Danas nisam pratila sve vijesti u vezi raznih afera koje se vuku od Atlante, ali noćas gledam vijesti na Hayatu, gdje rekoše da Sušić neće zvati Nadarevića, jer je povredu stavio kao razlog neodlaska u USA, a nakon par dana odigrao svih 90 minuta za tim. Hm...
Što se Nadara tiče, igrač je koji je uvijek igrao srcem i stavljao reprezentaciju ispred svega. Govorio je da bi život dao samo da prođemo Portugal. Sad, da li je i on nastojao
muljati Sušiću bar jednom, ili je stvarno bio u nemogućnosti odigrati taj prijateljski meč sa Meksikancima, to sam on zna. Meni nekako ovo miriše na slučaj "Misimović i Portugal" kad je bio povrijeđen, a za par dana igrao. Znamo da je kod tih
sitnih povreda potrebno samo malo vremena, dobra doktorova ruka i spreman si opet, pa mi nije teško povjerovati ni Misimoviću ni Nadaru.
Nadam se ipak da će se to srediti do utakmica i Sušić se smekšati, jer je ipak Nadarević (onaj pravi, stari) važan za tim, ma koliko mnogi to poricali. Također se nadam povratku Jahića u tim. Odličan je igrač, koji uvijek tako posebno dobro odigra za BiH.
Ima još malo vremena da se sve sredi "u glavama" naših mnogih igrača, da Safet riješi svoje odnose sa nekima od njih i sa samim sobom, da se Begović napokon javi na telefon, a Pjanić još jednom otrese Reala.

Džeko će u tom kratkom periodu sigurno početi zabijati za City, Boris pasoš čuvati "kao oči u glavi", i idemo kao novi na Rumune. Vjerujem da će Misimović biti posebno raspoložen zbog svog dragog Hagija. To ne znači da će odigrati kao nekad, jer vidjeli smo da je u svađi sa formom, ali u ovom kratkom roku može se popraviti koliko-toliko i osvetiti se treneru, sa bar jednom asistencijom.
Da je bar sve tako lako....
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka