Osiguranja snose , a vama skače polica osiguranja i registracija je skuplja
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
-
bombaysaphire
- Kontakt:
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Misli na IT sektor. I ja sam čuo da dosta raje ide iz Telecoma zbog boljih ponuda. Ako i nemaš dovoljno iskustva, više možeš zaraditi u nekoj IT firmi na početku, nego u Telecomu. Što se tiče onih pozicija na prodajnim mjestima, call centrima i slično, s tim još uvijek neće imati problema.
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
Haj malo razmisli o ovom sto si napisao
Ove godine prvi upisni rok upisalo 373 studenta, vise nego neki Univerziteti u drzavi.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Jesi se ti gdje uvalio?
ma kakvi padati samo ce skociti znam neke firme rentaju indijce jer nemaju ljudi dovoljno a posla previseharden je napisao/la: ↑01 okt 2022, 00:02Haj malo razmisli o ovom sto si napisaone znam na koliki vremenski period mislis, ali nece se nesto takvo sigurno desiti u skorije vrijeme. Na FITu u Mostaru firme uzimaju sviju sa zavrsne godine, poceli sad i fin dio raje sa druge godine raditi, znaci firme ne mogu cekati da ljudi diplomiraju. Takva rupa se sigurno nece popuniti brzo.
Ove godine prvi upisni rok upisalo 373 studenta, vise nego neki Univerziteti u drzavi.
Nisam, ne da mi se raditi full time, a imam dovoljno da zivim od kripta i nekih drugih sitnica. Imam trenutno 2 opcije i za programiranje, cekam da fax pocne pa cu vidjeti kakve volje budem, vrijeme mi je i to... tesko cu gdje dobiti odmah remote, a to mi je haman jedini uslov, al imam neke ideje
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
- ASD
- Kontakt:
Govorim o periodu od recimo 20 godina. Kada se prosječan čovjek digitalizuje i bude koristio "složenije" računarske programe. Danas prosječan čovjek ne koristi nikakve programe.harden je napisao/la: ↑01 okt 2022, 00:02Haj malo razmisli o ovom sto si napisaone znam na koliki vremenski period mislis, ali nece se nesto takvo sigurno desiti u skorije vrijeme. Na FITu u Mostaru firme uzimaju sviju sa zavrsne godine, poceli sad i fin dio raje sa druge godine raditi, znaci firme ne mogu cekati da ljudi diplomiraju. Takva rupa se sigurno nece popuniti brzo.
- Marsal
- Kontakt:
Prosječan čovjek nikad i neće koristiti složenije programe.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Neće ni za 20 godina opasti, ogroman broj ljudi nedostaje u ovom sektoru, previše je posla a samo će rasti. Premalo je kvalitetnog kadra u svijetu a pogotovo kod nas, ne možeš da pronađeš čovjeka koji zna da brine o memoriji, peformansama, kvaliteti koda a da može relativno brzo da uradi svoj dio posla, takvi ljudi se lupom traže.ASD je napisao/la: ↑01 okt 2022, 09:32Govorim o periodu od recimo 20 godina. Kada se prosječan čovjek digitalizuje i bude koristio "složenije" računarske programe. Danas prosječan čovjek ne koristi nikakve programe.harden je napisao/la: ↑01 okt 2022, 00:02Haj malo razmisli o ovom sto si napisaone znam na koliki vremenski period mislis, ali nece se nesto takvo sigurno desiti u skorije vrijeme. Na FITu u Mostaru firme uzimaju sviju sa zavrsne godine, poceli sad i fin dio raje sa druge godine raditi, znaci firme ne mogu cekati da ljudi diplomiraju. Takva rupa se sigurno nece popuniti brzo.
Da bi prosječan čovjek koristio te složene programe neko ih mora napraviti a još bitnije mora ih održavati. Da bi se održavao takav program treba veliki broj ljudi, ja radim na programu to jest aplikaciji koja nema neke posebno složene stvari i ima nas 10-15 i od toga večina je developeri i jedva se stiže sve uraditi.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Na kraju 5% mozda i manje od toga zavrsi faks. Nakon prve godine otpadne 70% ljudi.
IT ti nije samo koristenje racunarskih programa i pisanje koda. IT je mnogo mnogo vise i prisutan je u svim poljima. Druga stvar sto ko developer ti imas rok trajanja. To je oko 15-ak godina max. i neto prije toga ti ganjas neku poziciju arhitekte , PM-a , tehnickog direktora itd.
Mislim moze se napraviti analogija s fudbalerima. I zadnja najvaznija stvar ljudi su ovisni o tehnologiji i za skoro svaku stvar ti imas neku aplikaciju i situacija se nece popraviti po tom pitanju. Plus teznja ka IT-u ce opasti. Danasnja djeca zele biti youtouberi , streameri , influenseri itd i mnogo manje interesa pokazuju za realne poslove.
Koliko se trenutno krecu karte za Stinga?
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Ovo si jako dobro objasnio, kod mene sve kolege imaju u planu max 10-15 godina ovo raditi, a novac uloziti u biznis ili nekretnine.meepo je napisao/la: ↑01 okt 2022, 11:25Na kraju 5% mozda i manje od toga zavrsi faks. Nakon prve godine otpadne 70% ljudi.
IT ti nije samo koristenje racunarskih programa i pisanje koda. IT je mnogo mnogo vise i prisutan je u svim poljima. Druga stvar sto ko developer ti imas rok trajanja. To je oko 15-ak godina max. i neto prije toga ti ganjas neku poziciju arhitekte , PM-a , tehnickog direktora itd.
Mislim moze se napraviti analogija s fudbalerima. I zadnja najvaznija stvar ljudi su ovisni o tehnologiji i za skoro svaku stvar ti imas neku aplikaciju i situacija se nece popraviti po tom pitanju. Plus teznja ka IT-u ce opasti. Danasnja djeca zele biti youtouberi , streameri , influenseri itd i mnogo manje interesa pokazuju za realne poslove.
Programiranje je young mans game
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Nije to rok trajanja, tipa neće te više niko već nećeš ti da se baviš time jer sa iskustvom i znanjem prelaziš na veće pozicije sa puno više odgovornosti. Kao senior dev nećeš da budeš hamal i da pišeš kod od jutra do sutra već to neko drugi radi za tebe a ti kao senior radiš na većim stvarima i mentorišeš te mlade developere.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Pa normalno da neces ko senior za 10g sjediti i krampati citav dan sa kodom, sta si radio citav zivot onda ybt
zato i postoje nivoi znanja i iskustva. Necijih sat vremena vrijedi ko necija sedmica. Seniori upadaju u kod samo kad zagusti i ostali ne znaju rijesiti problem.
a logicno da neces biti programer 20 godina ... iako ima i takvihDuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑01 okt 2022, 12:21Ovo si jako dobro objasnio, kod mene sve kolege imaju u planu max 10-15 godina ovo raditi, a novac uloziti u biznis ili nekretnine.meepo je napisao/la: ↑01 okt 2022, 11:25Na kraju 5% mozda i manje od toga zavrsi faks. Nakon prve godine otpadne 70% ljudi.
Programiranje je young mans game
Ali zato programeri zarade minimalno 2500 KM a ja radim sa tetkama na salteru za 1400KM i nadam se internom napredovanju. Jos IT - evci mogu raditi od kuce
posao buducnosti
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.