Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Imajednabrigada
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la Imajednabrigada » 21 sep 2022, 16:36

@HUREM
KAD JE VICINA REPKA U PITANJU I TAKAV AMATERIZAM ISTINA...TOTALNI SAM NEGATIVAC.

@DULJEVINHO
Niko od nas nije rekao da ti igraci moraju igrati ako se s njima vec sad obavi razgovor i uputi eventualni poziv.
Samo smo rekli da se momcima mora bar otvoreno razgovarati privoliti ih da igraju za nas pa postepeno ubacivat ili da igraju prijateljske dok ne steknu pptrebno iskustvo i napreduju u karijeri. Nije to nikakva mudrolija jasno kao dan. Prepisati recept Hrvatske...Sucic je tu ali klupa jos uvijek ili npr Matkovic u mladoj repki jednostavno ga uzeli od njemacke u19.

Za druge koji znaju i hoce raditi i imaju cilj i znaju sta znaci biti pobjednik je to jednostavno, Samo je za nase bosnje to ocito visa matermatika.

Mi smo cudni ljudi mi bi odmah da je igrac kvalitet za repku bez toga da ga bar 'istrpimo' i damo mu sansu ako vec nismo nista ulozili u njega...ocito mislimo da smo nesto u svijetu fudbala i da to tako moze ici samo jer mi tako mislimo.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 21 sep 2022, 17:14

@imajednabrigada,
Radilo i radi se na dovođenju "stranaca" u A-reprezentaciju BiH.
Mnogi od njih su odbili (medju njima i Bošnjaci): Burnic, Simunovic, Omeragic, Gigovic, Tankovic, Babic, Hrustic, onaj iz Češke, Lovric, Pavelic, Seferovic itd., da ne nabrajam.
Da li bi se moglo vise uraditi po tom pitanju, naravno da bi.
Ali nema potrebe za konstantnim pljuvanjem Misketa i Peteva kao da ništa ne rade po tom pitanju a zapravo rade. Pa oni su ti haman najviše (u)radili po tom pitanju u ovih 20+ godina.
Evo ti zadnji primjer, Babić je mogao presutiti da ga je NFSBiH kontaktirao ali sreća pa nije. Da je prešutio da je bilo kontakta u tom slučaju bi se blatili Miske i Petev do Sudnjeg dana.

Eh sad, koliko imaš "Babića" koji su kontaktirani i nisu htjeli igrati za nas ali se to ne zna?! Kako znamo da recimo Jasic nije kontaktiran?!
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 21 sep 2022, 17:42, ukupno mijenjano 4 puta.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 21 sep 2022, 17:17

Cek, fakat nas Burnic odbio :urnebes: , kakav lik
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 21 sep 2022, 17:38

Surreal je napisao/la:
21 sep 2022, 17:17
Cek, fakat nas Burnic odbio :urnebes: , kakav lik
"Da, imali smo razgovore s Baždarevićem. On je bio vrlo korektan, želio je Dženisa u reprezentaciji, ali procijenili smo kako je za njegov razvoj u ovom trenutku najbolje da prođe omladinske selekcije Njemačke. Kasnije, šta Bog da. Mlad je on još, potrebno je da prvo napravi neko ime u fudbalu, da ima sigurnost, a poslije će sve doći na svoje. Iako je odrastao u Njemačkoj, Dženis je inače veliki patriota, voli BiH", javio se 'tata Burnić' iz Njemačke za dupli sport.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 21 sep 2022, 18:39

A objasnite mi ovo da li je iko pricao sa Srdjanom Babicem pa mu poslali poziv ili su na blef poslali malo mi to nelogicno da ga zovnes i onda on ode igrat za druge valjda se to prvo razjasni sa igracem

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 21 sep 2022, 19:01

Ajde @HUREME mani se filozofije nije potrebno zaista. Ajde ti dokazi da se jest pricalo sa Jasicem.. nije to vrijeme kao prije 15 god kada su djeca rodjena i skoro odrasla ovdje zbog rata otisli vani i samo trebalo uputit poziv.

Samo budala bi uopste i pomisljala zvati ovog Babica kada je bilo jasno da je mali srbenda s dna kace jos uzeo s njima U20 Sp ocito blamiranje i iskreno niti nam treba takav igrac u repki. To sto Miske i Vicin savez rade je nista ili premalo s obzirom da nam je jedino dijaspora neka sansa za kvalitetnog igraca.

Ako se vec.pricalo s nekim od tih 'austrijanaca' treba se javno reci zbog navijaca jer zbog navijaca jer jedino mi i volimo ovu repku a oni su samo iz interesa tu.

Nema logike npr da se znalo i danima pisalo da se pregovara s tim Babicem a da se za austrijance ne zna i ne pise...eto koliko se radi tu sve ti je jasno.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 21 sep 2022, 19:56

Imajednabrigada je napisao/la:
21 sep 2022, 19:01
1. Ajde @HUREME mani se filozofije nije potrebno zaista. Ajde ti dokazi da se jest pricalo sa Jasicem.. nije to vrijeme kao prije 15 god kada su djeca rodjena i skoro odrasla ovdje zbog rata otisli vani i samo trebalo uputit poziv.

2. Ako se vec.pricalo s nekim od tih 'austrijanaca' treba se javno reci zbog navijaca jer zbog navijaca jer jedino mi i volimo ovu repku a oni su samo iz interesa...
1. Ovdje jedino ti filozofiras...Ja sam ti naveo cinjenice, nema tu filozofije...konkretno imena...ako treba i imena onih sto su promijenili državljanstva i nastupili za nas? Mada vjerujem da bar to znaš i nisi zaboravio.

