Premijer liga BiH - aktuelno

JugJugJug
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la JugJugJug » 19 sep 2022, 12:51

joker90 je napisao/la:
19 sep 2022, 12:37
riGonTM je napisao/la:
19 sep 2022, 12:28
joker90 je napisao/la:
19 sep 2022, 12:23
Ovaj krkanluk Kosorića je učinio da nakratko zaborave koliki su im dugovi. Žive svoje snove, iznad Sarajeva su na tabeli, makar u septembru. :kafa:
Pa i ti si opsjednut Željkanom, lijepi moj s Kobillje Glave uhhhh. Zamisli imaš 15 bodova i kasniš 4 boda za ekipom koja ima milionski dug, s tim da je ekipa s dugom imala 5 put teži raspored, a jake utakmice za malo nanjajevo tek slijede. Zbog toga je ŽELJO najveći klub u BiH, radnička klasa, u kojoj se igra za dres i grb a ne za 15.000 mjesečno. Selam pitarčiću, u rupu :plac:
Slažem se ja da je loše s naše strane što smo se doveli u takvu situaciju, ali kad vidiš koliko to znači našem Željkanu da makar u septembru bude iznad FKS, pa onda nekako i osabura čovjek. Ja uvijek ovim našim navijačima govorim, nemojte agresivno i drsko u ove rasprave sa navijačima našeg Željkana, nikad ne znaš koliko će još postojati Željkan sa ovim stečajem iznad glave. Znam da pišem puno o Željkanu, ali evo zamisli sutra se ugasite, što nije nerealno, jer nema Diklizića ni bilo kakvih spasioca, a ja nisam dovoljno o vama pisao i onda mi bude krivo kad budete rahmetli.
Ohani Elvire, opali srce kad se sikiras

Suvorov
Kontakt:

Post Postao/la Suvorov » 19 sep 2022, 12:52

Lewy21 je napisao/la:
19 sep 2022, 12:36
Ni ja nikad ne pričam o penalu za Zrinjski 2017. zato što prije toga nismo pobjedili Krupu na Vrbasu i još smo izgubili od haman nikad goreg Sarajeva. Tu ti ne može sudija bit kriv, šta god uradio, imali smo titulu u rukama i izgubili jer smo imali nesposobnu ekipu sa šlagirantom Kerlom u prvom planu koju je vodila čelava ubleha.
Ne pricas jer te sezone ste krali i sakom i kapom, sudije bile suspendovane svako kolo zbog gresaka u Zeljinu korist, ali nije bilo dovoljno za titulu.
Sjecas li se revansa kupa protiv Sirokog Brijega na Grbavici i 2 izmisljena penala za Zeljeznicar, ali dzaba, ne moze ni sa penala. Vasi se hvatali za glavu i govorili nemoj nam svirati penale, svakako ispadamo.

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 19 sep 2022, 12:53

Miljacka je napisao/la:
19 sep 2022, 12:47
Robust je napisao/la:
19 sep 2022, 12:44
joker90 je napisao/la:
19 sep 2022, 12:37

Slažem se ja da je loše s naše strane što smo se doveli u takvu situaciju, ali kad vidiš koliko to znači našem Željkanu da makar u septembru bude iznad FKS, pa onda nekako i osabura čovjek. Ja uvijek ovim našim navijačima govorim, nemojte agresivno i drsko u ove rasprave sa navijačima našeg Željkana, nikad ne znaš koliko će još postojati Željkan sa ovim stečajem iznad glave. Znam da pišem puno o Željkanu, ali evo zamisli sutra se ugasite, što nije nerealno, jer nema Diklizića ni bilo kakvih spasioca, a ja nisam dovoljno o vama pisao i onda mi bude krivo kad budete rahmetli.

slika

zato je kod vas nana Fatima i njena ekspertiza novo pojačanje za prvi tim Sarajeva :kafa: :kafa: :mrgreen:
Mogli bi i vi o tome razmisliti. Nije malo 10 godina ili ti 20 Bajrama. :mrgreen:
prvo vi isprovajte tko nudi najbolje usluge u vezi toga , pa ako pomogne posaljite komsijama jesmol sugradjani majku mu stara il nismo :mrgreen:

Dovoljan
Kontakt:

Post Postao/la Dovoljan » 19 sep 2022, 13:00

riGonTM je napisao/la:
19 sep 2022, 12:05
Benkara21 je napisao/la:
18 sep 2022, 23:56
slika

