FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Stole iz Bora
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Stole iz Bora » 14 feb 2011, 22:43

Sa priprema Željezničara: Pakleni tempo u Međugorju (foto)

http://sport.ba/tekst/9/38286
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 14 feb 2011, 22:54

al' razrahatio bi se da saznam kakva je to šema s tim tobolom i ko je tu upleten... :mrgreen:

Vasa Ladacki
Kontakt:

Post Postao/la Vasa Ladacki » 14 feb 2011, 22:56

Luca.Toni je napisao/la:
zeljocity je napisao/la:Vidim ovdje ima pojedinaca kome niko ziv ne valja jer eto nismo u ovih zadnjih 12 mjeseci osvojili "65 titula prvaka BIH i 48 puta bili pobjednici kupa i uz to jos nismo osvojili ligu prva 7 puta"????????????????? Zeljini igraci ne gladaju, ne zaduzujemo se, aktuelni smo prvaci, i ove sezone se borimo za titulu na dva fronta, Zeljo igra u Evropi i ove godine, radi se ne rakonstrukciji Grbavice i sad opet se nadze neko ko hoce da soli pamet..

Safet Susic "razmisljam da pozovem Misimovica da trenira sa Zeljom ili Sarajevom"
Bravo Kralju za post !!!

Nikad nisu pojedini zadovoljni ovim sto imamo, a to sto imamo ( mislim na cjelokupan klub i na ono u njemu ) je najbolje u Drzavi i to daleko najbolje !!!---> al opet ni to nije dovoljno.

Ja sam prezadovoljan sa svim u klubu : prvi tim, omladinski pogon koji se dosta popravio, marketing koji je dozivio preporod dolazkom nove uprave, sponzori kojih je svakim danom sve veci broj ( u jako teskoj situaciji u drzavi ) brojem navijaca itd itd ne mogu nabrajat sta je sve dobro uradila uprava, al et to vam izgleda nije dovoljno. Puno gledate Barselonu cini mi se :?

@seyo : svaki ozbiljan klub svake godine mjenja garnituru dresova, a ta garnitura se sastoji od 2 ili 3 varijante dresova (rezervni ) Tako to sto ti pises nije bas tako :mrgreen:

@nick : Cuj ova uprava se zaduzila pa nekom ostavila U "amanet" da otplacuje taj "dug " :?
Jel to tebi Zujo uzeo pare pa rekao da ce ti vratit na rate, nekoliko mjeseci proslo a jos ti nije uplatio ni prvu ratu :?: :!:

Znaci hocu da kazem da ne pises, da bi napisao nesto i da ti se broj postova digne za 1, nego ako hoces vec da napises da bude neke koristi od tog posta, a ne da pises neke stvari o kojima nemas POJMA, i da bude stvar gora, to je negativna kritika na covjeka koji je donio PUNO ovom Želji.

I et sad nesto pozitivno da napisem :mrgreen:
Evo nama para od transfera ovog decka :D
http://www.sportsport.ba/ino_fudbal/edi ... lige/51791

Kolko imamo od njegovog trabsfera zna li se ? :mrgreen:
Sta smo bolan daleko najbolji u drzavi?!? Ne budi smjesan. Zmirite na neke stvari. Da se razumijemo, ja sam sa ovim prezadovoljan, ali lagati samog sebe i dizati nas u nebesa, jos nema potrebe. Druga stvar, omladinski pogon nije se nesto puno poboljsao, to sto Amar izvlaci neke mladice, ne znaci da grmi omladinski pogon. Druga stvar Nick je u neku ruku u pravu, jer je Zujo ostavio mnogo nerasciscenih stvari kad je odlazio. Pomogao jeste dok smo bili na vrhuncu slave, ali poslije je malo "ukakio".
Nama je Željo svetinja jedina.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 15 feb 2011, 02:02