2. Zašto bi "javno" rekli?! Jel' ti stvarno misliš da to tako ide?!

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 21 sep 2022, 20:57

"Javno rekli" - k'o da smo na protestima ispred fabrike pa čekamo direktora da nam se obrati i javno kaže šta će biti sa firmom. :mrgreen:

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 21 sep 2022, 21:11

hurem je napisao/la:
21 sep 2022, 19:56
Imajednabrigada je napisao/la:
21 sep 2022, 19:01
1. Ajde @HUREME mani se filozofije nije potrebno zaista. Ajde ti dokazi da se jest pricalo sa Jasicem.. nije to vrijeme kao prije 15 god kada su djeca rodjena i skoro odrasla ovdje zbog rata otisli vani i samo trebalo uputit poziv.

2. Ako se vec.pricalo s nekim od tih 'austrijanaca' treba se javno reci zbog navijaca jer zbog navijaca jer jedino mi i volimo ovu repku a oni su samo iz interesa...
1. Ovdje jedino ti filozofiras...Ja sam ti naveo cinjenice, nema tu filozofije...konkretno imena...ako treba i imena onih sto su promijenili državljanstva i nastupili za nas? Mada vjerujem da bar to znaš i nisi zaboravio.

2. Zašto bi "javno" rekli?! Jel' ti stvarno misliš da to tako ide?!
Nisi ti naveo nista osim sto si gore spomenuo te propalitete i da branis savez kao da su oni dosad najvise igraca doveli.

Al ja tebe pitam ako se moglo javno pisati da se pregovara i obavio razgovor sa gore pomenutim igracima i sa ovim srbendom koji je samo cekao poziv srbije...zasto se ne moze konkretno izaci u javnost i reci kako stvari stoje i je li se ista pokrenulo s 'austrijancima'.

Ako je moglo ici javno s Babicem tim( pisalo se mjsyecima unazad da je ostvaren kontakt s njim) zasto se javno ne kaze ako je npr s Jasicem obavljen kontakt.

Kontas...

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 22 sep 2022, 21:09

Vidim u sastavu Austrije Muhamed Cham Saracevic, koji je dugo vremena na TM imao i nase drzavljanstvo, doduse ne znam kakve su mu veze sa BiH :mrgreen: Progurao se ipak ide ga u Francuskoj.

hercegovina
Kontakt:

Post Postao/la hercegovina » 22 sep 2022, 21:38

Kako je sad pozvan Serbecic pade mi na pamet zaboravljeni Marko Mihojevic. Postoji li taj lik jos uvijek ?

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 22 sep 2022, 21:41

hercegovina je napisao/la:
22 sep 2022, 21:38
Kako je sad pozvan Serbecic pade mi na pamet zaboravljeni Marko Mihojevic. Postoji li taj lik jos uvijek ?
klupa u turskom cvajtasu.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 23 sep 2022, 19:38

Kikanović hoće da igra za nas, ima veliku zelju, kaze da se osjeca 90% bosancem a 10% samo amerikancem iako mu je ta zemlja dala sve, međutim kaže da ga niko nikad nije ni kontaktirao
slika
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 25 sep 2022, 22:42

Ovo se desi sa reprezentacijama koje se netrude oko svojih talenta po njemackoj, austriji, svicarskoj,… i prepuste ih tim drzavama!
slika

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 25 sep 2022, 23:20

Imamo li igdje u dijaspori neko krilo? Ne mora biti mlađi i obećavajući, samo pristojan. :mrgreen:

Ili da čekamo Šakotu i Gasala i nadamo se najboljem.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 26 sep 2022, 00:08

h1a2s3o4 je napisao/la:
25 sep 2022, 23:20
Imamo li igdje u dijaspori neko krilo? Ne mora biti mlađi i obećavajući, samo pristojan. :mrgreen:

Sve su to dizelaši, nama trebaju tamnoputi i eksplozivni igrači.

Evropske zemlje su sve profitirale od igrača migranata, mogu igrati brz fudbal.

Kod nas sa ovim genetskim bazenom se neće roditi takav šprinter za 100 godina.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 26 sep 2022, 00:10

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
26 sep 2022, 00:08
h1a2s3o4 je napisao/la:
25 sep 2022, 23:20

Sve su to dizelaši, nama trebaju tamnoputi i eksplozivni igrači.

Evropske zemlje su sve profitirale od igrača migranata, mogu igrati brz fudbal.

Kod nas sa ovim genetskim bazenom se neće roditi takav šprinter za 100 godina.
Imali smo Višću koji je bio brz ko crnac.

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 26 sep 2022, 00:36

baboedindzeko09 je napisao/la:
23 sep 2022, 19:38
Kikanović hoće da igra za nas, ima veliku zelju, kaze da se osjeca 90% bosancem a 10% samo amerikancem iako mu je ta zemlja dala sve, međutim kaže da ga niko nikad nije ni kontaktirao
slika
tim mu je zadnji u MLS, ali opet bih ga volio vidjeti. 2mil na tm košta

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 26 sep 2022, 01:30

Ma ne treba nama neki izraziti sprinter, niti tamnoputi igrač. Školovano krilo koje može 90 minuta trčati. Ne tražimo puno. :mrgreen:

Iskreno nisam pratio ovog Kikanovića, ali na TM mu piše da igra kirlo i da je ove sezone odigrao dosta utakmica na toj poziciji. Jeste da je MLS, ali nismo ni mi u poziciji da biramo.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 26 sep 2022, 07:16

Serbecic odigrao sve tekme ove godine po 90 minuta... zolotic je bolji igrac I od njega I od kovacevica a nedobija poziv... Eman markovic presao u goteborg I igra odlicno tj standardan je svaku tekmu...

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: EdinjoBos, pierce i 17 gostiju.