:bow:
Aco doktor, samo u kost hehe jesmo vam trn u ocima Boze ti dragiiiii. Dodjite malo na pravi stadion, osjetite atmosferu, pravo navijanje, ljubav prema klubu, necemo se mi ljutit... NA GRBAVICI SE SLAVI STOTINU I PRVI!!!!!!!!!!!!!!
Čovjek postavi GIF gdje krmak igra ragbi, a ne fudbal i navijač željkana napise ovo gore.
Boze sačuvaj.
Odin, I await thee
Your true son am I

dejavu
Kontakt:

Post Postao/la dejavu » 19 sep 2022, 13:01

Suvorov je napisao/la:
19 sep 2022, 12:52
Lewy21 je napisao/la:
Ni ja nikad ne pričam o penalu za Zrinjski 2017. zato što prije toga nismo pobjedili Krupu na Vrbasu i još smo izgubili od haman nikad goreg Sarajeva. Tu ti ne može sudija bit kriv, šta god uradio, imali smo titulu u rukama i izgubili jer smo imali nesposobnu ekipu sa šlagirantom Kerlom u prvom planu koju je vodila čelava ubleha.
Ne pricas jer te sezone ste krali i sakom i kapom, sudije bile suspendovane svako kolo zbog gresaka u Zeljinu korist, ali nije bilo dovoljno za titulu.
Sjecas li se revansa kupa protiv Sirokog Brijega na Grbavici i 2 izmisljena penala za Zeljeznicar, ali dzaba, ne moze ni sa penala. Vasi se hvatali za glavu i govorili nemoj nam svirati penale, svakako ispadamo.

do kada cete tu pricu forsirati, te godine Grbic, Bjelica i Paradzik suspendovani nakon utakmica u kojoj je igrao Zeljeznicar. 1 zbog greski u korist Zelje :rol: i to upravo ova tekma protiv Sirokog na Grb kad su nas razvalili 0:3 i kad je Grbic ofirno navlacio da zabijemo gol.

iste te godine Grbic nam svirao nepostojeci penal protiv Zrinjskog kada je Veca odbranio.
malo poslije nas pomocni sudija protiv Olimpika kasapio sa dizanjem zastavice u situacijama gdje se i komentator smijao kako je to ofsajd.

:tokralju:
nasa noc traje danima

https://youtu.be/ufLtq-0Ue1g

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 19 sep 2022, 13:08

riGonTM je napisao/la:
joker90 je napisao/la:
Ovaj krkanluk Kosorića je učinio da nakratko zaborave koliki su im dugovi. Žive svoje snove, iznad Sarajeva su na tabeli, makar u septembru. :kafa:
Pa i ti si opsjednut Željkanom, lijepi moj s Kobillje Glave uhhhh. Zamisli imaš 15 bodova i kasniš 4 boda za ekipom koja ima milionski dug, s tim da je ekipa s dugom imala 5 put teži raspored, a jake utakmice za malo nanjajevo tek slijede. Zbog toga je ŽELJO najveći klub u BiH, radnička klasa, u kojoj se igra za dres i grb a ne za 15.000 mjesečno. Selam pitarčiću, u rupu :plac:
Ozbiljno? Zadnjih pet igrate sa Posušjem, Slogom, Igmanom i Slobodom. Od jačih ekipa jedino s nama.
Mi igrali sa Širokim, Zrinjskim i vama.

Druga stvar, ako uzmemo da je ovo 1/3 prvenstva, kako smo to mi imali slabije utakmice, a jače nam tek dolaze, a vama eto bio teži raspored?!
Po nekoj logici stvari odigrali smo sve utakmice kao i vi kad danas kompletiramo kolo sa Veležom.
Koševo Zapad

Suvorov
Kontakt:

Post Postao/la Suvorov » 19 sep 2022, 13:10

dejavu je napisao/la:
19 sep 2022, 13:01
Suvorov je napisao/la:
Lewy21 je napisao/la:

do kada cete tu pricu forsirati, te godine Grbic, Bjelica i Paradzik suspendovani nakon utakmica u kojoj je igrao Zeljeznicar. 1 zbog greski u korist Zelje :rol: i to upravo ova tekma protiv Sirokog na Grb kad su nas razvalili 0:3 i kad je Grbic ofirno navlacio da zabijemo gol.

iste te godine Grbic nam svirao nepostojeci penal protiv Zrinjskog kada je Veca odbranio.
malo poslije nas pomocni sudija protiv Olimpika kasapio sa dizanjem zastavice u situacijama gdje se i komentator smijao kako je to ofsajd.