Vidim neki pitaju sta je Faruk uradio za Zelju pa ovako uvalio se 500 000KM svojih para bez povratka, druga stvar Faruk je jos uvijek u klubu na jedan nacin kao bivsi predsjednik.Pitanje koliko takvih ljudi poznaje bilo ko inace?
Omaldinski pogon za vrijeme Faruka : Sehic, Stilic, Dialiba, Svraka, Jamak, Cocalic ako je to neko mjerilo a nije sigurno.Omaldinski pogon je kita jer igraju babini sinovi al eto treba vremena i vremena da se to promjeni al tako je manje vise od kraja rata.
Marketing je Buki jedan covjek i dok je tako to ce biti tac, senad zaimovic je direktor Fabrike a bio je nesto u klubu.Zeljo TV je pilot projekat apsolutno besplatan onoga trenutka kada je trebao ugovor biti potpisan odustalo se razlog sto ga sada nema je jasan nemozes dva puta zeznuti iste ljude.
I da nebude zabune I farukova uprava je pravila dugove recimo, prodaju Bubu 300 000 eura a njegovom maticnom klubu u senegalu se moralo isto toliko platiti kao odstetu za trenig u mladjim kategorijama sto je uradila sadasnja uprava.
Bit svega nema nepogrjesivih imamo sta imamo i picimo dalje...
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 15 feb 2011, 07:22

U prostorijama FK Željezničar održana je sjednica Predsjedništva ovog kluba, na kojoj se između ostalog razgovaralo i o novcima koje Željo treba dobiti od transfera Edina Džeke, te o predstojećoj "Plavoj večeri", koja će biti održana 24. februara u Holiday Innu.
Podsjetimo, Željezničar bi na ime transfera Džeke iz Wolfsburga u City trebao dobiti oko milion eura, no prema riječima predsjednika, Sabahudina Žuje, još uvijek se ne zna kada će novac leći na račun sarajevskog premijerligaša.

"Svi očekujemo te novce i mi ćemo ih dobiti, no kako sada stvari stoje, to neće biti u skorije vrijeme. Angažovat ćemo i advokate kako bi nam u tome pomogli. Ponavljam, novac ćemo dobiti, ali to neće biti tako brzo", rekao je Žujo za SportSport.ba i dodao:

"U ovoj godini slavimo naš 90. rođendan, pa smo i danas na sjednici mnogo razgovarali o tome. "Plava večer" nam je prioritet i učinit ćemo sve kako bismo istu organizovali na najbolji mogući način. Razgovaralo se i o novom stadionu, a sutra će u prostorijama kluba biti održana press konferencija na kojoj ćemo sportsku javnost upoznati sa svim aktivnostima."

KAO STO SE VIDI IZ GORE NAVEDENOG PARA NEMA SVE SE RASTALILO ;)
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 15 feb 2011, 08:10

slika
AMAR OSIM

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 15 feb 2011, 10:01

Sto se tice dresova iz 1972. nemam nista protiv da se obiljezi godisnjica ali ovo sto se vec godinama radi sa nasim dresovima postaje pomalo smijesno.
Mislim prije svega na boju dresova koja je nekad nebo plava a nekad tamnija. Nekad sa prugama a nekad bez. Ako se u mnogim stvarima ne mozemo ugledati na velike klubove, onda bar mozemo u ovom.
Smijesno bi bilo vidjeti Chelsea u nebo plavim dresovima kao i Lazio ili Man.City u tamno plavim dresovima i to jos sa nekim prugama?!
Zeljin dres treba da se prepoznaje i bez grba i bez oznake onog ko ga pravi.
Svi imalo ozbiljniji klubovi sebi nece dozvoliti tako nesto iako niko od njih nema dozivotni ugovor sa npr. Nike ili Adidasom.
Kome je tesko porediti nas sa Interom, Ajaxom, Barsom, Milanom, Laziom..... nek baci pogled na malo uspjesnije komsije iz susjednih drzava i sve ce mu biti jasno.
Na kraju krajeva, ne traba nam niko da se poredimo. Znamo i sami da nebo plava i tamno plava nije isto kao sto ni pruge ili jednobojno isto tako nije isto.

amertiger
Kontakt:

Post Postao/la amertiger » 15 feb 2011, 10:15

Gancev u velezu, na posudbi, bolje i to ako ce igrati, inace meni pravo gotivan igrac koji bi kod mene bio u kobinacijama za utakmice sigurno ali Amar zna bolje :D, neka ga malo u Velezu da im pomogne da se iscupaju i ostanu u ligi :D
Mes Que Un Club

kalimero
Kontakt:

Post Postao/la kalimero » 15 feb 2011, 11:28

amertiger je napisao/la:Gancev u velezu, na posudbi, bolje i to ako ce igrati, inace meni pravo gotivan igrac koji bi kod mene bio u kobinacijama za utakmice sigurno ali Amar zna bolje :D, neka ga malo u Velezu da im pomogne da se iscupaju i ostanu u ligi :D

Beslija je trebao takodjer u Velez ili Rudar P.Takodjer nije iskljucena ni opcija prelaska u Slobodu.Dobra je ovo stvar jer Velez kuburi u dnu i velika steta bi bila da ispadnu.Gancev i Rovcanin su solidni igraci nadam se da ce pomoci Velezu ;)
AMAR OSIM!

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 15 feb 2011, 11:49

Mi posudjujemo igrace da ostanu u ligi a oni se lizu sa pitarima....da ne bi bio pogresno shvacen,Velez mi je drag i ne bi volio da ispadnu,ali treba cijeniti uslugu,nekako brzo zaborave,nije ovo prvi put....

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 15 feb 2011, 12:18

amertiger je napisao/la:Gancev u velezu, na posudbi, bolje i to ako ce igrati, inace meni pravo gotivan igrac koji bi kod mene bio u kobinacijama za utakmice sigurno ali Amar zna bolje :D, neka ga malo u Velezu da im pomogne da se iscupaju i ostanu u ligi :D
Čekam Pabiza, da čujemo komentar. :D Mislim da će sada biti čest gost stranici Rodjenih. :D

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 15 feb 2011, 12:20

Interesantan potez za ustupanje Gančeva,moram priznati da to nisam ocekivao...nadam se da ce Nijema dobiti brzo papire,jer ovaj potez me navodi na zakljucak da Amar ozbiljno na njega racuna...ako Nijema na vrijeme ne dobije potrebne papire,ostacemo samo na dva ozbiljna stopera,sto je malo s obzirom da se lijecenje Bogicevica jos nije potpuno zavrsilo...ne cudi onda probavanje Culuma na toj poziciji u zadnjoj prijateljskoj utakmici,mora da ce on po potrebi uskociti na to mjesto...Gancevu zelim da se dokaze u Velezu i da tamo bude standardan...on je dobar igrac,ali nije imao mnogo sansi za minutazu,sigurno ce biti pod budnim okom,i ko zna,mozda opet zaigra u plavom dresu poslije pola godine
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

Tarantino
Kontakt:

Post Postao/la Tarantino » 15 feb 2011, 12:49

boccaccio je napisao/la:Interesantan potez za ustupanje Gančeva,moram priznati da to nisam ocekivao...nadam se da ce Nijema dobiti brzo papire,jer ovaj potez me navodi na zakljucak da Amar ozbiljno na njega racuna...ako Nijema na vrijeme ne dobije potrebne papire,ostacemo samo na dva ozbiljna stopera,sto je malo s obzirom da se lijecenje Bogicevica jos nije potpuno zavrsilo...ne cudi onda probavanje Culuma na toj poziciji u zadnjoj prijateljskoj utakmici,mora da ce on po potrebi uskociti na to mjesto...Gancevu zelim da se dokaze u Velezu i da tamo bude standardan...on je dobar igrac,ali nije imao mnogo sansi za minutazu,sigurno ce biti pod budnim okom,i ko zna,mozda opet zaigra u plavom dresu poslije pola godine
izgleda da je pabizo bio u pravu. :mrgreen:
ali nema para,sve se rastalilo....

