolje ove sezone.
Slično vrijedi i za ostala pojačanja, okej znamo da je Dest rupa u odbrani ali čovjek je došao zadnji dan prelaznog roka, poput Thiawa i Vranckxa, trebat će njima mnogo vremena da se uhodaju sa ovom ekipom (zato su neki od nas tokom ljeta šištali k'o pretis lonac zbog čega se ne dovode igrači na vakat, sada to dolazi na naplatu).
Recimo Adli koji je od svih pojačanja najduže trenirao sa ekipom, igrao najviše prijateljskih tokom ljeta, momak najmanje igra ali to je pitanje za Piolija, jer bespotrebno je u bilo kojem slučaju Diaza ubaciti umjesto njega, ali nejse nebitno to je jedan od manjih problema.
Nadam se da će svi reprezentativci ostati zdravi (a i udarnici Origi i Rebić da se oporave) u naredne dvije sedmice, jer nam slijedi baš paklen raspored do SP-a, a odmah po povratku sa pauze imamo Juventus i 2x Chelsea u samo sedam dana.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
-
celikmilan
- Kontakt:
Calabria je izašao zbog problema sa mišićima. Giroud je također se premorio. Nadam se da ni on neće igrati za reprezentaciju.
Nesretan poraz iako su me dosta puta iznervirali večeras. Navikli su igrati preko Leaoa tako da je baš falio.
Vidi se da je Adli poželio da igra i očekujem da igra više nakon pauze. CDK sam očekivao da ima drugačiju ulogu tj da će više učestvovati u kreiranju igre ali on je za sada samo igrač poteza. On ipak tek treba da pokaže šta zna.
Iako igra dobro izgleda da samo meni smeta kad Bennacer primi loptu uvijek mora da pokaže šta sve može umjesto da nađe jednostavnije riješenje.
Ostaje žal za porazom i što se nisu iskoristili porazi ostalih velikana. Valjda neće biti novih povreda tokom ove pauze pa da onda gledamo dalje.
Nesretan poraz iako su me dosta puta iznervirali večeras. Navikli su igrati preko Leaoa tako da je baš falio.
Vidi se da je Adli poželio da igra i očekujem da igra više nakon pauze. CDK sam očekivao da ima drugačiju ulogu tj da će više učestvovati u kreiranju igre ali on je za sada samo igrač poteza. On ipak tek treba da pokaže šta zna.
Iako igra dobro izgleda da samo meni smeta kad Bennacer primi loptu uvijek mora da pokaže šta sve može umjesto da nađe jednostavnije riješenje.
Ostaje žal za porazom i što se nisu iskoristili porazi ostalih velikana. Valjda neće biti novih povreda tokom ove pauze pa da onda gledamo dalje.
- OldFashioned
- Kontakt:
Dakako buraz, nije ovo manager igrica pa da igrače uigraš automatski.
Ja ipak očekujem mnogo već od zimskog prelaznog roka.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
Ma i ja to doživim na skoro svakoj utakmici, voli se počesto okrenuti oko lopte iako to nije neophodno da proslijedi pas. Nije tih par sekundi krucijalno al' eto nekada se baš zapitaš "pa što brate to, kad si mogao jednostavnije".celikmilan je napisao/la: ↑18 sep 2022, 23:38Calabria je izašao zbog problema sa mišićima. Giroud je također se premorio. Nadam se da ni on neće igrati za reprezentaciju.
Meni recimo također upadne u oči to kako on voli ići više u širinu nego u dubinu, što samim kretanjem sa loptom što sa pasom. Znaš ono nekad ti ko gledatelj vidiš jednostavniji pas u dubinu ili višak prostora za ići prema naprijed, a Naser je lagano raširi na stranu
Ali dobro to je njegova igra, diktiranje tempa, u suštini više od njegovog partnera u vezi (Tonali ili bilo ko drugi) očekujem neke "rizičnije" i lucidnije pasove prema naprijed, Benaser je tu da mirno iznese loptu i gradi napad.
Ma ne znam vala ni šta očekivati, jedino desno krilo ili nekog zamjenskog lijevog beka (mada to nije neophodno, možemo se pokrpiti).OldFashioned je napisao/la: ↑18 sep 2022, 23:49Dakako buraz, nije ovo manager igrica pa da igrače uigraš automatski.
Ja ipak očekujem mnogo već od zimskog prelaznog roka.
Fazon je što mi sada, gledajući roster, na svakoj poziciji imamo po minimalno dva igrača, dakle proširili smo roster i yebiga ostaje nam da se nadamo da će ovoljetošnja pojačanja opravdati taj epitet.
Za sve ostalo mislim da ćemo nešto morati i prodati/posuditi/otjerati da bi doveli nekoga drugog.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Ostaje zal za porazom sigurno jer nismo zasluzili, ali opet kad se pogleda nas raspored osim Sampe ostalo su sve ekipe koje su tu negdje medju top10 , tako da dobro je ovo, valjda ne budemo prospali bodove protiv Spezie, Cromonesea, Salernitane, Monze, Empolia itd , a to su vecinom ekipe koje sad dolaze
Dobra igra, Napoli je dao golove na nesmotrenost odbrane. Dest možda je rješenje protiv Monze i sl, ali za jače ekipe nije bočni. CdK ima vic u igri, ali na trenutak djeluje nezainteresiran, više mora trčati i otkrivati se. Činjenica je da nedostaje Kessi/igrač tog profila koji će krpiti rupe i on je bio jedan od uzroka dobre odbrane.
Moram pohvaliti Krunića za odigrano. Biće još oscilacija u igri, htjeli mi to priznati ili ne jer je ovo mlada ekipa koja tek treba da pokaže najbolje
Moram pohvaliti Krunića za odigrano. Biće još oscilacija u igri, htjeli mi to priznati ili ne jer je ovo mlada ekipa koja tek treba da pokaže najbolje
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba
Sloboda do groba
- Beduin
- Kontakt:
Ne znam jeste li primjetili, pored ovog sto govorite za Benacera, da Maignan u zadnje vrijeme ima uzasna ova kratka izbijanja za nase bekove ili krila?
Ranije su to bile ciste, k'o rukom izbijene lopte za Thea, Calabriju ili nase veznjake, a narocito sinoc su to mahom bile neprecizne i/li izgubljene lopte.
Ne znam zasto uopste izbijanje kad je cesto imao cistu loptu za stopera ili beka, a on je malo duze drzi pa izbije.
Ranije su to bile ciste, k'o rukom izbijene lopte za Thea, Calabriju ili nase veznjake, a narocito sinoc su to mahom bile neprecizne i/li izgubljene lopte.
Ne znam zasto uopste izbijanje kad je cesto imao cistu loptu za stopera ili beka, a on je malo duze drzi pa izbije.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Poraz je sastavni dio igre, nije sramota izgubiti od Napolija, sramota je zijaniti od Samptorije, Verone, Monze itd....Glavu gore idemo dalje...Forza Milan
- UrbyEmanuelson
- Kontakt:
Svi u izjavama od ekipe govore da im je krivo,da su ljuti zbog poraza i to je dobro,pokazuje njihovu glad.
Ovi su nas momci toliko navikli na pobjeđivanje da nas je jedan poraz ovoliko zabolio i to je za pohvalu.
Krunic vrlo dobar sinoc. Theo fenomenalan bio,pogotovo od preuzimanja kapitenske trake.
Bit ce ovo jos bolje nakon pauze.
Forza Milan!!
Ovi su nas momci toliko navikli na pobjeđivanje da nas je jedan poraz ovoliko zabolio i to je za pohvalu.
Krunic vrlo dobar sinoc. Theo fenomenalan bio,pogotovo od preuzimanja kapitenske trake.
Bit ce ovo jos bolje nakon pauze.
Forza Milan!!
Ljudi moji pratio sam utakmicu znači sekundu nisam propustio kao i uvijek ali Salamander je bio kao muha bez glave i to iz utakmice u utakmicu kad god je igrao.
I u ovako važnoj tekmi on ga ostavlja početkom drugog poluvremena pa taj igrač ne bi u sasuollu igrao jbt.
I u ovako važnoj tekmi on ga ostavlja početkom drugog poluvremena pa taj igrač ne bi u sasuollu igrao jbt.
- Beduin
- Kontakt:
Posto si tako pomno i detaljno pratio, de nam reci kakav je Messias bio pi ulasku, da li je ipak on trebao i piceti utakmicu?Zola80 je napisao/la: ↑19 sep 2022, 13:15Ljudi moji pratio sam utakmicu znači sekundu nisam propustio kao i uvijek ali Salamander je bio kao muha bez glave i to iz utakmice u utakmicu kad god je igrao.
Hvala unaprijed na odgovoru.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.