Znas dobro ako pratis ligu da je taj pomocni sudija sa Olimpika bio tesko bolestan, brzo poslije toga mu je ustanovljena dijagnoza. Glupo je to potezati kao argument, kao da je namjerno dizao te ofsajde.

dejavu
Kontakt:

Post Postao/la dejavu » 19 sep 2022, 13:13

Suvorov je napisao/la:
19 sep 2022, 13:10
dejavu je napisao/la:
Suvorov je napisao/la:

Znas dobro ako pratis ligu da je taj pomocni sudija sa Olimpika bio tesko bolestan, brzo poslije toga mu je ustanovljena dijagnoza. Glupo je to potezati kao argument, kao da je namjerno dizao te ofsajde.
a sta se desilo sa ovim "sudije bile suspendovane svako kolo zbog gresaka u Zeljinu korist"?
nasa noc traje danima

https://youtu.be/ufLtq-0Ue1g

HordasOdMalena
Kontakt:

Post Postao/la HordasOdMalena » 19 sep 2022, 13:18

Ovo se ne zaboravlja. Ofirnije suđenje je samo imao Borac prije dvije sezone.

"Imao sam puno bolje opcije za ljeto, za mene lično su to bili odlični uslovi, puno bolji nego sad, ali mi je želja bila da Sarajevo zaradi. Klub je to zaslužio. Koliko god igrač bio dobar, uvijek je klub taj koji gura igrača."

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 19 sep 2022, 13:19

Shategabri je napisao/la:
19 sep 2022, 13:08
riGonTM je napisao/la:
joker90 je napisao/la:
Ozbiljno? Zadnjih pet igrate sa Posušjem, Slogom, Igmanom i Slobodom. Od jačih ekipa jedino s nama.
Mi igrali sa Širokim, Zrinjskim i vama.

Druga stvar, ako uzmemo da je ovo 1/3 prvenstva, kako smo to mi imali slabije utakmice, a jače nam tek dolaze, a vama eto bio teži raspored?!
Po nekoj logici stvari odigrali smo sve utakmice kao i vi kad danas kompletiramo kolo sa Veležom.
Ako si ti igrao utakmice sa istim ekipama sa kojim je Zeljkan igrao utakmice, onda je Zeljkan igrao sa tezim protivnicima, jer eto tako.. :kafa:
Bahati, bahati Željkan!
1946

Suvorov
Kontakt:

Post Postao/la Suvorov » 19 sep 2022, 13:23

dejavu je napisao/la:
19 sep 2022, 13:13
Suvorov je napisao/la:
19 sep 2022, 13:10
dejavu je napisao/la:

a sta se desilo sa ovim "sudije bile suspendovane svako kolo zbog gresaka u Zeljinu korist"?
Meni se cini da je bilo 5 kola zaredom. I Valjic je bio suspendovan, a ne samo ta trojica.

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 19 sep 2022, 13:32

Sretno Veležu danas!
Daj Zajmovića i 10 nek smetaju. Sretno Rođeni!
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

Dovoljan
Kontakt:

Post Postao/la Dovoljan » 19 sep 2022, 13:36

HordasOdMalena je napisao/la:
19 sep 2022, 13:18
Ovo se ne zaboravlja. Ofirnije suđenje je samo imao Borac prije dvije sezone.

15 minuta materijala :kafa:

dobra prepostena radnićka klasa
Odin, I await thee
Your true son am I

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 19 sep 2022, 13:38

Ključno je da danas nakon tekme sa Veležom ufatite Zenice, i lagano u miru na svom stadionu spremite za nastavak poslije pauze. Možda vas i pročepi...

Lewy21
Kontakt:

Post Postao/la Lewy21 » 19 sep 2022, 13:40

Suvorov je napisao/la:
Lewy21 je napisao/la:

Znači te sezone sve greške sudija u našu korist? Ni jedna na našu štetu, ni jedna u korist druge ekipe? Jesi siguran? Ne mogu 100% vratiti film ali ja se ne sjećam da je baš tako bilo, sjećam se videa kompilacije sudijskih grešaka u našu korist koju je napravio navijač Sarajeva (baš ironično), ali Boga mi i grešaka na sve strane. Ja ti govorim onako kako se sjećam.

Ali znam da nismo izgubili titulu zbog sudija, nego zato što smo imali luzersku ekipu sa Kerlom u odbrani i Slavkom na klupi, te dvije osobe su dovoljne da se ekipa nazove luzerskom. To je razlog zašto ne spominjem penal u Bijeljini, jer on ne bi ništa značio da smo pobjedili u Krupi ili na Koševu, a nismo pobjedili iz razloga koje sam prethodno naveo. Ja mislim da bi čak i Admir Adžem bolje odradio te dvije utakmice, mada bi nestavljanje Kerle u prvu postavu bilo vjerovatno dovoljno da osvojimo titulu.

Ono što hoću da kažem je to da se od svake najmanje sudijske greške u našu korist napravi big deal, a jedna od hiljadu takvih greški utiće na rezultat. Ali te greške ulaze u sve moguće kompilacije, u historiju, dok se o greškama na našu štetu priča dan-dva i to je to, a dosta takvih nam je uticalo na rezultat. Bar nam nikad nije dodijeljena titula od strane saveza, one što smo osvojili osvojili smo jer smo bili najbolji u državi u tom periodu, ali i tu smo diskreditovani nekom debilnom teorijom da je pokojni Ivica Osim uticao na to, koji apsolutno nikakve veze nije imao sa Premijer ligom i sudijama. Bio predsjednik Komiteta za normalizaciju saveza, ne znam kako je to moglo uticati na naše titule. Da je on imao ikakvog uticaja, pa gdje bi nam onda kraj bio.

Poslao si mi snimak utakmice sa kupa BiH, ako ćeš iskreno meni je ova sinoć utakmica protiv Sloge 10 puta bitnija od te što si mi poslao, jer sa te utakmice se dobro sjećam da sam izašao razmišljajući o tome kako ćemo mi u ligi izgurat. Sinoć smo dobili jer smo bili bolja ekipa, 100% zasluženo, slavimo jer se nalazimo u boljoj situaciji nego što smo očekivali, s obzirom na situaciju kluba posljednjih godina. Nikakve titule ne najavljujemo, ali imamo u zadnje vrijeme lijepu atmosferu i deal with it.

Dok su neki na sva zvona najavljivali titule, evropski put, sezonu bez poraza, ne moram pričati šta se kasnije dešavalo. Psovke na sve strane...

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 19 sep 2022, 14:04

VeteranSA je napisao/la:
19 sep 2022, 13:38
Ključno je da danas nakon tekme sa Veležom ufatite Zenice, i lagano u miru na svom stadionu spremite za nastavak poslije pauze. Možda vas i pročepi...
Imaćete priliku 12.11. ;)
Koševo Zapad

oldschool72
Kontakt:

Post Postao/la oldschool72 » 19 sep 2022, 14:08

Ostavlja li Sarajevo danas Dudlagu u Gabeli? :? :mrgreen:
Velež do groba

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 19 sep 2022, 14:13

Jaooo sta uradi Kosoric
A sta je radio Rahmanovic-opali covjeka sakom u grudi i nema ni zutog
Tuko se sakama sa onim iz TC :D :D :D :D

Sta su Pitari nasli da se tjese
:beba:

P S.
Kad se malo bolje pogleda snimak ovaj iz Sloge je isao laktom u grudi Kosorica
I uzgred budi receno i u Ligi Sampiona nema na foru-nitko to neda pa i veliki Messi
:beba:

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 19 sep 2022, 14:16

Nisam odavno losiji osjecaj pred tekmu imao, oba tima traze neki izlaz iz krize a ruku na srce, Sarajevo je vjerovatno zasluzilo vise u par utakmica, pa se bojim da ne pocnu ulaziti gluposti dns.

Posebno kad se uzme u obzir setanje Slobodinih igraca po nasem sesnaestercu, Sarajevo ce to sigurno zabit. Mada, ocekujem i nas s malo vise "krvi" i zelje nego li protiv Slobode.

Sve je otvoreno po meni, i katastrofa s jedne a i s druge strane. Samo nemojte ziheraski obojica, dajte nam kvalitetnu tekmu :)
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

Dovoljan
Kontakt:

Post Postao/la Dovoljan » 19 sep 2022, 14:18

killafrommanilla je napisao/la:
19 sep 2022, 14:16
Nisam odavno losiji osjecaj pred tekmu imao, oba tima traze neki izlaz iz krize a ruku na srce, Sarajevo je vjerovatno zasluzilo vise u par utakmica, pa se bojim da ne pocnu ulaziti gluposti dns.

Posebno kad se uzme u obzir setanje Slobodinih igraca po nasem sesnaestercu, Sarajevo ce to sigurno zabit. Mada, ocekujem i nas s malo vise "krvi" i zelje nego li protiv Slobode.

Sve je otvoreno po meni, i katastrofa s jedne a i s druge strane. Samo nemojte ziheraski obojica, dajte nam kvalitetnu tekmu :)
Ja se vec umorio, a nije ni počela tekma
Odin, I await thee
Your true son am I

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”