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 15 feb 2011, 12:56

pile87 je napisao/la:Vidim neki pitaju sta je Faruk uradio za Zelju pa ovako uvalio se 500 000KM svojih para bez povratka, druga stvar Faruk je jos uvijek u klubu na jedan nacin kao bivsi predsjednik.Pitanje koliko takvih ljudi poznaje bilo ko inace?
Omaldinski pogon za vrijeme Faruka : Sehic, Stilic, Dialiba, Svraka, Jamak, Cocalic ako je to neko mjerilo a nije sigurno.Omaldinski pogon je kita jer igraju babini sinovi al eto treba vremena i vremena da se to promjeni al tako je manje vise od kraja rata.
Marketing je Buki jedan covjek i dok je tako to ce biti tac, senad zaimovic je direktor Fabrike a bio je nesto u klubu.Zeljo TV je pilot projekat apsolutno besplatan onoga trenutka kada je trebao ugovor biti potpisan odustalo se razlog sto ga sada nema je jasan nemozes dva puta zeznuti iste ljude.
I da nebude zabune I farukova uprava je pravila dugove recimo, prodaju Bubu 300 000 eura a njegovom maticnom klubu u senegalu se moralo isto toliko platiti kao odstetu za trenig u mladjim kategorijama sto je uradila sadasnja uprava.
Bit svega nema nepogrjesivih imamo sta imamo i picimo dalje...
U Farukovo vrijeme su postavljene stolice na stadion i tada smo pretkola KUPa UEFA igrali na Grbavici. Tada i nikada više, jer se poslije toga ništa nije ulagalo u stadion. U to vrijeme osim stolica, osposobljene su svlačionice, soba za medicinsko osoblje i sva preostala infrastruktura za odigravanje međunarodnih utakmica. U Farukovo vrijeme je i Edin Džeko (zahvaljujući Plišeku, kojeg je doveo Faruk) otišao vani. Niz pozitivnih stvari je uradila "Farukova" uprava i to se ne smije zaboraviti. Normalno bilo je i grešaka, a ni to ne treba zaboraviti. Nije uvijek sve crno kako se čini.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

new_primitives
Kontakt:

Post Postao/la new_primitives » 15 feb 2011, 13:07

Mi njima Daku i Ganceva, oni nama drvenu skelu. Posteni su, nema sta.
They all try to ignore us, but we wont let 'em win
The wankers try to put us down, but we will smash them in

Capt_Billy
Kontakt:

Post Postao/la Capt_Billy » 15 feb 2011, 13:26

new_primitives je napisao/la:Mi njima Daku i Ganceva, oni nama drvenu skelu. Posteni su, nema sta.
Ma kume ti si upravo 100%!!! Vjeruj mi, toliko sam razocaran i toliko sam zamrzio ovaj Velez i Red Army da ti ne mogu opisati. Oni sve nesto sa pitarima i postadose mangupi. Vise volim i postenije je uvijek bilo igrati sa NK Zrinjskim. Sto jest, jest!! Bilo je sranja, ja necu reci da nije bilo i da su im navijaci prave ustase (sabi sebi nazivaju tako) ali to je politika, ali buraz nama je uprava Zrinjskog uvijek dozvoljavala da igramo normalno kao mi sto smo njima. I to ti rezultati sami govore. Dode kume Velez na red. Pitari seru namjesteno, prodato, Red Army sere, necemo vise bodriti vas.!! itd..
POSTALI SU TIM ZVANI SADAKA, ISTO KAO SARAJEVO.

SARAJEVO = TROSAK ZA GRAD!!!

VOLIM TE ZELJO!!!
VIVA ŽELJO, VIVA MANIJACI!!!!
FORZAA ZELJOOO!!!! FORZAA LAZIOOOO!!!

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 15 feb 2011, 13:29

Za ove dvije posudbe Velež će nam učiniti uslugu tako što će dobiti Borca kući pod svaku cijenu...To je neka moja računica... :D
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 15 feb 2011, 14:10

AMAR OSIM

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 15 feb 2011, 14:17

Bianconeri1988 je napisao/la:Za ove dvije posudbe Velež će nam učiniti uslugu tako što će dobiti Borca kući pod svaku cijenu...To je neka moja računica... :D
dalekovidno :mrgreen:

he he :mrgreen:

a sjetite se i gredićeve posudbe olimpiku...

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 15 feb 2011, 14:27

Jedno je odnos Manijaci - RA/Velež, a drugo je odnos Klub - Velež. I sa Rudarom smo u prijateljskim odnosima, a to sigurno ne znači da volimo Alkohol bojse.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Majestic-12 [Bot] i 7 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []