http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /3163.html
Alessandro Del Piero tvrdi da poraz od Palerma 2. februara je bio prekretnica u Juventusovoj sezoni...
Stara Dama je igrala jako dobro na Siciliji ali je izgubila. Od tada rezultati su se poboljšali. Juve se popeo na šesto mjesto tabele nakon nedjeljne pobjede nad interom.
"Ja sam stvarno sretan zbog nedjeljne pobjede jer smo trebali utakmicu takve prirode ne samo da se nastavi napredak koji smo napravili sa tri doba iz Cagliaria, ali prije svega sa porazom od Palerma." Del Piero je rekao.
"Po mom mišljenju razočaranje koje smo osjetili u svlačionici na Renzo Barbera omogućilo nam je ponovno pokretanje i ostvarivanje rezultata koji smo trebali u nedjelju."
Jedan je Alex, koji je ovo profesionalac i čovjek svaka čast, nemam riječi.
"Normalno, ne smijemo biti samo zadovoljni pobjedom nad interom. Govorimo samo o jednom koraku, ali put je još dug. Sada trebamo kontinuitet u nadolazećim tekmama kako bi došli do pozicije na tabeli koja je bliže našim ambicijama."
"Naravno, nedjeljna tekma mora povećati naše samopoštovanje. Možemo igrati i pobjedjivati utakmice na ovaj način i to je važno."
"Što se tiče mene ja sam sretan sa onim što su moji saigrači uradili na terenu."